This version of the page http://www.factor.ua/company/history/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-10-29. The original page over time could change.
Історія - ФАКТОР
УКР
РУС
ENG
Про компанію
Приймальня президента
Історія

Історія

1991 рік

18 лютого — зареєстровано товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Фактор», що стало основою Видавничо-консалтингової корпорації «Фактор». Пріоритетними напрямками розвитку підприємства стали організація семінарів для бухгалтерів із залученням фахівців фінансових органів, консультації з питань ведення бухгалтерського обліку та реалізація канцелярсько-бланочної продукції.

1993 рік

2 лютого — унаслідок збільшення обсягів реалізації бланочної продукції та довідково-методичної літератури створено ТОВ «Хартія», що спеціалізується на розміщенні замовлень на виготовлення поліграфічної продукції у друкарнях міста й області.

1994 рік

20 січня — виділення у самостійне підприємство Аудиторської фірми «Фактор-Аудит». Першими її клієнтами стали СП «НОК» і завод «Белказін» (м. Прилуки).
Відкриття першого магазину спеціалізованої торговельної мережі «Фактор». Уже до кінця року торговельна мережа складалася з 20 точок.
Виділення в самостійне підприємство Учбово-методичного центру «Фактор».

1995 рік

14 лютого — створення редакції газети «Податки та бухгалтерський облік», першого періодичного видання корпорації «Фактор». Ця дата вважається днем заснування Видавничого будинку «Фактор».

1996 рік

 - Створення власної поліграфічної бази, придбання комплексу друкарського обладнання.

 - Збільшується асортимент довідково-методичної літератури, що випускається, з'являється щомісячний додаток до газети «Податки та бухгалтерський облік» — систематизований збірник нормативних документів з питань оподаткування та бухгалтерського обліку.

1997 рік 

 - Створення редакції довідково-методичної літератури.

 - Аудиторська фірма  «Фактор-Аудит» переїжджає до нового власного приміщення на вул. Маршала Бажанова, 4; друкарня «Хартія» займає власну триповерхову будівлю по вул. Гомоненка, 10; розпочато реконструкцію будівлі по вул. Сумській, 106а (майбутній головний офіс корпорації).

1998 рік

 - Збільшення асортименту періодичних видань і довідково-методичної літератури спричинило виділення видавничого відділу в окреме підприємство «Видавничий будинок «Фактор». Відкриття філій та представництв у великих містах України: Дніпропетровську, Києві, Львові, Сімферополі тощо. Активна співпраця з найбільшими Альтернативними службами передплати України.

1999 рік 

 - Створено Службу передплати і кур'єрської доставки «Фактор-Преса».

 - Аудиторська фірма «Фактор-Аудит» отримала ліцензію на здійснення юридичної практики, у зв'язку з чим у структурі підприємства організовано юридичний департамент, що забезпечує всебічну правову підтримку підприємствам — клієнтам аудиторської фірми «Фактор-Аудит».

 - Закінчено реконструкцію будівлі по вул. Сумська, 106а, яка стало візитною карткою Видавничого будинку «Фактор».

2000 рік

 - 10 листопада — друкарню «Хартія» перейменовано на «Фактор-Друк». Придбання нового обладнання, опрацювання сучасних технологій друку дозволили друкарні «Фактор-Друк» перейти на друкування сторонніх замовлень. Початок будівництва нового поліграфічного комплексу європейського зразка по вул. Саратовській, 51.

2001 рік 

 - Створення двох нових редакцій газет «Власне Діло» та «Бухгалтерський тиждень».

 - «Фактор-Друк» запроваджує новий вид виробництва, уводячи в експлуатацію газетну лінію. З цього часу всі друковані видання видавничого будинку «Фактор» друкуються друкарнею «Фактор-Друк». Серед сторонніх замовників друкарні — провідні видання регіону.

 - Відділ маркетингу та реклами перетворено на рекламне агентство «Фактор-Реклама».

2002 рік 

 - Портфель брендів Видавничого будинку «Фактор» поповнився журналом «Бухгалтер» на чолі з шеф-редактором Олександром Кіршом.

 - Створено Дочірнє підприємство «Консалтинговий центр «Фактор» для надання консалтингових послуг у сферах бухгалтерського обліку та оподаткування, управлінського консалтингу та юриспруденції (в управлінській та юридичній сферах).

2003 рік 

 - Створення редакції художньої літератури видавничого будинку «Фактор».

 - Аудиторська фірма «Фактор-Аудит» разом з Міжнародною аудиторською компанією «Roedl&Parthner» створює підприємство «Рьодль-Аудит».

2004 рік 

 - Установлення сучасного поліграфічного обладнання з виробництва книг у твердій палітурці дозволило друкарні «Фактор-Друк» вийти на новий якісний рівень виготовлення книг: процес автоматизовано від моменту отримання рукопису до видачі готової продукції.

 - Відкриття магазину спеціалізованої торговельної мережі «Ділові аксесуари та подарунки».

 - Редакція художньої літератури видавничого будинку «Фактор» стає видавництвом дитячої літератури «Пелікан».

2005 рік

 - Друкарня «Фактор-Друк» починає випуск власної паперово-білової продукції під торговельною маркою Helfer Office.

 - Новими напрямками розвитку корпорації «Фактор» стали дві спеціалізовані торговельні мережі — мережа магазинів «ШОК» (канцтовари та супутні товари для дітей шкільного віку) і мережа продуктових супермаркетів «Мій Кошик».

 - Аудиторська фірма «Фактор-Аудит» розвиває нові напрямки роботи разом із Міжнародною аудиторською компанією «Roedl&Partner», заснувавши юридичну фірму «Фактор-Рьодль».
Поява нової послуги для клієнтів — доставки канцтоварів до офісу спричинило створення ДП «Фактор-Експрес».

2006 рік 

 - Видавничий будинок «Фактор» випустив у світ нове видання для бухгалтерів — користувачів ПК «Бухгалтер & Компьютер».

 - Мережа продуктових супермаркетів зазнала якісних змін, корпорація виводить на ринок мережу магазинів «Е-ДА!»

2007 рік

 - Створення редакції газети для бухгалтерів бюджетних організацій «Бюджетна бухгалтерія».

 - Відкриття нового продуктового супермаркета "Е-ДА!" в смт Пісочин.

 - Видавничий будинок "Фактор" виводить на ринок нове видання "Бухгалтерські вісті".

2008 рік

 - Створення спільно з Федерацією професійнних бухгалтерів та аудиторів України (ФПБАУ) «Міжнародної академії бізнес освіти».

 - Видавничий будинок «Фактор» пропонує своїм читачам новий журнал для жінок «Счастливая», а також виводить на ринок газету «Оплата праці» та нове видання для бухгалтерів будівельних організацій - «Будівельна бухгалтерія».

 - Типографія «Фактор-Друк» поповнила парк друкувального обладнання унікальною для України машиною - MAN Roland Uniset 75, яка збільшила виробничі потужності типографії у 2 рази.

2009 рік 

 - Видавничий будинок «Фактор» успішно запускає на ринок спеціалізованих видань газету для працівників органів місцевого самоврядування «Місцеве самоврядування» та видання для керівників бюджетних організацій «Вісник бюджетної організації».

 - Міжрегіональному студентському конкурсу «Аудитор», що заснувала корпорація «Фактор», виповнилося 10 років.

2010 рік 

 - Дотримуючись сучасних тенденцій присутності друкованих видань в електронному форматі в мережі Інтернет, жіночий журнал «Щаслива» («Счастливая») у березні презентував інтернет-портал для жінок з однойменною назвою - «Щаслива».

 - Видавничий будинок «Фактор», маючи у своєму портфелі брендів 12 спеціалізованих всеукраїнських видань, продовжує успішне освоєння ринку електронних проектів: у листопаді «Фактор» випустив на український ринок унікальний електронний продукт для працівників фінансового сектора - «El-бухгалтер» («електронний бухгалтер»).

 - Видавництво дитячої та художньої літератури «Пелікан» взяло участь у міжнародних виставках у Болоньї, Москві, Франкфурті та Львові, результатом чого стало продовження плідної співпраці з закордонними партнерами і вихід на нові ринки з новими пропозиціями у сфері видавництва та друкарства.

2011 рік

- Видавничо-консалтингова корпорація «Фактор» святкує свій 20-річний ювілей. Урочистий захід на честь свята відбувся у Великому залі Харківського академічного театру опери та балету ім. М. В. Лисенка.

- Керівництвом ВКК «Фактор» прийнято рішення про перетворення корпорації на Групу компаній «Фактор».

- Восени виповнилося 10 років з моменту виходу першої залізної монети «Фактор», яка стала початком програми лояльності «Обери собі подарунок». Сьогодні в Торговій мережі «Фактор» можна зустріти грошові одиниці номіналом в 1, 2, 5, 10, 20, 50 і 100 «факторів» - це паперові купюри.

- Редакції газет «Місцеве самоврядування» та «Час ЖКГ» успішно проводять ряд тренінгів для представників органів влади та місцевого самоврядування.

2012 рік
 
- Початок 2012 року ознаменувався для ГК «Фактор» зміною символу компанії. В основі нового логотипу взаємозв'язок двох компонентів: кола і пера, які символізують цілісність і творчий початок. Кольори нового знаку компанії, зелений і білий, уособлюють зародження нового і його гармонійний розвиток.

- Друкарня «Фактор-Друк» відзначена нагородою «Визнання народу» за версією щорічного рейтингу газети «Вечірній Харків».

- Консалтинговому центру «Фактор» виповнилось 10 років. Фахівці підприємства надають висококваліфіковані консультації, чим і завоювали довіру клієнтів.

- У вересні магазин «Е-Да», який розташований в смт Пісочин, відзначив своє 5-річчя.

2013 рік
 
- Книга «Чудова подорож Нільса з дикими гусями» видавництва «Пелікан» була відзначена урядової премією ім. Л. Українки в номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва».

- 30 серпня Президент ГК «Фактор» С. Я. Політучий був відзначений нагородою «Золотий знак - Меркурій» Торговельно-промислової палати України за вагомий внесок у розширення зовнішньоекономічних зв'язків та забезпечення випуску конкурентоспроможної продукції.

- У вересні лінійка періодичних видань Видавничого будинку «Фактор» поповнилася спеціалізованим журналом «Адвокатське бюро».




Сайти корпорації «Фактор»:

«Фактор-Друк» щомісяця перетворює 40 вагонів паперу на 20 млн. газет та журналів та 700 тис. книг у твердій та мякій палітурці.

Сьогодні у компанії успішно працюють понад 1500 фахівців кількох десятків професій.
Copyright © 2004–2014 ООО НПП «Фактор».
Створено у Screen Interactive
Головний офіс:
Україна, 61002, м. Харків,
вул. Сумська, 106-а.

Тел./факс: (057) 719-41-09
E-mail: pr@factor.ua
Зворотний зв’язок
Всі контакти
Copyright © 2004–2014 Адреса: Україна, 61002, м. Харків,вул. Сумська, 106-а.
Тел./факс: (057) 719-41-09