This version of the page http://fbc.net.ua/television/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-10-28. The original page over time could change.
Дни кабельного телевидения Украины
Дни кабельного телевидения Украины

 Дні кабельного телебачення 2011 

15.06.2011г.

Понад ніж 400 делегатів із 11 країн світу обмінювалися досвідом на «Днях кабельного телебачення 2011» з 5 по 9 червня у Криму.

Асоціація «Укртелемережа» і компанія «Техекспо» разом з генеральним медіа партнером «Першим діловим телеканалом» організували захід у Гаспрі у парк-готелі «Марат» уже вчетверте.

 

Серед учасників оператори кабельного телебачення, представники телеканалів, керівники компаній електронних комунікацій, представники органів влади і спеціалізовані ЗМІ.

Цього року міжнародний форум «Дні кабельного телебачення України 2011» поєднав велику бізнес програму: форуми, круглі столи, практичні семінари та презентації з розважальними заходами. Головне, про що дискутували оператори з колегами та партнерами, це реалії та перспективи свого сегмента.

За словами учасників та гостей, завдяки такому формату спілкування за останні роки, оператори кабельного ринку не лише навчилися спільно вирішувати актуальні проблеми, а й впливати на державну політику та будувати стратегію подальшого розвитку.

Цього року участь у дискусії взяли представники нішевих телеканалів, рекламного ринку та провайдери спеціалізованих супутніх телевізійних послуг. Відвідали захід і члени Нацради з питань телебачення та радіомовлення. 

У перший день роботи після урочистого відкриття й контент-шоу «Днів кабельного телебачення» відбувся круглий стіл на тему: «Нішеві телеканали: реалії та перспективи». Організатором заходу виступив телеканал «Перший діловий». Головний акцент, - взаємодія з рекламним ринком та мережею Інтернет.

Майбутнє спеціалізованих телеканалів залежатиме від здатності надати доступ до нових розважальних або ж інформаційних сервісів. Відповідно, аби досягнути комерційного успіху, потрібно буде відійти від звичайної телевізійної моделі до концепції надання додаткових послуг.


 

«Ми дуже задоволені заходом. Думаю, що учасники отримали багато потрібної та корисної інформації. За підсумками круглого столу, можна дійти оптимістичного висновку – завдяки конструктивному діалогу всіх учасників ринку, нішеві канали здатні сформувати абсолютно нову телевізійну модель, в основі якої стане якість та оригінальність телевізійного продукту. Для рекламодавця, який націлений на комунікацію з певною аудиторією, правильним рішенням буде не відокремлювати її з широкої маси глядачів на великому каналі, а відразу ж отримати її. Це дає підстави вважати, що взаємодія нішевих телеканалів із рекламним ринком стане більш ефективним». - підсумувала Олена Рудік, голова правління телеканалу «Перший діловий».

Наступного ж дня відбулася центральна подія днів кабельного телебачення – форум кабельних операторів. У ній взяли участь і народні депутати України та члени Нацради з питань телебачення та радіомовлення. Представники регулятора погодилися – наразі потрібно сприяти ринку, а не ставити перепони у вигляді подвійного-потрійного ліцензування або так званих адаптаційних списків. Треба також зосередитися на боротьбі за збереження авторських та суміжних прав.

Олена Бондаренко, фракція Партії регіонів: « За останні два три роки влада нарешті навчилася чути даний ринок, вона навчилася чути кабельних операторів, які насправді працюють у не дуже сприятливих умовах. Розвивати його дуже важко і влада нарешті зрозуміла, що кабельне телебачення - це дійсно бізнес».

Сергій Бойко, президент компанії «Воля»: «Оператори втомилися бути окремо один від одного і не мати консолідованої позиції, зараз з'являються всі передумови для того, щоб ринок почав консолідуватися навколо спільних завдань та загальних проблем. Ринок знаходиться на етапі, коли потрібен поштовх для переходу на наступний етап розвитку».

За підсумками заходу провідними асоціаціями кабельників України було підписано резолюцію технологічної нейтральності, якою визначено основні напрямки необхідної зміни нормативної бази. У частині регулювання провайдерів програмної послуги України, учасники форуму сподіваються на подальше розуміння регулятора та усунення адміністративних перешкод у розвитку ринку платного телебачення.

Оксана Єлманова, член національної ради України з питань телебачення та радіомовлення: «Держава - це регулятор, це в основному теоретик, практика і логіка процесів перебуває виключно в тому ринку, який регулюється, і це повинна бути взаємна робота, робота побудована на діалозі, на компромісі і на бажанні чути один одного, на толерантне ставлення і розуміння мети до якої вони йдуть разом».

Головний підсумок цьогорічного форуму - узгодження проблем кабельників із Нарадою з телебачення і радіомовлення. Наступного року під час ювілейних днів кабельного телебачення України, які відбудуться у Криму в парк-готелі «Марат», кабельники планують усунути максимум суперечливих моментів рекламного ринку та владних структур. 

Дни кабельного телевидения Украины 2010

Вторник, 28 октября, 14:31
Погода
Киев
Температура, oC: 5..7
Давл., мм рт.ст.: 758-760
Влажность, %: 51-53
Погода в Украине
 
закрыть