This version of the page http://www.factor.ua/company/president-speech/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-10-02. The original page over time could change.
Приймальня президента - ФАКТОР
УКР
РУС
ENG
Про компанію
Приймальня президента
Історія

Приймальня президента

Президент Групи компаній «ФАКТОР»

Політучий Сергій Якович народився 14 березня 1954 року в м. Аткарську Саратовської області.

У 1972  році  закінчив  Саратовський  авіаційний технікум.

У період з 1972 по 1974 роки проходив службу у військах ПВО Далекосхідного військового округу.
Закінчив Саратовський політехнічний інститут за спеціальністю "Економіка та організація будівництва". Був Ленінським стипендіатом, одержав диплом з відзнакою.

У  1980 році приїхав до м. Харкова, де розпочав свою трудову діяльність як економіст на посаді старшого економіста ВО "Харківгаз".

З 1981 по 1989 рік працював  на посаді начальника відділу організації праці та заробітної плати в управлінні житлово-комунального господарства Харківського облвиконкому.

У січні 1989 року, закінчивши навчання в заочній аспірантурі Московського інституту управління ім. С. Орджонікідзе,  здобув учений ступінь кандидата економічних наук.

З 1989 по 1991 рік працював заступником директора з економіки Харківської філії Спільного радянсько-американського підприємства "Нові інформаційні технології".

У 1991 році  виступив засновником та очолив ТОВ "Науково-виробниче підприємство "Фактор". Сьогодні підприємство виросло у Групу компаній "Фактор", до складу якої входить найбільше у регіоні поліграфічне підприємство, відомі в Україні видавництво та аудиторська фірма, інші підприємства та організації загальною кількістю кадрового складу більше ніж 1500 осіб.  

У 2001 році обраний депутатом Харківської міської ради.  Очолював  постійно діючу комісію з питань планування, бюджету і фінансів, фракцію більшості в міськраді - "Єдиний Харків".

З 2004 по 2006 рік   працював першим заступником Харківського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. 

З 2007 по 2008-й рік обіймав посаду Президента громадської організації "Ротарі-клуб Харків".

2008 р. - до теперішнього часу - Завідувач філією кафедри фінансово-економічної безпеки, обліку та аудиту Харківської національної академії міського господарства ім. О.М.Бекетова. Нагороджений грамотою «Почесний професор Харківської національної академії міського господарства ім. О.М.Бекетова».

За вагомий внесок у розвиток підприємницької діяльності нагороджений відзнакою Українського національного комітету Міжнародної торговельної палати «Скіфська пектораль».

У 2013 році нагороджений вищою нагородою Торгово-промислової палати України - «Золотий знак Меркурій» за вагомий внесок у розширення зовнішньо-економічних зв'язків та забезпечення випуску конкурентно-спроможної продукції.

Керівник Харківського регіонального представництва Українського національного комітету Міжнародної торговельної палати.

Має наукову ступінь Кандидат економічних наук та сертифікат аудитора. Заслужений економіст України.

Одружений, має двох дітей.
 




Сайти корпорації «Фактор»:

Сьогодні у корпорації успішно працюють понад 1500 фахівців кількох десятків професій.

Книги видавництва «Віват» – дипломанти міжнародних книжкових виставок, неодноразові переможці конкурсів «Форум видавців» та «Книжковий дивосвіт України».
  • Progressive
Copyright © 2004–2014 ООО НПП «Фактор».
Створено у Screen Interactive
Головний офіс:
Україна, 61002, м. Харків,
вул. Сумська, 106-а.

Тел./факс: (057) 719-41-09
E-mail: pr@factor.ua
Зворотний зв’язок
Всі контакти
Copyright © 2004–2014 Адреса: Україна, 61002, м. Харків,вул. Сумська, 106-а.
Тел./факс: (057) 719-41-09