This version of the page http://dzyga.com.ua/324 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-10-02. The original page over time could change.
НАМІРИ

ПЕРМАНЕНТНІ ПРОКЕТИ

Наміри - 2012

Заходи:

Музика Різдва: від бароко до джазу 

Від 11 до 13 січня у Львові лунатиме Музика Різдва. Цими днями у Львівській Філармонії та Органному залі триватиме музичний проект  «Музика Різдва: від бароко до джазу», який поєднає феєрію "Йдемо до Вифлеєму" та концерт «Щедрий вечір з добрим джазом».

«Музика Різдва» представить різдвяні мелодії бароко, романтизму, класицизму з Іспанії,  Франції, Італії, Англії, Австрії,  Німеччини та інших європейських країн поряд із джазовими обробками  українських і польських колядок та щедрівок.

У середу 11 та п'ятницю 13 січня в Органному залі львів'яни зможуть послухати концерти Різдвяної феєрії "ЙДЕМО ДО ВИФЛЕЄМУ" у яких братимуть участь: ансамбль "A cappella Leopolis" та оркестр "Leopolis". Диригуватиме Людмила Капустіна.

Музична феєрія творитиметься у вигляді театралізованих дійств, використовуючи історичні костюми та давні інструменти.

У четвер 12 січня у Львівській Філармонії втретє відбудеться концерт «Щедрий вечір з добрим джазом» на якому гурт «ShockolaD» джазуватиме щедрівки із друзями: Дана  Винницька (Україна)  і  Karolina Beimcik (Польща) у проекті «Babooshki», а також Bria Blessing (США).

 


Напрями:

Галерея "Дзиґа"

Галерея "Дзиґа" продовжуватиме презентувати значні проекти іменитих українських і закордонних митців, що творять contemporary-art.

На 2012 рік заплановані виставки Євгена Самборського, Гриці Ерде, Олега Сусленка, Віктора Мельничука, Івана Небесника, влодкауфмана, Ярослава Футимського та ін., а також виставка «Міні-Текстиль».

 У вестибюлі «Дзиґи» триватиме концептуальний проект «Соціалка», який завершиться випуском каталогу, а на другому поверсі  у арт-кав'ярні «Квартира 35» постійно змінюватимуться виставки світлин.

"JazzClub.Lviv"

 Ще у 2008 році музичне середовище міста організувалось у «ДжазКлуб. Львів» задля розвитку та популяризації якісного джазу, виховування та просування молодих виконавців, налагодження механізмів організації джазових концертів і фестивалів, обміну інформацією, спілкування із середовищами інших міст та виходу львівського джазу на європейські сцени...

«ДжазКлуб. Львів» об'єднує більше двохсот музикантів, меломанів та музичних критиків. Засновниками клубу стали мистецьке об'єднання «Дзиґа», львівські джазмени Марк Токар, Дана Винницька, Ігор Гнидин, Анастасія Литвинюк,Мартин Твердун , меломани та музикознавці Сергій Косенко і Маркіян Іващишин.

Цього року засідання клубу традиційно відбуватимуться кожного четверга у арт-кав'ярні «Квартира 35», що на другому поверсі галереї «Дзиґа» та включатимуть джазові концерти, майстер-класи, перегляд фільмів на джазову тематику, спільні імпровізації, джем сейшени.

Також цього року «ДжазКлуб. Львів» планує продовжити Літню Джазову Школу.

Фотоклуб «Ч/Б.5х5» 

«5х5» виник як неформальна львівська асоціація фотографів, членом якої можуть бути як окремі фотографи, незалежно від рівня майстерності, так і вже існуючі фотоугрупування.

Місце:  пл. Коліївщини,2.
Зібрання: щосереди о 19 год.

Серед діяльності фотоклубу: постійно діючий арт-проект "Ч/Б.5х5" (5 світлин на фасаді будинку і 5 світлин в приміщенні), персональні і групові виставки членів Фотографічної асоціації, відео-презентації і обговорення портфоліо молодих фотографів, проведення фотоконкурсів, майстер-класи провідних фотомитців, лекції на актуальні теми сучасної світової фотографії, слайд-шоу в режимі нонстоп, і просто живе спілкування в неформальній атмосфері.

У 2012 році фотоклубом заплановані виставки Андрія Боярова, Олександра Курмаза, Олександра Ляпіна та ін. Також будуть продовжуватися «Зустрічі із не фотографами» і концерти авангардного джазу під куруванням Юрія  Яремчука.

«Етноклуб Набутків»

Етноклуб народився 2010 року після Великодня.  Клуб оселився у «Квартирі 35» та щовівторка влаштовує там радісний гармидер. Місія клубу - пропагування народної музики і творення сучасного етнозвуччя. Гасло «правдива музика та добрі манорії» зібрало вже дві сотні адептів.

Тут вже встигли виступити: львівські «Бурдон», «Татош Банда», «Люди Добрі», «Йорий Клоц», польські «CACI VORBA», литовські «Banda Dzeta», україно-британський «Dark Patrick», російський Оркестр Інтуїтивної Музики Яна Бедермана, київські «TOPORKESTRA», вінницькі «Пароми», ужгородські «308», буковинська Рахіля Руснак, гуцульська капела «Бай», а всіх інших просто не перелічити...

На Різдвяні свята Етноклуб вкотре проведе польову лабораторію у Віпче - присілку Верховини - де можна набуватися та спілкуватися із автентичними гуцульськими музиками і бачити, як родиться музика з життя.

Літературна каварня "Кабінет"

Каварня «Кабінет» на вул. Винниченка, 12 залишається плацдармом  літературного середовища Львова. Щочетверга (а то й по кілька разів на тиждень) тут відбуваються літературні зустрічі з письменниками, критиками, перекладачами чи культурологами, презентації книжок та збіговиська літугрупувань. Незмінним куратором літературних зустрічей у «Кабінеті» був, є і буде культуролог та поет Юрій Кучерявий.   

Аудіозаписи всіх зустрічей, можна знайти на сторінці літературного подкасту «Кабі.net» (dzyga.com/podcast). Щотижня їх число збільшуватиметься.

«Живі голоси»

Це аудіозаписи авторських читань текстів (прозові та поетичні твори, начитані їх авторами). Записи здійснюються на студії звукозапису «Dzyga.R» під орудою Романа Лозинського. Всі записи викладаються в Інтернетрях для вільного доступу та  добрих справ. Таким чином, записи житимуть своїм автономним життям, даючи наступний поштовх для творчості.

Ініціатором та куратором цього проекту є Юрій Кучерявий.  На сьогодні записано три десятки авторів: Наталка Білоцерківець, Галина Петросаняк, Павло Гірник, Михайло Григорів, Назар  Гончар, Юрій Іздрик, Ігор Калинець, Галина Крук, Оксана Луцишина, Олег Лишега, Петро Мідянка, Віктор Неборак, Олександр Ульяненко, Томаш Ружицкі та ін. Записи будуть викладені в MP3 на сайті «Дзиґи», а також спробуємо їх видати на CD.


 

Проекти:

«Флюгери Львова»

«Флюгери» вже вдев'яте проходитимуть у самому центрі Львова - ексклюзивно наданому внутрішньому дворику Ратуші із 29 квітня - 2 травня.  Етно-джаз фестиваль розпочався 2003 року і кожного року збільшує свої масштаби та приєднує до програми літературні акції, гепенінги, медійні проекти. Традиційними стали також «Ранкові прокидання» з гуртом «Мертвий Півень».

Так було кожних «Флюгерів». Цього року буде ще краще!

«Fort.Missia»

20-22 липня учетвертепройде масштабний міжнародний фестиваль мистецтв на фантасмагоричних оборонних фортах часів першої світової війни у прикордонній зоні поблизу Шегинь.  Ідея незмінна: спільна праця митців, поетів та музикантів на руїнах війни. Складові теж: рок, етно, джаз, електронна та експериментальна музика, ленд-арт, театральні дійства, літературні читання і найрізноманітніші  атракції.

«Тиждень актуального мистецтва»

 Великий і безпрецедентний в Україні фестиваль актуального мистецтва, заснований "Дзиґою" та Інститутом Актуального Мистецтва цього року пройде у повному форматі із 31 серпня до 9 вересня.

Проект  містить перформанси, інсталяції, проекти «нових медіа», відео, кінопокази, круглі столи, лекції, дискусії та майстер-класи, які розподілені на три блоки: «Авторські проекти», «Дні Мистецтва Перформанс у Львові» та «МедіаДепо».

Кожного року «Тиждень актуального мистецтва» пропонує нову тему: у 2012 році - темою буде «Непевність».
 

«Дні Мистецтва Перформанс у Львові»

Проект «Дзиґа» організовує спільно із Польським Інститутом у Києві під час Тижня актуального мистецтва. Планується повторити і розвинути досвід  «Школи перформансу» та збільшити компоненти місця, часу та особистості.

МедіаДепо

Знову ж таки в рамках Тижня актуального мистецтва  відбуватиметься МедіаДепо під куруванням Богдана Шумиловича. «Нові медіа» надаватимуться престижними європейськими фестивалями, а також запрошуватимуться митці відео та звуку.
 

Ніч поезії

У рамках Форуму видавців проходитиме «Ніч поезії» яка вчетверте збере на одній території визнаних та молодих поетів, щоб презентувати нові віхи творчості, представити нові імена, продемонструвати нові проекти і принести безліч естетичного задоволення тим, хто цінує слово та думку.

"Jazz Bez"

Із 7 по 16 грудня «Дзиґа» тішитиме меломанів добрим джазом на міжнародному фестивалі "Jazz Bez".  Почавшись у 2000 році із виступів кількох джазових бендів у Львові та Перемишлі, тепер фестиваль займає стратегічні міста та кордонах України, просувається вглиб Польщі та збирає під своїми коругвами кращих джазових музикантів західної цивілізації.
 

Едукативні проекти:

Warsztaty у місті Ходжєж

«Міжнародні Джазові Варштати» в польському місті Ходжєж триватимуть у липні-серпні . Це є найстарші джазові майстеркласи в східній частині Європи і до нашого часу вони продовжують бути однією з вагомих подій в європейському джазовому русі. З цих варштатів вийшла ціла плеяда видатних джазових музикантів, які зараз є викладачами.  

Молоді  львівські музиканти завдяки зусиллям «Дзиґи» та ДжазКлубу  матимуть чудову можливість отримати нові знання від професійних викладачів джазу; досвід праці в джазовому колективі; послухати лекції з історії та теорії джазової музики; щовечора брати участь у джем-сейшенах; проявити себе на великій сцені у фінальних концертах; познайомитися з молодими музикантами з інших країн і , можливо, створити нові міжнародні музичні проекти...
 

Літня Джазова Школа

У липні вперше в Україні відбулась "Літня Джазова Школа з Reikartz", яку організувала «Дзига» та «JazzClub.Lviv» за підтримки Ходжежської джазової школи «Cho-Jazz» та Посольства США в Україні.

Упродовж чотирьох днів для трьох десятків молодих (а також вже досвідчених) музикантів у Львові викладали майстри джазу зі США та Польщі:  учасник колективів  Michel Pettruciani та Michel Camilo контрабасист Michael Bowie, чиказький барабанщик Frank Parker , джазовий вокаліст 2010 р. у Польщі Janusz Szrom, видатний польський піаніст та композитор Bogdan Holownia. Окрім лекцій та майстер-класів, українські музиканти вперше мали змогу вільно поспілкуватись та пограти на сейшенах із музикантами світового рівня. Досі навчання у форматі workshops для українських музикантів було доступним лише за кордоном.

У 2012 році продовжимо Школу та знову запросимо фахових викладачів джазу.

Координатором Літньої Джазової Школи знову буде один з кращих барабанщиків України та стипендіат Кеннеді-Центру Ігор Гнидин.


Серія майстер-класів в рамках діяльності  "JazzClub.Lviv"

Серія майстер-класів в рамках діяльності фотоклубу "Ч/Б.5х5"

Workshops з ленд-арту під час проведення фестивалю «Fort.Missia»

Workshops з перформансу в рамках «Тижня актуального мистецтва»

Workshops в рамках фестивалю "Jazz Bez"
ІНІЦІАТИВНІ ПРОЕКТИ