This version of the page http://www.slovoidilo.ua/rules.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-08-29. The original page over time could change.
Правила використання сервісу » Слово і Діло

Правила використання сервісу

Введення

Дані правила розроблені адміністрацією порталу "СЛОВО і ДІЛО" і визначають умови його використання та участі у даному ресурсі.

Правила є обов'язковими для виконання усіма користувачами сайту. Незнання правил не звільняє від необхідності їх виконання.

Адміністрація сайту визначає правила поведінки на ньому і залишає за собою право вимагати їх виконання від відвідувачів.

Адміністрація ресурсу "СЛОВО і ДІЛО" залишає за собою право змінювати ці правила будь-коли і зробить все можливе, щоб повідомити учасників про це. Рекомендуємо регулярно переглядати цей текст на предмет змін, оскільки користування системою "СЛОВО і ДІЛО" після оновлення/виправлення умов означає згоду учасників з ними.

Вся інформація і положення, зазначені в даному документі, поширюються на усіх учасників веб-сайту "СЛОВО і ДІЛО". Дана угода має повну силу і дію.

Користувач маєте повне право припинити свою участь на даному ресурсі, виконавши певні дії.

Реєстрація

Для повного використання всіх функцій ресурсу "СЛОВО і ДІЛО" користувачеві необхідно зареєструватися в системі.

Користувач несе відповідальність за достовірність наданих даних і зобов'язується надати про себе правдиву інформацію.

Під час реєстрації необхідно заповнити реєстраційну форму, в якій потрібно вказати:

  1. Ім'я користувача - логін, який буде використовуватися для входу в систему "СЛОВО і ДІЛО".
  2. Електронну пошту, на яку буде надіслано підтвердження реєстрації і, за бажанням, розсилка новин порталу.
  3. Пароль - для безпеки облікового запису бажано використовувати складні паролі. Пароль повинен бути досить простим для Вас, щоб Ви його не забули, але не настільки, щоб його можна було зламати і скористатися вашим профілем.
  4. Персональні дані - не є обов'язковими при заповненні форми, але тим не менш бажані для надання сервісом його повноцінних функцій.

Учасник самостійно несе відповідальність за збереження пароля і логіна і не повинен розголошувати ці дані. Якщо стався несанкціонований доступ до облікового запису "СЛОВО і ДІЛО", користувач зобов'язаний негайно повідомити адміністрацію порталу про це.

Ознайомившись з Правилами сервісу і приймаючи їх, користувач автоматично погоджується з усіма умовами та вимогами щодо користування ресурсом "СЛОВО і ДІЛО".

Зареєстрований користувач має такі переваги:

  • можливість коментування;
  • можливість надсилати заяви та підтверджені факти їх виконання або невиконання;
  • можливість отримувати розсилку новин порталу;
  • можливість голосування та участі в опитуваннях, доступ до результатів.

Адміністрація порталу "СЛОВО і ДІЛО" зобов'язується зберігати повну конфіденційність особистої інформації користувачів і джерела інформації, яка надходить в систему.

Використання матеріалів

Будь-який з матеріалів сайту "СЛОВО і ДІЛО" може бути опублікований в некомерційних цілях на іншому сайті при виконанні наступних умов:

  • У тексті повинна бути збережена інформація про автора.<\li>
  • У заголовку або в кінці опублікованого передруку повинно бути вказано джерело - Інтернет-портал "СЛОВО і ДІЛО" - текст і пряме, видиме користувачем, не закрите від індексації пошуковими системами гіперпосилання на http://slovoidilo.ua.<\li>
  • Текст не можна змінювати без погодження з автором.<\li>
  • Ілюстрації копіювати не можна.<\li>
  • У випадку, коли републікується запозичений матеріал, посилання потрібно ставити тільки на першоджерело, зазначене під статтею.<\li>

Використання матеріалів поза мережею Інтернет:
Републікація у вигляді електронних або друкованих книг, газетними, журнальними виданнями чи інше тиражування поза мережею Інтернет можливо лише за письмовою згодою порталу "СЛОВО і ДІЛО" і в обов'язковому порядку вимагає укладення спеціальних угод. Спроби несанкціонованого використання матеріалів "СЛОВО і ДІЛО" переслідуються в судовому порядку відповідно до законів України.

Коментування

Інтернет-портал "СЛОВО і ДІЛО" - це інтерактивний ресурс (коментарі, опитування та голосування), який є премодерованим, тобто адміністратор читає повідомлення до їх розміщення на ресурсі. Для того, щоб скористатися функцією коментування, користувач повинен пройти реєстрацію на порталі "СЛОВО і ДІЛО" (див. вище).

Користувач може коментувати будь обіцянку незалежно від статусу її виконання, а також взяти участь у голосуванні для підтримки або не підтримки обіцяного персоною.

Ресурс "СЛОВО і ДІЛО" залишає за собою право відхилити публікацію коментаря учасника на свій розсуд. При цьому користувач отримує лист на свою електронну поштову скриньку із зазначенням причини відмови публікації.

У коментарях заборонено:

  1. Прямі та непрямі образи кого-небудь, у тому числі з національної, етнічної, расової чи релігійної приналежності, а також шовіністичні висловлювання (у тому числі в завуальованій формі, у прихованій формі) як відносно юридичних, так і конкретних фізичних осіб
  2. Нецензурні вислови
  3. Пропаганда тероризму, екстремізму, наркотиків та інших тем, несумісних із загальноприйнятими законами моралі і пристойності
  4. Будь-яка образлива поведінка по відношенню до усіх учасників ресурсу
  5. Висловлювання, метою яких є навмисне провокування різкої реакції інших учасників ресурсу, підбурювання учасників спільноти до дій, які мають для них несприятливі наслідки, створення провокаційних коментарів, логінів і пр., мета яких викликати конфлікти або образити учасників спільноти
  6. Коментарі, які містять погрози, дискредитують, ображають, ганьблять честь і гідність чи ділову репутацію або порушують недоторканність приватного життя інших користувачів або третіх осіб
  7. Пропаганда тих чи інших політичних ідей чи течій
  8. Заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади; заклики до зміни адміністративних або державних кордонів, порушення порядку, заклики до погромів, підпалів, знищення майна, захоплення будівель чи споруд, насильницького виселення громадян; заклики до агресії або до розв'язування воєнного конфлікту; інші заклики до порушення законів України та Росії
  9. Реклама, комерційні повідомлення, а також повідомлення, які не мають інформаційного навантаження, надмірно повторюють вже опубліковану інформацію або не стосуються тематики ресурсу
  10. Поширення наклепу
  11. Використання у відгуках чужих імен, прізвищ
  12. Висловлювання, що заперечують дані Правила, а також дії Адміністрації. Якщо виникає спірне питання, то користувач повинен зв'язатися з адміністрацією за допомогою форми зворотного зв'язку або зателефонувати в редакцію для врегулювання виниклих питань

Крім того, на сайті "СЛОВО і ДІЛО" заборонено:

  1. "Клонування" - реєстрація більше одного логіна одним учасником. Використання засобів автоматизації для проставляння оцінок, публікації коментарів, участі в голосуванні. Їх використання тягне за собою видалення облікового запису, з якого проводилися подібні дії.
  2. Забороняється реєстрація логінів, що містять у собі грубі, образливі та нецензурні вирази і зображення, а також заклики до насильства і порушення законодавства (на будь-якій мові і в будь-якому вигляді), будь-які контактні дані - телефонні номери, адреси веб-сайтів, e-mail, ICQ і т.п., а також поєднання символів, які можуть бути розцінені як саме такі дані, явну або приховану рекламу.
  3. Використання матеріалів сайту без зазначення джерел інформації. Переносити цілком або частково інформаційне наповнення на інші ресурси без вказівки джерела.

Адміністрація Сайту не несе відповідальності за порушення Користувачем даних Правил і залишає за собою право на свій власний розсуд, а також при отриманні інформації від інших користувачів або третіх осіб про порушення Користувачем цих Правил, змінювати або видаляти будь-яку опубліковану Користувачем інформацію, що порушує заборони, встановлені цими правилами, призупиняти, обмежувати або припиняти доступ Користувача до всіх або до будь-якого з розділів або сервісів Сайту в будь-який час без пояснення причин, з попереднім повідомленням або без такого, а також інші санкції, аж до виключення зі списку зареєстрованих користувачів.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за висловлювання користувачів сайту і достовірність інформації у відгуках. Думка адміністрації порталу може не співпадати з думкою відвідувачів.

Адміністрація завжди готова взяти до уваги побажання і пропозиції будь-якого учасника сайту щодо роботи ресурсу.

Додавання обіцянок в систему "СЛОВО і ДІЛО"

Вимоги до обіцянок

Обіцянка повинна звучати чітко - як зобов'язання, яке бере на себе політик/посадовець, а не як побажання або припущення про необхідність реалізації чого-небудь ("я обіцяю", "ми зробимо", "буде реалізований", але не "я думаю, ми зможемо зробити "," можливо, вдасться "," нам потрібно "," я вимагаю ").

Обіцянка повинна ставитися до майбутнього часу, а не висловлюватися постфактум (Приклад неприйнятної заяви: 20 вересня рішенням міськради виділені гроші на ремонт дороги, а 21 вересня мер каже, що будуть виділені гроші на ремонт дороги; тобто рішення прийнято раніше, а мер лише його ретранслює).

Перед додаванням обіцянки в систему "Слово і Діло" необхідно переконатися, що така обіцянка ще не міститься в Системі.

При додаванні обіцянок в систему користувачеві необхідно дотримуватися наступних правил:

  1. Вказати прізвище, ім'я та по батькові персони-заявника.
  2. Вказати посаду, яку займає персона-заявник на момент, коли було дано обіцянку.
  3. Вказати дату, коли було дано обіцянку.
  4. Коротко викласти суть обіцянки, а також результат її виконання/невиконання, якщо такий вже є або має бути.
  5. Вказати посилання (або кілька посилань) на джерело, яке підтверджує, що дана обіцянка дійсно була озвучена.
    (При цьому бажано, щоб посилання містило пряму мову персони-заявника або ж належало до офіційного веб-сайту органу державної влади або місцевого самоврядування, особистої сторінки/блогу персони-заявника; це також може бути передвиборча програма кандидата або програма соціально-економічного розвитку регіона чи країни).
    У випадку, якщо джерелом інформації не є веб-сайт, на посиланні необхідно вказати іншу інформацію, яка це підтверджує. (Наприклад: Програма кандидата в міську раду Н. Є. Базарова 2010 року або Газета "Зоря Цюрупинська", № 17 від 02.03.2011).
  6. Прикріпити графічний файл (або кілька файлів), що підтверджує дану обіцянку.
    В якості такого файлу приймається скріншот веб-сторінки, скан або фото сторінок друкованого видання, агітаційної продукції, програм кандидатів та інших інформаційних матеріалів (припустимі формати JPG, PNG).
  7. Прикріпити графічний файл (або кілька файлів), що підтверджує виконання/невиконання цієї обіцянки у випадку, якщо результат вже відомий.
    В якості такого файлу приймається скріншот веб-сторінки, скан або фото сторінок друкованого видання та інших інформаційних матеріалів (припустимі формати JPG, PNG).

Правила безпеки

Учасникам забороняється порушувати або намагатися порушити безпеку веб-сайту "СЛОВО і ДІЛО", в тому числі здійснювати дії, спрямовані на дестабілізацію роботи веб-сайту, намагатися отримати доступ до даних інших Учасників або інших сервісів веб-сайту, не призначених для використання Учасниками, здійснювати перешкоди доступу іншим Учасникам, а також здійснювати інші дії, спрямовані на порушення безпеки функціонування веб-сайту, або які суперечать правилам користувача.

У разі порушення умов даної угоди адміністрація "СЛОВО і ДІЛО" залишає за собою право збору подібної інформації та подальшого направлення до відповідних органів для проведення відповідних заходів щодо Учасників.

Будь-яке використання логотипу "СЛОВО і ДІЛО" на якому-небудь Інтернет-ресурсі допускається тільки при наявності прямого гіперпосилання з такого логотипу на ресурс www.slovoidilo.ua.

Будь-які спроби розміщення логотипу "СЛОВО і ДІЛО" без погодження з Адміністрацією Сайту розглядаються як порушення виняткових прав згідно з чинним законодавством.

Діяльність порталу проводиться відповідно до законодавства України. У разі виникнення будь-яких суперечок або розбіжностей, офіційних звернень або претензій, пов'язаних з виконанням цієї Угоди, Учасник або Відвідувач сайту і Адміністрація Сайту докладуть всі зусилля для їх вирішення шляхом проведення переговорів. У випадку, якщо спори не будуть вирішені шляхом переговорів, спори підлягають вирішенню в порядку, передбаченому законодавством України.

Політика конфіденційності

Адміністрація "СЛОВО і ДІЛО" зобов'язується зберігати і забезпечувати конфіденційність персональної інформації, наданої користувачем. Персональна інформація не підлягає передачі третім особам, за винятком випадків, передбачених чинним законодавством.

Під персональною інформацією розуміється - будь-яка інформація, що відноситься до певної або визначеної на підставі такої інформації фізичної особи, у тому числі її прізвище, ім'я, по батькові, рік, місяць, дата і місце народження, адреса, сімейне, соціальне, майнове становище, освіта, професія, доходи, інша інформація.

Відповідальність адміністрації

Адміністрація сайту не несе відповідальності та не відшкодовує збиток, прямий або непрямий, заподіяний третім особам у результаті розміщення нею на сайті інформації наданої Адміністрації третіми особами, в тому числі журналістами.

Адміністрація не приймає на себе зобов'язань по перевірці, зміні та контролю інформації, що надана третіми особами, в тому числі журналістами, Адміністрації та не гарантує й не несе відповідальності за достовірність такої інформації, її законність, якість та відповідність конкретним запитам і потребам третіх осіб.

Якщо будь-яка третя особа вважає, що на Сайті присутня інформація, що порушує його права, вона зобов'язана повідомити про це Адміністрацію й надати їй інформацію, яка підтверджує дане порушення прав. У випадку якщо третя особа надасть неправдиву інформацію про порушення його прав, вона несе повну відповідальність за заподіяний збиток (включаючи витрати, мита, судового збору й оплату адвокатських послуг).

Якщо третя особа вважає, що на Сайті присутня недостовірна інформація, на підставі якої формуються ті чи інші рейтинги органів державної влади чи посадових осіб органів державної влади, третя особа зобов’язана повідомити про це Адміністрацію та надати підтверджуючі достовірні факти такої недостовірності (посилання на достовірні інтернет-ресурси, офіційні сайти органів державної влади або надати відповідні офіційно отримані документи, які б підтверджували такі факти та інше). При цьому дані обставини не є предметом будь-якого спору між третьою особою та Адміністрацією.