This version of the page http://www.zaukrainu.org/articles/2003 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-08-04. The original page over time could change.
В’ячеслав Кириленко ініціював в парламенті продовження та удосконалення податкових пільг для вітчизняних книговиробників та захист книжкового ринку від російського імпорту. | Офіційний сайт партії "За Україну!"
В’ячеслав Кириленко ініціював в парламенті продовження та удосконалення податкових пільг для вітчизняних книговиробників та захист книжкового ринку від російського імпорту.

 Лідер партії «За Україну!», Голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності В’ячеслав Кириленко разом із своїми колегами - народними депутатами, які представляють фракції «Батьківщина», «УДАР», «Свобода», групу «Суверенна європейська Україна та позафракційних, вніс до парламенту проект закону (№ 4056а) про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо підтримки вітчизняного книговидання).

У перехідних положеннях діючого Податкового кодексу України передбачено тимчасове, до 1 січня 2015 року, звільнення від оподаткування прибутку видавництв та підприємств поліграфії, отриманий від виготовлення книжкової продукції, а також звільнення від  ПДВ операцій з виготовлення та розповсюдження резидентами України на митній території України книжок, а також виробництва паперу та картону.

Як прогнозують українські експерти видавничої справи та книговидавці, закінчення дії тимчасових пільг призведе до стагнації видавничого ринку. Тому прийняття закону, яким тимчасові пільги замінюються постійними, а також припиняється дія пільги зі сплати ПДВ до імпортної книги є надзвичайно актуальним і життєво необхідним для більшості вітчизняних видавців.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено:

«Необхідність продовження дії положень законів стосовно державної підтримки книговидавничої справи в Україні зумовлена потребою закріплення позитивної динаміки вітчизняного книговидання, а також зростанням цін на енергоносії, папір, поліграфічні матеріали. 

Необхідно взяти до уваги, що у разі скасування пільг собівартість виготовлення книжкової продукції збільшиться на 20-25%,  що призведе до зростання кінцевої  вартості на 30 - 50%. У такому випадку тільки у 2014 році на випуск книг на умовах державного замовлення (підручники, програма «Українська книга», інші програми) з Державного бюджету необхідно буде додатково виділити орієнтовно близько 150,0 млн. гривень, що дорівнює сумі втрат державного бюджету з податку на прибуток  та ПДВ.    

Потенційні втрати бюджетом коштів надалі будуть компенсовані за рахунок подальшого збільшення обсягів випуску книжкової продукції як за кількісними, так і за якісними показниками та відповідного завантаження суміжних галузей, поліпшення економічного і технологічного стану видавничо-поліграфічної галузі за рахунок збільшення кількості робочих місць і відповідних відрахувань до спеціальних державних цільових фондів, збільшення випуску літератури на одного жителя в Україні».

«Законопроект розроблявся за активної участі громадських організацій, впливових українських видавників та експертів, його підписали представники усього спектру політичних сил, що складають урядову коаліцію, тому я переконаний, що Верховна Рада найближчим часом повинна ухвалити наш законопроект та підтримати українську книгу, значення якої для країни важко переоцінити», -  вважає   В’ячеслав Кириленко.


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ
Нарешті сталося!
ЗАБОРОНА ЯК ВСТАНОВЛЕНА СПРАВЕДЛИВІСТЬ
Верховна Рада прийняла закон В’ячеслава Кириленка щодо юридичних підстав для розпуску фракції КПУ
В’ячеслав Кириленко вніс законопроект, який дозволить розпустити фракцію комуністів в українському парламенті.
Мале НАТО
Кириленко відвіз для бійців АТО тепловізор
В’ячеслав Кириленко разом з українськими благодійниками та іншими народними депутатами вніс до парламенту пакет законопроектів, спрямованих на сприяння розвитку благодійництва в Україні.
В’ячеслав Кириленко: У питанні енергобезпеки України Уряд діє публічно, відкрито і не боячись відповідальності
В’ячеслав Кириленко звернувся до Віталія Кличка із запитом припинити незаконні побори з киян за повірку лічильників води
В’ячеслав Кириленко звернувся до Арсенія Яценюка із запитом щодо негативних наслідків відновлення будівництва Канівської ГАЕС.
ГОЛОВНЕ
ЗАБОРОНА ЯК ВСТАНОВЛЕНА СПРАВЕДЛИВІСТЬ
Блог В'ячеслава Кириленка на "Українській правді" 24 липня 2014 р.
1  |  2  |  3  |  4  |  5
В'ячеслав Кириленко в Твітері
Регіональні представництва
Архів
Вступити в партію
Написати листа