This version of the page http://txt.newsru.ua/allnews/09jul2014.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-08-02. The original page over time could change.
Новини NEWSru.ua :: Всі новини дня ]]>
]]>
// Всі новини дня // Середа, 9 липня 2014 р.
пошук
РУС   УКР
ВСІ НОВИНИ
УКРАЇНА
СВІТ
ЕКОНОМІКА
СПОРТ
КУЛЬТУРА
АВТО
ПРЕСА
ЄВРОПА
АРХІВ
ПОШУК
Україна дозволить кримчанці Ребрик виступати за Росію тільки після компенсації
Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул спростував факт домовленості між нашою і російською федераціями про те, що чемпіонка Європи з метання списа кримчанка Віра Ребрик вже з 2015 року зможе виступати за збірну Росії. Зазначимо, тренер спортсменки Ярослав Литвинов заявив, що в 2014 році Ребрик буде представляти Росію.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 23:10 // Спорт
Кишеньковий "парламент" Аксьонова дозволив владі РФ примусово викуповувати нерухомість у Криму
Офіційно прийняття "законопроекту" про примусовий викуп нерухомості пов'язане з тим, що з 1 липня в Криму почалася перереєстрація підприємств за російським законодавством. При цьому створені в Україні акціонерні товариства перереєструватися не зможуть, оскільки "втратили зв'язок зі своїми акціонерами".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 23:01 // Україна
Порошенко вважає перевибори найкращою люстрацією і хоче скороти кількість держслужбовців
Президент України Петро Порошенко вважає, що кращою люстрацією влади мають стати перевибори. "Боротьба з корупцією не має вироджуватись в абсолютно безглузді, беззмістовні люстраційні закони, які лише насправді цементують корупцію", - заявив він. На переконання президента, найкращою люстрацією є вибори. "Сам народ має визначати, кого вибирати і хто має право".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 22:59 // Україна
Порошенко, Меркель, Олланд заявили про невиконання росіянами Берлінських домовленостей щодо припинення насильства на Донбасі
Президент також висловив велику подяку Німеччині та федеральному канцлеру Меркель за рішення про виділення 2,5 млн євро на потреби мешканців Слов’янська і Краматорська, які постраждали від дій терористів, що зруйнували інфраструктуру цих міст. "Ми сприймаємо це рішення не лише як фінансову, але й дуже важливу моральна підтримку з боку країни ЄС", - підкреслив Порошенко.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 22:20 // Україна
Джоан Роулінг написала історію про дорослого Гаррі Поттера
Британська письменниця і "мама" "чарівного хлопчика" Джоан Роулінг розповіла нову історію вже про доросле життія Гаррі Поттера та його друзів. Вона опублікувала невеликий текст, який написаний від особи одного з персонажів книжкової серії - журналістки Ріти Скітер. За сюжетом Скітер веде репортаж з фіналу Кубка світу з квідичу в 2014 році.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 22:18 // Культура
Уряд випустив ОВДП на 4 мільярди гривень для Фонду гарантування вкладів
Фонд гарантування вкладів фізосіб отримав від уряду облігації внутрішньої державної позики на суму близько 4 мільярдів гривень. 9 липня обсяг ОВДП в обігу зріс на 3,2 млрд гривень: обсяг облігацій у одержувачів-небанків, найбільшими з якими є ФГВФО і "Нафтогаз України", зріс на 3,8 млрд гривень, а у власності банків і нерезидентів скоротився.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 21:52 // Економіка
Порошенко призначив Шимківа заступником голови АП
Порошенко призначив заступником глави АП Дмитра Шимківа, який займатиметься єдиною платформою, що відповідає за здійснення реформ в Україні. "Я впевнений, що це саме та людина, яка повинна представляти президента в цьому", - заявив Порошенко. Президент повідомив, що на поточному тижні призначить ще одного заступника голови АП, відповідального за судову реформу.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 21:40 // Україна
У Дніпропетровську повернуть мечеть 80-тисячній мусульманській громаді
Єдина в області мусульманська мечеть вже 10 років поспіль розташована приватному будинку на околиці Дніпропетровська. У приміщеннях для молитов одночасно можуть розміститися всього двісті п’ятдесят людей, хоча загалом в регіоні проживає майже вісімдесят тисяч мусульман. Протягом чотирнадцяти років мусульмани Дніпропетровщини намагалися відсудити приміщення мечеті.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 21:17 // Україна
Яценюк закликає українців грітися електрикою, а не газом
"Ми радилися з НКРЕ. Сьогодні буде запропоновано наступне рішення. Всі, хто переходять з газових котлів на електричні, - отримують спеціальний тариф на електроенергію", - сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання Кабміну. Він зазначив, що цей тариф дозволить економити кошти людям, що використовують електричні котли.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 21:12 // Економіка
США готові вводити санкції проти РФ, але почекають Європу
США наполягають на тому, щоб Росія "рішуче змінила" свій курс стосовно України, і загрожують Москві в іншому випадку санкціями найближчим часом. "Ми готові ввести (нові) санкції дуже скоро", - сказала помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд. За її словами, це може відбутися в тому випадку, якщо Росія не припинить "підтримку сепаратистів".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 20:58 // Світ
Людей на Майдані розістрілював щонайменше 21 силовик. Троє вже індентифіковані - Ярема
За словами генеральногопрокурора України Яреми, існують певні проблеми в розслідуванні у зв'язку з тим, що всі виконавці злочину були в масках і виглядали однаково. "Ми зі свого боку робимо все можливе, щоб ідентифікувати їх", - підкреслив він. Також він розповів про складнощі, пов'язані з викраденням великої кількості зброї, з якої велася стрілянина по людях.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 20:52 // Україна
У Донецьку викрали священика Київського Патріархату, а пан-отець УГКЦ знайшовся в полоні у "Російської православної армії"
Зниклий служив у домашній церкві Покрови Богородиці в Петровському районі Донецька. "Раніше сепаратисти приїздили до цього священика й вимагали, щоб він від свого імені викликав до себе додому під приводом термінової необхідності архієпископа Донецького УПЦ КП Сергія - очевидно з метою подальшого викрадення", - наводить додаткову інформацію архієпископ Євстратій.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 19:47 // Україна
Кабмін забрав привілеї у нинішніх на колишніх чиновників: громадяни не повинні їх утримувати
Кабінет міністрів України прийняв рішення про відміну пільг колишнім чиновникам та одноразових і систематичних надбавок нинішнім чиновникам за так звану сумлінну працю та безперервний стаж роботи, про це повідомив міністр Кабінету міністрів Остап Семерак. Семерак додав, що уряд звернеться до Верховної Ради з пропозицією скасувати всі пільги, передбачені для колишніх чиновників.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 19:35 // Україна
Бойовики обстріляли Станицю Луганську
На Луганщині бойовики обстріляли Станицю Луганську. Керівник прес-центра АТО Владислав Селезньов повідомив, що 2 установки "Град" виїхали в бік Станиці Луганської. За його словами, люди були в камуфляжах і з емблемами, схожими на українську армію. На околиці Станиці Луганської бойовики встановили неподалік від лікарні установки "Град" і провели обстріл по місту.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 19:12 // Україна
У Росії злякалися сепаратизму. За заклики каратимуть жорсткіше
Рада Федерації на засіданні в середу схвалила закон, що посилює кримінальну відповідальність за публічні заклики до сепаратизму, автором законопроекту виступив голова комітету Радфеду з конституційного законодавства Андрій Клішас. За ті ж діяння, вчинені з використанням ЗМІ, у тому числі інтернету, передбачено покарання у вигляді обов'язкових робіт на строк до 480 годин.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 18:39 // Світ
Банда "Бєса" викрала з Держрезерву у Горлівці рідкісні метали, що використовуються в ядерному озброєнні та піротехніці
Джерело в Микитівському РВ міліції на анонімних умовах розповіло, що люди в масках на двох автомобілях, що належать комбінату, вивезли зі складів кілька тонн кобальту, більше десяти кілограм рідкісних металів - індію та цирконію, ніобію. Як правило, ці метали дуже дорогі і застосовуються в ядерній енергетиці, медицині і піротехніці.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 18:39 // Україна
Українські військові дали відсіч терористам, які обстрілювали Луганський аеропорт
Протягом дня бойовики ведуть масований наступ на аеропорт Луганська, який перебуває під контролем українських силовиків. "Удень ішов обстріл із двох танків і з мінометів. Це було о першій годині дня й о третій годині дня у вівторок", - розповів співрозмовник в АТЦ. "Була інформація, що переміщалося 2 установки ГРАД БМ-21", - додав співрозмовник.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 18:27 // Україна
Сили АТО вже за 20 кілометрів від Донецька - Аваков
Міністр МВС Арсен Аваков зустрівся із жителями Слов'янська. Він запевнив, що є програма відновлення міста. "Як тільки ми розмінуємо території, я обіцяю, що у вас буде світло". Аваков прокоментував перебіг АТО. "Ми вже за 20 кілометрів від межі Донецька. Ми поженемо їх так, щоб вони бігли в інший Донецьк - маленьке місто в Росії".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 17:58 // Україна
Жителі Слов'янська вигнали "регіонала" Левченка: "Це твої російські бандити прийшли нас вбивати!"
Вони зробили це в образливій формі, кричачи: "Навіщо ти сюди приїхав, с...а? Пішов звідси на х...! Це ти все влаштував, це твої російські бандити прийшли нас вбивати!". Люди, які прийшли до міськради, зокрема отримувати гуманітарну допомогу, погрожували нардепу кулаками.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 17:30 // Україна
ГПУ повернеться до розслідування справи Гонгадзе - Ярема
Генеральний прокурор України Віталій Ярема обіцяє відновити розслідування кримінальної справи щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе в частині встановлення замовників його смерті. "Ми повертаємося до всіх тих справ, які були незаконно закриті, в тому числі і до вбивства Георгія Гонгадзе, і притягнемо до відповідальності всіх тих осіб, які до цього причетні".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 17:27 // Україна
Після скарги українського користувача YouTube заблокував Russia Today
"Російськомовний YouTube-канал RT позбувся можливості включати прямі трансляції, які здобувають популярність у користувачів, а також можливості публікувати відео за так званим "закритим" посиланням. Крім того, заборона торкнулася мовлення документального телеканалу RTД російською мовою", - йдеться у повідомленні.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 17:10 // Світ
Die Presse. Міністр закордонних справ Люксембургу: "Без Москви світоустрій не працює"
Ассельборн в інтерв'ю визнав, що Люксембург - у фінансовому плані важливе для росіян місце. "Не можна ігнорувати залежність від Росії у фінансовому або енергетичному питанні... Коли я завтра вранці прокинуся, Росія нікуди не дінеться з карти світу", - аргументував міністр необхідність домовлятися з Москвою.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 16:43 // Преса
Легкоатлет Бондаренко переміг на турнірі в Угорщині
Чемпіон світу зі стрибків у висоту українець Богдан Бондаренко став переможцем міжнародного турніру "Меморіал Іштвана Дьюлаї", що завершився в угорському Сехерфехерварі. Бондаренко переміг з рекордом змагань - 2,38 м, поліпшивши торішнє досягнення грека Констадіноса Баніотіса (2,34). Друге і третє місця посіли росіяни - Іван Ухов (2,34) і Данило Циплаков (2,30).
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 16:31 // Спорт
Восени у півмільйона кримчан настане важке похмілля - Нємцов
За словами політика, великий туристичний бізнес у захопленій РФ українській автономії є нерентабельним з причини високих цін, відсутності нормального транспортного сполучення з материковою Росією, а також низького рівня сервісу. Що стосується малих і середніх туристичних підприємств, то у його представників найближчої осені настане "важке похмілля".
версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 16:28 // Україна
На Донеччині нацгвардійці затримали помічника терориста "Чечена"
На блокпосту біля прикордонного населеного пункту Новоазовськ Донецької області бійці Національної гвардії України затримали Андрія Левіна, який є помічником терориста на прізвисько "Чечен". Зловмисник намагався виїхати за межі території України, але нацгвардійці його затримали. Зараз з ним працюють компетентні органи.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 16:08 // Україна
Україна отримала 300 мільйонів доларів кредиту від Світового банку
Сьогодні між Україною і Міжнародним банком реконструкції та розвитку підписано угоду про залучення позики у розмірі 300 млн доларів на реалізацію проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України". Позику залучено на 18 років з 5-річним пільговим періодом. Процентна ставка становитиме 1%.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 15:43 // Економіка
Кличко проти силового розгону Майдану, але вкотре підкреслює, що люди повинні піти
Мер Києва Віталій Кличко не підтримує силового розгону Майдану, але знову підкреслює, що люди повинні піти. Про це він сказав на брифінгу, коментуючи ініціативу генерального прокурора Віталія Яреми про звільнення Майдану. Кличко зазначив, що отримує велику кількість скарг від киян щодо Майдану.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 14:58 // Україна
Зупиняти АТО не можна, переконаний Кравчук
Леонід Кравчук вважає, що зупиняти антитерористичну операцію на Донбасі не можна. Якщо зупинити АТО, це буде означати, "що ми знову похитнулися, і що ми не знаємо, не бачимо, не маємо сил або таланту проводити її і надалі". "Почалася її активна фаза, принаймні, з деякими досягненнями. Потрібно це утримувати", - зазначив Кравчук.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 14:52 // Україна
9 липня. Огляд преси. "Спасибі вам. Спасибі!", або Оповідь про те, як "хунта" людей від "миротворців" врятувала
Жителі регіонів, з яких вибили терористів, поступово починають звикати до мирного життя. У Слов'янську намагаються відновити системи водо- та електропостачання. "Станом на сьогоднішній ранок можу сказати, що на повне відновлення піде 5-6 днів. І при добре організованій роботі всі питання і по воді, і по електроенергії будуть вирішені", - пообіцяв віце-прем'єр Гройсман.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 14:35 // Преса
В.о. мера Слов'янська стала "людина Сім'ї" і помічник Штепи "регіонал" Самсонов
Обов'язки мера Слов'янська виконує "регіонал" секретар міської ради Олександр Самсонов. "Я секретар міської ради і зараз я виконую обов'язки мера міста. За законом, коли мер написала заяву, то автоматично обов'язки виконує секретар міськради", - сказав він.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 14:27 // Україна
Яценюку недобре: на відновлення Донбасу потрібно 8 мільярдів гривень
За попередніми підрахунками, на відновлення інфраструктури Донецької й Луганської області потрібно 8,1 млрд гривень. "Міністерства дали попередній обсяг коштів,.. так що я аж холодним потом вкрився.. Загальна сума станом на сьогоднішній день - 8,1 мільярда гривень", - сказав Яценюк, наголосивши, що це лише попередні розрахунки.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 14:19 // Економіка
Кличко представив програму своїх першочергових кроків на посаді мера Києва
Мер Києва Віталій Кличко представив "Програму першочергових кроків Київського міського голови". Як повідомили в прес-служба політичної партії "УДАР", під час презентації Кличко підкреслив, що його пріоритетами в урядуванні столицею будуть боротьба з корупцією, прозоре та ефективне використання бюджету на потреби киян, залучення інвестицій і співпраця з громадою при прийнятті рішень.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 14:15 // Україна
Порошенко просить розібратися в ситуації з льотчицею Савченко і повернути її додому. СК РФ: вона біженка
Президент України Петро Порошенко доручив Генеральній прокуратурі і МЗС розібратися в ситуації з українською льотчицею Надією Савченко, яку слідчі органи РФ звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на сході України. "Тільки що президент дав доручення Генпрокуратурі та Міністерству закордонних справ з приводу того, щоб розібратися в ситуації з Надією Савченко".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 14:14 // Україна
Близько півтисячі кримчан потерпають у СІЗО через українське громадянство
На адресу українського омбудсмена Валерії Лутковської надійшов колективний лист від понад 400 осіб, які утримуються в слідчому ізоляторі в Криму і стверджують, що зазнають дискримінації через громадянство України. Про це інформує прес-служба омбудсмена. Лутковська звернулась до уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Елли Памфілової з пропозицією організувати спільну перевірку.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 13:59 // Україна
Україна не піде на переговори з "ЛНР" і "ДНР". Терористи далі вбивають і викрадають
"Уночі проти 9 липня бойовики з мінометів обстріляли блокпост ЗСУ неподалік пункту пропуску Успенка Донецької області. Приблизно о 1-й ночі прикордонний наряд із використанням засобу нічного бачення виявив приховане наближення до пункту пропуску великої групи бойовиків", - заявив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 13:59 // Україна
Der Standard. Експерт: "Західні ЗМІ загострили український конфлікт"
Експерт з мас-медіа з Університету Відня викладає свої погляди на висвітлення подій в Україні австрійській газеті. Він переконаний, що західні ЗМІ загострили конфлікт. У чому причина такої необ'єктивності? Передусім, у журналістів "залишається дуже мало часу для пошуку інформації", а "від цього потерпає глибина аналізу".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 13:50 // Преса
На Прикарпатті стартував Міжнародний фестиваль "АртПоле-2014"
Міжнародний фестиваль "АртПоле–2014" відбудеться в с. Уніж Городенківського району Івано-Франківської області. "ARTPOLE.IF – це арт-об’єкти і перформанси, майстер-класи, дитяча програма й акустична майстерня казки, документальне кіно і відеопоезія, інтерактивні лекції й дискусії просто неба", – сказано в повідомленні.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 13:29 // Культура
У Москві заочно арештували Авакова
Найближчим часом Слідчий комітет "дасть необхідні доручення відповідним правоохоронним органам для реалізації цього рішення". Раніше стосовно Авакова відкрили справу за статтями вбивство, застосування заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджання професійній діяльності журналістів, викрадення людини. Наразі слідчі СК допитують осіб, "які вимушено залишили територію України".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 13:26 // Світ
Бойовики ІДІЛ захопили склад з хімічною зброєю на покинутому оборонному заводі в Іраку
Влада Іраку підтвердила, що занедбаний завод з виробництва хімічної зброї в провінції Мутанна перейшов під контроль бойовиків угруповання "Ісламська держава Іраку і Леванту" (ІДІЛ). На складі збройового комплексу, за 70 км на північний захід від Багдада, зберігаються залишки ракет з зарином та інші нервово-паралітичні речовини. Правда, експерти ООН та американські фахівці стверджують, що ісламісти не зможуть створити з них бойову хімічну зброю.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 13:19 // Світ
Яценюк просить ГПУ, МВС, СБУ розслідувати діяльність нардепів стосовно підтримки терористів
Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Генпрокуратури, МВС, СБУ з проханням провести розслідування діяльності всіх осіб, в тому числі народних депутатів, на предмет підтримки ними сепаратистів та терористів та притягнення їх до кримінальної відповідальності.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 13:08 // Україна
Терористи підірвали шляхопровід над залізничними коліями
Вранці 9 липня на автомобільній дорозі М-03 Київ – Харків – Довжанський поблизу села Роти Артемівського району на Донеччині невідомі особи скоїли підрив конструкції шляхопроводу, внаслідок чого на залізничні колії впала прогінна конструкція.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 12:53 // Україна
Дружина Гонгадзе вирішила відкликати апеляцію на вирок Пукачу
"Провину Пукача у скоєнні вбивства було переконливо доведено в суді першої інстанції. Покарання Пукачу суд також призначив правильно - довічне позбавлення волі", - заявила адвокат. За її словами, апеляційну скаргу вони подавали "з тих міркувань, що Пукачу не був інкримінований замовний характер вбивства".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 12:45 // Україна
Inopressa. На Заході помітили пом'якшення тону Путіна: "Це від його лукавства"
Тон російської пропаганди з приводу України пом'якшав, зауважують ЗМІ. Причина очевидна - загроза західних санкцій. Та чи готова Москва до деескалації в Україні? Незважаючи на крах військового сценарію, у Путіна в запасі "м'яка сила" - економічний саботаж. Генсек НАТО закликає Захід не обманюватися: в Україні Кремль веде "подвійну гру".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 12:44 // Преса
Генпрокурор вимагає звільнити захоплені майданівцями приміщення і погрожує силовим розгоном
"Я ініціюю звернення до міністра внутрішніх справ України, голові Служби безпеки України з метою вжити невідкладних заходів для відновлення правопорядку в центральній частині нашої столиці. Вимагаю негайно звільнити захоплені приміщення, оскільки в таких діях є склад злочину, покарання за яке передбачено Кримінальним кодексом України,- заявив Ярема.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 12:14 // Україна
"Нафтогаз" поновив судові справи проти Фірташа за мільярдні борги
Дочірня компанія "Нафтогазу" "Газ України" поновила судові справи проти хімкомбінатів Дмитра Фірташа щодо поверненню боргів на загальну суму 2,3 млрд гривень. Починаючи з 2010 року, комбінати Фірташа не повністю розраховувалися за газ з державною компанією. Починаючи з 2012 року, "Газ України" подавав судові позови щодо цих боргів.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 12:11 // Економіка
Генсек НАТО: поміркованість Путіна - це чиста тактика
Расмуссен переконаний, що Захід не повинен дозволити собі бути обдуреним поміркованими заявами президента Росії Володимира Путіна, який намагається уникнути нового етапу санкцій. "Не треба робити помилок - це чиста тактика. Він залишає відкритою можливість інтервенції у разі необхідності".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 12:09 // Світ
Жителі Донбасу просять росіян забрати сотні трупів бойовиків під Слов'янськом і Краматорськом
"Від деяких трупів починає виходити сморід, адже на вулиці, на сонці, температура піднімається до +30 градусів. Зателефонуйте, може це ваші рідні? Донбасівці небагатий народ, і завдяки вам у них немає грошей, щоб закопувати трупи ваших родичів; та й земля Донбасу не прийме чужинців", – повідомила блогерка @VeraVolf.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 11:52 // Україна
Симоненко найняв зарубіжних адвокатів для захисту партії
"Очевидно, що завершальний етап боротьби з інакомисленням розпочато. Зараз ми бачимо жалюгідні потуги чинної влади дискредитувати КПУ. У заявах глави Мін'юсту немає нічого, що б мало щось спільне з діяльністю КПУ. Про яку антиконституційну діяльність йде мова? Наша партія виступає лише за конституційні, політичні методи боротьби", - сказав Симоненко.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 11:31 // Україна
The Wall Street Journal. Адріян Каратницький: наступ Путіна на Україну зазнав краху, але аж ніяк не закінчений
"Захопивши Крим і спровокувавши запеклий заколот, унаслідок якого загинуло щонайменше 2 тис. осіб, Путін налаштував країну зі значною проросійською меншістю проти себе, викликав підйом українського патріотизму і сприяв виникненню серйозної проєвропейської більшості в Україні", - підкреслює науковий співробітник Атлантичної Ради США.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 11:30 // Преса
Меджліс обурений маніакальним переслідуванням кримських татар і розправою з інакодумцями
"рубі порушення елементарних прав людини, міжнародних норм, попрання національної гідності цілого народу, що виразилося в маніакальному переслідуванні Джемілєва і Чубарова "обґрунтовані" надуманими твердженнями і є нічим іншим, як свідченням політичної розправи з інакодумцями", - йдеться в заяві.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 11:23 // Україна
ООН евакуювала співробітників з Лівії
Представник генсека ООН не став уточнювати, скільки саме співробітників місії, штат якої налічував 205 осіб, евакуйовано. Однак, за даними з поінформованих джерел, йдеться про евакуацію 60% персоналу. Згідно з наявною інформацією, їх вивезли до Італії.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 11:20 // Світ
The Washington Post. Збігнєв Бжезінський: в Україні у Путіна є вибір з трьох варіантів
Газета наводить коментар відомого політолога і державного діяча, що є адаптованою версією показань свідків, з якими Бжезінський має виступити сьогодні перед сенатським комітетом з міжнародних відносин Конгресу США. Путін, "мабуть, мало замислювався про більші, довготривалі стратегічні наслідки того, чому дав волю", зазначає автор.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 11:09 // Преса
Українські фотомоделі створили серію патріотичних плакатів для військових
Українські фотомоделі вирішили провести фотосесію і зробити серію плакатів спеціально для солдатів. Вишиванки вони змінили на камуфляж. І створили серію плакатів – патріотичних. Військову форму для акції брали у друзів, претенденток шукали через соціальні мережі. Зараз плакати зберігаються у музеї Української пропаганди, який кілька місяців тому відкрили на Троєщині в Києві.
версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 11:04 // Культура
Янукович святкує свій день народження в Сочі
"Ніякого торжества в цьому році не буде - вони відзначатимуть свої дні народження в Сочі скромно, разом з родинами, без запрошення російських або українських політиків. Хіба що, можливо, на святі буде ростовський друг Віктора Федоровича, у якого він жив", - розповів колишній префект Північного адмінокругу Москви Олег Мітволь.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 11:03 // Україна
Росія уклала з Сербією контракт про будівництво "Південного потоку" на 2,1 млрд євро
"Південний потік" - глобальний інфраструктурний проект "Газпрому" з будівництва газогону потужністю 63 млрд куб. м через акваторію Чорного моря в країни Південної і Центральної Європи. Перші постачання газу по газопроводу мають початися наприкінці 2015 р. На проектну потужність його планується вивести в 2018 р.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 10:38 // Економіка
На Луганщині невідомі, що назвалися Нацгвардією, готують провокацію
Невідомі в камуфляжній формі, які називають себе Нацгвардією, вивели на площу в селі Жовте місцевих жителів і поставили поруч дві установки "Град". За попередньою інформацією, установки раніше були вивезені з кримських мотострілкових бригад Збройних сил України. Командування Нацгвардії заявляє, що установок "Град" на озброєнні підрозділів формування немає.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 10:36 // Україна
Порошенко може призначити відповідальним за реформи гендиректора "Microsoft Україна"
За інформацією джерела, першочергове завдання Шимківа на новій посаді - виписати структуру Адміністрації президента як максимально ефективну й працездатну. Повноваження Шимківа будуть схожі з повноваженнями заступника голови АП часів Януковича Ірини Акімової, проте його сфера діяльності буде охоплювати не тільки економічні реформи, а й ширший спектр питань.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 10:30 // Україна
Обама хоче перезавантажити відносини з Китаєм
Президент США Барак Обама заявив, що Сполучені Штати готові створити "нову модель" відносин з Китаєм, яка виражатиметься в конструктивному врегулюванні всіх розбіжностей, що виникають. Про це в середу, 9 липня, повідомляє Reuters з посиланням на заяву Білого дому. "Сполучені Штати вітають становлення стабільного, мирного й успішного Китаю", - сказав Обама.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 10:26 // Світ
Переважна більшість чехів засуджує агресію Росії проти України - опитування
78% опитаних чехів негативно ставиться до дій Росії щодо України – це дані, які сьогодні оприлюднив Чеський центр вивчення громадської думки Інституту соціології Академії наук Чехії. 57% чеських громадян розглядають українську кризу як можливу загрозу мирові у світі. Більшість серед них – це люди, які цікавляться подіями в Україні.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 10:23 // Світ
Українська Гельсінська Спілка подала позов проти Росії до Євросуду
Українська Гельсінська спілка з прав людини звернулася до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) зі скаргою на викрадення і тортури заручників членами незаконних збройних формувань у Слов'янську і причетності до цього Росії. Спілка зазначає, що аналогічні справи в 1990-х роках під час Першої і Другої чеченських війн ЄСПЛ розглядав у терміновому режимі.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 09:55 // Україна
Новий батальйон добровольців з Донбасу вирушив до зони АТО
Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко привітав нових добровольців і підкреслив, що батальйон "Шахтарськ" їде на Схід не вмирати, а дати відсіч терористам і перемогти. Це п'ятий батальйон, сформований на Дніпропетровщині. Велика частина службовців – цивільні особи різних професій, які мешкають в Донецькій та Луганській областях. У батальйоні служать п'ятеро дівчат.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 09:54 // Україна
На Донбасі снайпер бойовиків убив начальника штабу батальйону "Прикарпаття"
У вівторок, 8 липня, під Амвросіївкою Донецької області снайпер бойовиків застрелив начальника штабу 5-го територіального батальйону "Прикарпаття" Юрія Барана. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє депутат Івано-Франківської облради та співголова Координаційної Центру швидкого реагування при обласній Раді оборони Юрій Романюк.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 09:53 // Україна
Турчинов заявив, що КПУ ненавидить свій народ і підтримує окупантів
"Колись Нюрнберзький процес поклав край фашизму в Європі, сподіваюся, що суд винесе справедливе рішення і покладе кінець в Україні такому небезпечного рудименту тоталітаризму, як Комуністична партія і комуністична ідеологія", - підкреслив Турчинов.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 09:35 // Україна
Після розгрому збірної Бразилії розчаровані фанати спалили 9 автобусів, поліція затримала 11 осіб
У Бразилії після розгромного програшу національної збірної команді Німеччини відразу в кількох містах почалися масові заворушення. Як можна було спостерігати під час трансляції, засмучені бразильські вболівальники почали залишати стадіон ще в першому таймі, не в силах дивитися на розгром своєї команди.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 09:29 // Світ
Навколо Слов'янська в лісосмугах ховаються недобиті групи бойовиків
"В районі Слов'янська їх нормально потріпали. Тепер вони перейшли до ведення партизанської війни. Засіли у "зеленці". Пересуваються і "кусаються" маленькими групками", - зазначив представник ЗСУ. За його словами, 8 липня під Слов'янськом сталося три перестрілки.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 09:22 // Україна
МЗС вимагає пояснити, яким чином українська льотчиця Савченко опинилася в Росії
Україна вимагає від Росії негайно надати інформацію щодо незаконного вивезення льотчиці Надії Савченко на територію сусідньої держави. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України. "Це є ще одним підтвердженням того, що терористи планують і реалізовують свої злочини на території України у тісній зв’язці зі спецслужбами Російської Федерації", - зазначили у МЗС.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 09:05 // Україна
Терористи завезли на Донбас власних лікарів
"Близько місяця тому у Донецьку був захоплений один із корпусів обласної лікарні. Звідти терористи вигнали усіх лікарів та медперсонал", - повідомив міністр охорони здоров'я Олег Мусій. За його словами, бойовики привели туди своїх лікарів і надавали допомогу тільки своїм бійцям. Така сама ситуація була у Слов'янську.
версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 08:55 // Україна
Військові експерти розповіли, як треба проводити АТО
"Я думаю, що якщо і Донецьк, і Луганськ будуть заблоковані, терористи не зможуть отримувати зброю, туди не зможуть потрапляти російські диверсанти, це створить умови, за яких рано чи пізно їм (терористам - ред.) потрібно буде здатися або вони втратять свою боєздатність. Я думаю, це правильний крок", - сказав Джердж.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 08:50 // Україна
Тель-Авів вперше з 2012 року зазнав обстрілу з боку Сектора Гази
На тлі проведеної Ізраїлем спецоперації "Незламна скеля" Тель-Авів піддався ракетному обстрілу. Всього із Сектора Гази за останню добу було випущено близько 200 ракет. Дві ракети були збиті системою протиракетної оборони "Залізний купол" неподалік Тель-Авіва. В ООН вже засудили обстріл території Ізраїлю з боку Сектора Гази.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 08:32 // Світ
Активісти проникли до маєтку Ахметова: рвали троянди і малювали на паркані
Активісти Автомайдану вимагали від власника СКМ перейти на бік мирних людей. "Ми приїхали вимагати від Ахметова, щоб він припинив "ставити" на "сіре", а обирав між "чорним" і "білим": між терористами і мирними людьми", - заявила прес-секретар руху Катерина Бутко.
версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 08:20 // Україна
Україна збільшить обсяги виробництва зброї, пообіцяв Порошенко
"Сьогодні мій перший заступник разом з новопризначеним головою Укроборонпрому, разом з представниками Генерального штабу, заступниками міністра оборони та представниками МВС провели нараду, де підготують на моє затвердження зміни до державного оборонного замовлення", - сказав глава держави.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 08:18 // Україна
Під Луганськом знову стріляють, а в Донецьку терористи зайняли хімзавод
Місцеві жителі повідомляють, що поблизу села Паньківка, що за 16 км на північний схід від Луганська, триває бій. Зокрема, автобус ПАЗ з табличкою "Діти", наповнений озброєними бойовиками, було помічено вчора вдень діля Луганського заводу лужних акумуляторів. Він повільно проїхав по вулиці Оборонній в напрямку "Гострої могили".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 07:52 // Україна
Діти військових отримають переваги при вступі до вишів
Правом переваги при зарахуванні до навчальних закладів країни на навчання за рахунок коштів місцевого чи державного бюджету користуватимуться особи, у яких один із батьків-військовослужбовців (усиновлювачів) загинув чи визнаний судом зниклим безвісти. Такими перевагами зазначені особи матимуть змогу скористатися продовж 3 років після здобуття необхідного рівня загальної середньої освіти.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 07:49 // Україна
Стрєлков вибачився перед жителями Донбасу і розповів, чому втік зі Слов'янська
"Далеко не всі здатні воювати за своїми морально-бойовими якостями, але за 3 місяці для шахтарського краю, де багато людей, які звикли до небезпечної роботи, добровольців дуже мало. Багато людей були б готові вступити в ополчення за наявності соціальних гарантій. Найближчим часом ми почнемо з того, що будемо виплачувати ополченцям платню в розмірі близько 8 тисяч гривень", - пообіцяв Гіркін.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 07:42 // Україна
У "Правому секторі" заявили, що це вони затримали мера на Донбасі для з’ясування фактів його співпраці з "ДНР"
"Правий сектор" затримав мера міста Курахового, що в Мар’їнському районі Донецької області, Сергія Сажка "для з’ясування фактів його можливої співпраці з терористами із "ДНР". Про це повідомили у Дніпропетровському обласному осередку "Правого сектору". За словами партійців, посадовця та зібрану про нього інформацію передадуть до СБУ.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 07:29 // Україна
Російські праві поповнять батальйон "Азов"
У Москві розпочались масові затримання та арешти активістів, які активно виступають проти агресії Росії на сході України. За даними батальйону "Азов", це переважно російська молодь правих переконань, яка організовує різноманітні флешмоби, марші та мітинги проти військового втручання Російської Федерації в Україну.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 07:19 // Україна
У Сомалі бойовики штурмували президентський палац
Представник "Аш-Шабаб" Абдулазіз Абу Мусаб заявив, що його сподвижники проникли всередину палацу і встановили контроль над ним. Натомість службовець палацу повідомляє, що бойовики лиш частково проникли всередину. "Я можу запевнити вас, що президент не постраждав, оскільки перебував за межами палацу", - заявив глава МВС Сомалі Убдуллахі Годаха Барре.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 07:09 // Світ
До приїзду Порошенка в Слов'янськ готувався теракт
Про це з посиланням на слова самого президента у своєму Twitter повідомляє прес-секретар президента Святослав Цеголко. Диверсантів затримано. "Президент Порошенко: за 40 хв до мого приїзду у Слов'янську виявили дві диверсійні групи, які мали на меті скоєння теракту. Їх затримали".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 06:53 // Україна
Офіційний курс валют і банківських металів на 9 липня
Офіційний курс валют на 9 липня, встановлений Національним банком України. Євро, долар та російський рубль подешевшали. Нацбанк України встановив на 9 липня цього року офіційні курси валют на рівні: 1591.9347 грн за 100 євро, 3.3881 грн за 10 російських рублів, 1171.2292 грн за 100 доларів.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 06:32 // Економіка
Німеччина принизила Бразилію і стала першим фіналістом ЧС-2014
Головний фаворит чемпіонату світу, а заразом і господиня турніру, збірна Бразилії встановила новий рекорд. Радше антирекорд. Майже століття, 94 роки, тому бразильці поступилися Уругваю з рахунком 0:6. Але сьогодні, 9 липня, найганебніша сторінка в історії п'ятиразових чемпіонів світу отримала новий запис - 1:7.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 01:03 // Спорт
"Вест Хем" зробив пропозицію "Дніпру" щодо Коноплянки
На одного з лідерів збірної України та дніпропетровського "Дніпра" Євгена Коноплянку об'явився ще один претендент. Лондонський "Вест Хем" серйозно налаштований роздобути 24-річного лівого вінгера і зробив офіційну пропозицію "Дніпру".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 9 липня 2014 р., 00:07 // Спорт




]]>
]]>
Субота, 2 серпня 2014 р.   Остання новина: 22:59
Всі права на матеріали сайту NEWSru.ua охороняються законодавством, в тому числі, про авторське право та суміжні права. При будь-якому використанні матеріалів і новин сайту гіперпосилання на NEWSru.ua обов'язкове
Зворотній зв'язок: Редакція сайту / Технічна служба / Рекламний відділ
© NEWSru.ua 2014