This version of the page http://kino.rovno.ua/ua/news/380/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-07-27. The original page over time could change.
Новини / КінопалаЦ Україна, м. Рівне. Кіно, фільми, мульти, анонс, сеанси.

Новини

5 червня 2014
Зйомки "Чаклунки"

Анджеліна Джолі вперше знялася в діснеєвському фільмі, до того ж ще і в казці, до того ж ще й зіграла злого персонажа, якого традиційно сприймають негативно. Це все про фільм "Чаклунка" - несподівану версію "Сплячої красуні", головна роль в якій відведена не юній Золотоволосій Аврорі, а відьмі, яка наслала на неї закляття вічного сну - Малефісенті. Про те, як фільм втілився на екрані і перетворився майже що в сімейний і авторський проект Анджеліни Джолі, поговоримо сьогодні.



"Чаклунка" перевертає знайому по записах Шарля Перро та братів Грімм казку з ніг на голову. До написання сценарію прилучилось безліч людей, але основну роботу виконала Лінда Вулвертон. Ця пані раніше вбила лева Симбу і відправила Алісу в країну чудес спеціально для Тіма Бертона. Тому перетворити злу відьму в героїню зі складною долею, якій хочеться співчувати, було для Вулвертон легко. Хоча, за визнанням сценаристки, важливо було зберегти темну частину персонажа. На цьому також наполягала і виконавиця головної ролі - Джолі.

У "Чаклунці" Анджеліну, яку на великому екрані вже не бачили років так з чотири, відзняли просто як фотомодель - у величних позах і з великою кількістю крупних планів, не завжди необхідних. Для таких зйомок Джолі треба було ідеально привести в образ. А її Малефісента від звичайних людей анатомічно трохи відрізнялася. До актриси приставили оскароносного гримера Ріка Бейкера, відомого роботами над кліпом Майкла Джексона "Thriller", "Американським перевертнем в Парижі" і "Планетою мавп".



Гример не горів бажанням перетворювати красуню Енджі в демонічне створення і хотів змінити її обличчя по мінімуму. Бейкер використовував накладки на щоки, вуха, змайстрував актрисі роги. Джолі запропонувала ще щось зробити з її носом. Загалом, найпомітнішою частиною роботи (крім рогів) виявилися вилиці Малефісенти - нереалістично гострі. Щоб домогтися такого ефекту, Бейкеру знадобилося, на подив, трохи гриму: накладки півсантиметра в товщину і трохи більше сантиметра в ширину. У роботі над вилицями Бейкер надихався одним з численних видів мейкапу Леді Гаги: три роки тому співачка знялася зі спотвореним обличчям для обкладинки Harper's Bazaar.

Студійні боси коливалися щодо того, загострювати Джолі вилиці чи ні, але актриса наполягла на «потворності» сама. Накладні вилиці зірці не заважали ніяк, а от роги... Ними Джолі постійно об щось вдарялася і за щось чіплялася. Роги міняли кілька разів - на більш м'які і легкі і відповідно до пори року в тій чи іншій частині фільму. Якийсь із варіантів актриса, до речі, потягла після зйомок додому. Роги кріпилися за допомогою пов'язок і власного волосся Джолі. Пізніше ще довго вирішували, як краще Малефісенті: з звичайними людськими локонами або ж з пір'ям на голові.



Пір'я залишили для іншої частини тіла, а попереду була купа інших питань: костюми, прикраси та різні деталі образу Малефісенти. За цю частину роботи - з обов'язкового схвалення Джолі - відповідав дизайнер Мануель Альбарран. Він набив руку на божевільних іміджах Мадонни, Бейонсе і показах Givenchy. Найскладнішим для Альбарран було продумати одяг для Джолі так, щоб актриса спокійно виконувала трюки, зокрема в сцені битви.

Роль Малефісенти Анджеліна репетирувала з власними дітьми (благо, їх у неї цілих шестеро). Причому маму не бентежило те, що її дітвора то сміялася, то плакала, то лякалася - з їхньої реакції Джолі розуміла, як треба відігравати ті чи інші сцени.

Всі вже знають, що маленьку принцесу Аврору зіграла п'ятирічна донька Джолі і Пітта - Вів'єн. Притому що батьки не хотіли б продовжувати творчу династію, але були б не проти трохи ознайомити дитину з професією мами і тата. Але взяли Вів'єн на роль з іншої причини: інші діти просто заходилися в істериці, коли бачили Анджеліну в образі. Найкращий раппорт, звичайно ж, був у актриси з дочкою. Джолі, зрештою, погодилася залучити маленьку до зйомок, але остаточне рішення (на щастя, позитивне) було за Бредом Піттом.



Вів'єн відчувала себе на майданчику впевнено - не без допомоги обох батьків. Наприклад, сцену, де Аврора ловить метелика у краю скелі, знімали всією сім'єю. Це був найперший робочий день для Вів'єн. Джолі манила дочку м'ячиком, Бред стояв внизу бутафорської скелі, закликаючи дівчинку стрибнути йому в руки, при цьому актор посміхався і співав разом з Джолі пісеньки, щоб дитина залишалася веселою. Інші діти зіркової пари також були присутні. Вів'єн відіграла добре, але повторювати дублі вже не хотіла.

У "Чаклунці" мало що є від класичної диснеївській "Сплячої красуні" 1959 року. Хіба що заголовна пісня. Її виконує не хто інша, як модна співачка Лана Дель Рей. Млосним голосом вона співає сповільнену  версію «Once upon a dream». Анджеліна Джолі особисто вибрала і схвалила Лану на відповідальну місію зробити саундтрек.



"Чаклунка" - симпатична дівчача казка про те, чому зовнішність оманлива і як в людині може прокинутися добро чи зло. Є й інший погляд на фільм - що це історія про колишню подружку, яка з'їхала з котушок. Або про вроджену чоловічу агресію, від якої йдуть всі біди світу. Вирішити, яка ідея в картині переважає, можна тільки після перегляду. Ми ж вважаємо, що це фільм, в першу чергу, про Анджеліну і для Анджеліни.
Джерело: oKino.ua


усі новини »

Новини кіно:

Актори і персонажі з фільму "Геркулес"
Стародавня легенда... пригода 21-го сторіччя
Створення "Світанку планети мавп"
Як знімали "Перевагу"
Чого не вистачає фільмам про трансформерів?
Топ-5 автомобілів з "Трансформерів"
Зйомки "Трансформерів"
Зйомки "На межі майбутнього"