This version of the page http://www.propozitsiya.com/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-07-20. The original page over time could change.
Пропозиція
 
Акції та виставки
 
Реклама

 
НОВИНИ
Украинские фермеры боятся срыва "зернового" сезона
2014-07-17
   Мировые цены на зерно достигли минимального значения за последние пять лет. Министерство сельского хозяйства США (USDA) опубликовало отчет, в котором повысило мировой прогноз урожая пшеницы в текущем сезоне на 3,6 млн т — до 705,2 млн т. Это всего на 9 млн т ниже прошлогоднего рекорда. USDA увеличило прогноз производства зерна Австралией, ЕС, Украиной и США, немного снизив оценки Канады и Казахстана. "Отчет USDA вышел с цифрами, которых явно никто не ожидал", — говорит руководитель аналитического отдела Аграрной биржи Анатолий Стоянов. Рынок сразу же отреагировал падением котировок. За день фьючерсные контракты подешевели на 5,5 % за тонну пшеницы и на 13,6 % за тонну кукурузы. 
Калий терпит ценовое крушение
2014-07-17
   В условиях подорожания продукции АПК на прилавках, одно из самых важных удобрений, содержащее калий, подешевело практически в два раза в период. Снижение цен было довольно плавным и практически незначительным до распада тандема Уралкалия и БКК летом 2013 г. В «крутое пике» цены на хлористый калий (самое распространенное калийное удобрение, которое также может быть сырьем для производства других) вошли в августе-сентябре 2013 г. Снижение цен на продукцию началось у славянских калийных королей (БКК и Уралкалия). На их приходится более 25% рынка калийных, поэтому снижение цены на их продукт потянуло за собой цены конкурентов. Катастрофическое снижение цены для некоторых североамериканских и европейских производителей привело к законсервированную многих рудников и сокращение штата сотрудников.
«Астарта» поглотила «Зерно-Агротрейд»
2014-07-17
   Антимонопольный комитет Украины предоставил разрешение крупнейшему производителю сахара в Украине агрохолдингу «Астарта» приобрести долю в уставном капитале компании «Зерно-Агротрейд». Об этом 15 июля сообщила пресс-служба АМКУ. «Предоставлено разрешение «Астарта-Киев» (Киев) на приобретение доли в уставном капитале «Зерно-Агротрейд» (Киев), что обеспечивает превышение 50% голосов в высшем органе управления общества», - сообщила пресс-служба АМКУ.
ГОЛОВНІ СТАТТІ НОМЕРА
Джим Бюлінг: «Для ме­не ро­бо­та в Ук­раїні — це і вик­лик, і нові мож­ли­вості»
   Ось уже протягом кількох років на українському ринку успішно працює компанія «Бюлінг Інк». Її президент Джим Бюлінг розпочинав свою діяльність із простого фермера. Але, як він стверджує, саме це допомогло йому досягти успіху. Про те, яким був шлях від фермера до бізнесмена і що є вирішальним для роботи у непростих умовах української економіки, — в інтерв’ю Джима Бюлінга «Пропозиції».
«Агро-2014»: солідно, корисно, цікаво, весело
   З 4 по 7 червня у Києві проходила XXVІ Міжнародна агропромислова виставка-ярмарок «Агро-2014». У заході взяли участь понад 900 компаній із 16 країн світу, які представили широкий спектр напрямів сільгоспвиробництва.
Сучасні реалії порядку зміни цільового призначення земельної ділянки
   В умовах постійного розвитку суспільних відносин та вдосконалення ринкової економіки країни досить актуальними для власників та користувачів земельних ділянок є питання, що стосуються порядку зміни цільового призначення земельної ділянки.
Де аг­рарію взя­ти ко­ш­ти?
   Якщо держава не допомагає фінансово, звертайтеся до міжнародних благодійних організацій. Там не відмовлять.
Як тебе не любити, агрокредите?
   Складна ситуація, яка наразі виникла в аграрному секторі України, мабуть, як ніколи досі, потребує збільшення та підвищення якості його кредитування. Бо, як відомо, без грошового та товарного забез­печення — ні виростити врожаю, ні зібрати. Тому дуже багато нині залежить від того, чи знайдуть спільну мову ті, хто потребує кредиту, й ті, хто його може дати, з користю для обох сторін. Та ще й державу не «залишити в дурнях».
Незамінні елементи «меню» для зернових
   Оп­тимізація ре­жи­му міне­раль­но­го жив­лен­ня рос­лин за­ли­шається ак­ту­аль­ним пи­тан­ням аг­рар­но­го ви­роб­ництва. Ви­ко­ри­с­тан­ня мінімаль­них об­сягів міне­раль­них до­б­рив за прак­тич­но по­вної відсут­ності ор­ганічних при­зво­дить до по­ру­шен­ня про­цесів жив­лен­ня рос­лин і позначається на їхній про­дук­тив­ності та ро­дю­чості грун­ту. За­сто­су­ван­ня мікро­е­ле­ментів (МЕ) у су­час­них тех­но­логіях ви­ро­щу­ван­ня сільсько­го­с­по­дарсь­ких куль­тур дає змо­гу ство­ри­ти оп­ти­мальні умо­ви для ре­алізації їхньо­го ге­не­тич­но­го по­тенціалу.
Ози­мий ріпак — нові про­по­зиції
   У 2013 р. посівні площі в Україні під ріпаком становили 1017 тис. га. За останні тринадцять років  (у 2000 р. —  214,3 тис. га) вони зросли  майже в чотири рази, що свідчить про всезростаючий попит на цю надзвичайно цінну сільськогосподарську культуру.
Тех­но­логія післяз­би­раль­ної об­роб­ки та сушіння зер­на
   Зерно у процесі збирання має вигляд неоднорідної зернової маси, до якої, крім нього, входять різні домішки органічного і мінерального походження. Особливо небажаними є листостеблові частки бур’янів, які, як правило, мають підвищену вологість. Тому таке зібране зерно нестійке під час зберігання, через одну-дві доби у ньому можуть розпочатись процеси гідролізу, що призводить до погіршення якості та втрат урожаю.
Ефек­тив­ний за­хист цу­к­ро­вих бу­ряків за умов хо­лод­ної вес­ни
   В умо­вах 2014 р. висіван­ня цу­к­ро­вих бу­ряків про­во­ди­ли ра­зом із сівбою ран­ніх зер­но­вих куль­тур — у хо­лод­ний грунт. Об­грун­ту­ван­ням та­ко­го ви­бо­ру посівно­го терміну бу­ря­косійні гос­по­дар­ст­ва вба­ча­ли не­до­стат­ню кількість во­ло­ги в грунті та мож­ливість її швид­ко­го ви­па­ро­ву­ван­ня. Так, за осінньо-зи­мо­вий пе­ріод ви­па­ла на­ба­га­то мен­ша кількість опадів порівня­но із ба­га­торічною нор­мою. Сніго­вий по­крив був не­знач­ним, у кінці лю­то­го — на по­чат­ку бе­рез­ня йо­го вже не бу­ло зовсім, а в першій-другій де­ка­дах бе­рез­ня ден­на тем­пе­ра­ту­ра повіт­ря ся­га­ла до 20°С теп­ла, що зу­мов­лю­ва­ло швид­ке ви­па­ро­ву­ван­ня во­ло­ги із верхніх шарів грун­ту.
Кон­троль бур’янів у посівах сої
   На сучасному етапі розвитку сільськогосподарського виробництва однією з головних проблем аграрного сектору економіки України залишається істотне збільшення й стабілізація вирощування сої поряд із виробництвом інших зернобобових культур. У світі, а також в Україні, площі під вирощування цієї культури постійно збільшуються.
Саранові — крилата небезпека під контролем
   Серйозну небезпеку с.-г. культурам становлять саранові. Ці комахи найагресивніші і найшкідливіші у світі, особливо стадні види, яким властиві періодичні масові розмноження, що завдає великих збитків народному господарству.
Десикація зернових колосових культур
   Збереження врожаю зернових колосових культур є головним завданням виробників сільськогосподарської продукції впродовж усього періоду їхнього вирощування — від висіву до збирання. Одним із заходів збереження урожаю зернових колосових культур та його якості є проведення десикації посівів на заключному етапі їхнього вирощування. Завдяки такому заходу рослини культур підсушуються, що сприяє ефективнішому збиранню їхнього врожаю, позитивно впливає на зменшення забур’янення посівів, знижує перезволоження рослин за вологої погоди.
«АГ­РО-2014»: надії та роз­ча­ру­ван­ня
   Отже, «Агро-2014» відбулася! Організатори цієї агропромислової події (втім, як і будь-якої іншої виставки), як і має бути, роблять підсумки своєї роботи: що вдалося, а що не дуже вийшло, на що слід звернути увагу наступного року, а що може і почекати…
Вітчизняна сви­нарсь­ка га­лузь: можливі шля­хи підтрим­ки
   Нещодавно у Києві відбувся Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство». Цьогоріч — шостий. Яку свинину їстимуть українці, що потрібно вітчизняним свинарям, щоб експортувати свою продукцію до Європи — ці та інші теми обговорювали під час заходу науковці, експерти та практики.
Га­ли­на Cкар­га: «…нам потрібно подолати один із недоліків нашої ментальності — “моя хата скраю”»
   Жінка, про яку піде мова у цій статті, безперечно, гідна більшого, ніж просто про неї писати. А не писати про неї також не можна, адже про таких, як вона, кажуть:  «Жінка-кремінь. Багатьом чоловікам фору дасть».
Молозиво — у питаннях та відповідях
   У теляти не працює шлунок: як допомогти?
   «У мого теляти “став” шлунок! Допоможіть мені, будь ласка, порадьте, що робити в такій ситуації?» – подібних звернень від наших читачів до редакції «Тваринництво та ветеринарія» надходить мало не щодня. І це зрозуміло! Адже від здоров’я молодняку, правильної організації годівлі та менеджменту в період від народження теляти до його відлучення залежить не тільки молочна продуктивність дорослого стада та його генетичні показники, а й економіка господарства у цілому. Як створити сприятливі умови для росту та мінімізувати проблеми зі здоров’ям? Таке модне сьогодні метаболічне програмування телят… у чому його суть? Що краще: незбиране молоко чи ЗНМ? Питань, насправді, безліч…
Для того, щоб відповісти на них, перш за все, варто зрозуміти особливості системи травлення телят та їхньої імунної системи, потреби у поживних речовинах, а також як задовольнити ці потреби.
Отже, до вашої уваги ми пропонуємо спеціальний проект під назвою «Телята: вся увага на молодняк, або Як виростити прибуток», над яким працювали кращі фахівці з годівлі та утримання ВРХ, ділилися своїми думками науковці, писали про свій досвід провідні господарства, надсилали свої спостереження прості читачі нашого журналу.
Відділи шлунка ростуть пропорційно розміру тіла теляти
   Шлунок теляти є дуже чутливою структурою у період свого формування. Так, від народження і до двотижневого віку теля є твариною із однокамерним шлунком (сичуг – єдиний відділ шлунку, який бере участь у травленні). Така разюча відмінність між телятами і дорослими жуйними тваринами диктує унікальні потреби у поживних речовинах телят молочного періоду.
…із перших хвилин життя
   Практикуючі лікарі стверджують, що за нормального перебігу пологи корови можуть тривати від 20 хв до 6 год. У цей період тварина потребує мінімум людського втручання у фізіологічний перебіг родів. Однак варто бути насторожі: у разі помітних проблем або пролонгованості родового процесу слід неодмінно втрутитися ветеринарному спеціалістові.
Подвійна уда­ча чи подвійна мо­ро­ка?
   Діагностиці багатоплідної вагітності у корів навіть у сучасних господарствах України не надають належної уваги, а тому констатують її фактично тільки під час отелення. Це, своєю чергою, впливає на здоров’я тварин, позаяк такі корови потребують підвищеного на 11–13% енергетичного живлення порівняно з коровами із одноплідною вагітністю.
Потреба телят у поживних речовинах
   Інтенсивна годівля у перші тижні життя поліпшує конституцію і стан здоров’я телят, а також закладає основу продуктивності та впливає на процес обміну речовин майбутньої корови.
Вітаміни і мінерали: особлива увага
   Забезпечення телят біологічно активними речовинами (мінералами, мікроелементами, вітамінами) впливає на здоров’я, імунну систему і продуктивність молодняку. Починається ж воно з годівлі дійних корів, оскільки склад мікроелементів у молоці залежить від забезпечення ними корови.
Годівля те­лят у перші дні жит­тя
   Є різні способи годівлі телят: випоювання молоком обмежено і вволю, використання замінників молока, годівля сквашеним молоком. Але незалежно від того, який із способів використовують на підприємстві, найголовніше  — забезпечити телят необхідними поживними речовинами і гарантувати їм найкращий старт.
Перехід телят на твердий корм
   Дуже важливо стимулювати розвиток передшлунків телят. Адже у новонарод­женого теляти більша частина шлунково-кишкового тракту розвинена неповністю: у перші дні життя працює лише сичуг,а рубець іще зовсім не розвинений. Він починає розвиватися, коли теля переходить на споживання комбікорму і сіна.
Ви­ро­щу­ван­ня те­лят: «Да­нон» ре­ко­мен­дує
   Сучасні технології вирощування молодняку пропонують безліч варіантів, як із теляти виростити високопродук­тивну корову. Але як у суспільстві загалом, так і у тваринництві зокрема гостро постає проблема вибору: що він більший, то складніше визначитися з тією або іншою пропозицією. Своїми секретами досягнення передових результатів діляться досвідчені спеціалісти, постачальники молока у рамках консультаційного супроводу за Програмою розвитку поста­чаль­­ників молока «Данон» у частині вирощування молодняку.
Який ко­с­мос потрібен аг­рарній Ук­раїні?
   Минуло кілька років з  моменту запуску вітчизняного супутника «Січ-2». Отже, настав час підвести деякі підсумки цієї воістину титанічної роботи. Чому титанічної? Починаючи з кінця 90-х Україна входила до десятки космічних держав із запуску ракет, не маючи при цьому власного штучного супутника. Його запуск і подальша робота повинні були стати важливим кроком із підняття престижу країни, тим більше що попередні кроки в цьому напрямі були невдалими.
Невідомий комбайн відомої держави
   Комбайни Sampo Rosenlev упродовж останнього десятиліття зазнають технічного оновлення і нарощують свою продуктивність, величина якої значною мірою визначає їхнє використання. Одну із останніх розробок — комбайн SR-3085 Superior — було піддано повнопрограмному оцінюванню в умовах експлуатації на полях України.
Правила використання коліс та шин
   За річного навантаження трактора 1500 мото-год ресурс шин вичерпується на 20 – 25% за рік, тобто «з’їдається» їхня четверта частина вартості. Недотримання правил використання коліс та нехтування заходами систематичного догляду за ними вичерпує до 40% їхнього ресурсу. Високоефективна експлуатація можлива лише за глибокого знання конструкцій коліс і дотримання експлуатаційних вимог, чіткого володіння прийомами монтажу-демонтажу, рекомендованими в інструкціяхі правилах використання, за умілого користування відповідним інструментом.
Хто до­по­мо­же збе­рег­ти ви­ро­ще­ний уро­жай?
   У попередньому матеріалі ми наводили короткий опис компаній, які пропонують українським аграріям сховища для зберігання зерна. Проте для того, щоб зерно в них надійно зберігалось, його туди потрібно доставити, правильно розподілити та безпосередньо закласти.
Пані капітан і її «Аван­гард»
   Вона — і за керівника господарства, і за агронома, і за бригадира. І справи у неї завжди йдуть успішно. Таки є жінки в українських селах!
«Делікат­не» зем­ле­роб­ст­во — ком­плекс­на про­бле­ма
   Іван Ро­ма­нець усією ду­шею віддається землі, і йо­го по­ля на Дніпро­пе­т­ров­щині для ба­га­ть­ох є по­ка­зо­ви­ми.
Поточний номер
Пошук

Пошук
 
Вхід в систему
Логін (Електронна пошта)
Пароль
Запам'ятати мене!
Реєстрація!
Забули пароль?
 
Наші Партнери

 
 
Copyright © 2002-2009
All rights reserved.
Powered by:
Develop&Design by:
Hazhir Haghshenas
м. Київ, вул. Тургенєвська, 38, а.с.7
тел. +38 (044) 494-09-06