• Рус
  • Eng
  • Укр
+380 (44) 521-03-03Пн - пт 8:00-20:00, Сб 8:30-18:00 Мапа
Госпіталізація цілодобово!
Розумна медична допомога
  • Головна
  • Новини

News

Перший український хірург на тренінгу в Давосі (Швейцарія)

Наприкінці лютого в невеликому, але дуже відомому місті Давос, що в східній Швейцарії, відбувся один з наймасштабніших в Європі практикумів для загальних хірургів з усього світу – ХХХІ міжнародний Workshop (тренінговий курс) з хірургії шлунково-кишкового тракту (ШКТ). Протягом шести робочих днів хірурги опановували новітні технології виконання оперативних втручань підвищеної складності на органах ШКТ (геміколектомія, сучасні втручання на шлунку та в панкреато-біліарній зоні). Лікарі тренували свої навички як у відкритих (лапаротомічних) так і у лапароскопічних методиках виконання операцій. Тренерами, що демонстрували найбільш ефективні авторські методики хірургії, були провідні хірурги Швейцарії, Німеччини, Голландії, Австрії та Великобританії.

Направлення:
Загальная та абдомінальна хірургія, Хірургія
Відділення:
Центр хірургії
Теги:
Універсальна клініка «Оберіг»

«Нове обличчя гінекологічної хірургії 2013» - інновації в хірургічній гінекології

11-13 грудня відбулася довгоочікувана науко-практична подія року, яку чекали гінекологи з усієї країни. Міжнародна конференція «Нове обличчя гінекологічної хірургії 2013» відбувається вже вп’яте, і з кожним роком збирає все більше і більше хірургів-гінекологів, які прагнуть вчитися та вдосконалювати свої практичні навички. Цього року бажаючих взяти участь у конференції було так багато, що конференція проходила на 2 майданчиках: в операційних клініки «Оберіг» відбувалися практичні цикли «живої хірургії», де хірурги-гінекологи клініки «Оберіг» разом із визнаними європейськими фахівцями, коментуючи кожну свою дію, виконували ряд непростих оперативних втручань, використовуючи ендоскопічні методики: лапароскопію і гістероскопію. Оперативні втручання транслювалися до великої конференц-зали НМАПО ім. П.Л. Шупика в режимі реального часу в HD-якості, де кожен учасник міг ставити запитання до оперуючого хірурга прямо під час операції.

Направлення:
Гінекологія, Хірургія
Відділення:
Центр здоров'я жінки, Центр хірургії
Теги:
Універсальна клініка «Оберіг»

Хірурги клініки «Оберіг» допомагають опановувати малоінвазивну хірургію українським лікарям

Лапароскопія, як одна із методик малоінвазивної хірургії, вже давно визнана українськими хірургами невід’ємною складовою сучасної хірургії. В усьому світі саме їй віддають перевагу при виборі методу оперативного втручання. Адже, вона є набагато менш травматичною для пацієнта: практично відсутні розрізи, післяопераційний біль, набагато швидше відбувається відновлення після операції.

Направлення:
Хірургія
Відділення:
Центр хірургії
Теги:
лапароскопія, малоінвазивна хірургія, Універсальна клініка «Оберіг»

Україні необхідно стандартизувати вимоги до лапароскопічної хірургії

В Україні необхідно розробити та стандартизувати вимоги до проведення лапароскопічних оперативних втручань. Про це заявив Перший заступник Міністра охорони здоров'я України Віктор Лисак під час відвідання першого в Україні тренінгового центру ЕНДОФОРС для навчання ендоскопічної хірургії та гінекології, який знаходиться в МЦ «Універсальна клініка« Оберіг ». Презентація тренінгового центру, що дозволяє використовувати інноваційні та традиційні методи підготовки хірурга-гінеколога в малоінвазивної хірургії, відбулася в рамках II Міжнародної науково-практичної конференції «Нове обличчя гінекологічної хірургії 2010», який 14 грудня 2010 року почало свою роботу в Києві. Нагадаємо, організатором II Міжнародної науково-практичної конференції пам'яті відомого акушера-гінеколога Анатолія Єфименко виступає Універсальна клініка «Оберіг» (www.oberigclinic.com) за підтримки KARLSTORZ (Німеччина).

В рамках II Міжнародної науково-практичної конференції протягом трьох днів провідні європейські та українські експерти підведуть підсумки, обговорять значущі світові досягнення розвитку гінекологічної хірургії, оптимізації її результатів, роль інноваційних технологій в ендоскопічній гінекологічної хірургії та ін Учасники також обговорять пріоритетні напрямки розвитку гінекологічної хірургії в Україні - покращення репродуктивних наслідків та якості життя прооперованих пацієнток.

Як повідомив Віктор Лисак, надзвичайно важливо, щоб ті передові технології, які застосовуються у всьому світі, знаходили своє відображення і в нашій країні. «Ендоскопічні технології в гінекології - складний і перспективний метод оперування, який не тільки вимагає ретельного навчання для оволодіння ними, але і необхідність постійно удосконалюватися і підтримувати свій професіоналізм. А тільки з придбанням практичного досвіду, ми зможемо ефективно управляти ресурсами, і найголовніше надавати якісні медичні послуги населенню, - додав Перший заступник Міністра охорони здоров'я. - Організація ефективного та економічно обгрунтованого лікувального процесу є одним із пріоритетних напрямків розвитку сучасної практичної медицини в гінекології. Це можливо за рахунок використання сучасної високотехнологічної малоінвазивної методики лікування. Тому розвиток інноваційних малоінвазивних оперативних втручань - одна з важливих складових реформування охорони здоров'я країни ».

У свою чергу, Перший заступник директора клініки «Оберіг» Олег Петренко зазначив, що основною метою розвитку ендоскопічних технологій в гінекології, таких як лапароскопія, гістероскопія, гістерорезектоскопія та ендоскопічні Однопортові втручання, є збереження репродуктивних функцій жінок. Тому, враховуючи актуальність і високу медико-соціальну значимість перерахованих проблем, для їх вирішення потрібно створення принципово нових підходів у лікуванні та охороні репродуктивного здоров'я жіночого населення України, яке, безсумнівно, є основою формування здоров'я нації в цілому.

Направлення:
Хірургія
Відділення:
Центр хірургії
Теги:
Універсальна клініка «Оберіг»

У Києві обговорили питання розвитку гінекологічної хірургії

14-15 декабря в Киеве состоялась Международная конференция «Новое «лицо» гинекологической хирургии» памяти известного акушера-гинеколога Анатолия Ефименка. Организатором конференции выступил Медицинский центр «Универсальная клиника «Обериг».

По словам организаторов, на протяжении 2-х дней ведущие хирурги Европы и Украины обсуждали наиболее приоритетные направления развития гинекологической хирургии, оптимизации ее результатов, а также широкое использование малотравматичных эндоскопических технологий, улучшающих репродуктивные функции и качество жизни оперированных пациенток. «К тому же, – говорят в «Обериге», – мы стремились на базе нашей клиники предоставить возможность практикующим гинекологам и репродуктологам со всей Украины оценить уровень и возможности развития эндоскопической хирургии».

Направлення:
Хірургія
Відділення:
Центр хірургії
Теги:
Універсальна клініка «Оберіг»