This version of the page http://czo.gov.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-07-07. The original page over time could change.
Центральний засвідчувальний орган | Головна сторінка


Головна сторінка

ПРО ЦЕНТРАЛЬНИЙ ЗАСВІДЧУВАЛЬНИЙ ОРГАН

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Положення про центральний засвідчувальний орган" від 28 жовтня 2004 року № 1451 зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 05.10.2011 № 1022, на Міністерство юстиції України покладено виконання функцій центрального засвідчувального органу.

Одним з основних завдань Міністерства юстиції України є виконання функцій центрального засвідчувального органу шляхом забезпечення створення умов для функціонування засвідчувальних центрів органів виконавчої влади або інших державних органів та центрів сертифікації ключів відповідно до Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого Указом Президента України від 6 квітня 2011 року № 395.

Технічне та технологічне забезпечення виконання функцій центрального засвідчувального органу здійснюється державним підприємством “Інформаційний центр” Міністерства юстиції України, яке визначено адміністратором інформаційно-телекомунікаційної системи центрального засвідчувального органу.

Інформаційна довідка щодо обслуговування посилених сертифікатів відкритих ключів центральним засвідчувальним органом

Обслуговування посилених сертифікатів відкритих ключів (далі – сертифікатів ключів) засвідчувальних центрів органів виконавчої влади або інших державних органів та центрів сертифікації ключів (далі – Центрів) здійснюється відповідно до Закону України “Про електронний цифровий підпис” та інших нормативно-правових актів, що регулюють відносини у сфері використання електронно-цифрового підпису (далі – ЕЦП), адміністратором інформаційно-телекомунікаційної системи центрального засвідчувального органу (далі – Адміністратор ІТС ЦЗО) на підставі договорів з Центрами.

До послуг обслуговування сертифікатів ключів Центрів відносяться: формування, повторне формування, блокування, скасування та поновлення сертифікатів ключів Центрів, консультування Центрів щодо надання Адміністратором ІТС ЦЗО послуг з обслуговування сертифікатів ключів. Для одержання послуг Центри подають до Адміністратора ІТС ЦЗО заяву, запит на формування сертифіката ключа Центру та інші документи у порядку та за формою, визначеними Регламентом роботи центрального засвідчувального органу та іншими нормативно-правовими актами, що регулюють відносини у сфері використання ЕЦП.

Заяви на формування, блокування, скасування та поновлення сертифікатів ключів Центрів подаються Адміністратору ІТС ЦЗО. Повне найменування підприємства, що здійснює функції Адміністратора ІТС ЦЗО: державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України. Скорочена назва: Держінформ’юст. Місцезнаходження (поштова адреса): вул. Мельникова, 81, літ. А, м. Київ, 04050.

Новини та події

02.07.2014

Міністерство юстиції України видало наказ від 27.06.2014 за № 1036/5 "Про видачу центру сертифікації ключів ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ПРИВАТБАНК" свідоцтва про акредитацію центру сертифікації ключів"

02.07.2014

«03» липня 2014 року о 09:00 год. відбудеться засідання спільної робочої групи з розробки проектів нормативно-правових актів у сфері електронного цифрового підпису за адресою: м. Київ, провул. Рильський, 10

25.06.2014

25 червня 2014 року о 09:00 год. відбулося засідання постійно діючої комісії з акредитації засвідчувальних центрів та центрів сертифікації ключів за адресою: м. Київ, вул. Городецького, 13

24.06.2014

Міністерство юстиції України, Адміністрація Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України видали наказ від 18 червня 2014 року за № 965/5/290 "Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України, Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 13 березня 2013 року № 421/5/117"

23.06.2014

25 червня 2014 року о 09:00 год. відбудеться засідання постійно діючої комісії з акредитації засвідчувальних центрів та центрів сертифікації ключів за адресою: м. Київ, вул. Городецького, 13