This version of the page http://hh.ua/article/14539 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-07-04. The original page over time could change.
Портрет професії: як виглядають українські маркетологи, піарники та рекламісти
  • Работа в Украине
  • RU
    RU
    • EN

Портрет професії: як виглядають українські маркетологи, піарники та рекламісти

Кожна компанія намагається бути впізнаваною на ринку й грамотно доносити до суспільства свої переваги й цінності. Саме тому кваліфіковані спеціалісти в сфері маркетингу, реклами і PR є одними з найбільш затребуваних. Оскільки робота в цій сфері вимагає хороших комунікаційних навичок і високого професіоналізму, 9 із 10 кандидатів можуть похвалитись вищою освітою, а більшість вільно володіє англійською мовою. Про це свідчать результати аналізу бази резюме і вакансій, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Робота в сфері стратегічного маркетингу вимагає не лише креативного мислення, але й уміння формувати довіру громадськості до компанії та продукту. А для цього спеціаліста в цій сфері необхідно вміти налагоджувати контакти зі ЗМІ, готувати прес-матеріали, розуміти ситуацію на ринку, а також бути в курсі того, що необхідно клієнтам або споживачам. Крім цього, на плечі спеціалістів досить часто лягає також організація заходів і довгострокових PR-кампаній.

Тому нема нічого дивного в тому, що пошукачі в сфері «Маркетинг/Реклама/PR» володіють високими комунікативними і професійними якостями. І це та професійна сфера, в якій правлять жінки (двоє із трьох кандидатів — представниці прекрасної статі). Середній вік пошукачів складає 26-35 років, а в 91% кандидатів є вища освіта. Більшість пошукачів уже не новачки на ринку праці: майже половина має досвід роботи в середньому від 6 років і більше, а 3/4 кандидатів — більше 3 років.

А от здивувати роботодавця хорошою англійською в цій сфері досить складно, адже кожен другий кандидат володіє англійською мовою на високому рівні. Дійсно, знання іноземної мови в цій сфері діяльності просто необхідне: спілкуватись доводиться багато і часто з представниками міжнародних компаній.

Тому, посилаючись на свої навички і професійні якості, пошукачі в сфері «Маркетинг/Реклама/PR» хочуть заробляти суми вище середнього, навіть за столичними мірками. При цьому середня очікувана зарплата таких спеціалістів знаходиться на рівні 7,5-10 тис. грн. на місяць.

Інформація була отримана в результаті аналізу бази резюме і вакансій на Міжнародному кадровому порталі hh.ua за перше півріччя 2013 року.


Результаты предыдущих исследований










Tweet

Інформація для ЗМІ та представників компаній

Шановні журналісти, для того, щоб отримати нові дослідження або коментарі чи уточнення до вже опублікованих, звертайтеся до менеджера зі зв’язків зі ЗМІ HeadHunter Україна Наталії Маціпури, написавши їй на адресу n.matsipura@hh.ua, або зателефонувавши за тел. 8 (044) 230-87-39 (вн.6318).


Представників компаній з питань проведення досліджень чи опитувань на замовлення просимо звертатися до департаменту продажів sales@hh.ua Тел. 80 (44) 230 87 398.


Компанія HeadHunter аналізує найбільшу базу резюме і вакансій у російськомовному Інтернеті, яка оновлюється щосекунди – це резюме понад 7 мільйонів фахівців із 8 різних країн Північної і Східної Європи. Ми проводимо опитування як по всій базі, так і для майже 400-тисячної аудиторії економічно активного населення України.





Понравилась статья? Расскажите о ней друзьям:




Tweet



Код для вставки в блог