Ми виступаємо за зниження швидкості автомобілів до європейського стандарту (50 км/год) та відміну нештрафованого перевищення швидкості на 20 км/год. Найбільше смертей на дорогах стається саме через перевищення безпечної швидкості. Ми впевнені: не швидкість автомобілів, а цінність людського життя має бути основою транспортної політики.

Для досягнення цілей ми досліджуємо іноземний досвід, розробляємо пропозиції, зустрічаємося з відповідальними у владі, організовуємо акції. Ми працюємо спільно з іншими громадськими організаціями у коаліції «За безпеку дорожнього руху».

Співпраця з “Мотохелп”

Асоціація також виступає вело-партнером “Мотохелпу” - організації, що допомагає при ДТП мотоциклістам, скутеристам і велосипедистам. Ми підтримуємо велосипедистів, що потрапили в ДТП – юридично та морально (відвідуємо постраждалих у лікарнях), а також перераховуємо 10% членських внесків на діяльність Мотохелп. Кожен велосипедист може звернутися до Мотохелпу по допомогу в разі аварії (контакний телефон диспетчера шукайте на сайті www.motohelp-ua.org).

“Нам по дорозі!” Співпраця з мережею АЗС KLO

У рамках нового проекту «Нам по дорозi» вiд громадської організації Асоціація велосипедистів Києва та мережi АЗС KLO у автомобілістів з’явиться можливість взяти участь у безкоштовних велоекскурсіях.

Головною метою цього проекту є покращення взаєморозуміння та кооперації водіїв автомобілів та велосипедистів, привернення уваги водіїв до вимог безпеки руху на дорозі, що стосуються велосипедистів. Детальніше про “Нам по дорозі!”

 

інші цікаві матеріали

Водії та велосипедисти об’єднаються заради безпеки на дорогах

Головною метою цього проекту є покращення взаєморозуміння та кооперації водіїв автомобілів та велосипедистів, привернення уваги водіїв до вимог безпеки руху на дорозі, що стосуються велосипедистів.…

Асоціація представила бачення велорозвитку Телички

На Теличці мають бути влаштовані зручні велосипедні під’їзди до цікавих об’єктів та створеня зрозуміла навігація. Окремих велосипедних доріжок там робити не потрібно. Таке бачення розвитку…

Допоможіть сім’ї збитого велосипедиста

У п’ятницю, 21 березня, у Києві загинув велосипедист. Ми збираємо гроші на допомогу його сім’ї. Зранку у п’ятницю в Асоціацію велосипедистів подзвонила жінка, яка щойно побачила…