This version of the page http://www.dnabb.org/modules.php?name=Pages (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-06-19. The original page over time could change.
Державна наукова архiтектурно-будiвельна бiблiотека iмені В.Г.Заболотного


 Флеш меню
Loading Flash Menu

 Наша адреса

E-mail: dnabb2004@ukr.net

Контактний телефон (044) 456 01 72


  НАШІ ВИДАННЯ

Бібліографічні покажчики

Бюлетень "Будівництво, архітектура та житлово-комунальне господарство"

Бюлетень "Нові надходження до фондів ДНАББ ім. В.Г. Заболотного

Інформаційно-аналітичний огляд діяльності бібліотеки

Бібліотечні рубрики


  Категорії змісту
 Місто Борщів Тернопільської області
 Місто Ворожба Сумської області
 Електронна версія довідника «Будівлі українських бібліотек»
 Місто Арциз Одеської області
 Місто Буринь Сумської області

  Сторінки змісту
Новини і події
Публікації про бібліотеку
Про бібліотеку
Дарувальники
Електронні ресурси
Бібліографічні покажчики. Довідки.
ДЕРЖАВНІ ЗАКУПІВЛІ
Подорожуючи містами України
Видатні особистості в будівництві та архітектурі
План основних заходів на 2013 р.
Дарувальники

  Топ Новин
Немає змісту для цього блоку.

 Приєднуйтесь на Facebook

Розділи сайту державної науково-архітектурної будівельної бібліотеки імені В.Г. Заболотного

Новини і події


Заболотнівські читання, Віртуальні виставки, Конференції. Семінари, Презентації, Бібліотечний клуб "Національні святині", Практика. Стажування, Інші видання
Публікації про бібліотеку

Про нас пишуть, Ми пишемо
Про бібліотеку

Історична довідка, Структура бібліотеки, Вакансії бібліотеки, Фонди бібліотеки, Довідково-пошуковий апарат бібліотеки, Приміщення бібліотеки, Правила користування, Послуги
Дарувальники

Електронні ресурси

Електронний каталог, Перелік періодичних видань, що наявні у фонді бібліотеки
Бібліографічні покажчики. Довідки.

ДЕРЖАВНІ ЗАКУПІВЛІ

Подорожуючи містами України

Автономна Республіка Крим, Вінницька область, Волинська область, Дніпропетровська область, Донецька область, Житомирська область, Закарпатська область, Запорізька область, Івано-Франківська область, Київська область, Кіровоградська область, Луганська область, Львівська область, Миколаївська область, Одеська область, Полтавська область, Рівненська область, Сумська область, Тернопільська область, Харківська область, Херсонська область, Хмельницька область, Черкаська область, Чернівецька область, Чернігівська область
Видатні особистості в будівництві та архітектурі

План основних заходів на 2013 р.

Дарувальники



Последние публикации
Місто Борщів Тернопільської області
Місто Борщів Тернопільської області - районний центр, розташований на лівому березі р. Нічлави (притока Дністра) за 104 км від обласного центру м. Тернополя та 431 км від м. Києва. Відповідно до статистичних даних останнього Всеукраїнського перепису населення (05.12.2001) кількість його мешканців складала 11 251 особу.
Дата публикации: 19/06/2014

Місто Ворожба Сумської області
Місто Ворожба Сумської області - місто Білопільського району, розташоване на лівому березі р. Виру (притока Сейму, басейн Дніпра) за 10 км від районного центру м. Білопілля, 57 км від обласного центру м. Сум і 306 км від м. Києва. Відповідно до статистичних даних останнього Всеукраїнського перепису населення (05.12.2001) кількість його мешканців становила 8375 осіб.
Дата публикации: 18/06/2014

Місто Арциз Одеської області
Місто Арциз Одеської області - районний центр, розташований на р. Чага й р. Когильник за 134 км від обласного центру м. Одеси та 579 км від м. Києва. Відповідно до статистичних даних останнього Всеукраїнського перепису населення (05.12.2001) кількість його мешканців складала 16268 осіб.
Дата публикации: 17/06/2014

Місто Буринь Сумської області
Місто Буринь Сумської області - районний центр Сумської області, розташований на р. Чаші (притока Сейму, басейн Дніпра) за 85 км від обласного центру м. Сум і за 274 км від м. Києва. Відповідно до статистичних даних останнього Всеукраїнського перепису населення (05.12.2001) кількість його мешканців складала 11 607 осіб.
Дата публикации: 16/06/2014

Місто Іллінці Вінницької області
Місто Іллінці Вінницької області - районний центр, розташований на р. Соб (притока Південного Бугу) за 59 км від обласного центру м. Вінниці та 207 км від м. Києва. Відповідно до статистичних даних останнього Всеукраїнського перепису населення (05.12.2001) кількість його мешканців складала 11103 особи.
Дата публикации: 13/06/2014

Катонін Євген Іванович (1889–1984)
Євген Іванович Катонін - доктор архітектури, професор, дійсний член Академії архітектури УРСР (з 1946), член Спілки радянських архітекторів УРСР. Лауреат ордена Леніна (1951), медалей за оборону Ленінграда (1942), доблесної праці у Вітчизняній війні (1945), 300 років возз"єднання України з Росією (1954), 250 років Ленінграду (1959), за успіхи в народному господарстві (1961). У 2014 р. виповнилося 125 років від дня його народження і 30 років пам"яті архітектора.
Дата публикации: 12/06/2014

Місто Добропілля Донецької області
Місто Добропілля Донецької області - місто обласного підпорядкування, розташоване на р. Бик (притока р. Самари) за 90 км від обласного центру м. Донецька та за 587 км від м. Києва. Відповідно до статистичних даних останнього Всеукраїнського перепису населення (05.12.2001) кількість його мешканців складала 35977 осіб.
Дата публикации: 11/06/2014

Місто Бучач Тернопільської області
Місто Бучач Тернопільської області - районний центр, розташований на обох берегах р. Стрипи за 65 км від обласного центру м. Тернополя та 455 км від м. Києва. Відповідно до статистичних даних останнього Всеукраїнського перепису населення (05.12.2001) кількість його мешканців складала 12511 осіб.
Дата публикации: 10/06/2014

Місто Жашків Черкаської області
Місто Жашків Черкаської області - районний центр, розташований на р. Торчі (притока Гірського Тікичу, басейн Південного Бугу) за 172 км від обласного центру м. Черкас та 151 км від м. Києва. Відповідно до статистичних даних останнього Всеукраїнського перепису населення (05.12.2001) кількість його мешканців складала 15687 осіб.
Дата публикации: 06/06/2014

Участь у семінарі Української бібліотечної асоціації

Дата публикации: 05/06/2014

Шедевр київської архітектури – Андріївська церква
На високому пагорбі правого берега Дніпра в Києві височіє Андріївська церква - один із архітектурних символів столиці України. Її нетипові для української національної архітектури форми на вдало обраній для будівництва місцевості милують око перехожих з т.зв. «Нижнього міста». Закладено сучасну церкву в серпні 1744 р. за участі імператриці Єлизавети Петрівни на місці давнішої дерев"яної. І вже 270 років Андріївська церква вважається перлиною архітектури Києва.
Дата публикации: 05/06/2014

Місто Ананьїв Одеської області
Місто Ананьїв Одеської області - районний центр, розташований на р. Тилігул за 154 км від обласного центру м. Одеси та 349 км від м. Києва. Відповідно до статистичних даних останнього Всеукраїнського перепису населення (05.12.2001) кількість його мешканців становила 9355 осіб.  
Дата публикации: 04/06/2014

Місто Герца Чернівецької області
Місто Герца Чернівецької області - районний центр, розташований на р. Герці (притока Пруту, басейн Дунаю) за 34 км від обласного центру м. Чернівців та 479 км від м. Києва. Відповідно до статистичних даних останнього Всеукраїнського перепису населення (05.12.2001) кількість його мешканців складала 2030 осіб.
Дата публикации: 03/06/2014

Благодійна допомога-2006
Висловлюємо щиру подяку за благодійну допомогу, видання, що передають до бібліотеки наші читачі, автори видань, видавничі організації, навчальні та науково-дослідні інститути, академії, редакції періодичних видань, громадські організації. Благодійна допомога-2006надали: П.Д. Антонюк (ЗАТ "Гіпроцивільпромбуд", м. Київ)В.С. Балицький (ОП НДІБВ, м. Київ)М.С. Білик (Корпорація "Терно-КОРС", м. Тернопіль)Ю.М. Бородкін (ПП "Архітектурне бюро "Ю. Бородкін", м. Київ)В.О. Дзюбенко ("Цінобуд", м. Київ)А.М. Кармінський (Служба "Київдержекспертиза", м. Київ)Ю.Г. Лосицький (КП "ТАМ "Ю. Лосицький", м. Київ)Г.І. Онищук ("НДІпроектреконструкція", м. Київ)В.О. Троїцький (ДП Центр "Сепробудмаш", м. Київ)Л.А. Удовенко (УДПІ "Укрміськбудпроект", м. Харків)Л.М. Федьков (ТОВ "Інформаційно-маркетинговий центр", м. Київ)О.П. Чижевський ("УкрНДІпроцивільсільбуд", м. Київ)Р.В. Щавінський (ДНТЦ "Конрест", м. Київ).Допомога у формуванні бібліотечного фонду-2006 державні науково-дослідні та громадські організації:Секретаріат Президента України, Мінбуд України, Академія будівництва України, Асоціація технічних музеїв України, Білоцерківський краєзнавчий музей, Вишгородський історико-культурний заповідник, Головна редакція зводу пам`яток історії та культури України, Державний департамент інтелектуальної власності, Державний політехнічний музей, ДерждорНДІ ім. М.П. Шульгіна, Держкомтелерадіо України, Донецький ПромбудНДІпроект, КиївЗНДІЕП, ДП "Українське агенство з авторських і суміжних прав", Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, Музей історії міста Києва, НВФ "Інпроект", КНМЦ по охороні, реставрації та використанню пам`яток історії, культури і заповідних територій, Міносвіти та науки України, Національний заповідник "Софія Київська", Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, НДІБК, НДІБВ, НДПІ сталевих конструкцій ім. В.М. Шимановського, НДІ пам`яткоохоронних досліджень, НДІпроектреконструкція, НДІТІАМ, НДІ "Украгро-промпродуктивність", BАT "Дніпропетровський НДІБВ", Українська академія геральдики, товарного знаку та логотипу, Український державний НДІ проектування міст "Діпромісто", корпорація "Укрбудматеріали", Укрзахідпроектреставрація (м. Львів), Фізико-механічний інститут ім. В.Г. Карпенка НАН України (м. Львів), Центр пам"яткознавства НАН України та УТОПІК, ЦТІ "Енергетика та електрифікація". редакції періодичних видань:"Архітектурний вісник" (м. Львів), "Бетон и железобетон в Украине" (м. Полтава), "Відлуння віків", "Будівельний журнал", "Будівництво: Наука. Проекти. Економіка", "Будівництво України", "Джерело" (Український реферативний журнал), "Зелена енергетика", "Економіка будівництва i міського господарства" (ДонНАБА), "Електроінформ", "Інформаційний бюлетень Мінбуду України", "Металеві конструкції", "Металлический вестник", "Нова тема", "Нові технології в будівництві", "Новости строительства", "Приватное строительство", "Под ключ", "Ринок інсталяцій" (м. Львів), "СтройПрайс", "Строительные материалы и изделия", "Світлотехніка та електроенергетика", "Системні дослідження та інформаційні технології", "Столичний вісник", "Строительство & реконструкция", "Сучасне промислове та цивільне будівництво" (ДонНАБА), "Україна-НАТО", "Ціноутворення в будівництві", "Чумацький шлях", "Янус Нерухомість". Від Французького культурного центру бібліотека отримала комплект журналу за 2006 рік "L"architecture d"aujourd"hui", від читачів - окремі числа відсутніх у фонді періодичних видань. читачі:С.С. Артамонова (м. Київ), Г.Д. Белявська (м. Київ), В.І. Большаков (м. Дніпропетровськ), В.В. Вечерський (м. Київ), Г.А. Войцехівська (м. Київ), І.О. Гонтаренко (м. Київ), Н.М. Кондель-Пермінова (м. Київ), В.О. Константинов (м. Київ), Г.Й. Козюра (м. Київ), А.П. Мардер (м. Київ), М.В. Махініч (м. Київ), Л.Б. Остапчук (м. Київ), В.Ф. Отченашко (м. Київ), В.П. Пантелеєв (м. Київ), Л.А. Пашун (м. Київ), Н.В. Ракович (м. Київ), О.О. Сівков (м. Київ), В.І. Соколовський (м. Київ), М.Д. Тимошик (м. Київ), Л.І. Тишкевич (м. Київ), В.М. Чеснок (м. Київ), Г.Г. Хітько (м. Київ), О.Д. Штепна (м. Київ), Є.С. Шудря (м. Київ) та багато ін.Три колекції отримано від родичів учених будівельної галузі - будівельника А.Г. Абизова, мистецтвознавців Є.В. Горбенко та В.П. Підгори. автори:В.А. Баженов (м. Київ), О.О. Білоус (м. Київ), М.П. Бойчак (м. Київ), Н.К. Бут (м. Київ), В.В. Вечерський (м. Київ), М.І. Гончаренко (м. Київ), І.Й. Каракіс (м. Нью-Йорк), В.З. Кліменко (м. Київ), В.І. Клочко (м. Київ), В.В. Ковалинський (м. Київ), В.С. Комен (м. Дніпропетровськ), А.П. Кончаковський (м. Київ), О.С. Кузьмук (м. Київ), М.Я. Ксеневич (м. Київ), С.С. Лисенко (м. Київ), І.Б. Матяш (м. Київ), С.В. Оляліна (м. Київ), В.П. Пантелеєв (м. Київ), М.П. Плахтієнко (м. Київ), А.О. Пучков (м. Київ), В.І. Соколовський (м. Київ), О.В. Ханко (м. Київ), Н.І. Хілобоченко (м. Київ), Г.Д. Шевцова (м. Київ) та ін. обов`язковий безоплатний примірник видань:Вінницький національний технічний університет, Київський національний університет будівництва та архітектури, Донбаська національна академія будівництва і архітектури, Донецький національний університет, Луцький державний технічний університет, НАОМА, Національна академія природо-охоронного і курортного будівництва (м. Сімферополь), Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", Національний університет "Львівська політехніка", Одеська державна академія будівництва та архітектури, Полтавський національний технічний університет ім. Ю. Кондратюка, Придніпровська державна академія будівництва та архітектури (м. Дніпропетровськ), Український державний геологорозвідувальний інститут, Український державний університет водного господарства і природокористування (м. Рівне), Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, Харківська національна академія комунального господарства, Харківський державний технічний університет будівництва та архітектури та ін. видавничі організації:"Автограф" (м. Вишгород), "А+С" (м. Київ), "Балтія-Друк" (м. Київ), "Екоінформ" (м. Львів), "Каменяр" (м. Львів), "Леся" (м. Київ), "Мистецтво" (м. Київ), Парламентське видавництво (м. Київ), "Родовід" (м. Київ), "Світ" (м. Львів), "Строительство - современные технологии" (м. Івано-Франківськ), "Терно-КОРС" (м. Тернопіль), "Укрархбудінформ" (м. Київ), "BONA MENTE" (м. Київ) та ін. книгообмін:Інститут транспорту нафти та газу, КНУБА, Конституційний Суд України, НАОМА, "УкрНДІпроектреставрація", Державна історична бібліотека України (м. Київ), Державна науково-педагогічна бібліотека України ім. В. Сухомлинського (м. Київ), Дніпропетровська обласна універсальна науковою бібліотека, Українсько-американський доброчинний фонд "Сейбр-Світло", Науково-технічна бібліотека Національного університету "Львівська політехніка", Національна бібліотека України ім. В.І. Вернадського, Національна Парламентська бібліотека України, Одеська державна наукова бібліотека ім. М. Горького, Російська Національна бібліотека (м. С.-Петербург, Росія), Центральна науково-технічна бібліотека з будівництва і архітектури (м. Москва, Росія).  
Дата публикации: 30/05/2014

Молокін Олександр Георгійович (1880–1951)
Олександр Георгійович Молокін - український архітектор, викладач, науковець, член Спілки радянських архітекторів УРСР, Спілки радянських архітекторів СРСР, науковий кореспондент Всесоюзної Академії архітектури, почесний член-кореспондент Королівського товариства британських архітекторів.
Дата публикации: 30/05/2014

Місто Нова Одеса Миколаївської області
Місто Нова Одеса Миколаївської області - районний центр, розташований на р. Південний Буг за 43 км від обласного центру м. Миколаєва та 442 км від м. Києві. Відповідно до статистичних даних останнього Всеукраїнського перепису населення (станом на 05.12.2001 р.) кількість його мешканців становила 14073 особи.
Дата публикации: 29/05/2014

Місто Лохвиця Полтавської області
Місто Лохвиця Полтавської області - місто обласного значення, районний центр, розташований на р. Лохвиці та р. Сулі (притоки Дніпра) за 154 км від обласного центру м. Полтави та 210 км від м. Києва. Відповідно до статистичних даних останнього Всеукраїнського перепису населення (05.12.2001) кількість його мешканців становила 12307 осіб.
Дата публикации: 28/05/2014

Злобін Геннадій Карпович (1927)
Геннадій Карпович Злобін - заслужений будівельник України, голова Держбуду України (1975-1990), лауреат Державної премії України у галузі науки і техніки, премії Академії будівництва України імені М. Буднікова, нагороджений орденами «Трудового Червоного Прапора» (1964, 1966, 1973, 1986), орденом «Жовтневої Революції» (1971), орденом «Дружба Народів» (1977), орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (1997).
Дата публикации: 27/05/2014

Місто Ківерці Волинської області
Місто Ківерці Волинської області - районний центр, розташований за 17 км від обласного центру м. Луцька та 388 км від м. Києва. Відповідно до статистичних даних останнього Всеукраїнського перепису населення (05.12.2001), кількість його мешканців складала 16 505 осіб.
Дата публикации: 26/05/2014

Бурка Михайло Йосипович (1914–1988)
Михайло Йосипович Бурка - український державний діяч, голова виконавчого комітету Київського міської ради депутатів трудящих (1963-1968), голова Держбуду УРСР (1968-1975).
Дата публикации: 23/05/2014



Публикации вне разделов
Хмельницька область
Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека імені Миколи Островського
Дата публикации: 11/06/2014

Львівська область
Наукова бібліотека Львівського національного університету ветеринарної медицина та біотехнології імені C. З. Ґжицького
Дата публикации: 04/06/2014

Рівненьська область
Комунальний заклад "Рівненська обласна наукова медична бібліотека" Рівненської обласної ради
Дата публикации: 02/06/2014

Івано-Франківська область
Івана-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека імені І. Франка Долинська центральна бібліотека районної централізованої бібліотечної системи
Дата публикации: 29/05/2014

Вінницька область
Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека імені К. А. Тімірязєва
Дата публикации: 27/05/2014

Волинська область
Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Дата публикации: 22/05/2014

Запорізька область
Комунальний заклад "Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека імені О. М. Горького"
Дата публикации: 19/05/2014

Книжкова подорож містами Європи
До Дня Європи в Україні працівники Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В. Г. Заболотного підготували віртуальну виставку видань, які допоможуть ближче ознайомитися з архітектурою та побутом країн Європейського Союзу.
Дата публикации: 17/05/2014

Житомирська область
Житомирська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олега Ольжича
Дата публикации: 14/05/2014

Закарпатська область
Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека імені Ф. Потушняка
Дата публикации: 13/05/2014

Далі Сальвадор (1904–1989)
Сальвадор Далі - видатний іспанський художник, декоратор, сценарист, один з найвидатніших сюрреалістів ХХ ст., майстер самореклами.        
Дата публикации: 08/05/2014

Чернівецька область
Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені М. Івасюка.
Дата публикации: 08/05/2014

Кіровоградська область
Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека імені Д. І. Чижевського
Дата публикации: 08/04/2014

Дніпропетровська область
«Центральна державна науково-технічна бібліотека гірничо-металургійного комплексу України»
Дата публикации: 07/04/2014

Донецька область
Донецька обласна універсальна наукова бібліотека ім. Н. К. Крупської Донецька обласна бібліотека для дітей імені С. М. Кірова
Дата публикации: 03/04/2014

КИЇВ
Національна бібліотека України для дітей Національна історична бібліотека України Національна наукова медична бібліотека України Національна наукова сільськогосподарська бібліотекаНаціональної академії аграрних наук України Наукова бібліотека імені М. МаксимовичаКиївського національного університету імені Тараса Шевченка Центральна спеціалізована бібліотека для сліпих ім. М. Островського
Дата публикации: 31/03/2014

«Будівлі українських бібліотек»

Дата публикации: 27/03/2014

Бібліотечні будівлі Проект у ЗМІ

Дата публикации: 24/03/2014

Будівлі українських бібліотек

Дата публикации: 24/03/2014

Про проект

Дата публикации: 24/03/2014

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ДО ВСІХ АРХІТЕКТОРІВ ТА ДИЗАЙНЕРІВ УКРАЇНИ
                                                           Дорогі колеги! Вітаю всіх нас з появою справжнього нового замовника, на якого ми всі так довго чекали, - новонародженого громадянського суспільства України. Напередодні 200-річного ювілею Тараса Шевченка український народ зробив Кобзарю справжній подарунок: здобув собі волю. На Майдан 2013/2014 вийшли і митці, дизайнери, архітектори, чиї творчі роботи працювали як зброя, підтримуючи бойовий дух обуреного повсталого народу. І наш Будинок архітектора став тиловим осідком для бійців Майдану. Велика подяка за це всім нашим колегам.Досить вже ради заробітку для своїх майстерень виконувати забаганки скоробагатьків чи працювати «обслугою» у корупційних схемах. Тепер перед всіма відкривається величезне поле фахових робіт. Майдан вже висловив перші замовлення щодо створення Музею жертв тоталітаризму на Інститутській, Алеї Героїв у Києві. На мою думку, вже на часі й фахове опрацювання нового архітектурного рішення Майдану як місця постійної комунікації громади і влади, адже дійсно «люди мають добре жити, влада має їм служити». Чорний від палаючих шин дим розвіяв, а пролита кров людей остаточно змила глянець останнього архітектурного впорядкування Майдану. Впевнена, що багато хто з вас вже почув genius loci (дух місця), власне ім"я якого: Майдан Незалежності. Майдани народилися по всій Україні, тому наш обов"язок - ґрунтовно проаналізувати й облаштовувати (після обговорень з громадами) це унікальне явище у відповідний фаховий спосіб.Прошу вважати цей лист закликом до загальної мобілізації нашого професійного цеху на виконання великомасштабних завдань зі створення життєвого середовища, гідного багатостраждального народу України. Перш за все, треба терміново зміцнювати розпочату Майданом розбудову нової архітектури відносин між владою, громадою, бізнесом і фахівцями на засадах взаєморозуміння, поваги, прозорості, публічності всіх рішень та дій.Наш народ, змучений і виснажений голодоморами, репресіями, геноцидом заслуговує на найкращі архітектуру та дизайн. Люди, які ніколи не знали, що таке нормальне, людське життя, повинні отримати зручне, впорядковане середовище, в якому було б затишно усім. Середовище без показного глянцю, зі зручним розплануванням приватних і публічних просторів, оснащених необхідними і комфортними речами виваженого дизайну. Середовище, в якому всі - діти і пенсіонери, енергійна молодь і люди з обмеженими можливостями -почувалися б єдиною родиною, єдиним народом. Це відчуття вже народилося на Майданах і наша місія зараз: на найвищому рівні розпочати виконання своїх фахових обов"язків перед народом, як це робили лікарі на барикадах й у польових шпиталях. Професійній спільноті варто ініціювати розробку й виконання відповідних загальнодержавних програм з архітектури та дизайну. Бажаю всім чималої цікавої (довгоочікуваної) роботи, і, найголовніше, - багатогранної реалізації творчого потенціалу кожного на благо нашої оновленої України.                                                                                                        23 лютого 2014 р., КиївНаталія КОНДЕЛЬ-ПЕРМІНОВА, кандидат архітектури,завідувач відділу архітектури та дизайнуІнституту проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України
Дата публикации: 03/03/2014

Всеукраїнська селекторна нарада
Уряд працює, системи життєзабезпечення працюють - це питання професіоналізму, а не емоцій, - Вілкул.
Дата публикации: 04/12/2013

Бібліотеки в електронному середовищі

Дата публикации: 29/11/2013

Засідання експертної комісії Мінрегіону України
14 листопада 2013 р. завідувач науково-методичного відділу ДНАББ ім. В. Г. Заболотного Олена Жидецька взяла участь у засіданні експертної комісії Мінрегіону України з проведення галузевої експертизи науково-дослідних (науково-технічних) установ у галузях будівництва й житлово-комунального господарства та промисловості будівельних матеріалів.На засіданні розглядалися анкетні матеріали установ, які були запропоновані на галузеву експертизу. Олену Жидецьку включено до складу однієї з робочих груп для проведення галузевої експертизи.
Дата публикации: 19/11/2013

Участь у семінарі Української бібліотечної асоціації

Дата публикации: 19/11/2013

Толока триває!
Колектив Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В.Г. Заболотного щиро дякує всім тим, хто вже відгукнувся на наше запрошення взяти участь у Толоці, приуроченій до відкриття нової будівлі бібліотеки. Чекаємо нових дзвінків! До Толоки долучилися:Ковальська майстерня «Live Metall» (м. Дніпропетровськ), http://live-metall.prom.uaРекламна агенція «Дзвоник» (м. Київ), http://dzvonik.comКондель-Пермінова Наталія Миколаївна, архітектор (м. Київ).
Дата публикации: 13/11/2013

Всім небайдужим! Скликаємо на Толоку!
Толока - давній український звичай, за яким люди добровільно та безкоштовно гуртувалися для виконання важливої справи. Незабаром відкриття нової будівлі Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В.Г. Заболотного! Бібліотеці необхідна підтримка (не обмежуємося цим списком ):- дизайнерів, художників, виробників дитячих меблів для оформлення та облаштування ігрової кімнати в бібліотеці; - партнерів для виготовлення рекламної продукції;- волонтерів, для проведення бібліотечного флешмобу;- колишніх працівників бібліотеки зі своїми спогадами та фото з історії бібліотеки для наповнення експонатами Віртуального музею бібліотеки. Контактні телефони (050) 684-19-02 - Ольга (063) 930-04-83 - Олена Після завершення гарантуємо всім «толокнянам» смачне частування і веселощі!
Дата публикации: 06/11/2013

70-річчю визволення Києва присвячено
31 жовтня 2013 р. методист 1 категорії науково-методичного відділу ДНАББ ім. В. Г. Заболотного Віра П"яскіна взяла участь у презентації книжкової та електронної виставки «Київ. 1941-1943. Окупація. Визволення», що відбулася в Національній історичній бібліотеці України, приуроченій до 70-річчя визволення міста від німецько-фашистських загарбників.Відкрив книжкову виставку директор Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році», заслужений працівник культури України Іван Вікован. Його доповідь була присвячена меморіальній діяльності музею-заповідника з увічнення пам"яті визволення Києва.Під час заходу відбулася демонстрація документальних фільмів «Киев освобождён» та «Киев 1941-1943» з проекту «Киев 1941-2012. Тени войны» російського фотодокументаліста Сергія Ларенкова.
Дата публикации: 04/11/2013

Збори профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів
Голова профспілкового комітету ДНАББ ім. В. Г. Заболотного Ольга Пацеля взяла участь у зборах Київської міської професійної спілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів, які відбулися 30 жовтня 2013 р. На зборах обговорювались питання особливостей укладання колективних договорів на підприємствах галузі та організаційні питання.                
Дата публикации: 31/10/2013

Електронні бібліотечні сервіси
Співробітники ДНАББ ім. В. Г. Заболотного Олена Кучерява, бібліотекар І категорії відділу обслуговування, Дмитро Мироненко, завідувач відділу бібліографічної та довідково-інформаційної роботи, та Антон Борисенко, завідувач відділу бібліотечних комп"ютерних технологій, 24 жовтня 2013 р. взяли участь у семінарі «Електронні бібліотечні сервіси», підготовленому Українською бібліотечною асоціацією спільно з Гете-Інститутом в Україні.  
Дата публикации: 25/10/2013

Шевченкознавчі студії
Співробітники ДНАББ ім. В. Г. Заболотного Олена Жидецька, завідувач науково-методичного відділу, Олена Кучерява, бібліотекар І категорії відділу обслуговування, та Марина Атаманюк, бібліотекар ІІ категорії відділу комплектування фондів, взяли участь в Одинадцятому засіданні Шевченкознавчих студій на тему «Образ жінки в поетичній і малярській спадщині Тараса Шевченка», що відбулося в Національній парламентській бібліотеці 23 жовтня 2013 р., та відвідали фотовиставку в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України «Казковий світ В"ячеслава Міщенка».
Дата публикации: 25/10/2013

Захист цінностей і безпека персоналу: нові технології

Дата публикации: 17/10/2013

Участь у науковій конференції
Співробітники ДНАББ ім. В. Г. Заболотного Олена Жидецька, завідувач науково-методичного відділу, та Дмитро Мироненко, завідувач відділу бібліографічної та довідково-інформаційної роботи, взяли участь у засіданнях секцій «Нові тенденції розвитку сучасного зарубіжного бібліотекознавства» та «Біографіка й біографічне читання за доби інформаційної революції: місце і роль бібліотеки», що відбулися 9 та 11 жовтня в Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського в рамках міжнародної наукової конференції «Адаптація завдань і функцій наукової бібліотеки до вимог розвитку цифрових інформаційних ресурсів».  
Дата публикации: 14/10/2013

Святкування Всеукраїнського дня бібліотек
До свого професійного свята - Всеукраїнського дня бібліотек -працівники Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В. Г. Заболотного традиційно організовують екскурсійні поїздки в межах України. До цих поїздок залучаються читачі бібліотеки, працівники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, а також працівники галузевих інститутів, підприємств. Поїздки дають змогу дізнатися більше про історію нашої держави, архітектурні та історичні пам"ятки, слугують підтримкою бібліотечного проекту «Історія малих міст України». 28 вересня 2013 р., напередодні свята, була організована поїздка до храмового комплексу та ландшафтного парку в селі Буки Сквирського району Київської області, а також пам"ятки садово-паркового мистецтва - Державного дендрологічного парку «Олександрія» в старовинному місті Біла Церква Київської області, поряд з чарівною річкою Рось. Екскурсії мальовничими куточкам нашої країни заряджають позитивом та надихають на нові професійні проекти.   Дендрологічний парк "Олександрія"                                                               Ландшафтний парк в с. Буки                  
Дата публикации: 04/10/2013

Співпраця бібліотеки і музею
У рік 115-річчя від дня народження українського архітектора В. Г. Заболотного співробітники Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В. Г. Заболотного Ольга Пацеля, завідувач філії, Олена Жидецька, завідувач науково-методичного відділу, та Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав», до складу якого входить Меморіальний музей академіка В. Г. Заболотного, Ганна Ступак, заступник генерального директора з питань обліку та зберігання музейних цінностей, Аліна Кузьменко, головний зберігач фондів, Марія Зачепа, доглядач Меморіального музею академіка В. Г. Заболотного, провели робочу зустріч, на якій обговорили питання створення спільної пересувної виставки-експозиції «В. Г. Заболотний – грані таланту».
Дата публикации: 21/09/2013

До уваги користувачів!
  З 1 до 3 травня 2013 р. – вихідні дні   4 травня 2013 р. – бібліотека працює з 10:00 до 17:00   5, 6 травня 2013 р. – вихідні дні   7 травня 2013 р. – бібліотека працює за звичайним графіком   8 травня 2013 р. – обслуговування користувачів проводитися з 9:30 до 18:00   9, 10 травня 2013 р. – вихідні дні 11 травня 2013 р. – бібліотека працює з 10:00 хв. до 18:00  
Дата публикации: 26/04/2013

«Забудова Києва доби класичного капіталізму»
     
Дата публикации: 23/10/2012



Дата публикации: 09/10/2012

Прес-реліз
Зустріч професіоналів: «Бібліотечна будівля в умовах інформаційного суспільства: погляд архітектора» Місце та час проведення: м. Київ, Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В. Г. Заболотного, 25 вересня 2012 р., 11 год. 00 хв. Пресс-реліз Організаторами зустрічі професіоналів «Бібліотечна будівля в умовах інформаційного суспільства: погляд архітектора» в рамках Всеукраїнської акції «Кожній бібліотеці - сучасну будівлю» є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В. Г. Заболотного. Захід приурочений до Всеукраїнського дня бібліотек і присвячений 975-річчю першої згадки про бібліотеку Ярослава Мудрого. Нині в усьому світі актуальність спорудження бібліотечних будівель є особливою темою, адже на бібліотеки покладено не лише культурні та інформаційні функції, але й освітні та соціальні. Тому серед стратегічних питань, що мають вирішуватися на рівні державних та громадських організацій, важливим стає питання щодо пріоритетності спорудження сучасних бібліотечних будівель та інформаційно-культурних центрів. Без розвитку бібліотек немає майбутнього в жодній країні. Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В. Г. Заболотного, головна галузева бібліотека будівельної галузі України, вивчає проблеми проектування та будівництва бібліотечних будівель в Україні, виступає упродовж останнього десятиліття ініціатором багатьох заходів, спрямованих на розробку засад сучасної бібліотеки. У рамках Всеукраїнської акції «Кожній бібліотеці - сучасну будівлю», що започаткована працівниками бібліотеки ще у 2002 році, об"єднуються всі українські бібліотеки з метою збирання інформації про існуючий стан приміщень бібліотек у містах і селах. Провідні бібліотеки України стають співорганізаторами цього проекту, результатом якого буде видання довідника про бібліотечні будівлі в Україні. Зустріч архітекторів та працівників бібліотек 2012 року спрямована на формування позитивної громадської думки щодо пріоритетності спорудження сучасних бібліотечних будівель, а також на розробку дієвих заходів зі створення сучасної законодавчої та нормативної бази, що сприятиме розвиткові бібліотечної та інформаційної справи в Україні.     Бібліотеки - це імідж держави. Показник стану бібліотек - це показник пріоритетів та цінностей, які є домінуючими в суспільстві.
Дата публикации: 21/09/2012

Публікації минулих років, виявлені у 2012 р.

Дата публикации: 01/08/2012


Всего 409 страниц и 55 категорий

 Віртуальна довідка
  • Інструкція для користувача
  • Задати питання
  • Архів питань

 Пошук



вислів
будь-яке слово


Ласкаво просимо, Відвідувач
Логін:
Пароль:

(Реєстрація)

Зареєструвалися:
Останній: Devanna
Сьогодні: 0
Учора: 1
Всього: 210
 Информери





 Порекомендувати




Державна наукова архiтектурно-будiвельна бiблiотека iмені В.Г. Заболотного
знаходиться за адресою: м. Київ, просп. Перемоги (м. "Шулявська"). Фактична адреса уточнюється
Тел.: (044) 456-01-72

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Відкриття сторінки: 0.83 секунди
Отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин у повітря.
uuspeh.name
PHP-Nuke Platform by u$peh gjhyj онлайн