Євроремонт квартир

Цей вислів увійшов в наше життя вже років двадцять тому, і так міцно, що євроремонтом стали називати будь-який більш-менш пристойний ремонт. Раніше – побілив стелю, наклеїв шпалери, – от і всі нововведення. А тепер важко знайти після ремонту дві схожі квартири. Тому, напевно, і уявлення про євроремонт різні, наприклад, можна почути такі: “це коли запрошують дизайнера”, або “коли на стінах немає ні кольорових шпалер, ні килимів”, “коли застосовуються тільки імпортні матеріали”. А що ж в реальності являє собою – євроремонт?

Від звичайного, самого висококласного ремонту, євроремонт відрізняє участь з самого початку професійного дизайнера по інтер’єрах. Він починається з дизайн-проекту, в якому є не тільки ескізна частина. Це і підбір матеріалів, комплектація меблями, схеми електрики, водопостачання, системи вентиляції, кондиціонування, багато чого ще. Замовник отримує можливість із самого початку побачити, як виглядатиме його квартира. І відповідно вносити свої зауваження на цьому етапі, а не під час ремонту, що обійдеться йому набагато дорожче. Саме дизайнер формує майбутній вигляд приміщення, вирішує колірне і світлове рішення, підбирає необхідне поєднання квітів і предметів, вірно розташовуючи їх. На дизайнера лягає таке важливе завдання, як організація житлового простору, інакше кажучи, зонування приміщення: організація зон відпочинку, прийому гостей, приготування їжі тощо. Організація функціональних зон може не збігатися з початковим архітектурним рішенням квартири, і тоді вдаються до перепланування.

Без перепланування сьогодні рідко хто обходиться. Серйозна компанія, якою дійсно під силу євроремонт, як правило, бере цей клопіт на себе. Щоб ваші бажання співпали з можливостями і придбали законний статус, наші фахівці узгодять та швидко отримують офіційний дозвіл державних органів. Цей документ важливий, тому що допоможе вам уникнути порушень будівельних норм і правил, вимог протипожежної безпеки і санітарних норм, збоїв в роботі окремих інженерних систем і конструкцій, погіршення технічного стану будинку.

Є явища в інтер’єрі, які стали з’являтися разом з євроремонтом. Наприклад, відхід від прямокутних, квадратних площ на користь округлених, багаторівневі стелі з перепадами, підсвічуванням, колони, декоративні елементи, круглі стіни, ніші, арки подіуми. Для планування характерний принцип “перетікає простору”, коли стіни стають лише перегородками-ширмами, які лише допомагають позначити межі зон. Інша тенденція проявляється в тому, що при збільшенні переглядаються просторів відзначається прагнення додати їм обжитий, затишний і сомасштабне людині характер. І все-таки будемо стверджувати, що все це тільки тенденції і можливі деталі євроремонту, але ніяк не обов’язкові його прикмети.

Безумовно, вибір форм і матеріалів залежить від смаків замовника, особливостей його способу життя. Те, що одних людей захоплює, в інших викликає несприйняття. Хтось тяжіє до класики, спокійного і рівного інтер’єру, а хтось прагне отримати щось оригінальне і навіть екстравагантне. Люди різні – і стилі різні. Тим і гарний євроремонт, що дозволяє створити інтер’єр, що відповідає індивідуальним смакам, звичкам, способу життя господарів. Євроремонт можливий в будь-якому зі стилів інтер’єру: бароко, модерн, дзен, хай тек, етно-стиль тощо. У арсеналі хорошого дизайнера їх безліч, і серед них обов’язково знайдеться ваш. А якщо не знайдеться, то придумають ваш власний, і це буде самий неповторний інтер’єр.

Не розраховуйте одержати євроремонт, запрошуючи бригаду шабашників. “Начебто під євроремонт” вони, напевно, зможуть, але проведення висококласних і якісних робіт під силу тільки досвідченим майстрам, що спеціалізуються на певному виді робіт. І справа тут не тільки в старанні й умінні робітників. Сучасне високоточне професійне обладнання коштує досить недешево, будівельні фірми йдуть на чималі витрати, здобуваючи його, навчаючи персонал. Тільки застосування такого інструменту гарантує у результаті бездоганно рівні підлоги, стіни і стелі, якісно встановлені двері, вікна і сантехніку, які прослужать вам довго і надійно.

Євроремонт, по суті, передбачає професійне втілення в життя дизайнерського проекту. Ми говорили вище, що завдання дизайнера – сформувати майбутній вигляд приміщення. Але на цьому його співпраця не закінчується. Звичайно протягом усього часу ремонту він консультує виділюваного на об’єкт персонального виконроба. Виконроб бере на себе контакти з ЖЕКом, переговори з сусідами, забезпечує обумовлені терміни робіт, контролює процес доставки і якості матеріалів.

Ось ми й дійшли до матеріалів. У їх різноманітності і достатку асортименту необізнаній людині складно розібратися. Як правило, чим якісніше матеріали, тим вони дорожче. Але досвідчений дизайнер тим і хороший, що володіє секретами взаємозамінності матеріалів, знає, як домогтися максимального оформлювального ефекту найменшими витратами. Знання особливостей кожного матеріалу – ще одна ознака високої кваліфікації майстрів, які несуть відповідальність за його збереження. Наші дизайнери та виконроби проконсультують вас та підберуть необхідні матеріали, а професійні постачальники швидко і безперебійно забезпечують об’єкт всім необхідним. Таке партнерство забезпечує вашому житлу не тільки високі естетичні, але і експлуатаційні властивості.

У сучасному євроремонті застосовуються досить складні і різноманітні будівельні технології, що прийшли до нас із Заходу. Візьмемо для прикладу те, що у нас прямо під ногами – підлоги. Є художній, щитовий, штучний паркет, паркетна і масивна дошка, ламінат, килимові покриття, лінолеум і гумові покриття, плитка і камінь. У цих підлогових покриттів свої підвиди зі своїми особливостями і специфікою настилу. Все більшу популярність знаходять системи “теплих підлог”. Фірми, що беруться за євроремонт, досконало володіють технологіями укладання всіх типів підлогових покриттів. Але якому з них віддати перевагу? Вибираючи те або інше, професіонали враховують їх тепло-, шумо-, і гідроізоляційні властивості, відповідність типу приміщення, робоче навантаження поверхні, термін служби, і, звичайно, запити і побажання замовника.

Ще одне нововведення, пов’язане зі словом “євроремонт” – це “євро-прибирання”. Якщо раніше за залишеним будівельниками сміттям голова боліла тільки у господаря, то тепер турботи по його професійному прибиранню і вивозу бере на себе компанія. Це означає, що ви отримуєте не тільки відремонтовану сяючу квартиру, але й чисті сходи, майданчики.

Вартість євроремонту залежить від переліку робіт і ступеня їхньої складності, ціни застосовуваних матеріалів. Ціна на квадратний метр робіт чимала, може досягати 200 доларів за квадратний метр. Але є і більш ощадні варіанти.

Як бачимо, надати однозначне визначення євроремонту непросто. І все-таки воно є. Євроремонт – це професійний високоякісний ремонт із застосуванням сучасних технологій та обладнання, що включає повний комплекс робіт з дизайн-проектом. Він дає споживачеві ексклюзивне житло – красиве, комфортне, що відповідає індивідуальним вимогам замовника.

ПП “ВІДКОС” допоможе вам створити проект євроремонту квартири, що створюється на підставі ваших побажань та нашого досвіду, дизайнерів та майстрів. Ми виконуємо якісний євроремонт за доступною ціною в Києві та області.

This entry was posted in Відкос, Технології and tagged євроремонт, ремонт, ремонт квартир. Bookmark the permalink.

Comments are closed.