This version of the page http://zz.te.ua/koly-v-misti-ne-bude-vody/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-06-14. The original page over time could change.
Коли в місті не буде води | Новини Тернополя і області – За Збручем

Коли в місті не буде води

04/04/2014 0
Розмір тексту:
версія для друку

Протягом двох днів у більшості мікрорайонів міста не буде води. 9 та 10 квітня водопостачання частково припинять – через планове промивання водопровідних мереж.

«Ми маємо подачу води в місто Тернопіль з двох водозаборів. І 9 квітня буде проведена зупинка водопровідно-насосної станції, яка забезпечує основну подачу води на місто, це десь приблизно 75-80%. Мова йде про водонапірну насосну станцію третього підйому, що знаходиться на вулиці 15 квітня. Саме звідти вода потрапляє на основні мікрорайони міста. Це «Сонячний», «Аляска», масив «Східний», район вулиці Микулинецької, «Дружба», «Кутківці» і ряд суміжних мікрорайонів», - розповів директор КП «Тернопільводоканал» Володимир Кузьма.

Тому з водою залишаться лише мешканці центральної частини міста, мікрорайонів «Новий Світ» та «Промисловий».

Наразі, розповідають у водоканалі, промивають резервуари чистої води. Запевняють: очистку проводять поетапно, тому споживачі цього майже не відчувають.

«Проблема в тому, що ми не маємо станції очистки води. І наші резервуари, об’ємом загальним 30 тисяч метрів кубічних, виконують роль відстійників. Тобто основна маса окису заліза осідає на дно резервуарів», – каже начальник відділу водопровідних насосних станцій КП «Тернопільводоканал» Леонід Ментух.

Наступний етап – промивання водопровідних мереж у місті. Власне, він і передбачає зупинку роботи насосних станцій.

Відтак, тернополянам радять заздалегідь зробити запаси води. Також у «Тернопільводоканалі» нагадують, що є і колонки-качалки. Їх перелік можна буде знайти на сайті комунального підприємства. 10 квітня подекуди буде з’являтися вода з підвищеним рівнем хлору, тому використовувати її радять лише для технічних цілей.

Додамо, промивати мережі, завдяки яким вода потрапляє в іншу частину міста, мають намір орієнтовно в кінці квітня-першій половині травня.

Джерело: ІНТБ
  • Теги:

Додати свій коментар

Клацніть, щоб скасувати відповідь.

Name

Email


*

Коментар

Погода, Новости, загрузка...

Погода

Опитування

  • Як ви оцінюєте роботу голови ОДА Олега Сиротюка?

    Результати

     Loading ...
  • Архів опитувань
Робота в Тернополе
Хірург
Бренд-менеджер
Оператор пк
Особистий водій
Сис адмін
работа менеджера по аренде недвижимости киев