This version of the page http://www.lvivpost.net/questions (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-06-13. The original page over time could change.
Львівська Поштa

Питання-відповіді

Як правильно організувати харчування вагітної, що працює?

№60 (1529), четвер, 12 червня 2014
“З нетерпінням чекаємо поповнення в нашій родині. Сподіваємося через півроку тішитися маленьким дивом. Однак мені доводиться працювати: зранку виходжу з дому о сьомій, а повертаюся вже після сьомої вечора. Про раціональне харчування годі й мріяти. Порадьте, будь ласка, як правильно організувати харчування вагітної, що працює?”

Марія Черемха, м. Львів

Удостоєно “своїх”

№60 (1529), четвер, 12 червня 2014
Як ви оцінюєте перші кадрові призначення Президента Порошенка?

Як знайти дитину, що загубилася у супермаркеті?

№60 (1529), четвер, 12 червня 2014
“Минулого тижня в одному з великих супермаркетів Львова загубився мій шестирічний син. На щастя, довго його не шукав – дитина знайшлася за п’ять хвилин. Стояла біля великого холодильника і плакала. Добре, що так сталося, але, думаю, мій Андрійко може загубитися ще не раз… Що треба робити в такому випадку, до кого звертатися і кого кликати на допомогу?”

Микола Черненко, м. Львів

Скільки має тривати оздоровлення дитини?

№60 (1529), четвер, 12 червня 2014
“Наприкінці місяця плануємо з чоловіком та трирічною донькою їхати на море в Болгарію. Звісно, передусім думаємо про дитину, її відпочинок і оздоровлення. Зараз вибираємо путівку. Чула, що медики одностайні в тому, щоб з дитиною на оздоровлення їхати на досить тривалий час – не менш ніж на два тижні, інакше відпочинок може піти не на користь. Скажіть, будь ласка, скільки повинна тривати адаптація і саме оздоровлення дитини?”

Адріана Безрука, м. Львів

Як часто повинні мити сходи в багатоповерхівці?

№60 (1529), четвер, 12 червня 2014
“У нашому під’їзді прибирають не дуже часто. Буває, що, не дочекавшись двірнички, самі замітаємо та миємо сходові майданчики. Але ж це повинен робити працівник комунального підприємства, до якого належить наш будинок! Ми ж за це щомісяця платимо гроші! Скажіть, будь ласка, як часто двірник повинен підмітати і мити під’їзд у багатоповерхівці?”

Мирослава Лозинська, м. Львів

Що потрібно для того, аби повернути дівоче прізвище?

№60 (1529), четвер, 12 червня 2014
“Так склалося, що ми з чоловіком розлучаємося, і я хотіла б повернути собі своє дівоче прізвище. Порадьте, будь ласка, чи це можливо і як це можна зробити?”

Галина Мусійчук, м. Новий Розділ

Куди подіти будівельне сміття?

№60 (1529), четвер, 12 червня 2014
“Днями закінчив ремонт у ванній кімнаті. Залишилося чимало будівельного сміття (шматки штукатурки, старі труби, поламана плитка). Хотів винести мішки з ними до найближчих контейнерів зі звичайним сміттям, але дружина каже, що це заборонено. Скажіть, будь ласка, куди подіти той непотріб?”

Андрій Поляков, м. Львів

Чи потрібно вакцинувати дитину, яка часто хворіє?

№60 (1529), четвер, 12 червня 2014
“Я загалом позитивно налаштована на вакцинацію дітей, однак моя донька часто хворіє на ГРВІ. Внаслідок цього ми вибилися з рекомендованого графіка щеплень. Деякі родичі радять відмовитися від них узагалі, мовляв, у дитини і так слабкий імунітет. Порадьте, чи варто робити щеплення, якщо донька часто хворіє?”

Олена Куліш, смт Брюховичі

Що треба робити, аби малюк навчився їсти сам?

№57 (1526), вівторок, 3 червня 2014
“Моєму синові вже два з половиною роки. Восени хочу віддати його у дитячий садок, але він ще не вміє їсти сам. Понад те, мені ще й доводиться бігати за ним із тарілкою по квартирі, припрошувати. Гадаю, робити цього в садочку ніхто не буде, тож дитина залишатиметься голодною. Порадьте, що треба робити, аби син навчився їсти сам?”

Галина Вусик, м. Львів

Що робити, аби волосся не випадало?

№57 (1526), вівторок, 3 червня 2014
“У мене проблема: крім того що останнім часом моє волосся стало тьмяне і сухе, то ще й випадає. Інколи після розчісування його назбирується ціла долоня! Порадьте, будь ласка, чи можна якось запобігти цій проблемі? Може, крім аптечних препаратів, існують ще й народні методи?”

Оксана Валова, м. Львів

Чи можна приймати душ Шарко чоловікам?

№57 (1526), вівторок, 3 червня 2014
“Щороку на початку літа моя дружина проходить курс водних процедур – приймає душ Шарко. Каже, що це допомагає їй не лише оздоровитися, а й позбутися кількох кілограмів. У мене сидяча робота, часто болить спина, тож хочу й сам піти на кілька таких процедур. Скажіть, будь ласка, чи можна приймати душ Шарко чоловікам?”

Артем Кислюк, м. Львів

Чи можна ще зареєструватися на додаткову сесію ЗНО?

№57 (1526), вівторок, 3 червня 2014
“Моя донька, студентка вишу, цього року знову зареєструвалася на зовнішнє незалежне оцінювання, бажаючи втілити свою мрію. Однак у день тестування в неї залік за місцем навчання. Чи може вона ще зареєструватися на додаткову сесію ЗНО і як це зробити?”

Галина Мисик, м. Винники

Чи є помічною молитва за упокій, якщо ім’я померлого не прозвучало?

№57 (1526), вівторок, 3 червня 2014
“Нещодавно в одному з львівських храмів я подав записку-прохання про молитву з іменами родичів. Склав пожертву, і мені сказали, у який час відбудеться це богослужіння. Однак під час літургії священик серед інших не зачитав вписані мною імена. Чи є помічною молитва за упокій, якщо ім’я померлого не прозвучало?”

Олег Садівничий, м. Львів

Як отримати дублікат свідоцтва про народження?

№57 (1526), вівторок, 3 червня 2014
“Цього року ми зібралися віддати доньку в перший клас. Саме час подавати до школи документи. І от халепа – ніяк не можу знайти свідоцтво про народження. Вже кілька разів перекладала папери в шухляді, у інших місцях шукала – все марно… Скажіть, чи можна отримати дублікат свідоцтва про народження і що для цього потрібно зробити?”

Марія Бортник, м. Броди

Чи варто частувати малюків полуницями?

№57 (1526), вівторок, 3 червня 2014
“Дуже люблю полуниці. Вже два рази цього року купувала ці ягоди. Хотіла почастувати ними свою річну дитину, але чоловік каже, що зарано. Розкажіть, будь ласка, чим корисні полуниці та дітям якого віку їх можна давати?”

Наталія Молчанова, м. Львів

Як захиститися від комарів?

№57 (1526), вівторок, 3 червня 2014
“Здавалося б, літо щойно настало, а комарів у помешканні вже чимало. Можливо, через те, що ми живемо на першому поверсі, вони залітають з підвалу… Я і мої діти потерпаємо від їх укусів найбільше. Та й дзижчання дратує… Скажіть, що маю робити, як захиститися від комарів?”

Антоніна Шпелик, м. Львів

Перші завдання

№55 (1524), четвер, 29 травня 2014
Чим, на вашу думку, повинен насамперед зайнятися новий президент?
1

Чому в жінок ростуть вуса і як їх позбутися?

№55 (1524), четвер, 29 травня 2014
“У мене проблема: на обличчі під верхньою губою ростуть вуса. Спочатку це було не дуже помітно, але волосини стають щораз темнішими, грубшими… Скажіть, будь ласка, чому в жінок ростуть вуса і як їх позбутися?”

Уляна Казмірчук, м. Львів

Що найчастіше провокує кишкові інфекції та харчові отруєння в дітей?

№55 (1524), четвер, 29 травня 2014
“Моєму синові три з половиною роки. В садок він ще не ходить, на вулиці бавиться лише під моїм наглядом, у пісочниці не сидить. Проте ледь не щотижня в нього виникають проблеми зі здоров’ям: то нудить, то болить живіт, то дитина блює... Лікарі щоразу запевняють, що це або харчове отруєння, або кишкова інфекція. Скажіть, будь ласка, що найчастіше провокує кишкові інфекції та харчові отруєння в дітей?”

Ольга Герасименко, м. Львів

Чим корисний корінь женьшеню для чоловіків?

№55 (1524), четвер, 29 травня 2014
“Останнім часом багато працюю. Після роботи відчуваю втому, слабкість, роздратування, мене мучить безсоння. І це дуже негативно позначається на стосунках у сім’ї. Чув, що дуже помічним для чоловіків є корінь женьшеню. Скажіть, будь ласка, чи це так?”

Василь Оприско, м. Львів

Що робити, якщо присмоктався кліщ?

№55 (1524), четвер, 29 травня 2014
“Цими вихідними плануємо вибратися на природу. Знаю, що зараз дуже активізувалися кліщі. Сподіваюся, що ця біда нас омине, але якщо раптом паразит таки присмокчеться, то навіть не знаю, як цьому зарадити. Порадьте, будь ласка, що робити в такому випадку”.

Ярина Гамалай, м. Винники

0.9486 / 2.61MB / SQL:{query_count}