This version of the page http://kino.rovno.ua/ua/news/370/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-06-08. The original page over time could change.
Новини / КінопалаЦ Україна, м. Рівне. Кіно, фільми, мульти, анонс, сеанси.

Новини

18 квітня 2014
Секрети створення "Саботажу"

Низькі рейтинги на Rotten Tomatoes, відгуки в стилі «не фільм, а мішок з помиями» і «один з найгірших фільмів року» і, звичайно ж, Арнольд Шварценеггер з  ідіотським напівбоксом з часів кліпів Vanilla Ice. Загалом, фільм "Саботаж" беззастережно треба дивитися. А сьогодні поговоримо про те, як взагалі таке кіно з'явилося на світ Божий.



"Саботаж" щосили піарять, як кіно від сценариста "Тренувального дня" і режисера "Патруля". На виході повинне було вийти щось на зразок суміші заплутаного трилера з реалістичною поліцейською драмою. А вийшло... Втім, вирішувати кожному по своєму смаку. Ми ж просто звернемо увагу на деякі аспекти створення фільму.

Вплив класики. Кажуть, натхненням для сюжету послужив детектив Агати Крісті "Десять негренят". Сам фільм навіть збиралися назвати просто "Десять". Звичайно, у старенької Агати не було стільки зброї та наркоти, через яку зав'язався весь сир-бор у "Саботажі".



Зйомка з рук. Режисер Девід Ейр домагався тремтячого зображення, змушуючи камеру стрибати з одного кута в інший, ще в "Патрулі". У "Саботажі" використовується той же прийом плюс багато наїздів, іноді не зовсім доречних. Так, під час погоні глядач бачить не типові кадри з тачками і іскрящими шинами, а... обличчя Терренса Ховарда.

Дебільні стрижки. Перед початком зйомок Ейр підійшов до Шварценеггера і попросив того забути всі свої попередні ролі. Режисер так хотів показати Арнольда, якого ви раніше не бачили, що не придумав нічого кращого, ніж зробити тому ідіотську зачіску. Ейр особисто керував діями перукаря, які зробили Шварца схожим на іграшкового солдатика. Актор всіляко умиває руки, коли мова заходить про імідж його персонажа. Поза зйомок він постійно носив капелюх, настільки його самого бентежила суміш з сивих і синяво-чорних пасм у нього на голові.



Шварценеггер став не єдиною жертвою режисерського задуму. Зірка "Аватара" Сем Уортінгтон ходить весь фільм з рудою бородою, заплетеною в косу! У красеня Джоша Холлоуея вуса як у типового рознощика піци зі старого порно. А Джо Манганьєлло заплели на голові дурні афрокосички. Це ще що - елегантна зазвичай Мірей Інос виглядає в "Саботажі" як офіціантка бару з якоїсь депресивної провінції: перефарбовані хною волосся, червона помада, блузка в сіточку і чорні панчохи, край яких обов'язково видніється з-під спідниці.

Тусовки зі спецназом. Так як Шварценеггер і співтовариші грають елітний підрозділ Управління по боротьбі з наркотиками, акторів відправили спостерігати за звичками справжніх спецназівців. Кілька місяців Арнольд та інші артисти тренувалися і тусувалися разом з силовиками. Крім того, актори проходили спеціальні уроки з поводження зі зброєю, чому Шварц щиро дивувався. «Я ж стріляв на екрані більше, ніж будь-хто за всю історію кіно», - розповідав актор журналістам. Хоча пізніше зауважив, що поки він будував політичну кар'єру, стиль зйомки перестрілок злегка змінився.



Короткі зустрічі. З Джо Манганьєлло трапилася кумедна історія. В одній зі сцен він знімався зі стриптизеркою. Дівчині довелося близько години просидіти на колінах у актора. У перервах між дублями вони розговорилися, стриптизерка розповіла, який класний фільм недавно дивилася, але зауважила, що Джо навряд чи його бачив. Актор запитав: «І що ж це за фільм?» - «"Супер Майк!"». - «Тобі сподобалися хлопці в тому фільмі?». - «Так, дуже, такі класні». І тут не витримав колега Манганьєлло Терренс Ховард і втрутився в розмову: «Так Джо грав у цьому фільмі!». А дівчина так і не розпізнала у бородатому акторові мачо з "Супер Майка!".

Крилаті фрази від Шварца. Після «Hasta la vista, baby», «I'll be back» та іншого вміння Шварценеггера виразно вимовити яскраву фразу експлуатувалося не раз. "Саботаж" не став винятком. Тут Арнольд жбурляє так званими фразами - «однострочники» (англ. oneliners) направо і наліво. Наприклад, такими: «Пішли на*ер ти і твоє тіло з 48% жиру!».



Монтаж. Прокатна версія "Саботажу" триває 109 хвилин. Але ви навіть не уявляєте собі, скільки шматочків щастя не увійшло в цю картину. Чорновий монтаж фільму склав більше трьох годин. Як згадував режисер Девід Ейр, йому було боляче, скорочувати фільм. І що найцікавіше, для "Саботажу" припасені кілька альтернативних кінцівок. Цитуючи Ейра, це «дуже, б ..., різні кінцівки». Так що, якщо вам не сподобається фінал, можете плекати надію на інший.
Джерело: oKino.ua


усі новини »

Новини кіно:

Відгуки про фільм "На межі майбутнього"
Зйомки "Чаклунки"
"Люди Ікс" за кадром
10 невідомих фактів про Людей Ікс
25 історичних подій зі світу "Людей Ікс"
У "Ґодзілли" з'явиться продовження
Зйомки "Ґодзілли"
12 блокбастерів цього літа