На цій сторінці Ви знайде інформацію про конкретних людей, які регулярно працюють над досягненням цілей Асоціації.

Ознайомтеся з загальною структурою та функціями управлінських органів АВК.

Рада Асоціації велосипедистів Києва

Ольга Соловей (Єрошенко)

Голова ради

Ольга працює в сфері комерційної нерухомості.

Стала членом Асоціації у 2010 році і одразу взяла на себе значну роботу по підготовці розсилки новин та анонсів Асоціації, зайнялася дослідницькою та аналітичною діяльністю. Вона є співавторкою вело-пропозицій Асоціації до проекту Генерального плану Києва, пропозицій щодо облаштування велоінфраструктури на мостах через Дніпро.

Під час акцій Асоціації Ольга завжди бере на себе значну частину роботи, зокрема, під час виставки “Велобайк” вона організувала знайомство з більшістю велобізнесменів, шукала знижки та бонуси для членів Асоціації. Під час Європейського тижня мобільності 2012 та 2013 організувала пішохідну зону, роботу з журналістами та волонтерами.

Ольга зробила першу соціальну рекламу велосипеду в Києві. Також вона веде програму Асоціації з допомоги двоколісним після ДТП, як і обіцяла при обранні на посаду члена Ради.

На посаді Голови Ради АВК планує заохочувати бізнес в спільні проекти для велоспільноти та просувати пілотний проект з проекту велоінфраструктури Дарницького району СТАРТ.

Антон Вакуленко

Член Ради

Закінчив університет Гетьмана за спеціальністю “Банківська справа”, працює у сфері страхування в “Українській страховій групі” та розвиває власний страховий брокер “Фінансові рішення” (який протягом року жертвував на діяльність Асоціації велосипедистів Києва). З 2010 року практикує медитацію та є вчителем йоги.

Займається імпортом з Голандії велотоварів, співвласник інтернет-магазинів amster.in.ua, vedapeople.com.ua

Є членом Асоціації велосипедистів Києва з 2010 року, залучає нових членів, бере участь у розробці маршруту “Євровело” та їздить в експедиції. У 2013 представляв Асоціацію велосипедистів на загальних зборах Європейської федерації велосипедистів у Братиславі.

Є членом ради АВК, де відповідає за залучення нових членів та організацію велошкіл, працює над відкриттям соціальної веломвайстерні

Віктор Загреба

Член Ради

Закінчив Київський міжнародний університет у 2005 році. Працював у сфері мас-медіа та у громадських організаціях. Два роки навчався на магістерській програмі з державної політики в Університеті Мериленду (США), спеціалізуючись на менеджменті державних органів і громадських організацій.

Є одним із засновників Асоціації велосипедистів Києва у 2007 році, був головою організації у 2009-2010 роках, а після цього – членом Ради Асоціації. Є ініціатором щорічної конференції “Велофорум”. Відвідував конференції “Velo-City” в Іспанії та Канаді, а також велосипедні конференції у Польщі, Німеччині та США. З 2008 до 2010 року реалізував власний велосипедно-туристичний проект “ВелоКраїна” в Карпатах.

У вільний від навчання та роботи час виховує двох дітей, які також велосипедисти.

На посаді члена Ради займається міжнародними зв’язками Асоціації та велотуризмом, планує досягнути якісного зсуву у відносинах з КМДА і розробки якісної і дієвої політики з розвитку велотранспорту в Києві.

Олександр Ткаченко

Член Ради

Закінчив Київський національний економічний університет (КНЕУ) за спеціальністю “Міжнародна економіка”, працює в інвестиційній компанії.

Олександр є велолюбителем і ентузіастом велоруху. Використовує велосипед переважно для поїздок «вихідного дня» з сім’єю.

До вступу в АВК Олександра підштовхнуло бажання зробити рідне місто більш комфортним для велосипедистів, наблизити Київ до Європейських стандартів організації велоінфраструктури.

Олександр приєднався до команди АВК та став членом Ради у 2013 році. На посаді члена Ради АВК він прагне направити свої знання та досвід управління інвестиційними проектами на створення у Києві більш комфортних умов для розвитку велосипедного руху.

Першочерговим своїм завданням як члена Ради Олександр бачить роботу над проектами, котрі зроблять Київ більш «user-friendly» для велосипедистів-початківців (мапа веломаршрутів, місця паркування, т.д.), а також сприятимуть більш активному залученню бізнесу до розбудови велоінфраструктури Києва в рамках CSR.

Наталія Тулюлюк

Член Ради

Має два дипломи – з української філології університету ім. Т.Шевченка та з фінансового менеджменту від Києво-Могилянської бізнес-школи

До започаткування велоклубу Velovuyki Наталя працювала у фінансовій сфері – брокер зі страхування середнього та великого бізнесу. Сьогодні Velovuyki організовують велоподорожі не тільки Україною, а й по світу.

Одна з найперших членів Асоціації, тож брала участь у вирішенні мало не всіх стратегічних питань на загальних зборах. У 2011 на конференції Велофорум вона взяла на себе значну частину роботи, а під час Європейського тижня мобільності організувала навчальні велопоїздки для початківців. Наталія працювала як член Ради Асоціації у 2011 році. На посаді члена Ради планує визначити чіткі цілі Асоціації, результати яких будуть зрозумілі, і досягнути їх у 2014, створити позитивний імідж організації, налагодити зв’язки з велобізнесом та організувати волонтерів так, щоб вони робили більше якісної та результативної роботи.

 

Персонал

Ірина Бондаренко

Координаторка Асоціації велосипедистів Києва

Іра в Асоціації з 2009 року. Працювала журналісткою в Бюро журналістських розслідувань “Свідомо” та прес-секретарем у Національному екологічному центрі України. В Асоціації почала волонтерити з підготовки прес-релізів, бо вважала, що медіа-робота налаштована недосконало. Перший організований нею проект, акція з вимогами велопарковок біля супермаркетів, закінчилася встановленням велопарковки біля ТРЦ “Караван”.

Іра є авторкою та організаторкою Велопарадів дівчат (з 2012 – Велопарадів для всіх), які потім почали проводити ще 10 міст України. Також Іра придумала і організовує конкурс на визначення кращого вело-офісу “Велопрацедавець року”, який проводиться щорічно, а з 2012 року також у Харкові.

З 2013 року Іра працює в Асоціації як штатний працівник, веде загальну організацію всієї роботи АВК та координує роботу по Києву (створення велосипедної мережі, розробка веломережі Дарницького району, врахування велоруху при реконструкції вулиць).

Ксенія Семенова

координаторка з національної роботи

Ксенія в Асоціації з 2010 року. До того отримала освіту у Швеції у сфері управління проектами громадських організацій. Перебуваючи в Скандинавії зрозуміла, що прагне працювати в Україні, робити українські міста більш комфортними та зручними. В Асоціації Ксенія допомогла розробити першу для АВК стратегію роботи організації, допомагала з пошуком фінансування, організацією різноманітних подій. “Я вірю, що з кожним роком у Києві буде зростати кількість людей, які переживають це прекрасне відчуття свободи, що охоплює мене коли я рухаюсь містом на велосипеді”, – каже Ксенія.

Зараз в АВК Ксенія відповідає за роботу на національному рівні: консультації містам щодо розвиткувелотранспорту, адміністрування сайту Українського інформаційного центру велотранспорту, координацію проекту “Розвиток велотранспорту задля добробуту громад“, а також допомагає з підготовкою проектних заявок, перекладами та стратегічним розвитком організації.

Аля Шандра

асистентка проекту Асоціації «Розвиток велотранспорту для добробуту громад»

Отримала освіту на географічному факультеті КНУ імені Тараса Шевченка, займалася дослідженнями в сфері географії та екології, просувала екологічну освіту в екологічному клубі “Еремурус”. Весь час хотілося працювати над конкретними кроками для зміни українського суспільства на краще.

Повернувшись із поїздки до Копенгагену, схотілося зробити Київ таким же дружнім до велосипедів. В Асоціації нещодавно, з 2014 року. Аля займається членською програмою, координує проект із соцреклами.

“Велосипед в місті вирішує дуже багато проблем! Він не тільки дозволить забути про пробки, але робить внесок в переходу суспільства до сталого розвитку: адже 10% світових емісій СО2 – від автотранспорту” – каже Аля.

Олеся Сторожук

медіа-координаторка

Навчалася в університеті ім. Т.Шевченка в Інституті філології, потім закінчила магістерську програму з політології в Києво-Могилянській академії, в рамках якої провела академічний семестр в університеті ім. Ф.Шиллера в м. Йена (Німеччина). Згодом проходила стажування в Німецькому парламенті.

Олеся є засновницею інтернет-порталу про навчання за кордоном Unistudy, над яким працює з 2006 року, брала участь у безлічі міжнародних освітніх програм. Останні 3 роки цікавиться проблемами екології, тому шукала себе в різних проектах зі сталого розвитку.

Після майже річного використання велосипеду як щоденного транспорту в Німеччині та в екскурсійних цілях в інших містах Європи, захотілося побачити те ж саме в Україні – тому з осені 2013 року почала волонтерити в АВК, займаючись наповненням сайту.

На посаді медіа-координаторки відповідає за інформаційні ресурси Асоціації, зв’язки з громадськістю та роботу з пресою.

 

  • Nick Vognick

    Норм команда) Давайте тепер побільше про рядових учасників – комюніті білдінг же. В кінці додати питання про те, куди б вони хотіли поїхати на вєльчику.

    • Олеся

      Якраз почали це робити: http://avk.org.ua/tag/avk-v-oblychchyah/
      Розкажеш про себе?