This version of the page http://onu.edu.ua/uk/abitur/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-05-28. The original page over time could change.
Абітурієнту

Студенти університету імені І. І. Мечникова перемагають усюди!

Досягнення студентів Одеського Національного університету в науковій, культурній і спортивній сферах постійно стають подіями у масштабах не лише університету, а й країни. Цей навчальний рік не став винятком — адже одним із принципів класичної вищої освіти, яку вже протягом 147 років отримують в ОНУ, є всебічний розвиток особистості.

Найважливішими для ВНЗ є успіхи студентів у науковій та навчальній сферах. У поточному навчальному році 5 756 студентів університету взяли участь у розв’язанні наукових проблем. З участю студентів видано 690 праць. Вони долучилися до організації і проведення чотирьох міжнародних і п’яти всеукраїнських студентських наукових конференцій на базі університету. Студентами оголошено 1 518 доповідей на конференціях і семінарах різного рівня. У ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади вони вибороли 79 нагород. Крім того, сім студентів отримали дипломи переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт. Студент Інституту математики, економіки і механіки Роман Чепляка отримав диплом другого ступеня на Міжнародній олімпіаді з математики. На Всеукраїнській олімпіаді з іноземних мов І і ІІ місця з французької мови посіли студентки 4-го курсу факультету РГФ Ганна Олехнович і Ольга Ситнікова; І місце з італійської мови — Юлія Варивода, ІІ — Валентина Пшоняк. Друге місце з німецької мови також у студентки ОНУ — Ірини Ісаєвої (5-й курс). На конкурсі студентських наукових робіт ІІ місце посіла Марина Нізова (грецька філологія).


35 студентів отримують іменні стипендії видатних учених, 15 — стипендії фонда В. Пінчука, 28 — ректорські стипендії. Стипендії Президента України отримують чотири студенти, Верховної Ради України — три, Кабінета Міністрів України — два. Студент 4-го курсу фізичного факультету В. Бреус отримав Премію Національної академії наук України і грамоту Міністерства освіти і науки України.

Студенти ОНУ — володарі різноманітних грантів і учасники міжнародних стажувань. Так, Ірина Ісаєва, студентка факультету романо-германської філології, стала переможцем Всеукраїнської олімпіади з німецької мови й отримала стипендію DAAD, завдяки чому успішно пройшла навчання в Німеччині. Студентка економіко-правового факультету Ю. Муравська — переможець Всеукраїнського конкурсу «Ді Ел Ей Пайпер» з правом стажування в лондонському офісі компанії.

Спортивні досягнення «мечниківців» також високі. В Одеському університеті навчається 14 чемпіонів і призерів України з різних видів спорту, три призери європейських змагань і один чемпіон світу з тай-боксу (майстер спорту Євген Козлов). Студенти стають чемпіонами в ОНУ з самого «старту» — цьогоріч студентки-першокурсниці А. Стороженко і О. Широтська отримали з рук ректора академіка Валентина Сминтини посвідчення майстра спорту. Університет пишається Оленою Чистяковою, членом збірної України з баскетболу (бронзовий призер міжнародного турніру з баскетболу), аспірантом геолого-географічного факультету Віталієм Кравцовим і студенткою 4-го курсу економіко-правового факультету Катериною Веник (призер Європи) — чемпіонами міжнародного турніру з карате-до. Чемпіони міжнародного відкритого турніру з боксу — це три студенти економіко-правового факультету.

2000 студентів денного відділення активно займаються спортом. З них 510 взяли участь в обласній Спартакіаді ВНЗ м. Одеси в 2008 році. У підсумку команди ОНУ стали чемпіонами і призерами змагань у 15 видах програм. Крім того, шість студентських команд університету вибороли призові місця на перших спортивних студентських іграх України. Команда ОНУ посіла четверте місце серед університетських команд країни.

Важлива частина студентського життя — участь у різноманітних культурних заходах. У 17 творчих колективах Центру культури й дозвілля університету займаються 327 студентів. Серед студентів, які складають актив університету: Дар’я Вержбовська — лауреат міжнародного фестивалю російської поезії і культури «Болдинская осень в Одессе — 2008» серед молоді, призер фестивалю «Таланти твої, Україно — 2008» у номінації «Читці і поети»; команда КВК ІМЕМ (керівник Ганна Шевчук), яка представляє Одесу у Вищій українській лізі КВК. В університеті навчаються володарки титулів «Міс студентство 2008 р. м. Одеси» Олена Швець, «Міс Одеса — 2007» Єлизавета Коломейченко, «Міс Одеса — 2008» Ольга Анчербак.

Одним із талановитих танцюристів ОНУ є відомий тепер усій Україні степіст Сашко Останін, студент економіко-правового факультету, який став чемпіоном Відкритого чемпіонату зі степу в Америці «Бостон 2008», а також переможцем всеукраїнського телевізійного шоу «Танцюють усі», володарем звання «Кращий танцюрист України».

Перемога 19-річного студента факультету романо-германської філології Олексія Ісакова в російському телевізійному шоу «Найрозумніший» знову підтвердила високий рівень інтелектуального розвитку студентів ОНУ. Фундаментальні знання і гострий розум принесли Олексію перемогу в чвертьфіналі шоу ерудитів. За звання найрозумнішого боролись 16 найсильніших студентів ВНЗ України (Київ, Донецьк, Одеса) і Росії. Студент 2-го курсу відділення перекладу Олексій Ісаков, староста групи і відмінник, вивчає три мови — англійську, німецьку і французьку.

Успіхи студентів Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова ще раз підтверджують відому істину: вступаючи до ОНУ, молодь робить правильний вибір.

НАГОРУ