This version of the page http://www.lebedin.net/articles.php?article_id=128 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-05-26. The original page over time could change.
Информационная сеть города Лебедин - Статьи: Як крадуть гроші з картки через інтернет
Морозівський міст , Весняні квіти , Вечір біля фонтану 24 серпня 201... , Вечер 24 августа 2013 г. , Друзья, вечер 24 августа. , Вечер у фонтана , Вечер у фонтана 24 августа. , Вечерний Лебедин 24 серпня 2013 р. , На святкуванні Дня міста , 19 серпня ,
Маруся и её команда (невыдуманна... , Подбор сечения провода и кабелей , Подбор аналогов дисковых батареек , 1. НОВИНИ ОДПІ , Миф об экономии электроенергии , Опасно ! Клещевина - сильнейший ... , ... время собирать камни. , Анатолій Удод - поет і педагог , ОХОТА УБИВАТЬ , Телефони виконавчого комітету Ле... ,
Навігація
ПРИЙМАЛЬНЯ ГОЛОВИ

ВИ ЗАПИТУЄТЕ -
ГОЛОВА ВІДПОВІДАЄ


ІНТЕРНЕТ-ПРИМАЛЬНЯ


Последние комментарии
Новости
http://www.pravda.com....
Велика вдячність автор...
Дуже цікаво, а нам аме...
Може Гриценко правий ?...
**********************...
Статьи
и толкай за 200 гребеш...
Сколько же таких гадже...
Готов подписаться под ...
К сведению эта цацка у...
Только лошара может п...
Фото
Выглянул в окно, а таа...
Хорошие снимки. Был с ...
это остатки моста, в р...
Где это морозовский мо...
Бухарев Владислав Викт...
Страницы
Симоненко снял свою ка...
Голосуй не голосуй, вс...
Голосування напевно н...
Удобно, спасибо.
[b][big]3-88-66 моб. ...

Оплата мобильного счета

Пополнить счет мобильника прямо сейчас :


До Вашої уваги :

Радио он-лайн


ИГРЫ




Гороскоп на сегодня

Начните день с просмотра своего гороскопа и неприятных сюрпризов станет меньше

Як крадуть гроші з картки через інтернет

Як шахраї можуть вкрасти гроші з картки через Інтернет

Як крадуть гроші .Найпоширеніші схеми крадіжки грошей з карт – фішинг і вішинг .

Фішинг
– вид інтернет - шахрайства, мета якого – отримати ідентифікаційні дані користувача. Ними можуть бути крадіжки паролів, номерів і даних кредитних карток, банківських рахунків та іншої конфіденційної інформації. Фішинг більш витончений і працює за принципом Остапа Бендера : « Гроші нам принесуть самі і на тарілочці».
Власника карт обманом змушують висилати дані карт, маскуючись під менеджерів банків, благодійні органцізації і навіть агентства захисту авторських прав.

 

Вішинг - вирізняється тим, що у той чи інший спосіб задіяний телефоном. У фальшивому повідомленні міститься прохання зателефонувати на певний номер. Клієнта просять повідомити свої конфіденційні дані. Наприклад, ввести номер картки, паролі, коди або іншу особисту інформацію в тоновому наборі.

 

Саме так , скориставшись певною схемою інтернет - шахрайства 05.04.2013 року о 15 год.10 хв. невідома жінка зателефонувала на мобільний телефон мешканці м. Лебедина Сумської області Валентині Михайлівні та повідомила ,що вона побачила в Інтернеті її оголошення про продаж цуценят породи « терєр» і, що має намір зробити покупку, та для розрахунку за цуценят попрохала Валентину Михайлівну назвати свій номер банківської картки. Валентина недовго вагаючись назвала свій номер банківської картки шахрайці. Після цього, майже одразу жінці зателефонувала невідома особа , яка представилась працівником «Приватбанку» та для підтвердження переводу коштів на її картку попрохала назвати коди з смс її телефону. Вже 06.04.2013 року Валентина прийшовши до відділення «Приватбанку» в м. Лебедині виявила, що з її кредитної картки невідомою особою–шахраєм було знято гроші в сумі 2300 гривень .

 

Однак, це не поодинокий випадок кіберзлочинності на Лебединщині .

 

Так, мешканець м.Лебедина, пенсіонер Едуард Ігоревич на початку квітня 2013 року в мережі Інтернету на сайті «slando .ua» розмістив об»яву про продаж особистих речей та вказав номер свого мобільного телефону. І вже 08.04.2013 року Едуарду зателефонував невідомий чоловік та повідомив, що бажає придбати у нього електропідсилювач « АМФІТОН-202» та попросив у нього повідомити йому номер рахунку, на який потрібно перерахувати гроші.

Після того, як пенсіонер повідомив номер рахунку своєї пенсійної картки «Приватбанку», шахрай – «покупець» повідомив йому, що виникли де-які ускладення з перерахуванням коштів на вказану пенсійну картку та шахрайським шляхом дізнався про особисті відомості про клієнта «Приватбанку», при чому надаючи «жертві обману» допомогу в реєструванні мобільної послуги «Приват-24». Не гаючи часу кіберзлочинець дізнався в ході бесіди з Едуардом Ігоревичем ще й номер рахунку його кредитної картки.

Того ж самого «нещасливого» для в ході оперативно проведеної шахраєм–незнайомцем «кібероперації» заволодів грошима пенсіонера в сумі 10559 гривень .

 

Про дані факти кіберзлочинів ми дізналися від самих потерпілих, які у відчаї звернулися з заявами та за допомогою до міського відділу міліції. На даний час відомості про вказані шахрайські дії невідомих осіб внесені до ЕРДР, по даним фактам відкриті кримінальні провадження за ст.190 ч.1 КК України. Слідчими СВ Лебединського МВ надані доручення оперативним службам міського відділу на проведення гласних та негласних дій на встановлення особи шахрая - кіберзлочинця . У разі встановлення особи шахрая йому загрожує обмеження волі на строк до трьох років, згідно за ст.190 ч.1 КК України .

 

Шановні мешканці Лебедина та району !!!

Гроші з пластикових карток крадуть все частіше. За минулий рік в Україні кількість шахрайських операцій з картами зросла в 6,5 рази – до 39,3 тич. випадків. Загальний обсяг збитків, завданих власникам грошових коштів на банківських пластикових картках банків , за даними НБУ перевищив 12 мільйонів гривень .

 

Надаємо декілька порад, як не втратити гроші з платіжної картки :

 

1. Нікому не повідомляти свій пін-код і номер карти.

2. Не носити пін-код в гаманці, в сумці або в мобільному телефоні .

3. У разі втрати (крадіжки) картки як найшвидше поставити її до стоп-листа.

4. Підключити СМС – банкінг і відслідковувати всі операції з карткою.

5. Якщо картою скористалися шахраї, заблокувати її і написати заяву в банк про опротестування трансакції .

6. Встановити потужну антивірусну програму на ком'ютер, якщо є звичка розплачуватися карткою в мережі Інтернет.

7. Не вводити дані з карти на підозрілих сайтах.


Старший інспектор по РН та ГФ Лебединського МВ

УМВС України в Сумській області

капітан міліції О.М. Анохіна

Опубликовал admin 17. April 2013 · 0 Комментариев · 4694 Прочтений ·
Комментарии
Нет комментариев.
Добавить комментарий
Имя:

Проверочный код:


Введите проверочный код:

Вы подтверждаете что вы реальный человек? *





Пропонуємо та виготовляємо обладнання для переробки та сортування вторсировини.
23.05.2014, Лебедин

Спутниковое телевидение
20.04.2014, Лебедин

продам трактор
31.03.2014, Лебедин

Аренда
20.03.2014, Лебедин

Старинные утюги
28.02.2014, Лебедин

Продам дешево квартиру, срочно
16.02.2014, Лебедин

Квартира в Феодосии посуточно
05.02.2014, Лебедин

Продам рейсмусный станок (Италия)
10.01.2014, Лебедин

продам авто
31.12.2013, Лебедин

1-к квартира
26.12.2013, Лебедин


сайт Доргого нет http://dorogogo.net/






Комунальні платежі онлайн