This version of the page http://www.vetcontrol.org/consult.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-05-23. The original page over time could change.
Наші консультаці.
  Головна сторінка     Карта сайту  
 Меню
 Статистика
 
 Наші консультаці
Реєстр потужностей ухвалених Європейською комісією (єврономери)


Докладніше.

Зразок форми заявки на узгодження транзиту по території Республіки Білорусь в 2014 році для Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України


Докладніше

Зразок форми заявки на узгодження транзиту по території Митного союзу в 2014 году для Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України


Докладніше

Діючі Тарифи з 26.03.2013

Внесено зміни до тарифів на ветеринарні послуги
Докладніше

Діючі Тарифи з 26.03.2013

Внесено зміни до тарифів на ветеринарні послуги
Докладніше

Зміни до діючих тарифів

Внесено зміни до тарифів на ветеринарні послуги
Докладніше

Діючі Тарифи з 26.03.2012

Затверджено зміни до Тарифів на ветеринарні роботи і послуги,що надаються підприємствам, установам, організаціям та громадянам за договорами Південно-Західною регіональною службою державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті
Докладніше

Реєстраційні документи
                    
Порядок сплати за ветеринарні послуги
Оформлення рахунку - фактури.
Оформлення рахунку фактури здійснюється ветеринарним лікарем після ознайомлення з поданими документами на ветеринарний вантаж.
 
Надання ветеринарних та адміністративних послуг.
Надання ветеринарних та адміністративних послуг здійснюється тільки при наявності оплати. Документом, який підтверджує перерахування коштів може бути оригінал платіжного доручення з позначкою банку, або копія платіжного доручення з відміткою бухгалтерії Служби.
 
Оформлення податкової накладної та акту виконаних робіт.
Податкова накладна та акт виконаних робіт оформлюються в АУП Служби.
Увага: У зв'язку з затримкою надходження інформації з Державного казначейства України, прохання попередньо зателефонувати до бухгалтерію Служби, та вияснити наявність оплати та оформлення документів.
Затверджено Порядок змін до Правил перевезення залізничним транспортом тварин та свійської птиці

Пасажири, які подорожують залізницею зі своїми кімнатними тваринами та птахами, мають врахувати зміни до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України, які набрали чинності з 19 серпня 2011 року. Вони затверджені наказом Міністерства інфраструктури України. У цьому документі більш конкретизовані правила перевезення кімнатних тварин та птахів, в залежності від їх розміру, а також окремо визначені умови перевезення свійської птиці.
Зокрема, у пасажирських поїздах перевезення великих собак (вище 45 см, не більше одного), у тому числі собак-супровідників сліпих, у купе пасажирського чи швидкого поїзда дозволяється лише за умови викупу власником собаки всіх місць у купе та пред'явлення оформленого належним чином ветеринарного документа.
Перевезення великих собак у вагонах інших категорій поїздів (швидкісних, високошвидкісних, електро-, дизель-поїздів підвищеного комфорту тощо) дозволяється на таких самих умовах, якщо у вагоні є відокремлені місця для сидіння.
В пасажирських поїздах дрібні кімнатні тварини та кімнатні декоративні птахи перевозяться у всіх типах вагонів з оплатою за перевезення незалежно від наявності ручної поклажі і повинні бути поміщені в ящики, корзини, клітки (не більше одного місця ручної поклажі), а також вільно розміщатися на місцях, відведених для ручної поклажі. Для дрібних кімнатних тварин пасажиру обов'язково потрібно мати належним чином оформлений ветеринарний документ.
Свійська птиця (кури, індики, гуси, качки, цесарки, перепілки, голуби тощо) подорожувати у купе не може, їй відведені місця як для ручної поклажі (не більше одного місця) лише в загальних вагонах місцевих поїздів та електро-, дизель-поїздах підвищеного комфорту. Вона допускається до перевезень в ящиках, корзинах, клітках, які не повинні перевищувати розмірів, передбачених для ручної поклажі.
Оформлення перевезення здійснюється багажною квитанцією з написом на лицьовому боці "Багаж на руках пасажира" або квитанцією за формою ЛУ-12а чи перевізним документом, оформленим електронним способом, окремо для великого собаки чи місця ручної поклажі (ящика, корзини, клітки).
У приміських поїздах великі собаки (не більше одного) можна перевозити у намордниках на ланцюжках або ремінних прив'язках під наглядом супровідника у тамбурі вагонів.
Кімнатні тварини (не більше двох особин), свійська птиця (не більше двох місць ручної поклажі) допускаються до перевезення в ящиках, корзинах, клітках, які не перевищують розмірів, передбачених для ручної поклажі.
Великі і малі собаки (крім однієї особини), кімнатні тварини, кімнатні декоративні птахи та свійська птиця (крім одного ящика, корзини чи клітки) перевозяться за додатково придбаним квитком, що становить половину вартості проїзду дорослого пасажира.
Оплата за перевезення великих собак, дрібних кімнатних тварин та кімнатних декоративних птахів в пасажирських вагонах, а також у багажних вагонах прямих поїздів, а також свійської птиці у загальних вагонах місцевих поїздів та електро-, дизель-поїздів підвищеного комфорту сплачується за особину чи місце як за 20 кг багажу незалежно від наявності ручної поклажі.
Пасажир - супровідник тварин повинен сам турбуватися про них: годувати, поїти та прибирати за ними, упереджувати порушення санітарно-гігієнічних умов.
Докладніше

Затверджено Порядок видачі міжнародних ветеринарних сертифікатів для експорту м'яса птиці в країни Європейського Союзу

Наказом Держкомветмедицини від 17.12.2009 № 535 затверджено Порядок видачі міжнародних ветеринарних сертифікатів для експорту м'яса птиці в країни ЄС, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 18.01.2010 за № 40/17335. Порядок розроблено з метою впровадження системи інтегрованого державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду в Україні
при проведені процедури сертифікації харчових продуктів тваринного походження, зокрема при видачі міжнародних ветеринарних сертифікатів.
Такий підхід буде позитивно впливати на розвиток співробітництва між Україною і Європейським Союзом та сприяти експорту харчових продуктів тваринного походження українського виробництва до країн ЄС.
Документ визначає єдині вимоги щодо видачі ветеринарних документів на м'ясо птиці до країн ЄС, зокрема видача міжнародних ветеринарних сертифікатів буде здійснюватись офіційними лікарями ветеринарної медицини операторам потужності (об'єкта), які отримали експлуатаційний дозвіл.
Окремо визначено питання запровадження на потужностях (об'єктах), які мають намір експортувати м'ясо птиці до країн ЄС, систем аналізу ризиків та контролю (регулювання) у критичних точках (НАССР) або аналогічних систем забезпечення безпечності та якості продукції.
Сертифікати видаються згідно з вимогами країни-імпортера щодо його форми та змісту офіційними лікарями ветеринарної медицини після звернення заявника або уповноваженої ним особи.

Нові правила ввезення продуктів харчування тваринного походження громадянами до країн-членів ЄС

За інформацією представництва України при Європейських Співтовариствах (Європейському Союзі) з 1 травня 2009 року, з метою захисту здоров`я тварин на території країн-членів ЄС вступають в дію нові правила ввезення громадянами продуктів харчування тваринного походження (під час подорожі, у супроводжуваному багажі, у міжнародних поштових відправленнях).
Згідно з новими правилами під час перетину кордону ЄС громадянам забороняється ввозити м'ясні, молоко або молочні продукти. Ця заборона не розповсюджується на тих громадян, які прибувають з території Хорватії, Гренландії, Ісландії або Фарерських островів і перевозять вказані продукти вагою, що не перевищує 10 кг для власного вжитку.
Правила також не стосуються порошкового дитячого харчування, спеціальних продуктів або харчування, яке необхідне для лікування тварин, якщо вага таких продуктів не перевищує 2 кілограмів та якщо вони не потребують умов зберігання у холодильнику безпосередньо перед відкриттям, знаходяться у спеціальній непошкодженій упаковці виробника за умови продажу кінцевому споживачу.
Що стосується рибної продукції (риба та різні панцирні типу: креветки, омари, мертві мідії та устриці), подорожуючим дозволяється ввозити їх вагою до 20 кг або у кількості однієї одиниці рибної продукції, якщо її вага перевищує 20 кг. Правила щодо ваги не розповсюджується на тих, хто прибуває з Ісландії і Фарерських островів.
Інші продукти тваринного походження, такі як мед, живі устриці, живі мідії та, наприклад, слимаки, громадянам дозволяється ввозити вагою до 2 кг.
Зазначені правила не розповсюджуються на продукти тваринного походження, що перевозитимуться між 27 країнами-членами ЄС, або на такі продукти, що ввозяться з Андорри, Ліхтенштейну, Норвегії, Сан Марино та Швейцарії.

Консультація

Для прискорення проходження процедури ветеринарно-санітарного контролю та оформлення імпорту вантажів при перетині державного кордону України власники вантажів повинні мати дозвіл регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті зони обслуговування, згідно "Ветеринарних вимог щодо імпорту в Україну вантажів, підконтрольних службі державної ветеринарної медицини", затверджених Наказом № 39 від 20.10.99 р. Головного державного інспектора ветеринарної медицини України та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 11.11.99 р. за № 777/4070.

Дозвіл регіональної служби необхідно мати при ввезенні наступних вантажів:

  • хутрових звірів, кроликів, собак та кішок;
  • диких, зоопаркових та циркових тварин;
  • живої риби, заплідненої ікри, раків, малюсків, кормових безхребетних та іншіх гідробіонтів;
  • м'яса та м'ясопрдуктів;
  • м'яса птиці;
  • конини;
  • консервів, ковбас та іншіх видів готових м'ясних виробів;
  • м'яса кроликів;
  • молока та молочних продуктів;
  • м'яса диких тварин;
  • харчової риби, морепродуктів та готових виробів з них, що пройшли термічну обробку;
  • шкіряної, рого-копитної, кишкової, хутрової, овчинно-хутрової та смушкової сировини, вовни та козячого пуху, щетини, кінського волоса, пір'я та пуху курей, качок, гусей та інших птахів;
  • кормового рибного борошна;
  • кормів для тварин рослинного походження (фуражного зерна, соєвих бобів, топіоки, шротів з арахісу та сої);
  • кормів для котів та собак.

Нагадуємо, що транзит через територію України здійснюється з урахуванням епізоотичного стану країн-експортерів за наявності ветеринарних сертифікатів державної ветеринарної служби країни-експортера.


Структура Служби Нормативні документи До відома суб'єктів Консультаці Лінки Архів Напишіть листа