This version of the page http://odz.gov.ua/news/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-05-14. The original page over time could change.
-=Одеська залізниця=- офіційний сайт
 
Уважаемые посетители!
Сообщаем Вам, что официальный сайт Одесской железной дороги
сменил свой доменный адрес на
odz.gov.ua
Через несколько секунд вы будете перенаправлены на новый адрес.
Для немедленной переадресации перейдите

по этой ссылке
НОВИНИ
14.05.2014р. - Одеські залізничники відновлюють колію на перегоні Арциз – Березине

Для відновлення залізничного сполучення із населеним пунктом Березине на Одеській залізниці наразі тривають колійні роботи. Уже замінено 400 погонних метрів рейок, замінено 2 тис. 538 залізобетонних шпал на рейках Р-50 та ще 536 дерев’яних шпал на рейках Р-43, проведено виправку 4,45 км колії із 5,6 км запланованих. Крім того відсипано відкосів насипу на 425 погонних метрах. Було облаштовано три посадкові платформи. Роботи триватимуть до 20 травня поточного року.

Нагадаємо, що у вересні минулого року внаслідок сильних опадів у декількох місцях дільниці Одеса-Березине було розмито залізничну колію Даною дільницею курсував причепний вагон «Одеса – Березине» пасажирського поїзда №686 сполученням «Одеса – Ізмаїл».

З 12 по 29 травня колійники Одеської залізниці проводять оздоровлення 10 км колії на перегоні Корсунь – Городище, що на Шевченківській дирекції залізничних перевезень. У роботах задіяні п’ять колійних машинних станцій: Знам’янка, Снігурівка, Вапнярка, Цвіткове, Усатове та Вознесенськ.

Прес-служба Одеської залізниці




13.05.2014р. - На Одеській залізниці посилять контроль за проїздом у приміських поїздах

З 12 травня поточного року на Одеській залізниці оголошено проведення «Місячника по підвищенню доходності від перевезення пасажирів у приміському сполученні».  В цей період буде посилено контроль за дотриманням пасажирами порядку оформлення проїзних документів. Проте метою місячника є не тільки підвищити доходність від перевезень, а й перевірити якість обслуговування громадян на приміському сполученні.

Вже розроблені та затверджені графіки проведення рейдів у поїздах приміського сполучення. На вокзалах та станціях організовано оповіщення населення про проведення місячнику через оголошення та гучномовний зв'язок, посилено роботу посадкових бригад працівниками усіх підприємств дирекцій залізничних перевезень.

Протягом місяця буде посилена робота посадкових бригад щодо недопущення до посадки у поїзди пасажирів без проїзних документів, вилучатимуть підроблені посвідчення, недійсні абонементні квитки та квитки вихідного дня. Особливу увагу звертатимуть на облік пасажирів пільгових категорій, зокрема студентів, дітей віком від 6 до 14 років. Також залізничники перевірятимуть відповідність вартості придбаних пасажирами квитків фактичній дальності поїздки.

Одеська залізниця нагадує пасажирам про особисту відповідальність за безквитковий проїзд. Обов’язково слід зберігати квиток до закінчення поїздки приміським поїздом і пред’являти його за вимогою осіб, які здійснюють контроль. У іншому разі пасажиру доведеться сплачувати за проїзд вдруге.

Прес-служба Одеської залізниці




12.05.2014р. - Вагонне депо Котовськ збільшує обсяги виробництва за рахунок освоєння деповського ремонту вантажних вагонів

Нещодавно в експлуатаційному вагонному депо Котовськ відбулася урочиста подія – з деповського ремонту випущено перший вантажний вагон-зерновоз. Нагадаємо, що депо є експлуатаційним і не виконувало даний вид ремонту раніше. У квітні поточного року експлуатаційне вагонне депо Котовськ Одеської залізниці отримало дозвіл «Ради залізничного транспорту країн учасниць співдружності» на виконання деповського ремонту вантажних вагонів з правом курсування їх по всій залізничній мережі країн співдружності, адже саме Рада залізничного транспорту країн учасниць співдружності уповноважена надавати дозвіл на виконання планових видів ремонт, як окремих частин вагону так і вагону в цілому.

Якість відремонтованого в вагонному депо Котовськ вантажного  вагону  власноруч перевірив  головний ревізор з безпеки руху поїздів та автотранспорту Одеської залізниці Рудольф Мелкумян, який за результатами перевірки високо оцінив роботу деповчан.

Минулого року на дільницях структурного підрозділу капітальним та середнім видами ремонту відремонтовано вісім одиниць колійної техніки на суму більше одного мільйона гривень, що свідчіть про високий рівень якості ремонту рухомого складу працівниками вагонного депо Котовськ Одеської залізниці.

Слід зазначити, що роботи з підготовки депо до даних робіт були розпочаті у 2012 році, тоді було прийнято рішення  про створення колісно-роликового цеху в вагонному депо Котовськ. Протягом першого півріччя 2013 року комісією залізниці у складі фахівців служби вагонного господарства та працівників апарату безпеки руху поїздів і автотранспорту було проведено атестацію колісно-роликового цеху експлуатаційного вагонного депо Котовськ на право проведення повного обстеження, ремонту колісних пар і повної ревізії роликових букс з постановкою привласненого клейма. За результатами атестації Головним управлінням вагонного господарства Укрзалізниці експлуатаційному вагонному депо Котовськ видано посвідчення на право експлуатації колісно-роликового цеху.

Для подальшого розвитку ремонтної бази вагонного депо Котовськ у серпні 2013 року розпочато роботи з організації ремонту спеціального рухомого складу служби колії на базі моторвагонного депо Христинівка та експлуатаційного вагонного депо Котовськ. Після комплексу підготовчих робіт та вдосконалення ремонтної бази депо фахівці Дніпропетровського центру сертифікації залізничного транспорту підтвердили можливість організації якісного ремонту самохідного спеціального рухомого складу, а вже в жовтні 2013 року комісія начальника Одеської залізниці високо оцінила плідну співпрацю колективів вагонного експлуатаційного депо Котовськ, моторвагонного депо Христинівка, колійного ремонтно-механічного заводу Черкаси, фахівців служб вагонного господарства, колії та матеріально-технічного постачання під час прийому в експлуатацію капітально відремонтованої дрезини приписки Котовської дистанції колії.

Наступним етапом розвитку вагонного депо стало впровадження в експлуатацію восени 2013 року візкового відділення та отримання свідоцтв на роботу всіх дільниць вагонного депо, які повинні забезпечувати необхідну якість при виконанні деповського ремонту вантажних вагонів. Поєднання роботи всіх дільниць дало змогу розпочати ремонт вантажних вагонів в обсязі деповського ремонту.

Прес-служба Одеської залізниці




08.05.2014р. - Анатолій Царенко привітав ветеранів-залізничників із Днем Перемоги

6 травня 2014 року в конференц-залі управління Одеської залізниці відбулася зустріч учасників Великої Вітчизняної війни, ветеранів праці, учасників бойових дій з керівним складом залізниці. Зустріч була присвячена святкуванню 69-ї річниці Дня Перемоги.

В.о. начальника Одеської залізниці Анатолій Царенко і голова Дорожнього комітету профспілки Анатолій Прокопенко від імені колективу залізниці привітали ветеранів з Днем Перемоги, подякували їм за величний подвиг у роки війни, за мир і чисте небо над головою.

У своєму виступі Анатолій Царенко звернувся до присутніх: «Наші залізничники нарівні з усіма відважно відстоювали свободу і незалежність своєї Батьківщини. Вони йшли добровольцями на фронт, самовіддано працювали в тилу, під вогнем ворога доставляючи на передові позиції необхідні фронту зброю, боєприпаси, вивозили в тил поранених. Пам’ять про подвиги ветеранів-залізничників навічно залишиться у наших серцях. Крізь десятиліття, що минули ми ще повніше, ще глибше усвідомлюємо, що їм довелося пережити, адже за жорстокістю, кількістю жертв і масштабам руйнувань цій війні немає рівних у історії. Ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих воїнів, перед подвигом тих, хто ціною свого життя виконав свій обов’язок, захищаючи Вітчизну!»

До теплих слів на адресу ветеранів-залізничників долучився голова Дорожнього комітету профспілки Анатолій Прокопенко.

Цього дня 54 ветерани-залізничники отримали почесні нагороди від генерального директора Укрзалізниці та начальника Одеської залізниці за мужність і героїзм, проявлені в боротьбі з фашизмом у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років і вагомий внесок у розвиток залізничного транспорту у післявоєнні роки.

Прес-служба Одеської залізниці




07.05.2014р. - Одеська залізниця готується до літніх пасажирських перевезень

На Одеській залізниці активно проводиться підготовка пасажирських вагонів до літніх перевезень. Наразі підготовлено 329 вагонів, у тому числі із системою кондиціювання повітря 115 вагонів.

Для забезпечення літніх перевезень на даний час вже отримано 7 тис. комплектів постільної білизни з бавовняним рушником, 10 тис. комплектів постільної білизни з махровим рушником, 7 тис. 765 склянок для чаю. До початку літніх перевезень ще планується отримати 7 тис. 279 комплектів постільної білизни з махровим рушником, 42 тис. 769 комплектів постільної білизни з бавовняним рушником, 1 тис. 825 комплектів постільної білизни СВ, 4 тис. 126  матраців, 9 тис. чохлів матрацних, 5 тис. ковдр літніх, 15,5 тис. штор, 32 тис. 769 склянок для чаю, 1,5 тис. підстаканників.

У літній період зростає попит на оформлення проїзних документів, для цього на вокзалах та станціях залізниці, проведено всі необхідні організаційні та технічні заходи, які дозволять при збільшенні пасажиропотоку відкрити додаткові каси. На сьогодні працює достатньо кас, для задоволення потреб потенційних пасажирів.

Із введенням з червня 2014 року нового графіка руху поїздів на 2014/2015 роки заплановано курсування приблизно 20 пар пасажирських поїздів формування Одеської залізниці. У літній період планується додатково призначити 5 літніх пасажирських поїздів. Крім того, у новому графіку  змінено нумерація п’яти поїздам:

№138/137 Черкаси - Одеса замість №638/637

№798/797 Одеса - Вінниця замість №180/179

№224/223 Одеса - Київ замість №124/123

№472/471 Одеса - Харків замість №432/431

№153/154 Москва - Білгород-Дністровський замість №543/544.

Робота з підготовки рухомого складу до літніх пасажирських перевезень триває.

Прес-служба Одеської залізниці




06.05.2014р. - На Одеській залізниці підбили підсумки конкурсу дитячого малюнка

Минулого тижня на Одеській залізниці в ході проведення Тижня охорони праці відбувся конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей». Акція проходила під гаслом «Безпечна праця батьків – моє щасливе майбутнє». Кожен малюнок оригінальний, але на зображенні обов’язково присутній елемент охорони праці.

Цього року діти надіслали малюнки обширної тематики: дотримання вимог безпеки при роботі з електроінструментом, біля електрощитів, на лініях електропередач, при проведенні зварювальних робіт, про заборону паління на робочому місті, заборона використання навушників при перетині автомобільних доріг і залізничної колії, наслідки наїзду поїзда на людей, вогненебезпечні ігри, вимоги охорони праці при використанні колійної, будівельної і вантажопідйомної техніки тощо.

Такий конкурс керівництво залізниці разом з Дорпрофсожем організовує вже третій рік поспіль для того, щоб діти вже з раннього віку розуміли суть і важливість охорони праці. Цього року у конкурсі взяли участь 458 дітей залізничників. Активну участь у конкурсі взяли діти з двох до шести років (83 малюнки), віком від 7 до 10 років – 204 малюнки, від 11 до 15 років – 169 малюнків, від 16 років – 2 малюнки. Комісія під головуванням в.о. головного інженера Одеської залізниці Олега Батиря за участю в.о. начальника служби охорони праці Тетяни Громової, головного технічного інспектора праці Ради профспілки на Одеській залізниці Володимира Бочкарьова та спеціалістів з охорони праці галузевих служб підвела підсумки конкурсу.

Члени комісії відібрали 26 кращих малюнки за такими основними критерієм, як художнє виконання і наявність елементів охорони праці. У першій віковій групі вибрали 10 кращих малюнків, у другій – 6, у третій групі -10, з них обрали по 2 малюнки, які зайняли друге і третє місця. Під час обрання переможців члени комісії прийняли рішення, що незалежно від того чи будуть переможці, які посіли перші три місця у своїх вікових групах брати участь у обласному та всеукраїнському конкурсах, вони обов’язково будуть нагороджені цінними дарунками.

Конкурс дитячого малюнка проводиться з метою популяризації у молодіжному середовищі цінностей безпечної праці, пропаганди, престижності і значимості охорони праці, підвищення у дітей рівня знань у сфері охорони праці і безпеки життєдіяльності, формування активної позиції щодо дотримання техніки безпеки. Одеські залізничники переконані, що саме у ранньому віці у дітей формується глибоке усвідомлення важливості дотримання правил безпеки на залізниці.

Прес-служба Одеської залізниці




30.04.2014р. - За 1 квартал 2014 року одеськими залізничниками відремонтовано майже 2 тис. вантажних вагонів

За 1 квартал 2014 року одеськими залізничниками відремонтовано плановими ремонтами 1 тис. 842  вантажних вагона, що перевищує на 23 % планове завдання. У тому числі деповським ремонтом відремонтовано 1 тис. 587 вагонів (на 25% більше плану) з них: піввагонів – 667 одиниць, хопер-зерновозів – 465 одиниць, 142 універсальних критих вагонів, 70 чотирьохвісних цистерн, 52  думпкарів, 12  хопер-дозаторів та 179 одиниць інших типів вагонів. Капітальним ремонтом відремонтовано 255 вагонів (на 11 % більше плану) з них: 140 піввагонів, 45 чотирьохвісних цистерн, інших типів вагонів – 69 одиниць.

Найбільше вагонів відремонтовано у ремонтних вагонних депо Знам'янка – 549 одиниць, Помічна – 387 одиниць, ім. Т. Шевченка – 365 одиниць та вагонних ремонтно-експлуатаційних депо Херсон (417 вагонів) та Одеса-Застава І  (124 вагона).

Прес-служба Одеської залізниці




29.04.2014р. - Працівники воєнізованої охорони Одеської залізниці затримали 27 розкрадачів

Упродовж першого кварталу 2014 року працівники відомчої воєнізованої охорони Одеської залізниці розкрили 20 випадків крадіжок на загальну суму 21 тис. 750 грн і затримали 27 розкрадачів. За зазначеними фактами порушили 21 кримінальну справу. Найбільше від зловмисників потерпає колійне господарство залізниці – за 3 місяці поточного року тут трапився 41 випадок розкрадання майна.

Працівники воєнізованої охорони Одеської залізниці зафіксували 28 випадків затримання порушників за ходіння по коліях, а троє порушників було притягнуто до адміністративної відповідальності та оштрафовано.

Крім того, особовим складом воєнізованої охорони Одеської залізниці протягом зазначеного періоду проводилася активна робота з перевірки приймальних пунктів металобрухту з метою виявлення таких, які працюють з порушенням Закону України «Про металобрухт». У ході проведених рейдів перевірено 48 пунктів, 2 з яких закрито.

Для покращення умов схоронності вантажів продовжують виставлятися пікети на дільницях обслуговування загонів. Ця робота спрямована на виявлення на попередження випадків розкрадань вантажів з рухомого складу відкритого типу на шляху прямування. Наразі встановлено посилений режим роботи об’єктів, забезпечено постійну взаємодію та інформування органів МВС України на залізничному транспорті про всі нештатні ситуації – несанкціоновані втручання і спроби таких втручань у діяльність залізничного транспорту.

Прес-служба Одеської залізниці




24.04.2014р. - Одеська залізниця продовжує створювати комфортні умови для інвалідів

У першому кварталі поточного року залізничники продовжили створювати належні умови для комфортного перебування осіб з особливими потребами на території вокзалів та станцій Одеської залізниці. Незважаючи на складну фінансову ситуацію, залізничники продовжують робити посильний внесок для покращення умов перебування на об’єктах залізничної інфраструктури інвалідів.

За три місяці 2014 року на пасажирському вокзалі Одеса-Головна було встановлено 22 покажчики щодо розташування спеціалізованого залу очікування, квиткових кас, туалету, кнопок виклику персоналу. У куточку для інвалідів платного залу вокзалу станції Знам’янка встановлено кнопку виклику чергового персоналу. З черговим персоналом вокзалів, станцій та працівниками поїзних бригад систематично проводяться технічні заняття щодо забезпечення якісного обслуговування даної категорії пасажирів, створення комфортних умов перебування на вокзалах та в поїздах. Десять таких занять проведено з працівниками моторвагонних депо станцій Одеса-Застава-1 та Христинівка. Забезпечено інформування пасажирів щодо роботи Груп з надання допомоги пасажирам з обмеженими фізичними можливостями до складу яких входять працівники медпунктів.

Робота проводиться згідно з «Програмою зі створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів транспортно-дорожньої туристичної інфраструктури та поштового зв’язку на 2014 рік по Одеській залізниці»

Прес-служба Одеської залізниці




23.04.2014р. - Шевченківська дистанція захисних лісонасаджень перевиконала заплановані об’єми робіт

За 2013 рік обсяги робіт Шевченківська дистанція захисних лісонасаджень по догляду за захисними лісонасадженнями і смугою відводу залізниці у порівнянні з планом перевиконано по всіх видах робот на 0,3%. Зокрема було виконано: санітарні рубки вибіркові на 386,8 га, рубка чагарників в насадженнях на відновлення - 50,6 га, очищення лісонасаджень від захаращеності - 248,5 га, а вирубка чагарників в смузі відводу залізниці становила 434,5 га.

Особлива увага приділяється виконанню робіт пов’язаних з безпекою руху поїздів та пожежною безпекою, а саме: габаритні рубки під лініями електропередач та лініями зв’язку, на залізничних переїздах, вирубка аварійних дерев, очистка від чагарників технічної смуги відводу.

Шевченківська дистанція захисних лісонасаджень обслуговує 11846,18 га землі смуги відводу залізниці, із них 5119,81 га захисних лісонасаджень, 1200 км просік ліній електропередач, забезпечує видимість на 279 залізничних переїздах. Територія дистанції охоплює Кіровоградську, Черкаську, Вінницьку частково Київську та Полтавську області.

Захисні лісонасадження вздовж залізничної колії є необхідною умовою для захисту інфраструктури залізниці від несприятливих погодних умов. Головною метою роботи дистанцій захисних лісонасаджень на залізниці є належне утримання, висадка та дбайливий догляд за лісовими культурами. Всього на Одеській залізниці працюють п’ять дистанцій захисних лісонасаджень: Одеська, Шевченківська, Знам’янська, Херсонська та Котовська.

За підсумками роботи за 12 місяців 2013 року колектив цього структурного підрозділу посів перше місце у дорожньому змаганні серед інших дистанцій захисних лісонасаджень Одеської залізниці.

Прес-служба Одеської залізниці




 Архів новин