This version of the page http://kino.rovno.ua/ua/news/369/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-05-13. The original page over time could change.
Новини / КінопалаЦ Україна, м. Рівне. Кіно, фільми, мульти, анонс, сеанси.

Новини

13 квітня 2014
За кадром фільму "Перший месник: Друга війна"

Марвелівські блокбастери завжди піднімають навколо себе купу галасу. Це дивно, адже всі фільми про Месників будуються за однією схемою: трохи екшену на самому початку, багато гумору, трохи драми і довга виснажлива екшн-кульмінація. І стандартні тизери після титрів. Але ще дивніше те, що глядачі готові дивуватися кожному новому супергеройському фільму.



Для сиквела "Першого месника" режисера змінили. Замість Джо Джонстона, який вміло і делікатно обійшовся з темою Другої світової, студія найняла братів Руссо - з молодих років затятих фанів коміксів. Перед ними стояло завдання скромніше, але не простіше - поставити екшн, екшн і ще раз екшн. Джерелом натхнення для братів послужив, як не дивно, індонезійський хіт "Рейд". І фільм "Ронін" - він допоміг поставити видовищні сцени гонок на машинах. Щоб зняти одну з таких, довелося на два з половиною тижні перекрити в Клівленді дорогу довжиною в п'ять кілометрів.

Столиця сонного штату Огайо ще не бачила ні таких вибухів, ні позашляховика Chevrolet Tahoe. Йдеться про один з найяскравіших моментів фільму, коли герой Семюела Л. Джексона опинився в оточенні кількох машин з суворими хлопцями. Заради такої події на майданчик особисто заглянув мер Клівленда.



76 днів актори, каскадери, оператори, режисери і купа інших людей працювали безпосередньо на знімальному майданчику. Цікаво, що стільці для артистів були підписані не їх справжніми іменами, а іменами героїв. Тому на спинці стільця для Кріса Еванса було написано, наприклад, Стів Роджерс.

«Товарний вигляд» треба було надати не тільки екшену. До слова, що за супергерой без гори м'язів? Воркаут зайняв важливе місце в підготовці акторів до зйомок. Пам'ятаєте, який худий був Стів Роджерс ще до того, як йому зробили чарівну ін'єкцію сили? Робота над цими сценами заслуговує окремої розповіді.



Спочатку режисер Джо Джонстон хотів найняти дублера для тіла, як це робили, наприклад, для "Загадкової історії Бенджаміна Баттона". Але цей варіант не пройшов, і виною тому - актор Кріс Еванс. Той рухався специфічно, що дублер-хиляк ніяк не міг відтворити природно. Тому кіношники звернулися до звичної «палочки-виручалочки» - комп'ютерної графіки. Еванса відзняли раз 250 з різних ракурсів, а потім змусили ці зображення «схуднути», звузили вилиці і плечі. То-то він виглядав якось огидно - мальований на компі фрік і все тут.

Поки дизайнери візуальних ефектів просиджували п'яті точки за компами, Кріс Еванс трудився в тренажерці. Добре складеному акторові для першого фільму довелося всього піднабрати п'ять кіло м'язів, зменшити кількість жиру і попрацювати над рельєфом. Дієта і важкоатлетичні вправи все порішали. Для "Другої вйни" тренувальні завдання виявилися цікавішими. Еванс займався гімнастикою, змішаними бойовими мистецтвами - все це впродовж місяців так трьох. Актор навіть порівняв свої тренування з танцювальним класом і примудрявся одночасно відпрацьовувати акторські дані, кривляючись, коли партнер його ніби як «бив».



Якщо для Еванса привести себе у форму для сиквела було легко, то Себастьяну Стену, що зіграв супервбивцю Зимового солдата, так сильно напружитися було в новинку. Він сім місяців старанно тренувався, потім ще три місяці відпрацьовував хореографію бійок разом з Евансом. І більше того - Стен вперше в житті відростив довге волосся.

Не знаю, як кому, але нам здається, що у Капітана Америки ідіотський костюм з усіх Месників. Незграбна зірка, забарвлення зубної пасти Aquafresh і шолом, що нагадує щось середнє між шапкою для плавання і кондомами. Для другого фільму костюм Кепа, на щастя, осучаснили - правда, він його потім все одно втратив, але то таке. Кріс Еванс зміну одягу сприйняв насторожено. У новому шоломі вуха були відкриті. Це змусило Еванса комплексувати. За словами актора, він завжди соромився своїх великих вух, порівнюючи себе зі слоником Дамбо. Але новий шолом виявився зручнішим і симпатичнішим, тому Еванс заспокоївся.



Якщо молоді актори були стурбовані то обсягом біцепсів, то лоском костюмчиків, найіменитіший з артистів - Роберт Редфорд - не забув, що головне у фільмах - це історія. Він зауважив надмірності у своїх діалогах, зачитавши роль на свій лад. Осоромлені сценаристи, які стирчали на майданчику весь час, погодилися і правки Редфорда визнали. Старання актора навряд чи залишилися поміченими, адже всім відомо, заради чого "Першого месника" дивляться.
Джерело: oKino.ua


усі новини »

Новини кіно:

"Поліцейський з Беверлі-Хіллз 4"
Зйомки "Нової Людини-павука 2"
Еволюція Людини-павука в кіно
Секрети створення "Саботажу"
За кадром фільму "Перший месник: Друга війна"
Найкращі авто і байк Капітана Америки
Як знімали "Ноя"
Актори "Поліцейської академії" сьогодні