This version of the page http://uaa.org.ua/about/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-05-03. The original page over time could change.
Інформація про ААУ
Карта сайту > Головна> Про нас

Інформація про ААУ

Всеукраїнська громадська організація "Асоціація адвокатів України" є всеукраїнською громадською неприбутковою організацією, яка створена на засадах професійної належності та об'єднує адвокатів для сприяння розвитку та зміцненню інституту адвокатури в Україні, підвищення рівня правової допомоги, що надається адвокатами, підвищення ролі та авторитету адвокатури в суспільстві та задоволення та захисту прав та законних інтересів членів Асоціації.

Асоціація утворюється та діє із всеукраїнським статусом. Діяльність Асоціації поширюється на територію всієї України. 

Основними принципами діяльності Асоціації є:

− верховенство права;
− пріоритет суспільних інтересів;
− незалежність;
− аполітичність;
− професіоналізм;
- рівноправність членів;
− демократичність;
− добровільність;
− справедливість;
− активність;
− гласність;
- прозорість та відкритість;
− самоврядування.

Асоціація є вільною у виборі напрямків її діяльності у межах,  передбачених чинним законодавством України та цим Статутом. 

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ АСОЦІАЦІЇ

Основною метою Асоціації є об'єднання українських адвокатів для сприяння розвитку та зміцненню інституту адвокатури в Україні, підвищення рівня правової допомоги, що надається адвокатами, підвищення ролі та авторитету адвокатури в суспільстві та задоволення та захисту прав та законних інтересів членів Асоціації.

ЧЛЕНСТВО В АСОЦІАЦІЇ

Членами Асоціації можуть бути особи, які набули статус адвоката та які поділяють принципи та завдання Асоціації, визнають та виконують положення цього Статуту, відповідають вимогам та прийняті до Асоціації в порядку, встановленому цим Статутом та внутрішніми документами Асоціації, а також своєчасно сплачують членські внески.

ОРГАНІЗАЦІЙНА СТРУКТУРА АСОЦІАЦІЇ

Асоціація має Відділення у областях України, у Автономній республіці Крим, в містах Києві та Севастополі.
Відділення діють на підставі Положення про відділення, прийнятих керівними органами Відділення та затверджених Правлінням Асоціації.
Роботою Відділення керує голова Відділення, який призначається та звільняється Правлінням.
З метою виконання окремих статутних завдань, що мають особливе значення та інтерес для членів, Асоціація за рішенням Правління може створювати комітети, комісії, робочі групи та інші постійні та тимчасові структурні підрозділи.
Кожний відповідний структурний підрозділ Асоціації очолює голова структурного підрозділу, який призначається та звільняється Правлінням.

СТРУКТУРА АСОЦІАЦІЇ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ
  • З'їзд ААУ є вищим органом Асоціації.
  • Правління ААУ є постійно діючим у період між З'їздами колегіальним органом управління Асоціації.
  • Президент ААУ  очолює Правління та є вищою посадовою особою Асоціації, яка має право представляти Асоціацію у відносинах з третіми особами та офіційно висловлюватись від імені Асоціації. Президент обирається З'їздом шляхом рейтингового голосування терміном на 3 (три) роки.
  • Віце-Президент ААУ обирається З'їздом разом з Президентом шляхом рейтингового пакетного  голосування терміном на 3 (три) роки. Віце-Президент виконує обов'язки Президента у разі його відсутності, виконує поточну роботу за дорученням Президента та здійснює інші повноваження, передбачені цим Статутом. Віце-Президент  як і  Президент має право першого підпису фінансових та банківських документів.
  • Ревізійна комісія - орган Асоціації, який здійснює функції контролю за фінансово-господарською діяльністю Правління, станом та обліком матеріальних цінностей Асоціації. Ревізійна комісія проводить перевірки фінансово-господарської діяльності Правління не рідше одного разу на 3 (три) роки та звітує про свою діяльність перед З'їздом.
  • Секретаріат - орган Асоціації, створений з метою здійснення поточної організаційної роботи. Секретаріат формується Виконавчим директором за рекомендацією та погодженням з Президентом. Виконавчий директор є одноособовим адміністративно-виконавчим органом Асоціації.
  • Наглядова рада є консультативно-дорадчим органом Асоціації, який діє з метою координації та підвищення ефективності діяльності Асоціації.


ДОКУМЕНТИ

Положення про Ревізійну комісію

Положення про Наглядову Раду

Програма

Положення про комітети

Положення про Секретаріат
Положення про відділення

Статут ААУ
Статут ААУ (редакція від 2009 р.)
Статут ААУ (редакція від 2006 р.)

Положення про членство

Положення про членські внески

Віділення