• Рус
  • Eng
  • Укр
+380 (44) 521-03-03Пн - пт 8:00-20:00, Сб 8:30-18:00 Мапа
Госпіталізація цілодобово!
Розумна медична допомога
  • Головна
  • Новини

Новости

Графік роботи клініки на травневі свята

Універсальна клініка «Оберіг» працюватиме за календарним графіком протягом перших 2-х тижнів травня і прийматиме пацієнтів в робочі дні

Направлення:
Інсульт
Відділення:
Інсультний центр, Клініко-консультативне відділення (Поліклініка), Педіатрична служба
Теги:
Універсальна клініка «Оберіг»

Популярно про хлоп'ячі проблеми

У свіжому номері Жіночого Журналу Здоров'я вийшло інтерв'ю з дитячим урологом Центру Інноваційних технологій дитячої хірургії та урології клініки «Оберіг» Геннадієм Устенко. Журналістів цікавили найбільш поширені хлоп'ячі захворювання, і що повинні знати про них батьки.

Стаття вийшла дійсно корисною і на наш погляд цікавою для кожного батька, саме тому ми ділимося нею з Вами.

Загляньте до уролога

Направлення:
Дитяча урологія
Відділення:
Педіатрична служба
Теги:
Універсальна клініка «Оберіг»

Вакцинація дітей у клініці «Оберіг» - гарантія здоров'я Вашої дитини!

У вакцинаційному кабінеті Універсальної клініки «Оберіг» знову можна провести вакцинацію ацелюлярними вакцинами (Інфанрикс IPV) та вакциною Пріорікс (виробництво GlaxoSmithKline Biologicals s.a., Бельгія). Дані вакцини відповідають вимогам Всесвітньої організації охорони здоров’я стосовно виробництва біологічних препаратів, вимогам до вакцин проти кору, епідемічного паротиту, краснухи та живим комбінованим вакцинам.

В наявності також є вакцини від гепатиту А, В, вітряної віспи, краснухи, кіру, паротиту, ротавірусу. Назважаючи на те, що ротавірус, вітряна віспа та гепатит А не входять в національний календар щеплення, проте за Вашим бажанням Ви також можете зробити їх в Універсальній клініці «Оберіг».

Направлення:
Вакцинація (щеплення для дорослих та дітей)
Відділення:
Педіатрична служба
Теги:
вакцинація, грип, Універсальна клініка «Оберіг»

Як розпізнати симптоми гострого апендициту у дітей?

Гострий апендицит у дитини – не є рідкістю. Через анатомічні та фізіологічні особливості дитячого організму, поставити дитині діагноз гострого апендициту набагато важче, ніж дорослому. Це пояснюється тим, що прояви захворювання не носять такий яскраво виражений характер як у дорослих, і запальний процес в апендиксі розвивається набагато швидше, ніж у дорослих. Тому набагато частіше він закінчується перитонітом (розлитим запаленням черевної порожнини) та іншими ускладненнями.

Які основні симптоми, які можуть свідчити про розвиток гострого апендициту у дитини?

Направлення:
Дитяча хірургія
Відділення:
Педіатрична служба, Центр інноваційних технологій в дитячій хірургії та урології
Теги:
Універсальна клініка «Оберіг»

Нова дитяча хірургія в універсальній клініці «Оберіг»

30 червня – 01 липня в стінах Універсальної клініки «Оберіг» вперше в Україні проведені нефроектомія (видалення нирки) та ЛМС-пластика (пластика чашечки нирки та сечоводу) у дітей із застосуванням лапароскопічної методики.

Таких оперативних втручань потребують діти, які мають особливу будову сечовивідної системи – через звужені сечоводи сеча не може нормально потрапляти до сечового міхура. Відповідно, вона застоюється в нирці, розтягує її, тисне на живу тканину і викликає її загибель.

Направлення:
Дитяча хірургія
Відділення:
Педіатрична служба
Теги:
Універсальна клініка «Оберіг»

Міжнародна конференція «Діагностика та програмне лікування епілепсії у дітей»

Епілепсія – поширена хвороба головного мозку, одна із найпоширеніших хвороб нервової системи, яка найчастіше розпочинається у дитячому віці. Навколо цієї хвороби існує багато міфів, які навіть в наш час вільної інформації дуже важко розвінчати.

На сьогоднішній день епілепсію розглядають як групу різних захворювань, основним проявом яких є повторні, спонтанні епілептичні напади. Існують як доброякісні, так і злоякісні форми епілепсії. В більшості випадків інтелектуальний та психічний розвиток дітей, хворих на епілепсію, не страждає.

Сьогодні епілепсія є виліковною хворобою, проте вона потребує правильного діагностування та лікування. 16 квітня у стінах універсальної клініки «Оберіг» було проведено міжнародну конференцію на тему «Діагностика та програмне лікування епілепсії у дітей». До участі у конференції були запрошені лікарі дитячі неврологи з усієї країни. Головним доповідачем на конференції був науковий керівник Інституту дитячої неврології та епілепсії ім. Св. Луки, професор Мухін К.Ю., який поділився власними знаннями та досягненнями у сфері дослідження та лікування дитячих епілепсій. Окрім цього на конференції розглядався реальний клінічний випадок, що спостерігається у клініці «Оберіг». За згодою матері хворої дитини та у їх присутності, лікарі-експерти розглядали історію хвороби дитини. Доповідачем була лікар, дитячий невролог клініки «Оберіг», Чепіга Л.С., яка безпосередньо спостерігає даний клінічний випадок. Вона детально виклала історію хвороби пацієнта і висунула власні гіпотези стосовно діагностики та лікування. Усі присутні лікарі мали змогу висловити власну думку стосовно стану захворювання та найефективнішого лікування дитини. На сьогоднішній день дитина успішно проходить лікування в клініці «Оберіг» і її стан значно покращився завдяки злагодженій роботі колег лікарів.

Клініка «Оберіг» дотримується політики відкритості і постійно закликає лікарів ділитися досвідом і саме тому ініціює проведення подібних тематичних конференцій, які можуть значно підвищити обізнаність лікарів у тій чи іншій медичній сфері.

Направлення:
Дитяча неврологія
Відділення:
Педіатрична служба
Теги:
Універсальна клініка «Оберіг»