This version of the page http://ntb.pstu.edu/index.php?id=18 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-04-27. The original page over time could change.
НТБ ПГТУ: Наукові ресурси відкритого доступу

Головна
Про бібліотеку
Інформаційні ресурси ПДТУ
Інтернет-ресурси
Наукові ресурси відкритого доступу
Патентні ресурси
Правові бази даних
Передплачені бази даних
Тестовий доступ
Cайти бібліотек
Науковому працівнику
Інформаційне обслуговування
Культурно - просвітницька діяльність
Подаруй книгу бібліотеці
Контакти



Наукові ресурси відкритого доступу

 АРХІВИ НАУКОВИХ РЕСУРСІВ ВІДКРИТОГО ДОСТУПУ

ПОШУКОВІ СИСТЕМИ

BASE: Bielefeld Academic Search Engine - одна з найбільших у світі пошукових систем, спеціалізованих на пошуку наукових документів відкритого доступу в Інтернеті. Оператором BASE є бібліотека університету Білефельд (Німеччина).

Google Scholar- інформаційно-пошукова система, орієнтована на пошук наукової літератури за різними галузями знань та за різними джерелами, включаючи рецензовані статті, дисертації, книги, реферати і звіти, що опубліковані видавництвами наукової літератури, професійними асоціаціями, вищими навчальними закладами та іншими науковими організаціями. До бази даних наукової пошукової системи Google Академія входять як документи, що знаходяться у відкритому доступі, так і матеріали, доступні винятково за передплатою.

Докладніше →

SCIRUS- пошукова система, націлена на пошук винятково наукової інформації, дозволяє знаходити інформацію в наукових журналах, персональних сторінках вчених, університетів і дослідницьких центрів.

Докладніше →

ScientificCommons.org- платформа, яка забезпечує вільний доступ до наукових робіт різноманітної тематики, опублікованих та розташованих в відкритих депозитаріях усього світу. ScientificCommons.org в даний час надає доступ до більш ніж 29 млн. публікацій із 1056 архівів 53 країн світу. Мета проекту полягає в тому, щоб структурувати великі масиви даних, забезпечити доступ до них, оперуючи централізованим інструментом пошуку.

WorldWideScience.org- глобальна наукова пошукова система, яка здійснює пошук інформації по національних та міжнародних наукових базах даних та порталах. 

РЕПОЗИТОРІЇ НАУКОВИХ ВИДАНЬ

Гарвестер української наукової інформації- можливість одночасного пошуку в усіх 19 зареєстрованих депозитаріях України (понад 25 тис. одиниць статей, розділів книг, дисертацій тощо). Цей ресурс розроблений та впроваджений Житомирським державним університетом ім. І. Франка в рамках виконання проекту "Електронна бібліотека вищого закладу освіти інтегрована в Європейські освітньо-наукові бібліотечні системи" та є власністю Міністерства освіти і науки (МОН) України.

ArXiv.org - надає безкоштовні пошукові послуги по доступу до колекції наукових публікацій, які добровільно надані персональними авторами для вільного розповсюдження. Спеціалізується в галузях: комп’ютерних наук, астрофізики, фізики, математики, квантової біології. Кожен бажаючий після реєстрації має змогу не тільки отримувати повнотекстові документи, але і розміщувати повні тексти власних публікацій.

CiteSeer - електронна бібліотека публікацій з комп’ютерних наук. Містить широкий спектр додаткових можливостей з аналізу автономного індексу цитування (Autonomous Citation Indexing - ACI), пошуку та аналізу статей

ELibUkr-OA - мультидисциплінарний відкритий електронний архів для українських вчених, який накопичує, зберігає, розповсюджує та забезпечує довготривалий, постійний та надійний доступ до результатів досліджень (статті, навчальні матеріали, презентації тощо) українських науковців. Кожен бажаючий після реєстрації має змогу розміщувати повні тексти власних публікацій.

OSTI Energy Citations Database (ECD) - наукова база даних, що підтримується U.S. Department of Energy, Office of Scientific & Technical Information. Містить понад 2,3 млн. бібліографічних записів і понад 193 тис. електронних документів починаючи з 1943 р.

ЖУРНАЛИ ВІДКРИТОГО ДОСТУПУ

Наукова періодика України - Портал Національної бібліотеки України ім.. В.І. Вернадського. НАН України надає відкритий доступ до 1535 наукових журналів та збірників наукових праць, виданих в Україні

eLIBRARY.RU - це найбільший російський інформаційний портал в галузі науки, технології, медицини та освіти, що містить реферати і повні тексти понад 12 млн наукових статей і публікацій. На платформі eLIBRARY.RU доступні електронні версії більше 1900 російських науково-технічних журналів, в тому числі понад 900 журналів у відкритому доступі. Є порталом, що здійснює проект «Російський індекс наукового цитування»

AEAweb - інформаційні ресурси Американської економічної асоціації. Індексує понад 750 журналів економічної тематики.

Directory of Open Access Journals (DOAJ) - Международный информационный центр для библиотек, издательств и книжной торговли предоставляет онлайновый доступ к подборкам полнотекстовых электронных версий зарубежных журналов по естествознанию, химии, экономике, бизнесу и финансам.

Керівництво користувача

EconPapers - колекція матеріалів економічного напрямку: статті з журналів (490 тис., з них близько 430 тис. – у вільному доступі), книги (6 тис., з них близько 1,5 тис. – у вільному доступі), програмне забезпечення.

EEVL's Ejournal Search Engines (Едінбург) - реферати, статті з електронних журналів (різні галузі техніки, математика)

E-Journals.org - база посилань на сайти електронних журналів світу з багатьох галузей наук (релігія, медицина, соціологія, історія, економіка тощо).

Elektronische Zeitschriftenbibliothek - електронна бібліотека журналів при бібліотеці університету Регенсбурга. Понад 15 тис. безкоштовних публікацій.

HighWire Press - депозитарій підрозділу бібліотеки Стенфордського університету. Понад 1 тис. журналів, 1,8 млн. повнотекстових рецензованих статей у вільному доступі.

Hindawi - Hindawi Publishing Corporation – видавнича корпорація, яка охоплює понад 100 рецензованих журналів відкритого доступу з усіх основних сфер науки, техніки й медицини.

IDEAS - база даних з економічних наук університету штату Коннектикут. Містить посилання на більш ніж 300 тис. робіт, з них 200 000 - повнотекстові.

Ingenta - багатогалузева бібліографічна база; пропонує доступ до понад 28 тис. наукових журналів із широкими пошуковими можливостями.

InTech - видавець журналів та книг відкритого доступу з різних галузей науки, техніки. У видавництві публікуються понад 20 000 авторів найкращих університетів світу.

IPL - Internet Public Library - близько 3000 електронних журналів з багатьох галузей знань.

J-STAGE - понад 500 наукових журналів (близько 250 тисяч статей) з різних галузей знань.

OpenDOAR - каталог журналів відкритого доступу. Надає доступ до наукових і академічних журналів по всіх галузях знань. Повнотекстовий пошук статі можливий по більш ніж 1100 найменуваннях журналів.

RePEc - відкритий Архів з економіки та суміжних дисциплін, створений з метою розповсюдження результатів світових наукових досліджень. Містить посилання понад 340 тис. статей, 2700 книг понад 16 тис. науковців.

Springer & Kluwer Academic Journal Searching - реферативно-бібліографічна база, що містить понад 1200 журналів видавництва Springer та Kluwer. Також сюди входить 300 періодичних видань з суспільних наук. Серед журналів, що містить даний ресурс, такі відомі, як Economic Theory, Public Choice, Theory and Society, Journal of Population Economics, Journal of Cultural Economics, Crime, Law and Social Change і т.д.

ДИСЕРТАЦІЇ

ProQuest Digital Dissertations - включає бібліографічні описи більше двох мільйонів докторських і магістерських дисертацій, в основному захищених в Північній Америці і Європі. Авторські анотації доступні для докторських дисертацій з 1980 р., для магістерських - з 1988 р. Крім того, більшість дисертацій, захищених після 1996 р., представлені повними текстами 24-х перших сторінок (у вільному доступі). Є можливість замовлення повнотекстової версії дисертації, з оплатою по кредитній карті.

Theses Canada Portal - колекція дисертацій Канадських науковців. Архів з 1965 року

ІНШІ ОСВІТНІ РЕСУРСИ

VideoLectures.Net - колекція високоякісних відеолекцій світу

World lecture project - відеобібліотека відеолекцій світу. Міжнародна навчальна мережа.

Open Educational Resources - відкриті освітні ресурси світу.

Інформаційні ресурси ПДТУ





Передплачені бази даних


Діючі тестові доступи




Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Короленка Наукова бібліотека Маріупольського державного університету Електронна бібліотека України
Карта сайту http://ntb.pstu.edu © 2011-2014