This version of the page http://www.lvivpost.net/questions (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-04-26. The original page over time could change.
Львівська Поштa

Питання-відповіді

Лідер, патріот, стратег

№43 (1512), четвер, 24 квітня 2014
На вашу думку, яким повинен бути новий президент України?

Як схуднути після свят?

№43 (1512), четвер, 24 квітня 2014
“За три дні великодніх свят я погладшав більш ніж на три кілограми! До того постив, сидів на дієті, а тепер знову набрав надлишкової ваги. Найбільше жирові відкладення помітні на животі – він став надто великий. Скажіть, будь ласка, як схуднути після свят?”

Артем Петренко, м. Львів

Чи може куріння призвести до облисіння?

№43 (1512), четвер, 24 квітня 2014
“Останнім часом став дуже швидко лисіти, хоча мені тільки тридцять п’ять! Дружина і мама кажуть, що причиною раннього облисіння може бути куріння. А я й справді багато курю, без цього не можу уявити свого життя. Скажіть, будь ласка, чи справді куріння може призвести до облисіння?”

Валерій Гарчишин, м. Львів

Як примирити дружину з мамою?

№43 (1512), четвер, 24 квітня 2014
“Ми побралися рік тому. За цей короткий час наше подружнє життя вже встигло перетворитися на пекло головно через те, що дружина ніяк не може знайти спільної мови з моєю мамою. Конфлікти виникають на рівному місці. Я люблю їх обох, тож не хочу ставати ні на чий бік. Порадьте, як примирити дружину з мамою, тобто зі свекрухою?

Роман Рибак, м. Городок

Як вивести з ранніх овочів нітрати?

№43 (1512), четвер, 24 квітня 2014
“Після великодніх свят, щедрих застіль відчуваю, що мій організм потребує розвантаження. Хочеться чогось легкостравного. Купив на ринку редиску, капусту, огірочки, хоча знаю, що в них багато нітратів. Порадьте, будь ласка, яким чином можна вивести з ранніх овочів нітрати та інші шкідливі речовини?”

Андрій Шпора, м. Львів

Де гуляти з псом на Сихові?

№40 (1509), субота, 12 квітня 2014
“Я не можу гуляти зі своїм шестимісячним собакою тільки на повідку – лікар каже, що в тварини повинні розвиватися м’язи, їй треба бігати. Та річ у тім, що найближче місце біля мого будинку для вигулу собак – біля церкви, де багато арматури в траві, а неподалік проспект Червоної Калини, на якому інтенсивний рух автомобілів. Віднедавна гуляю із псом у Сихівському лісі. Інколи даю змогу собаці побігати без повідка, але роблю це, коли поблизу нема людей. Мами з малюками, м’яко кажучи, не в захваті від того – бояться, аби дитина не злякалася собаки. Не всім поясниш, що мій пес не кусає… Скажіть, що робити? Де маю вигулювати собаку на Сихові?”

Наталя Малицька, м. Львів

Чи можна самому вичесати ковтуни у собаки?

№40 (1509), субота, 12 квітня 2014
“У мого кокер-спанієля появилися в шерсті ковтуни. Хотіла привести його до ладу, але не вдалося – надто вже їх багато. Тим паче що Лакі, щойно бачить у моїх руках гребінець, втікає якнайдалі… Як мені вичесати його, як позбутися тих жмутів збитої шерсті?”

Віолета Кириченко, м. Львів

Чи можуть папуги провокувати алергію?

№40 (1509), субота, 12 квітня 2014
“Останнім часом почала сильно чхати, ніс закладений, ніякі краплі не допомагають, постійно сльозяться очі… Чоловік каже, що то все через папугу, якого мені кілька тижнів тому подарували друзі. Скажіть, будь ласка, чи може папуга стати причиною алергічних реакцій?”

Марина Коваленко, м. Львів

Де у Львові можна віддати тварину на кілька днів?

№40 (1509), субота, 12 квітня 2014
“До нас на свята приїжджають родичі з Криму, а в їхньої донечки – алергія на котячу шерсть. Скажіть, будь ласка, куди можна прилаштувати кицьку на час великодніх свят?”

Ольга Швець, м. Львів

Чому терпнуть ноги?

№40 (1509), субота, 12 квітня 2014
“У мене часто терпнуть ноги, причому в різному положенні: під час сидіння на дивані, на кріслі, навіть коли лежу на ліжку. Скажіть, будь ласка, чому це стається, яка причина затерпання ніг?”

Аліна Скобик, м. Львів

Чи можна у нашій області заразитися тропічною недугою?

№40 (1509), субота, 12 квітня 2014
“Чула, що з настанням тепла, збільшенням потоку туристів і мігрантів у Львові та області можна легко підхопити якусь рідкісну для нашої місцевості хворобу. Джерелом поширення інфекцій можуть стати навіть природні водойми. Скажіть, будь ласка, чи справді в нашій області існує ризик зараження тропічними недугами. І якщо так, то якими саме і як це відбувається?”

Зоряна Кулиняк, м. Броди

Чому з плоскостопістю не беруть до армії?

№40 (1509), субота, 12 квітня 2014
“Недавно мені прийшло повідомлення з військкомату, що мене викликають на загальні збори. Зі собою треба було мати паспорт і медичну картку. Але під час обстеження у мене виявили плоскостопість. Знаю, що з такою проблемою до війська не потрапити, та дуже хочу бути корисним державі. Скажіть, будь ласка, чому з плоскостопістю не беруть до армії?”

Андрій Захарченко, м. Червоноград

Чи може борода зробити чоловіка здоровішим?

№40 (1509), субота, 12 квітня 2014
“Я ніколи не мав ні вусів, ні бороди, та нещодавно почув, що борода робить шкіру обличчя менш подразливою, а ще перешкоджає проникненню до ротової порожнини різних вірусів. Скажіть, будь ласка, чи справді борода може зробити чоловіка здоровішим?”

Роман Зенов, м. Львів

Чи буває алергія на кімнатні рослини?

№37 (1506), субота, 5 квітня 2014
“В мого чоловіка почалася алергія – постійно чхає, сльозяться очі. Та найцікавіше, що такі симптоми проявляються лиш удома. Чоловік каже, що це все від моїх квітів, які я нещодавно посадила у горщики на підвіконні. Скажіть, будь ласка, чи буває алергія на кімнатні рослини?”

Олена Кміть, м. Львів

Чи можна замінити сімейного лікаря?

№37 (1506), субота, 5 квітня 2014
“Якщо у нашій сім’ї хтось хворіє, звертаємось до сімейного лікаря, закрі­п­ле­ного за нашим будинком. Її кваліфікацією ми більш-менш задоволені, але вона вже на пенсії і на робочому місці є не завжди. Незабаром у нас народиться дитинка, і я хотіла б для неї обрати найкращого, найфаховішого лікаря. Кого саме, вже знаю. Скажіть, будь ласка, чи можна замінити сімейного лікаря і що потрібно для цього зробити?”

Вікторія Бордіян, м. Львів

Як зміцнити імунітет навесні?

№37 (1506), субота, 5 квітня 2014
“З настанням тепла завжди чомусь стаю млявою, сонною, дуже виснаженою. Друзі кажуть, що то на мене так впливає весна – вітамінів у продуктах вже майже немає, і організм, який у той час особливо потребує корисних речовин, дуже вразливий до розмаїтих вірусів. Скажіть, будь ласка, як можна зміцнити імунітет навесні?”

Роксоляна Бандуровська, м. Львів

Чого не варто їсти чоловікові?

№37 (1506), субота, 5 квітня 2014
“Нещодавно дізнався цікавий факт: виявляється, смажена картопля і м’ясо негативно впливають на чоловічу силу. Чи це так? І взагалі, чого не варто їсти чоловікам?”

Валерій Луговий, м. Городок

Чи можна брати на роботу неповнолітніх та якою має бути тривалість їх робочого часу?

№34 (1503), субота, 29 березня 2014
“Моєму синові незабаром виповниться 16. Він ще студент, проте нещодавно йому запропонували непогану роботу в одній поліграфічній фірмі міста. Сина попередили, що графік на фірмі ненормований, тож іноді доведеться працювати або довше, або й у вихідні. В мене кілька запитань: чи можна брати на роботу неповнолітніх? Чи дозволяється залучати їх до нічних, надурочних робіт і робіт у вихідні та якою повинна бути тривалість їх робочого часу?”

Валентин Бабінець, м. Львів

Чи можна дитину на якийсь час перевести в іншу школу?

№34 (1503), субота, 29 березня 2014
“Я з дитиною-школярем живу у Львові, а моя мати – в одному з районних центрів області. Нещодавно вона дуже захворіла, потребує постійного догляду. Забрати її до себе не можу і їздити туди-сюди не вдається… Порадьте, будь ласка, чи може моя дитина тимчасово піти в іншу школу і що для цього потрібно?”

Ілона Кучеренко, м. Львів

Хто має право на додаткову соціальну відпустку і чи передбачена компенсація за невикористані дні відпустки?

№34 (1503), субота, 29 березня 2014
“У нашій сім’ї двоє неповнолітніх дітей – семи і одинадцяти років. Уже півтора року я працюю на одному з підприємств Львова, проте ще жодного разу не брала відпустки. Знаю, що, окрім основної відпустки, певна категорія жінок має право й на додаткову соціальну відпустку. Скажіть, будь ласка, чи це справді так і чи передбачена компенсація за невикористані дні відпустки?”

Катерина Колесниченко, м. Львів

Як покращити апетит у дитини?

№29 (1498), вівторок, 18 березня 2014
“Останнім часом мій син почав дуже погано їсти. Нічого йому не смакує. Розумію, що це пов’язано з настанням весни, з нестачею вітамінів. Порадьте, будь ласка, як можна покращити апетит у дитини?”

Іванна Шнира, м. Львів

0.9153 / 6.99MB / SQL:{query_count}