Рік: 2014

Виробництво: Кіностудія RWS

Режисер: Олександр Карпіловський

Актори: Артур Смольянинов, Леонід Громов, Юрій Батурин, Дар’я Повереннова, Ольга Арнтгольц, Поліна Філоненко та ін.

Молодий лікар Олег Самарін на прізвисько «Самара» продовжує роботу на швидкій допомозі. Точніше, він не лікар, а фельдшер і за сумісництвом вічний студент, якому ніколи отримати диплом та стати лікарем. Хоча якщо є лікарі через непорозуміння та лікарі за покликанням, то Самарін явно належить до числа останніх: кожен день він разом зі своїм відчайдушним напарником, водієм Михаличем, рятує життя людей.

На особистому фронті у Самари серйозні зміни: його дружина Ольга пішла до успішного адвоката, забравши з собою їхню маленьку дочку Настю. Його стара подруга Поліна чекає дитину та працює диспетчером, а давній противник Сенцов викрутився з делікатної ситуації, в якій він опинився в кінці першого сезону, відбувшись умовним терміном та влаштувавшись у приватну клініку.

У згуртований колектив однодумців керівництво додає кандидата медичних наук Казанцеву, яка змушена працювати на швидкій після ліквідації медичної кафедри в її колишньому інституті. Між прихильницею академічної науки та молодим і незалежним лікарем-практиком назріває цілком очікуваний конфлікт. На горизонті з’являється починаюча балерина Ліза, яка, як здається, зачарована молодим нахабою. Сенцов випромінює доброзичливість, Казанцева вчить життя, Ліза постійно потребує допомоги. Але у Самари на все це мало часу – адже його чекає черговий виклик.