This version of the page http://www.molodist.com/jury13 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-04-19. The original page over time could change.
Журі - МОЛОДIСТЬ київський мiжнародний кiнофестиваль
УКР ENG

Журі


 

МІЖНАРОДНЕ

Маріон Гензель
Режисер, продюсер
Бельгія

Народилася 1949 року в Марселі, а виросла в Антверпені. Створила власну кіностудію, Man's Films, у 1977 році. Спродюсувала всі 11 стрічок, режисером яких була. Виборола чимало міжнародних нагород. Маріон Гензель також спродюсувала десяток художніх фільмів інших режисерів ("Пуританка", "Нічия земля"). Ретроспективи її доробку регулярно відбуваються по всьому світі. З 1987 року Маріон Гензель назвали у Бельгії "Жінкою року". З 1988 по 1990 роки була президентом Відбіркової ради з питань кіно Французької громади Бельгії. Повторно її обирали на цю посаду в 1996–1997 та 2002–2003 роках.



Бабіс Макрідіс
Режисер
Греція

Народився 1970 року в Греції. Вивчав кіномистецтво у кіношколі "Ставракос". Працює режисером реклами в Афінах. Знімає переважно рекламу, інколи – музичні кліпи. Його короткометражний фільм "Останній факір" (2005) виборов нагороду за дебют на Фестивалі драматичних короткометражних фільмів у Греції. Його перший повнометражний фільм "L" брав участь у конкурсі Роттердамського МКФ та фестивалю "Санденс", а також здобув Ґран-прі МКФ "Молодість" 2012 року.

 

Дінара Друкарова
Акторка
Росія-Франція

У 12 років дебютувала в фільмі Віталія Канєвського "Помри, завмри, воскресни", який отримав "Золоту камеру" Каннського МКФ – 1990. Найбільшої слави здобула після ролі у фільмі Алєксєя Балабанова "Про виродків і людей". У 1990-х перебралася до Франції. 1998 року Друкарову номінували як найкращу акторку на премію Європейської кіноакадемії. За роль у "Відколи Отар поїхав" була номінована на премію "Сезар" як найперспективніша акторка. 2010 року зіграла Ольгу Генсбур у “Генсбур. Любов хулігана”, а 2012 – в драмі Міхаеля Ханеке "Любов".

 

Віктор Матізен
Кінокритик
Росія

Альтернативний російський кінокритик, президент Гільдії кінознавців і кінокритиків Росії (2003–2011), голова Експертної ради кінопремії "Білий слон", куратор сайту Гільдії kinopressa.ru. Навчався на сценарно-кінознавчому факультеті ВДІКу, досліджував теорію екранізації. Має цілу колекцію професій – від маляра до збирача папороті. Автор робіт "Паратеорія радянського кіно", "Стьоб як феномен культури", "Божевілля у Гнєзднівскому", "Жорна", численних оглядових статей, рецензій, репортажів та інтерв'ю з  відомими кінематографістами.

 

Вікторія Тігіпко
Президент ОМКФ
Україна

Президент Одеського міжнародного кінофестивалю з 2010 року, член відбіркової комісії міжнародної конкурсної програми ОМКФ. Також є виконавчим директором венчурного фонду TA Venture та організатором конференції для інтернет-підприємців IDCEE. Інтернет-технології та інновації. Вивчала економіку та менеджмент в українському, європейському та американському університетах. Володіє англійською, німецькою, французькою та італійською мовами. Крім кіно, захоплюється джазом, сучасним мистецтвом, йогою та гірськими лижами.

 

 

 

Національне

Сергій Тримбач
Голова національного журі
Кінокритик, кінознавець, сценарист
Україна

Заслужений діяч мистецтв України, лауреат Державної премії ім. Олександра Довженка. Народився 1950 року на Кіровоградщині. Автор та упорядник книг із вітчизняної кінокультури, сотень статтей і рецензій у провідних виданнях України та Росії, зокрема фундаментальної праці "Олександр Довженко. Загибель богів". Автор сценаріїв неігрових фільмів. З 1994 – президент Асоціації кінокритиків Спілки кінематографістів. Працює у відділі кінознавства Інституту мистецтвознавства, фольклористики і етнології НАН України. З 2009 – голова Національної спілки кінематографістів України.



Максим Онопрієнко
Кіно- і телепродюсер
Україна

Продюсер успішних проектів на українських та російських телеканалах: художні фільми, телесеріали, реаліті-шоу. 2011 року на кіноринку (Marche du Film) Каннського МКФ відбулася світова прем’єра повнометражного фільму "Rock’n’Ball", спродюсованого Максимом Онопрієнком. Фільм – учасник понад 20 міжнародних кінофестивалів у Європі, США, Бразилії. Відзначений зокрема на The Accolade Film Awards у Каліфорнії (США) та Festival of Nations (Австрія). На 41-му МКФ "Молодість" головний актор здобув спеціальну відзнаку. У 2012–2013 продюсував документальний альманах "Україна. Забута історія".

 

Наталья Мокрицька
Продюсер, кінокритик
Росія

Народилася 1969 року в Кишиневі (Молдова). Навчалася на факультеті іноземних мов Московського державного університету (1986–1988). У 1992 році закінчила сценарно-кінознавчий факультет ВДІКу. З 1993 працювала керівником відділу фестивальних програм ЗАТ "Киноцентр", директором із реклами та піару компанії "ВЕСТ" (Miramax (Росія), кінокомпанії "Парадиз", телеканалу "FASHION TV". Від 2005 – генеральний директор кінокомпанії "Новые люди". Зокрема, продюсувала фільм "Зображуючи жертву" (2006, реж. Кірілл Сєрєбрєнніков), що здобув Ґран-прі МКФ у Римі.



Вікторія Малекторович
Акторка
Україна

Народилася 1972 року в Єнакієвому (Україна). 1993 року закінчила театральний факультет Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого. На театральній сцені – з 1993 року. Грала у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка. Її кар’єра у кіно стартувала 1994 року з головної ролі у телесеріалі "Царівна" (за однойменною повістю Ольги Кобилянської). Живе у Відні (Австрія). Знімається в австрійському та німецькому кіно ("Блакитний місяць", "Робота", "Материнське щастя"). Також продовжує працювати в Україні та Росії.

 

 

Сонячний зайчик

Костянтин Гнатенко
Письменник, співак
Україна

Член Національної спілки письменників України, поет, композитор, виконавець, публіцист, телеведучий. Автор книг "Бачення" та "Amigo", а також дитячих книжок. Разом із групою однодумців 1995 року створив перші українські телевізійні гомоеротичні шоу "Я не монстр" та "Солдат кохання". Його авторству належить низка популярних пісенних гітів із репертуару відомих українських співаків. Дискографія: пісенні збірки "Київ – Одеса", "Я люблю тебе, ти знай", сольний диск "Стильний чувачок", а також диск із записами дитячих казок "Рожева мрія".



Ксєнія Храбрих
Режисер
Росія

Живе і працює у Санкт-Петербурзі, Росія. Режисер документальних фільмів та інтерактивних медіапроектів. Автор інтерактивного проекту "Art of Being Yourself" – переможця в номінації "Найкращий документальний проект" Міжнародного фестивалю Digital Media Art's Forum 2012. Із 2011 року співпрацює з ЛҐБТ-організацією "Вихід" та Міжнародним фестивалем квір-культури "Квірфест". Є режисером і куратором кросс-медійного проекту "Мені 20 років". Викладає монтаж та операторську майстерність у Міжнародному інституті фотографії та кіно (Санкт-Петербург, Росія).



Зекі Пейнірджі
Куратор
Туреччина

Народився в Стамбулі (Туреччина) 1986 року. Навчався кінематографії та психології в Босфорському університеті Стамбула. Після випуску три роки працював упорядником програми Стамбульського міжнародного фестивалю незалежного кіно "!f" і куратором його квір-секції "Райдужне кіно". Одночасно експериментував з камерою та співпрацював із визнаною на міжнародному рівні режисеркою Йєшім Устаолу на студії Ustaoglu Film Production над її останнім фільмом "Араф – Десь посередині", а зараз працює над її наступним художнім фільмом.

 

Дитяче журі


Анна Новікова
11 років
Київ
Навчається у 5 класі Київської середньої спеціалізованої школи №43 «Грааль». Чотири з половиною роки навчалась у художній школі і три роки – у школі танцю. Захоплення: малювання, ролики, біг на короткі відстані. Уюблений фільм – «Титанік».
 

  

 

Варвара Лущик
12 років
Київ
Навчається у 7 класі Київська середня спеціалізована музична школа ім. М.В. Лисенка, спеціальність – фортепіано. Також займається клавесином, камерним ансамблем, композицією. Любить кіно, музику, подорожі та багато іншого.
 

 

 

Наїль Рей
12 років
Париж
Народився і живе у Франції. Навчається у коледжі Луї Блеріо Левалуа. Шостий рік навчається по класу флейти і другий рік по класу фортепіано в Консерваторії.
Чемпіон Парижа з агресивних (акробатичних) роликів у своїй категорії.
Музика, кіно, спорт  ̶  його основні захоплення.

 

 


Олександра Бернадська
15 років, Україна
Київ
Французький ліцей ім. Анни Київської
Хоббі - малювання, кіно, читання

 

 

 

Амелі Шоппа
15 років, Німеччина

Навчається у Київській міжнародній школі.
Любить співати і грати в футбол

 

 

 

 Владислава Гречкосій
Україна
14 років, Київ
Учениця 8 класу Київської середньої спеціалізованої школи №43 «Грааль». Закінчила Київську дитячу художню школу №1. Переможниця олімпіад з української, англійської, німецької мов та образотворчого мистецтва.

 

 

Михайло Віленський
Україна
15 років, Київ
Учень Київської міжнародної школи. Любить читати.

 

 

 

 

ФІПРЕССІ


Дмитро Десятерик
Україна

Кінокритик, журналіст. З 1999 – оглядач відділу культури газети "День" (Київ), постійний автор журналу "Искусство кино" (Москва). Публікувався в Італії, Чехії. Основний автор та упорядник книги "Альтернативна культура. Енциклопедія". Критична спеціалізація – кінематограф і візуальне мистецтво.

Свен Герретс
Нідерланди

Народився в Південній Африці, виріс у Нідерландах. Працював продюсером і режисером на телебаченні, а також позаштатним дописувачем у журналах та газетах. Проводив воркшопи з кіно в Іраку, продюсував проекти з фотографії в Аргентині, відзняв декілька невеликих документальних фільмів. Нині є одним з авторів, що пишуть про кінематограф для голландського журналу VPRO.

Мухаммед Абді
Великобританія, Іран

Абді був головним редактором журналу з теорії кіномистецтва та кінематографії. Опублікував десять книг, у тому числі "Кіногід" по світовому кіно та книгу "Великий Незнайомець" про роботу видатного іранського режисера Бахрама Вецая. З 2005 року Абді живе у Лондоні, де працює незалежним кінокритиком і письменником.


ЕКУМЕНІЧНЕ


Сюзанна Шарлотта Кнудсторп
Данія

Сюзанна Кнудсторп стала кандидатом теологічних наук у 1988 році, а за рік – пастором у церкві. З 2008 року вона брала участь в управлінні Данським Клубом церкви і кіно, анонсувала фільми в Данській християнській газеті, організовувала воркшопи з кінопоказами та лекціями.

Хакан Холмлунд
Швеція

Працював закордонним кореспондентом для Шведського радіо і телебачення в Німеччині, а також журналістом у сфері театру, кіно та літератури. З 2005 року є пастором у лютеранській церкві Швеції, а тепер також вікарієм парафії. Бере активну участь у роботі церкви у напрямку кіно з 2009 року.

Оксана Соколянська
Україна

Оксана Соколянська вивчала англійську мову і літературу в Лінгвістичному університеті в Києві. Тепер вона –волонтер на "Радіо Марія" Католицького Медіа-Центру і вчителька англійської мови у київській школі № 315.

 

ЖУРІ КІНОКЛУБІВ


Ілля Свідлер
Україна
Журналіст, продюсер, президент Міжнародної організації CinemaHall, автор і ініціатор проекту "Кіномайстерня CinemaHall". Починав із заснування кіноклубу Дніпропетровського національного університету.

Ерік Шор
Швейцарія

Закінчив гімназію La Chaux-de-Fonds. Пробував себе в ролі оператора. Член "Chraemerhuus FilmNächte".

Петер Мусатіч
Угорщина

Закінчив Будапештcький та Віденський університети. Працював продюсером і режисером на численних телевізійних майданчиках. Один із головних організаторів провідного міжнародного кінофестивалю Угорщини CineFest у Мішкольці, куратор секції CineClassics, яка складається з семінарів з історії кіно, виставок та кінопоказів. Петер регулярно публікує нариси і статті в журналах, таких як і Vigilia і Metropolis, має ступінь доктора вільних наук (DLA) з Будапештського університету театру й кіно.

 

© Molodist international film festival
   
Журі FICC
Гості фестивалю
Гостям

Розсилка
Бажаєте отримувати новини?
e-mail - некоректне значення
пошук
Партнери
Всі партнери 

Вхід
login
password

Зареєструватися

МКФ Молодість: вул. Лаврська 16А, Київ, 01015, Україна
Тел./факс: (+380 44) 594 1061
info@molodist.com
© МКФ Молодість | Дизайн та концепція сайту: UpLab & Denis Nikitenko | Програмування та техпідтримка: Andriy Prokopenko
Копірайт та умови використання інформації | Як це працює