This version of the page http://ntb.pstu.edu/index.php?id=22 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-04-05. The original page over time could change.
НТБ ПГТУ: Показники цитування

Головна
Про бібліотеку
Інформаційні ресурси ПДТУ
Інтернет-ресурси
Науковому працівнику
Показники цитування
Фахові видання України
Вимоги до оформлення НММ
Зразки бібліографічних описів
Систематизація за УДК та ББК
Інформаційне обслуговування
Культурно - просвітницька діяльність
Подаруй книгу бібліотеці
Контакти



Показники цитування

 Методичні вказівки бібліотеки "Поиск и пути повышения наукометрических показателей"

              Рейтинги науковців, установ і періодичних видань України

Що таке індекс цитування?

Індекс цитування - прийнята в науковому світі міра значущості наукової роботи будь-якого вченого або наукового колективу. Величина індексу цитування визначається кількістю посилань на публікацію або прізвище автора в інших джерелах. Проте для точного визначення значущості наукових праць важлива не тільки кількість посилань на них, але і якість цих посилань. На статтю може посилатися авторитетне академічне видання, популярна брошура або розважальний журнал. Значимість у таких посилань різна.

В даний час індекс цитування визнаний як один із найбільш ефективних світових систем наукової інформації.

У задиристо названій роботі «Якщо цього немає в WWW, цього взагалі не існує», опублікованій ще у 1997 року, написано: «... стаття, недоступна в електронному форматі, стає як би статтею другого сорту не тому, що вона гіршої якості, а тому , що люди вважають за краще доступність речей, які вони можуть отримати прямо зараз ». (Rayburn S and EN Bouton. «If it's not on the Web, it doesn't exist at all»: Electronic information resources - Myth and reality. 1997)

Детальніше

Наукометричні бази даних

Web of Science

Web of Science корпорації Thomson Reuters (http://wokinfo.com/russian/ - російськомовний сайт компанії Thomson Reuters) - найавторитетніша в світі аналітична і цитатна база даних журнальних статей, що об'єднує 3 бази: Science /Social, Sciences /Arts & Humanities, Citation Index. (Доступ обмежений, за передплатою.)

Детальніше

 

База даних SCOPUS

База даних SCOPUS у багатьох країнах є одним з головних джерел отримання наукометричних даних для проведення оціночних досліджень на державному чи корпоративному рівні.
Вона є комерційною БД і повна її версія доступна тільки на умовах передплати через веб-інтерфейс. Але є можливість перегляду ресурсів БД Scopus в обмеженому режимі Author preview (доступні кількість представлених в БД статей автора, h-index, кількість цитувань, affiliation history).

Детальніше

Російський індекс наукового цитування (РІНЦ)

Російський індекс наукового цитування (РІНЦ) створюється науковою електронною бібліотекою eLIBRARY.RU в рамках проекту, ініційованого Федеральним агентством з науки та інновацій (Роснаука). У РІНЦ включаються найбільш авторитетні російські наукові журнали. РІНЦ - це механізм, що дозволяє оцінити рівень наукового видання на основі формальних і об'єктивних критеріїв. Основним таким критерієм є відносний показник цитування статей, опублікованих у цьому журналі, тобто, його імпакт-фактор. Вхід в РІНЦ безкоштовний: досить пройти персональну реєстрацію на eLIBRARY (знову-таки безкоштовну) - і індекс цитування перед вами.

Детальніше

MathSciNet

MathSciNet, www.ams.org Одна з найбільш авторитетних реферативних баз даних по математиці, підтримувана Американським математичним суспільством (AMS). Індексується більше 1800 математичних журналів, крім того є записи на 85000 монографій і 300000 доповідей з наукових конференцій. Всього більше 3 млн. записів, 2,2 млн. з них забезпечені рефератом/рецензією. Охоплення - з початку 1900 рр. по теперішній час. (Доступ обмежений, за передплатою).

Index Copernicus

Index Copernicus (IC) створена в 1999 році в Польщі. Індекс Коперника (IC) являє собою онлайнову базу даних користувачів інформації, в тому числі наукового профілю, а також наукових установ, видань та проектів. База даних має кілька інструментів для оцінки продуктивності, які дозволяють відслідковувати вплив наукових робіт і публікацій окремих учених чи наукових установ. На додаток до оцінки продуктивності, індекс Коперника також пропонує традиційні реферування та індексування наукових публікацій.

Journal Citation Reports 

Journal Citation Reports  (JCR) - це бібліометричний довідник статистичних даних, що відображають продуктивність і ступінь використання наукових журналів, розміщений на платформі ISI Web of Knowledge.
У JCR дається повна і різноманітна статистика цитування наукових журналів, що включає широкий спектр показників використання журналів вченими різних країн.

Детальніше


Інформаційні ресурси ПДТУ





Передплачені бази даних


Діючі тестові доступи



Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Короленка Наукова бібліотека Маріупольського державного університету Електронна бібліотека України
Карта сайту http://ntb.pstu.edu © 2011-2014