This version of the page http://nplu.org/struct.php?id=12 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-03-30. The original page over time could change.
Національна парламентська Бібліотека України
Неділя, 30 березня 2014
13:08:05
Головна → Про бібліотеку → Структура бібліотеки → Редакційно-видавничий відділ
Віртуальна
довідка

Навігаційне меню

Фонди
Каталоги
Послуги
Нові надходження
Інтернет-центр
Центр правової інформації
Повнотекстові БД
Віртуальний читальний зал ЕБД РДБ

Новини і події

«<Березень 2014 >»
ПнВтСрЧтПтСбНд
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Навігаційне меню

Видання НПБУ
Календар знаменних і пам’ятних дат
До 200-річчя
Т. Г. Шевченка
Віртуальні виставки
Українська бібліотечна енциклопедія
Путівник по світових електронних бібліотеках
Мистецький Київ
Громадська приймальня
Наші партнери
Річний план закупівель

Режим роботи

Понеділок - п'ятниця
з 9:00 до 20:00;
субота, неділя -
з 10:00 до 18:00.
Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Редакційно-видавничий відділ

 

Відділ створено у 1964 році з метою здійснення редакційного опрацювання матеріалів, підготовлених структурними підрозділами Бібліотеки, для подальшого їх друкування на власній поліграфічній базі, котра поступово зміцнювалася та оновлювалася.

Роботу відділу підпорядковано завданням, що постали перед НПБУ як національним закладом і охоплюють майже всі напрями її діяльності.

Усі редакційно-видавничі процеси покладено на висококваліфікованих, досвідчених спеціалістів, які забезпечують редакційну підготовку матеріалів до друку, контролюють процеси друкування видань до самого виходу їх у світ; художник відповідає за естетичне та поліграфічне оформлення друкованих матеріалів, їх обкладинок, наочної рекламної продукції НПБУ; реставрацію та взяття в оправу документів з бібліотечного фонду здійснюють художники-реставратори сектору реставрації.   

 

 

Видання проходять у відділі повний цикл підготовки – від редагування, комп’ютерного макетування, переведення на друкарську форму, друкування до післядрукарського поліграфічного оформлення (фальцювання, брошурування, взяття в оправу).

Бібліотека щорічно видає до 130 друків обсягом понад 300 друкарських аркушів. Це видання наукового, методичного, бібліографічного, довідкового та інформаційного спрямування, матеріали з питань планування і звітності, консультативного характеру, а також  висвітлення досвіду кращих книгозбірень тощо.

Серед найбільш вагомих видань – щоквартальний науково-виробничий журнал «Бібліотечна планета».

Сектор реставрації, виконуючи важливу місію зі збереження документів національної книгозбірні шляхом здійснення реставрації та оправлення рідкісних, цінних і сучасних книг із фонду Бібліотеки, проводить дезінфекцію та консервацію документів, що не підлягають  реставрації. Щорічно до фонду НПБУ після реставрації повертається понад 3300 документів (12 тис. відреставрованих аркушів).

Відділ здійснює репрографічне відтворення документів на замовлення структурних підрозділів НПБУ, організовує та контролює роботу із ксерокопіювання для користувачів у будь-якому приміщенні Бібліотеки.

 

 

 

Наша адреса:

Боричів узвіз, 13

м. Київ, 01003

 

Контактна інформація:

завідувач відділу – Басенко Світлана Олексіївна

тел. (044) 425-20-98

e-mail: rvv@nplu.org