This version of the page http://www.context-ua.com/uk/news/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-03-17. The original page over time could change.
Новини
Заказать звонок
Заказать презентацию
Задать вопрос
14.03.2014
17:43
МАУ переводить рейси за маршрутом Київ – Санкт-Петербург – Київ до «Терміналу 1» Міжнародного аеропорту «Пулково»
 
 

З 00:00 годин 20 березня 2014 року авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» переводить обслуговування рейсів до/з Санкт-Петербурга з Терміналу «Пулково 2» до нового сучасного «Терміналу 1» Міжнародного аеропорту «Пулково».

У зв'язку з відкриттям і початком роботи нового терміналу, рейси МАУ між Києвом та Санкт-Петербургом обслуговуватимуться у «Терміналі 1». Переведення рейсів МАУ до суперсучасного і високотехнологічного терміналу, побудованого оператором Міжнародного аеропорту Франкфурта – підприємством FRAPORT, – дозволить значно підвищити ефективність обслуговування клієнтів і обробки багажу.

Наявність великої кількості постів імміграційного контролю, зон контролю на авіаційну безпеку, зручна зона трансферу, телескопічні трапи, сучасна система сортування та видачі багажу та просторі площі терміналу дозволять скоротити час проходження аеропортових формальностей.

«Ми раді переведенню рейсів МАУ до нового терміналу, адже це дозволить значно поліпшити якість обслуговування пасажирів МАУ «на землі» і підвищити ефективність обробки багажу, – зазначив віце-президент МАУ з сервісу і логістики Антон Борисюк. – Задля зручності пасажирів, каси з обслуговування пасажирів МАУ, які вилітають внутрішніми і міжнародними рейсами, розташовані в залі реєстрації пасажирів на третьому поверсі нового терміналу, в лівій і правій його частинах».

 

12.03.2014
18:13
Рейтинг «Найпопулярніші політики у ЗМІ» (02.03-09.03.2014)
 
 

Представники попередньої влади стрімко втрачають популярність у засобах масової інформації, замість них у число найбільш згадуваних особистостей увійшли представники сепаратистських рухів у Криму. Про це свідчать результати щотижневого дослідження «Найпопулярніші політики у ЗМІ», проведеного інформаційно-аналітичним агентством «Контекст Медіа».

У результаті вивчення публікацій 13 700 вітчизняних та закордонних ЗМІ було визначено перелік найбільш згадуваних політичних діячів України. До десятки найпопулярніших політиків в Україні увійшли Віктор Янукович (24 390 згадувань), Арсеній Яценюк (17 618), Олександр Турчинов (16 613), Сергій Аксьонов (8 105), Юлія Тимошенко (5 471), Арсен Аваков (4 150), Володимир Константинов (3 964), Віталій Кличко (3 349), Дмитро Ярош (2 723) та Ігор Коломойський (2 722).

Серед політиків найбільша увага мас-медіа, як і раніше, приділялася екс-президенту України Віктору Януковичу. Його ім'я згадувалося протягом тижня 24 390 разів. До п'ятірки найпопулярніших політиків також увійшли Юлія Тимошенко (5 471), Віталій Кличко (3 349), Дмитро Ярош (2 723) та Микола Азаров (2 320). Загальна кількість згадувань п'яти провідних представників цієї групи – 38 253 рази.

Головними темами, у зв'язку з якими згадувалося ім'я колишнього президента України, стали оцінки ступеню легітимності рішення про його відсторонення від влади, а також новий законопроект про люстрацію, що забороняє представникам попередньої влади займати керівні посади у державі.

Реабілітований екс-прем'єр Юлія Тимошенко найчастіше привертала до себе увага у зв'язку з погрозами Росії партизанською війною та новими призначеннями у владних структурах.

Найбільш згадуваними представниками нинішньої влади стали Арсеній Яценюк (17 618), Олександр Турчинов (16 613), Арсен Аваков (4 150), Андрій Парубій (2 644) та Олександр Шлапак (2 211). Загалом, перша п'ятірка цієї групи згадувалася 43 236 разів.

Усе частіше згадуваний засобами масової інформації прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк більшою мірою знаходився у центрі уваги у зв'язку з майбутньою зустріччю з американським президентом Бараком Обамою, а також переконаністю у подальшому збереженні цілісності країни.

Ім'я виконуючого обов'язки президента країни Олександра Турчинова найчастіше з'являлося на сторінках мас-медіа при згадуванні про нові призначення керівників силових відомств у регіонах, а також у зв'язку з подіями в Автономній Республіці Крим.

Примітно, що активність Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова, Олега Махницького, Арсена Авакова, Степана Кубіва частіше привертала увагу регіональних ЗМІ на Сході країни, у той час як більш популярними на Заході були Андрій Парубій, Валентин Наливайченко, Павло Шеремет та Ігор Тенюх.

Багато уваги українські та закордонні мас-медіа приділили діяльності представників регіонів. Військова агресія Росії в Криму та велика активність самопроголошеної влади вивела її лідерів на перші місця за кількістю згадувань у ЗМІ. Серед регіональних лідерів найпопулярнішими стали Сергій Аксьонов (8 105), Володимир Константинов (3 964), Ігор Коломойський (2 722), Сергій Тарута (2 659) та Рефат Чубаров (1 309). Ці особистості, загалом, згадувалися 18 759 разів.

Імена бізнесменів Ігоря Коломойського та Сергія Тарути, які вперше потрапили до рейтингу згадуванності у ЗМІ, найчастіше з’являлися у медіа у зв'язку зі своїм призначенням губернаторами Дніпропетровської та Донецької областей і перспективами їхньої діяльності на цих посадах.

  

У ході проведеного дослідження були також відзначені наступні факти:

• Істотних змін зазнав список найпопулярніших політичних особистостей. Серед найбільш згадуваних у ЗМІ опинилися лідери сепаратистських сил у Криму. Разом з тим, за тиждень цей перелік залишили багато представників старої влади - Віктор Пшонка, Віталій Захарченко та Андрій Клюєв.
• Серед представників влади за тиждень значно зміцнили свої позиції Арсеній Яценюк, менше стали писати про Олександра Турчинова та Арсена Авакова. Залишили першу п'ятірку в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко та голова НБУ Степан Кубів. Їхні місця зайняли керівник РНБО Андрій Парубій та міністр фінансів Олександр Шлапак.
• У порівнянні з минулим тижнем значно менше в українських та закордонних ЗМІ стали згадуватися колишні опозиційні лідери Юлія Тимошенко та Віталій Кличко. Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок втратив місце у переліку найпопулярніших політиків. Значно збільшилася кількість згадувань про керівника «Правого сектору» Дмитра Яроша.

Дані дослідження були отримані у результаті вивчення публікацій 13 700 українських та закордонних мас-медіа, у які ввійшли центральні та регіональні друковані ЗМІ, телебачення, радіостанції, інформаційні агентства та інтернет-ресурси. Збір даних проводився з 02.03.2014 по 09.03.2014 р.

Постійна сторінка рейтингу «Найпопулярніші політики у ЗМІ»

Інформаційно-аналітичне агентство «Контекст Медіа» розробило спеціалізований комплекс послуг у напрямку політики. Цей продукт покликаний забезпечити консалтингову та організаційну підтримку політичних та громадських організацій, державних структур, активних діячів.

Презентація інформаційно-аналітичних послуг у напрямку політики

Для отримання додаткової інформації звертайтеся за телефоном: +38 044 501-84-58 та e-mail: info@context-ua.com

 

 
12.03.2014
15:26
МАУ вимушена скасувати рейси між Києвом і Сімферополем
 
 

Міжнародний аеропорт «Сімферополь» оголосив про те, що рейси з Києва до Сімферополя та з Сімферополя до Києва не обслуговуватимуться.

З огляду на це авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» інформує про скасування рейсів між Києвом та Сімферополем на період з 12 по 17 березня 2014 року включно.

У період з 12 по 17 березня 2014 року МАУ скасовує виконання рейсів PS061 та PS065 Київ – Сімферополь, PS062 та PS064 Сімферополь – Київ з причин, що не залежать від авіакомпанії.

«Подібні дискримінаційні заходи з боку аеропорту «Сімферополь» призводять до незручностей для сотень пасажирів, як громадян України, так і іноземців, – заявив виконавчий віце-президент МАУ з комерції Сергій Фоменко. – Припинення регулярного авіасполучення між Києвом і Автономною Республікою Крим підриває імідж України та Криму, спричиняє серйозні економічні збитки МАУ та самому аеропорту Сімферополя».

Авіакомпанія МАУ висловлює сподівання на те, що всі обмеження на виконання польотів будуть зняті, що надасть можливість відновити рейси, починаючи з 18 березня 2014 року.

Докладну інформацію про розклад рейсів та тарифи можна отримати на вебсайті МАУ www.flyuia.com, а також – у кол-центрі авіакомпанії за телефоном +38 (044) 5815050 або 566 (з мобільного).

Прес-служба авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України»

 

07.03.2014
14:04
Зі святом, дорогі жінки!
 
 

Дорогі жінки! Від усієї душі поздоровляємо Вас із чудовим святом весни та бажаємо Вам завжди бути коханими, щасливими та здоровими, щодня відчувати тепло близьких, дорогих серцю людей.

З найкращими побажаннями,

ІА «Контекст Медіа»

06.03.2014
16:51
МАУ демонструє високі показники регулярності польотів
 
 

У відповідь на запити пасажирів і представників ЗМІ, авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» підтверджує, що, за винятком деяких скасованих зважаючи на зниження попиту рейсів, всі власні міжнародні, внутрішні та чартерні рейси МАУ виконуються за розкладом.

Показники пунктуальності, регулярності та безпеки польотів авіакомпанії залишаються на найвищому в галузі рівні.

«Протягом перших трьох тижнів лютого середній показник пунктуальності польотів перевищував 90%, – зазначив Ігор Сосновський, командир повітряного судна і віце-президент МАУ з льотної роботи. – А за даними за останній тиждень 95,4% рейсів МАУ вилетіли за розкладом. Усі міжнародні аеропорти, до яких МАУ виконує польоти, безпечні і працюють у штатному режимі.

Ми розуміємо, що безпека, надійність і пунктуальність польотів є найбільш важливими факторами для авіапасажирів, і продовжуватимемо забезпечувати високі показники за цими критеріями».

Докладну інформацію про авіакомпанію МАУ можна отримати на вебсайті – www.flyuia.com

 

06.03.2014
16:49
«Київстар» у 2013 році: зростання в мобільному і фіксованому інтернеті.
 
 

«Київстар» у 2013 році зафіксував зростання кількості клієнтів – до 25,8 мільйонів у мобільному сегменті, і 762 тисяч в широкосмуговому інтернеті. Компанія отримала 12,9 млрд грн. доходу, що на 4% менше, ніж у 2012 році.

При цьому середній рахунок абонента зменшився на 9% завдяки впровадженню нових більш економних пакетних тарифів. Зберігається тенденція до збільшення попиту на послуги інтернету, та ріст фінансових показників цього бізнесу. Телеком ринок України відчуває гостру нестачу технологій 3G/LTE.

Як результат, зменшується його інвестиційна привабливість, а клієнти не мають доступу до сучасних високотехнологічних послуг.

1.    Ключові індикатори телеком ринку: зростання кількості підключень, зниження вартості послуг, прогресуюча стагнація через відсутність нових технологій зв’язку

Протягом тривалого часу регулятор не вживає заходів для видачі ліцензій на частоти 3G, або закріплення в законодавстві принципу «технологічної нейтральності», що могло б зробити можливим впровадження нових технологій зв'язку  з використанням частот в стандарті GSM 1800.

Попри це, кількість підключень продовжує зростати. Станом на грудень 2013 року, мобільним зв'язком «Київстар» користувалося 25,8 млн абонентів, на 3% більше, ніж у 2012 році.

Попит на голосові послуги помітно насичений, а їх вартість – зменшується. За рік середній рахунок у мобільному зв'язку зменшився на 9%, до 37,5 грн., а споживання голосових послуг – на 2%, до 501 хв. на місяць. Цьому сприяло впровадження в 2013 році нової лінійки більш економних пакетних тарифів без щоденної абонплати, зниження цін у голосових послугах і мобільному інтернеті, розвиток додаткових сервісів. Так, середня вартість хвилини мобільного зв’язку в 2013 році знизилася до 0,088 грн., що на 7% менше, ніж у 2012 році.

2.    Зростання споживання мобільного та фіксованого інтернету, зростання доходів від передачі даних

Мобільний інтернет стає найбільш затребуваною послугою, після голосового зв'язку. Ним користується майже кожен другий клієнт «Київстар» – всього 11,3 млн осіб. Розвиткові споживання послуг мобільного інтернету в 2013 році сприяло збільшення кількості смартфонів – до 4,6 млн, або на 50% більше, ніж в 2012 році, а також нові пропозиції «Київстар».

Так, у 2013 році «Київстар» повністю скасував плату за використані мегабайти в більшості тарифних планів для масового ринку. Завдяки цьому абоненти знизили витрати на мобільний зв'язок і збільшили використання інтернету. Обсяги трафіку, що використали клієнти, за рік зросла майже на 50%, до 8,5 тис. ТБ.

Доходи від послуг мобільного інтернету за рік зросли на 10%.
Значний прогрес демонструє послуга широкосмугового інтернету для домогосподарств. «Домашній Інтернет» від «Київстар» станом на грудень 2013 року підключило 762 тисячі домогосподарств, їх кількість зросла, порівняно з 2012 роком, на  24%.  Доходи від послуги «Домашнього Інтернету» за рік зросли на 48%, до 408 млн грн. У цілому, доходи від послуг фіксованого зв’язку і передачі даних у 2013 році склали 1,103 млрд грн.

3.    Попит на послуги міжнародного роумінгу, зниження цін
У 2013 році «Київстар» зміг значно знизити ціни на послуги міжнародного роумінгу, завдяки отриманню від компаній-партнерів кращих тарифних умов. Так, на початку року клієнтам була запропонована послуга «Супер Віза», яка дозволяє знизити в 15 разів вартість послуг голосового роумінгу в 8 країнах, де працює міжнародна телеком група VimpelCom.

Як результат, голосовий трафік в роумінгу в цих країнах виріс удвічі, а в окремих країнах – Італії, Грузії, Вірменії, Казахстані, – в 5 разів. У другій половині 2013 року була випущена пропозиція «Євро Visa» для економного використання роумінгу на території країн ЄС. Ціна хвилини дзвінків, з підключеною послугою, знизилася на 70%: з 12 грн. до 3,6 грн. за хвилину. Завдяки цьому голосовий трафік абонентів в країнах Євросоюзу збільшився на 40%.

4.    Запуск нових послуг мобільної комерції

«Київстар» у 2013 році першим серед телеком операторів вийшов на ринок послуг мобільної комерції. Клієнтам масового ринку став доступним інноваційний сервіс «Мобільні гроші». Ця послуга дозволяє здійснювати з мобільного телефону платежі за продукти і сервіси різних компаній. Новою послугою  скористалося вже понад 75 тисяч клієнтів, які здійснили 350 тисяч транзакцій. Сьогодні завдяки цій послузі клієнти зі своїх мобільних телефонів можуть оплачувати понад 650 різних послуг.

5.    Інвестиції у підготовку мережі до 3G/LTE, податкові відрахування

У 2013 році «Київстар» перерахувала в державну скарбницю понад 4,351 млрд грн. податків і зборів, що на  30% більше, ніж в 2012 році. Звітний рік також позначився зростанням витрат компанії у зв’язку з підвищенням тарифів на використання частот, тарифів на електроенергію, а також зростанням регуляторного тиску. За 2013 рік обсяг капітальних інвестицій «Київстар» склав 1,6 млрд грн. В основному інвестиції були зроблені в оновлення інфраструктури мережі, розширення каналів зв'язку і заміну обладнання базових станцій на нове, що підтримує стандарти зв'язку 3G/LTE. Ці заходи – інвестиція в майбутню готовність мережі «Київстар» до надання абонентам послуг швидкісної передачі мобільних даних.

Так, в 2013 році «Київстар» збільшив ємність зовнішніх інтернет-каналів до 600 Gbps. На магістральній DWDM мережі між найбільшими містами України введені в експлуатацію канали по 100 Gbit/s. Це дозволило збільшити потенційну пропускну здатність мережі в 10 разів і забезпечити зростаючу потребу абонентів в послугах і сервісах передачі даних.

У 2013 році рентабельність бізнесу «Київстар»  (маржа EBITDA) залишається на високому рівні  48,5%, і компанія продовжує надавати клієнтам послуги найвищої якості.


Довідка про національного оператора телекомунікацій «Київстар»

«Київстар» - оператор № 1 на ринку мобільного зв'язку, один з кращих брендів в Україні. Мережа мобільного зв'язку «Київстар» є однією з найкращих у Європі і охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських і річкових узбереж Україна. «Київстар» надає послуги EDGE / GPRS на всій території свого покриття, а також роумінгові послуги в 195 країнах на 5 континентах. «Київстар» – досвідчений учасник ринку послуг фіксованого зв'язку для бізнесу та широкосмугового доступу на базі FTTB. Мережа широкосмугового інтернету (послуга «Домашній Інтернет») функціонує в 138 містах України.

«Київстар» є українською бізнес-одиницею VimpelCom Ltd. – глобальної телекомунікаційної групи, яка працює на ринках країн Європи, Азії та Африки. www.kyivstar.ua

 

05.03.2014
18:38
«Контекст медіа» презентувало новий комплекс послуг у напрямку політики
 
 

 

Інформаційно-аналітичне агентство «Контекст Медіа» розробило спеціалізований комплекс послуг у напрямку політики. Цей продукт покликаний забезпечити консалтингову та організаційну підтримку політичних та громадських організацій, державних структур, активних діячів.

До комплексу інформаційно-аналітичних послуг у галузі політики увійшли щоденний дайджест публікацій у ЗМІ, а також щотижневий огляд медіа-присутності, який містить статистичну інформацію, опис основних тем публікацій, їхній аналіз.

Крім цього, у користувачів послуги з'явилася можливість одержувати оперативні повідомлення про розміщені публікацій негативного характеру протягом 15 хвилин після їхньої появи у мережі Інтернет.

Підготовка інформаційно-аналітичних матеріалів складається з надання аналітичних довідок про персон і організації, допомоги при вивченні ринку, інформаційної підготовки до проведення зустрічей, рекомендацій з побудови діалогу і ключових тем, що виносяться на обговорення.

Важливе місце у новому пакеті послуг займає спічрайтинг та підготовка до прес-конференцій, публічних заходів за участю представників ЗМІ.

Особлива увага у роботі з замовниками інформаційних послуг у галузі політики приділяється репутаційному аудиту – вивченню сприйняття особистості або організації цільовою аудиторією, усуненню репутаційних ризиків та нівелюванню негативних факторів.

Головною метою ІА «Контекст Медіа» при розробці та впровадженні цього комплексу послуг є прагнення зробити свій внесок у підвищення якості української політики, збільшення порозуміння та взаємодії між різними зацікавленими групами, зростання ефективності діяльності державних структур.

Спеціалізований пакет послуг у напрямку політики, насамперед, призначений для політичних лідерів та партій, громадських організацій, органів державної влади, дослідницьких компаній.

Презентація інформаційно-аналітичних послуг у напрямку політики

Інформаційно-аналітичне агентство "Контекст Медіа" презентувало новий проект - щотижневе дослідження ступеню згадуванності політиків у ЗМІ.

Для отримання додаткової інформації звертайтеся за телефоном: +38 044 501-84-58 та e-mail: info@context-ua.com

05.03.2014
18:32
Янукович – лідер за згадуванністю у ЗМІ
 
 

Віктор Янукович, Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов є найбільш згадуваними українськими політиками у вітчизняних та закордонних мас-медіа. Про це свідчать результати щотижневого дослідження, проведеного інформаційно-аналітичним агентством «Контекст Медіа».

У ході вивчення публікацій 13 700 вітчизняних та закордонних ЗМІ було визначено перелік найбільш згадуваних політичних діячів України. У ТОП-10 найпопулярніших особистостей увійшли Віктор Янукович (34 630 згадувань), Олександр Турчинов (18 714), Арсеній Яценюк (11 104), Юлія Тимошенко (9 442), Арсен Аваков (5 991), Віктор Пшонка (4 119), Віталій Кличко (4 034), Віталій Захарченко (3 834), Андрій Клюєв (3 351) та Олег Тягнибок (3 208).

Серед представників старої влади найбільш згадуваними є Віктор Янукович (34 630 згадувань), Віктор Пшонка (4 119), Віталій Захарченко (3 834), Андрій Клюєв (3 351) і Микола Азаров (2 190). У загальному п'ять провідних представників цієї групи згадувалися 48 124 рази.

Головними темами, у зв'язку з якими згадувалося ім'я колишнього президента України, стали порушення проти нього кримінальної справи та оголошення в міжнародний розшук, а також особлива думка керівництва Російської Федерації з приводу легітимності його повноважень.

Екс-генпрокурор привертав до себе увагу у зв'язку з рішенням австрійських влади про «заморожування» банківських рахунків громадян України, що донедавна входили до керівництва країни.

З політиків, опозиційних до попередньої влади, частіше за інших у мас-медіа згадувалися Юлія Тимошенко (9 442), Віталій Кличко (4 034), Олег Тягнибок (3 208), Петро Порошенко (2 337) та Олег Ляшко (1 078). Загальна кількість згадувань п'яти провідних представників цієї групи - 20 099.

Найчастіше ЗМІ згадували про Юлія Тимошенко у зв'язку з її ініціативами щодо проведення у Києві засідання Радбезу ООН, а також з необхідністю невідкладного підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.

Провідні представники нової влади протягом минулого тижня згадувалися 40 972 рази. Найчастіше в публікаціях з'являлися імена Олександра Турчинова (18 714), Арсенія Яценюка (11 104), Арсена Авакова (5 991), Валентина Наливайченка (2 832) та Степана Кубіва (2 331).

Ім'я виконуючого обов'язки Президента України Олександра Турчинова протягом досліджуваного періоду найчастіше з'являлося в ЗМІ в контексті військової агресії Російської Федерації у Криму, а також у зв'язку з вимогою офіційних кіл РФ до керівництва України не застосовувати силових заходів до мешканців південно-східних регіонів країни.

З активних учасників протестного руху, що не отримали посади в органах влади, найчастіше згадувалися Дмитро Ярош (1 651), Ольга Богомолець (1 497), Юрій Луценко (1 129), Руслана Лижичко (428) та Ірина Геращенко (265). Представники цієї групи менше за інших були присутніми в публікаціях мас-медіа (4 970 згадувань).

Основними темами, у контексті яких згадувався лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош стали повідомлення про його переписку з керівником чеченського опору Доку Умаровим, а також висловлювання колишнього Президента України Віктора Януковича про те, що Ярош пропагує насильство.

У ході проведеного дослідження також відзначені наступні факти:

• Жоден лідер Євромайдану, що не ввійшов у владні структури, не потрапив до ТОП-10 політиків за кількістю згадувань у ЗМІ.
• Найчастіше у публікаціях згадувалися представники старої влади (чотири представники в ТОП-10 і 48 124 згадувань про п'ять лідерів групи).
• Екс-президент України Віктор Янукович за кількістю згадувань випередив найближчого переслідувача (Олександра Турчинова) майже у два рази.

Дані дослідження були отримані у результаті вивчення публікацій 13 700 українських та закордонних мас-медіа, у які ввійшли центральні та регіональні друковані ЗМІ, телебачення, радіостанції, інформаційні агентства та інтернет-ресурси. Збір даних проводився з 23.02.2014 по 01.03.2014 р.

Інформаційно-аналітичне агентство «Контекст Медіа» розробило спеціалізований комплекс послуг у напрямку політики. Цей продукт покликаний забезпечити консалтингову та організаційну підтримку політичних та громадських організацій, державних структур, активних діячів.

Презентація інформаційно-аналітичних послуг у напрямку політики

Для отримання додаткової інформації звертайтеся за телефоном: +38 044 501-84-58 та e-mail: info@context-ua.com

05.03.2014
12:43
СК «Універсальна» підбила підсумки за 2013 рік: збільшення страхових виплат на 5%
 
 

Розмір зібраних премій страхової компанії «Універсальна» в 2013 р. склав 266 665 тис. грн. Компанія виконала свої зобов'язання перед клієнтами, виплативши 83 058 тис. грн страхових відшкодувань, що на 5% перевищує показники за 2012 рік (79 064,9 тис. грн).

За звітний період в ПАТ «СК «Універсальна» було укладено 669 673 договорів страхування.

Фінансові показники
Статутний фонд ПАТ «Страхова компанія «Універсальна» станом на 1 січня 2014 р. становив 164 447 тис. грн. Загальна сума активів компанії склала 460 294 тис. грн. Власний капітал «Універсальної» встановлено в розмірі 241 274 тис. грн (зростання на 3,5%). Страхові резерви зафіксовані на рівні 166 530 тис. грн.

Структура портфелю
За основними напрямками страхування СК «Універсальна» (КАСКО, ОЦВ, страхування майна та особисте страхування) відбулось зростання страхових платежів на 6,7%. Так, частка КАСКО у загальній структурі портфелю склала 32%. Загальний рівень надходжень від продажу полісів КАСКО зріс на 12% порівняно з 2012 р. і становить 85 779 тис. грн. На другому місці за обсягом зібраних страхових премій знаходиться майнове страхування – 56 571 тис.грн. (21% в загальній структурі портфелю). Зростання в даному сегменті відбулося на 4%. Обсяг премій з продажу «автоцивілки» склав 48 072 тис. грн (зростання на 2%). На 4% збільшились надходження від особистого страхування – 32 677 тис. грн.

Зменшення надходження страхових платежів відбулося по продукту «Зелена карта» через припинення відповідного страхування.

Станом на 1 січня 2014 мережа ПАТ «Страхова компанія «Універсальна» налічувала більш ніж 300 офісів по всій Україні, з яких 31 обласна дирекція, 61 центрів обслуговування клієнтів та 216 точок продажу.

ПАТ «Страхова компанія «Універсальна» за ключовими показниками входить в десятку лідерів страхового ринку України. Компанія пропонує послуги у 42 видах страхування. Регіональна мережа «Універсальної» налічує більш ніж 300 точок продажів по всій території України.  

 

Більше про наші переваги