This version of the page http://ntb.pstu.edu/index.php?id=20 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-03-14. The original page over time could change.
НТБ ПГТУ: Патентні ресурси

Головна
Про бібліотеку
Інформаційні ресурси ПДТУ
Інтернет-ресурси
Наукові ресурси відкритого доступу
Патентні ресурси
Правові бази даних
Передплачені бази даних
Тестовий доступ
Cайти бібліотек
Науковому працівнику
Інформаційне обслуговування
Культурно - просвітницька діяльність
Подаруй книгу бібліотеці
Контакти



Патентні ресурси

ПОСИЛАННЯ НА РЕСУРСИ
Стислий опис
ДОКЛАДНІШЕ
Державне підприємство "Український інститут промислової власності" (Укрпатент) База даних патентів України. На сайті створено пошуковик в БД "Винаходи зарубіжних країн", що містить інформацію, яка надходить від 42 патентних відомств різних держав і 2 регіональних організацій. Державне підприємство "Український інститут промислової власності" в рамках патентно-інформаційного забезпечення широкого кола користувачів через веб-сайт www.ukrpatent.org надає доступ до різноманітних баз даних (БД) та інформаційно-довідкових систем (ІДС) за об'єктами промислової власності. Доступ до баз даних та інформаційно-довідкових систем здійснюється на безоплатній основі.
Державна служба інтелектуальної власності МОН України Офіційний сайт Державної служби інтелектуальної власності України. Нормативні і правові акти, Інформаційні ресурси, Довідкова інформація На виконання доручення Кабінету Міністрів України у 2008 році створено базу даних (БД) "Перспективні винаходи України". Мета проекту – донести до широкого загалу користувачів відомості про зареєстровані в Україні перспективні винаходи в конкретних галузях економіки, пропаганда винахідництва та сприяння практичному використанню й просуванню на вітчизняний і світовий ринки винаходів, які мають велику вірогідність успішного використання (застосування) у повсякденному житті. Наповнення БД здійснюється шляхом внесення інформації про винаходи, які відповідають установленим критеріям відбору. Розглядаються лише винаходи, які у встановленому порядку пройшли кваліфікаційну експертизу та визнані патентоспроможними. Необхідною умовою при цьому є згода патентовласника на відображення відомостей про його винахід у БД. За період існування БД поповнилася майже 160 найменуваннями.

РОСПАТЕНТ

Російське патентне відомство Федеральна служба по інтелектуальній власності, патентам і товарним знакам. У інформаційній пошуковій системі можливий пошук по винаходах, рефератах патентних документів на російській і англійській мовах, перспективних винаходах, корисних моделях. Станом на кінець 2010 р. у базі даних Роспатенту налічується близько 2 млн. документів на винаходи та корисні моделі. Для пошуку патенту знайдіть посилання «Реєстр винаходів» та перейдіть по ньому.
Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ)
Всесвітня Організація Інтелектуальної власності. Патентний пошук у БД WIPO здійснюється за допомогою пошукової служби PATENTSCOPE®, яка забезпечує безкоштовний доступ до Міжнародних патентних заявок та національним/регіональним патентним документам.

Стандарти ВОІВ включені до "Handbook on Industrial Property Information and Documentation" (Посібник ВОІВ з інформації та документації в галузі промислової власності (Посібник)), який до 2000 року видавався на папері, з 1997 до 2003 рік - на CD-ROM.

Починаючи з квітня 2008 року на веб-сайті ВОІВ розміщено повний оновлений текст Посібника, частина 3 якого містить тексти стандартів ВОІВ англійською, французькою та іспанською мовами.

Тексти чинних редакцій міжнародних стандартів ВОІВ англійською мовою.

Крім того, тексти наявних російською мовою редакцій міжнародних стандартів ВОІВ

Для полегшення роботи зі стандартами ВОІВ надається їх перелік англійською та російською мовами (офіційні мови публікації) з розподілом за групами відповідно до "List of WIPO Standards, Recommendations and Guidelines" (Перелік стандартів, рекомендацій та настанов ВОІВ), який знаходиться на веб-сторінці ВОІВ . Для забезпечення термінологічної та лінгвістичної підтримки державної системи охорони інтелектуальної власності здійснено неофіційний переклад українською мовою ряду стандартів ВОІВ. Розміщені на веб-сторінці переклади регулярно актуалізуються по мірі їх перегляду ВОІВ.

Цифрова бібліотека інтелектуальної власності Всесвітньої організації інтелектуальної власності

Пошукова система
Google Patent Search

Дозволяє здійснювати пошук по БД патентів, виданих на території Сполучених Штатів Америки

Розширений пошук дозволяє здійснювати пошук по таких критеріях як автор, назва, номер патенту, дата. Є зручна можливість збільшення тексту (zoom) та ілюстрацій патентів. Пошукова система використовує спеціальну технологію розпізнавання тексту на фотографіях, яка дозволяє здійснювати пошук навіть по тексту на відсканованих патентах.

Пошукова система
FreePatentsOnline

Пошукова система, яка забезпечує швидкий доступ до мільйонів патентів і патентних заявок.

Це одна з найпотужніших, швидких і простих систем патентного пошуку в Інтернеті. Free patents online дозволяє здійснювати пошук у БД патентного відомства США, Європейського патентного відомства, Всесвітньої організації інтелектуальної власності і Японському патентному відомстві. Зареєстрованим надаєбільш широкі можливості, наприклад, сповіщення про надходження нових патентів. На сайті запущено цікаву систему відображення патентів на карті світу. 

Європейський патентний офіс


Інші безкоштовні бази даних патентної інформації у мережі Інтернет

 

Інформаційні ресурси ПДТУ





Передплачені бази даних



Діючі тестові доступи




Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Короленка Наукова бібліотека Маріупольського державного університету Електронна бібліотека України
Карта сайту http://ntb.pstu.edu © 2011-2014