This version of the page http://dn.biznesoblast.com/dn/3748/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-02-10. The original page over time could change.
Підприємства Донецької області зазнають збитків - Донецьк Медіа-компанія
Закрити

Отримувати новини на електронну пошту

В закладки

РЕКЛАМА

Поиск работы в Донецке
Тестировщик по
Менеджер по аренде недвижимости
Начальник охраны
Руководитель отдела логистики
Помощник нотариуса
вакансии директора ресторана Львов


Интернет реклама УБС

Підприємства Донецької області зазнають збитків

19.06.2013

Можливості підвищення зарплати, бюджетні надходження, а також інвестиційні процеси значною мірою залежать від фінансового стану підприємств. За 2012 рік 68% підприємств Донецької області (без бюджетних організацій) отримали прибуток у сумі 25,7 млрд.грн., Що менше попереднього року на 17%, а майже третина підприємств зазнали збитків на 23 млрд. грн., Що в порівнянні з 2011 роком більше на 24%. Про це donbass.ua повідомили в прес-службі Головного управління статистки в Донецькій області.


Таким чином, за інформацією фахівців, позитивний фінансовий результат до оподаткування за 2012 рік склав 2,7 млрд.грн. проти 12,6 млрд.грн. в 2011 році.
У промисловості за 2012 рік отримано негативний фінансовий результат у сумі 6,9 млрд.грн. (Прибуток склав 9,7 млрд.грн., А збитки - 16,6 млрд.грн), тоді як в 2011 році прибуток перевищувала збитки на 1,8 млрд.грн.
Металургійний комплекс області зазнає збитків, починаючи з 2009 року. За 2012 рік внаслідок спаду на 15% загального обсягу виробництва (що спричинило здорожчання собівартості за рахунок умовно-постійних витрат) і зниження на 12% експортних цін на чорні метали негативний фінансовий результат роботи металургійних підприємств регіону досяг 5,8 млрд.грн. проти 2,1 млрд.грн. у попередньому році. У вугільній промисловості області понесені у 2012 році збитки перевищили прибуток на 3,2 млрд.грн., В хімічній і нафтохімічній промисловості - на 2,2 млрд.грн., У виробництві коксу і продуктів нафтопереробки - на 1,2 млрд.грн.
Позитивний фінансовий результат в цілому по економіці області за 2012 рік забезпечено за рахунок оптової торгівлі, де перевищення прибутку над збитками склало 5,7 млрд.грн., Транспорту - 2,1 млрд.грн., Фінансової і страхової діяльності - 1,6 млрд . грн., будівництва - 0,8 млрд.грн. Серед промислових видів діяльності позитивний фінансовий результат за минулий рік одержано у виробництві, передачі і розподілі електроенергії - 2,5 млрд.грн., В машинобудуванні - 1,5 млрд.грн., У харчовій промисловості - 0,6 млрд.грн.
За І квартал 2013 року отриманої в оптовій торгівлі, на транспорті та у фінансовій діяльності прибутку виявилося недостатньо, щоб перекрити збитки промислових підприємств. В цілому по області 52% підприємств (без бюджетних організацій, малих і сільськогосподарських підприємств) отримали прибуток у сумі 3,6 млрд.грн., А 48% - зазнали збитків на 6,3 млрд.грн., В результаті чого негативний фінансовий результат до оподаткування склав 2,7 млрд.грн. У промисловості регіону перевищення квартальних збитків (4,3 млрд.грн.) Над прибутком (1,7 млрд.грн.) Склало 2,6 млрд.грн. У металургійному комплексі, де загальний обсяг виробництва за І квартал 2013 року скоротився проти І кварталу 2012 року на 19,1%, а валютна виручка від експорту чорних металів зменшилася на 12,1%, отримано негативний фінансовий результат у сумі 1,8 млрд. грн. У вугільній промисловості області збитки, які понесли 63% підприємств, перевищили прибуток на 0,8 млрд.грн. У хімічній і нафтохімічній промисловості негативний фінансовий результат за I квартал 2013 року склав 0,6 млрд.грн.



повідомляє donbass.ua/

Розповісти

назад

Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.

система комментування CACKLE
Погода, Новости, загрузка...

НОВІ КОМЕНТАРІ
РЕКЛАМА

Головні новини України і Світу.

Новини шоу бизнеса
Загрузка...
Загрузка...
Афіша фільмів на KINOafisha.ua

 

Loading...

Всі права захищено © biznesoblast, 2011. Передрук матеріалів для Інтернет-видань можливий лише за умови активного гіперпосилання на biznesoblast.com Зроблено web-студією "ZAVEL".