This version of the page http://zp.biznesoblast.com/zp/3499/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-02-08. The original page over time could change.
Прийнято обласну програму розвитку культури на найближчі п’ять років - Запоріжжя Бізнес-область
Закрити

Отримувати новини на електронну пошту

В закладки

РЕКЛАМА

Поиск вакансий в Запорожье
Зернотрейдер
Снабженец
Quality assurance engineer
Менеджер по продаже недвижимости
Секретарь
вакансии в Донецке на директора по рекламе


Интернет реклама УБС

Прийнято обласну програму розвитку культури на найближчі п’ять років

14.02.2013

Під час позачергової 24-ї сесії обласної ради депутати прийняли Програму розвитку культури на 2013-2017 роки, розроблену Департаментом культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.


Директор Департаменту Ірина Конарева доповіла депутатам про основні цілі та завдання, а також очікування від реалізації програми.

- Головна мета програми – це економічне, правове та організаційне забезпечення стратегічних цілей, посилення державної підтримки розвитку культури в регіоні, підвищення її ролі в побудові демократичного громадянського суспільства та створення сприятливих умов для розвитку культурних і творчих ініціатив, - зазначила Ірина Конарева.

Серед основних завдань програми - забезпечення доступності населення до культурних послуг, сприяння розвитку професійного мистецтва, надання цільової підтримки театрально-видовищним закладам, створення і популяризація нових творчих проектів, пропагування в культурному просторі гасла «Хортиця єднає Україну». Програмою передбачено створення умов для реалізації творчих здібностей обдарованих дітей та молоді, сприяння повноцінному функціонуванню навчальних закладів культури та мистецтва та розвитку самодіяльного народного мистецтва, впровадження та пошук сучасних форм проведення міжнародних, всеукраїнських, обласних заходів.

Також програмою передбачено низку заходів, спрямованих на охорону культурної спадщини як складової національного культурного надбання, збереження культурних цінностей у музеях і бібліотеках області тощо.

- За рахунок реалізації попередньої Програми розвитку культури на 2008-2012 роки нам значною мірою вдалося зупинити спад розвитку культури. Сьогодні необхідно продовжити цю роботу, цим обумовлена необхідність прийняття Програми розвитку культури Запорізької області на 2013-2017 роки. Розвиток культури можливий лише за умови ефективної підтримки з боку владних структур, виділення коштів на проведення іміджевих для регіону культурно-мистецьких заходів всеукраїнського і міжнародного рівнів, - зазначила Ірина Конарева.

Фінансування визначених програмою заходів здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету, загальний обсяг фінансування на 2013-2017 роки складає 72 млн. 361 тис. грн.

Управління у справах преси та інформації

Розповісти

назад

Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.

система комментування CACKLE
Погода, Новости, загрузка...

НОВІ КОМЕНТАРІ
РЕКЛАМА

Головні новини України і Світу.

Новини шоу бизнеса
Загрузка...
Загрузка...
Афіша фільмів на KINOafisha.ua

 

Loading...

Всі права захищено © biznesoblast, 2011. Передрук матеріалів для Інтернет-видань можливий лише за умови активного гіперпосилання на biznesoblast.com Зроблено web-студією "ZAVEL".