This version of the page http://ivankiv.cspr.info/2010/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-02-08. The original page over time could change.
Центр «Довір'я», м.Іванків » 2010

«Вже приходить Новий рік»



Святкова програма для дітей за сприяння БМФ «Східно-Європейська місія»

Щороку Міжнародний благодійний фонд «Східно-Європейська місія» на чолі з керівником Іриною Скрипник турбується про те, щоб створити дітям святковий настрій, порадувати подарунками до новорічно-різдвяних свят.

39 дітей із соціально-незахищених родин Іванкова, сіл Коленці, Сукачі, Термахівка, Прибірськ стали учасниками святкової програми, яка була проведена в Центрі «Довір’я» напередодні Нового року. На завершення діти переглянули популярний мультфільм «Маша и Медведь», зробили фото на згадку біля красуні-ялинки.

Людмила Шелест, заступник директора Центру

Автор: Андрій |  Рубрика: 1. Новини, 2. Все про центр, 3. Діяльність центру, 6. Співпраця

Комп’ютерні курси



Курс «Основи комп’ютерної грамоти» залюбки відвідують діти та підлітки. Ці заняття в рамках програми «Вечірня гімназія для підлітків» покликані надати можливість дітям із соціально-незахищених сімей оволодіти практичними навичками роботи на комп’ютері.

 

«Це ті діти, які здебільшого вдома комп’ютерів не мають, — розповідає викладач курсів Людмила Шелест. І ці заняття – це єдина можливість не відставати від ровесників, йти в ногу з вимогами сьогодення. В комп’ютерному класі, створеному завдяки Східно-Європейській місії (США),  можна надрукувати шкільний реферат, зробити комп’ютерну презентацію чи вітальну листівку для рідних».

 

Результатом роботи на останньому в цьому році занятті стали новорічні вітання для найдорожчих людей та календарі на 2011 рік.

Автор: Андрій |  Рубрика: 1. Новини, 2. Все про центр, 3. Діяльність центру, 6. Співпраця

тренінг “Прояви турботу та обачливість”



“Якщо ти не знаєш ні себе, ні супротивника – ти програєш. Якщо ти знаєш тільки себе – можливо, ти виграєш. Якщо знаєш і себе, і супротивника – перемога на твоєму боці” Мудрець

До Міжнародного дня боротьби зі СНІДом практичний психолог Ольга Гаркуша провела тренінг “Прояви турботу та обачливість” для прикордонників з метою ознайомлення про ВІЛ та СНІД. Під час інформаційного повідомлення учасники дізналися про історію СНІДу, статистичні дані, визначення поняття ВІЛ І СНІД, основні шляхи передачі вірусу від однієї людини до іншої, як не передається. Під час заповнення анкети “Шляхи передачі ВІЛ. Міфи й факти про СНІД” прикордонники показали добрі знання з відповідної теми.

 

На запитання, як би ти поводився, коли б дізнався, що близька тобі людина інфікована, звучали різні думки. Але майже всі визнали, що ВІЛ-інфікована людина розуміє, що вона може заразити рідних, друзів, знайомих. Але ВІЛ-інфікований чи хворий на СНІД – це насамперед людина, наділена такими самими почуттями, бажаннями, надіями, що й здорові люди. Тому основна допомога хворому полягає у психологічній підтримці. Як правило, люди, дізнавшись, що вони інфіковані, відчувають потребу поділитися з кимось своїми переживаннями, знайти розуміння та співчуття, відчути себе не самотнім у боротьбі зі страшною недугою.

 

 

Під час створення колажів учасники показали прекрасні знання із заданої теми. Робота проходила жваво та емоційно. На завершення визначили способи запобігання інфікуванню, подякували тренеру за корисну інформацію та зробили для себе відповідні висновки стосовно безпечного життя.

Практичний психолог Ольга Гаркуша

Автор: Андрій |  Рубрика: 1. Новини, 2. Все про центр, 3. Діяльність центру, 6. Співпраця

Веселих зимових канікул



Новий рік та канікули — найяскравіші події чарівниці зими. Саме так вважає більшість школярів. Проте, для для батьків – це додаткові турботи про те, як організувати дозвілля своїх дітей, поєднавши приємне з корисним. Тож враховуючи побажання батьків, фахівцями центру «Довір»я» розроблено план заходів різних за формою та змістом для дітей на період зимових канікул.

Для тих, хто любить чи хоче навчитися майструвати, напевне, припаде до смаку творча робота в «Майстерні Діда Мороза». Багато цікавого і корисного дізнаються і учасники вікторини «Як святкують новий рік у різних куточках світу». А любителів мультиплікаційних фільмів запрошує відео клуб «В гостях казки».

Та, без сумніву, родзинкою і наймасштабнішим заходом для дітей стане дитячий клуб вихідного дня «Супергерой», насичений веселими іграми, музикою, розвагами, конкурсами, незабутніми зустрічами. Тож, цікавих і безпечних канікул зичимо всім хлопчикам та дівчаткам.

Тетяна Скрипченко, педагог-організатор

Автор: Андрій |  Рубрика: 1. Новини, 2. Все про центр, 3. Діяльність центру

Підсумкова робоча зустріч



Підсумкова робоча зустріч Чорнобильської Програми Відродження та Розвитку ПРООН в Україні відбулася в м.Кам»янець-Подільський 14-15 грудня. Для участі в ній були запрошені представники МНС України, директори центрів соціально-психологічної реабілітації, голови правлінь громадських організацій та агенцій економічного розвитку, з якими була налагоджена співпраця Програми.

З вступним словом звернулись до присутніх керівники проекту ICRIN Клавдія Максименко та головний спеціаліст відділу комплексного медико-санітарного забезпечення постраждалого населення від наслідків Чорнобильської катастрофи МНС України Ольга Михальченко.

Паралельно було проведено опитування щодо очікувань учасників визначення питань для обговорення.

Більш детальніше, в доповідях вищезгаданих осіб, прозвучали результати діяльності другої фази ЧПВР ПРООН та співпраці з МНС, ГО та агенціями економічного розвитку в регіонах, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи.

 

Особливий інтерес у присутніх викликали доповіді директорів центрів соціально-психологічної реабілітації населення та його інформування з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи щодо впровадження інноваційних форм та методів роботи з громадами. В кожному виступі відзначено напрацювання попередніх років, набутий досвід та реальна можливість майбутньої співпраці.

На сьогоднішній день центри мають проблеми в зв’язку з реорганізацією МНС: підпорядкування, утримання, фінансування – це далеко не весь перелік питань, що виникали в ході зустрічі.

До проблем центрів приєднались, керівники агенцій економічного розвитку з Бородянки (Київська обл.), Овруча та Коростеня (Житомирської обл.), Ріпок (Чернігівської обл.) та представники громадських організацій, діяльність яких пов’язаних з ЧПВР.

Учасники зустрічі торкнулися також заходів приурочених до відзначення 25 річниці Чорнобильської катастрофи.

 

В ході наради визріло ряд питань та резолюція, спрямована на вдосконалення існуючих форм роботи та впровадження інновацій. Для ПР ООН важливим є поступовий перехід фази відродження в фазу розвитку Чорнобильських територій. Цього прагнуть наші посадовці, населення, яке проживає в зоні радіоактивного забруднення.

Г.Бабич

Автор: Андрій |  Рубрика: 1. Новини, 2. Все про центр, 3. Діяльність центру