This version of the page http://irc.gov.ua/ua/reestr_edr (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-02-02. The original page over time could change.
Реєстр ЄДР | Державне підприємство «Інформаційно-ресурсний центр»

Реєстр ЄДР

Про Реєстр

Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (далі - Єдиний державний реєстр) - автоматизована система збирання, накопичення, захисту, обліку та надання інформації про юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців. (Закон України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців").

Розпорядник Реєстру

Розпорядником Єдиного державного реєстру є Державна реєстраційна служба України.

Отримання відомостей з Реєстру

Відомості з Єдиного державного реєстру надаються у вигляді:

  • виписки з Єдиного державного реєстру;
  • витягу з Єдиного державного реєстру;
  • довідки про наявність або відсутність в Єдиному державному реєстрі інформації, яка запитується;
  • бази даних (сукупність інформації Єдиного державного реєстру в електронному вигляді) для цілей бюро кредитних історій;
  • даних в електронному вигляді для органів державної влади у зв’язку із здійсненням ними повноважень, визначених законом;
  • повідомлень щодо внесення відомостей до Єдиного державного реєстру, що публікуються відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації;
  • інформації з Єдиного державного реєстру, що відображається на офіційному веб-сайті розпорядника Єдиного державного реєстру (пошук у ЄДР).

Порядок отримання відомостей з Єдиного державного реєстру регулюється Наказом Міністерства юстиції України від 14.12.2012 № 1846/5 "Про затвердження Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців", зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 18.12.2012 за № 2105/22417 (Реквізити на оплату за публікацію повідомлень та одержання відомостей з Єдиного державного реєстру).

Державне підприємство "Інформаційно-ресурсний центр" не надає відомості з Реєстру за вийнятком забезпечення відображення інформації з ЄДР на веб-сайті.

Електронна державна реєстрація

04.08.2011 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" щодо проведення електронної реєстрації", що передбачає запровадження можливості подання державному реєстратору документів в електронному вигляді для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи-підприємця.

Формування та подання документів, необхідних для проведення державної реєстрації юридичних осіб або фізичних осіб - підприємців виконується через Реєстраційний портал.

Порядок проведення електронної реєстрації регулюється Наказом Міністерства юстиції України від 19.08.2011 № 2010/5 "Про затвердження Порядку подання та обігу електронних документів державному реєстратору", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 23.08.2011 за № 997/19735.

Детальніше

Захист інформації

Автоматизована система "Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб підприємців" має комплексну систему захисту інформації (КСЗІ), яка забезпечує захист інформації відповідно до вимог нормативних документів системи технічного захисту інформації в Україні, що засвідчується Атестатом відповідності, зареєстрованим в Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України 27.12.2012 за № 7091.

Розвиток та технічна реалізація

Єдиний державний реєстр працює з середини 2004 року. Першим програмним забезпеченням ведення реєстру ЄДР була система, яка працювала у режимі "синхронизацій", тобто в обраний користувачем момент система через мережу Інтернет передавала накопичені реєстраційні дані до центрального серверу ЄДР. З 03.05.2007 року в експлуатацію введено оновлене програмне забезпечення, яке на відміну від попередньої системи, працює у режимі "он-лайн", тобто дані потрапляють до бази даних одразу у момент проведення будь-якої дії.

На сьогодні у Єдиному державному реєстрі у відповідності до чинного законодавства запроваджено обмін відомостями з наступними державними установами/реєстрами:

  • Міністерсво доходів і зборів України;
  • Державна служба статистики України;
  • Пенсійний фонд України;
  • Реєстр громадських організацій;
  • Реєстр виконавчих проваджень.

Реєстр має централізовану архітектуру, побудовану на базі системи керування базами даних промислового рівня та використовує технології віртуалізації і "хмарних" обчислень.

Участь у Європейському бізнес реєстрі

ДП «ІРЦ» є уповноваженою особою від України щодо членства в Європейському бізнес реєстрі відповідно до наказу Державної служби України з питань регуляторної політики та підприємництва від 22.08.2006 року № 70 «Про приєднання до Європейського бізнес реєстру» (зі змінами)  та Договору про спільне користування інформацією, затвердженого Генеральною Асамблеєю 26.05.2011 року, між державним підприємством «Інформаційно-ресурсний центр» та учасниками Європейського бізнес реєстру.

Детальніше про ЕБР