This version of the page http://services.ukrposhta.com/postindex_new/Help.aspx (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-01-29. The original page over time could change.
Довідкова інформація УДППЗ Укрпошта

Поштові індекси та відділення поштового зв’язку України

Довідкова інформація
Поштові індекси
Відділення зв’язку
Допомога

Усі зауваження та пропозиції Ви можете залишити на Корпоративному порталі УДППЗ Укрпошта, скориставшись формою звернень Питання фахівцю

Систему поштової індексації України побудовано з урахуванням територіальної належності підприємств поштового зв’язку та населених пунктів до адміністративних утворень України на основі п’ятизначної структури індексу.

П’ятизначна поштова індексація дозволяє зробити процеси сортування кореспонденції більш якісними, простими, а також сприяє прискоренню доставки пошти до адресата.

Довідник з поштової індексації України на паперовому носії можна придбати у будь-якому відділенні зв’язку України.

Загальні вимоги щодо написання адреси на конвертах У лівому верхньому кутку конверта пишеться адреса відправника та індекс в такому порядку:
  • ім’я, по батькові, прізвище
  • вулиця, номер будинку, квартири
  • назва населеного пункту (для міжнародної кореспонденції-країна)
  • індекс
У правому нижньому кутку - адреса одержувача та індекс у такому ж порядку.




У зв’язку з численними зверненнями клієнтів щодо можливості придбання бази поштових індексів та прагнучи якнайліпше задовольняти потреби споживачів, фахівці Укрпошти розробили новий он-лайн сервіс, який у режимі реального часу забезпечить пошук поштових індексів за населеними пунктами і навіть за назвами вулиць. Крім того, можна буде дізнатися, яке поштове відділення обслуговує споживачів за тією чи іншою адресою. Основна перевага сервісу – оперативне оновлення даних відповідно до змін у структурі УДППЗ «Укрпошта».
Он-лайн сервіс від Укрпошти відкриває цікаві можливості для розробників Інтернет-проектів – завдяки йому вони зможуть використовувати інформацію про поштові індекси України у власних автоматизованих системах. Цей сервіс особливо буде актуальним для великих комерційних структур, які часто користуються розсиланням письмової кореспонденції. Адже система індексів забезпечує якісне й оперативне сортування поштових відправлень та швидку їх доставку.
Для отримання «коду клієнта» заявку на тестове підключення направляйте на info@ukrposhta.com
Детальний опис та правила користування он-лайн сервісом «Он-лайн доступ до бази поштових індексів України» Ви знайдете на веб-сторінці http://services.ukrposhta.com/ServIndexnp/

Перелік поштових індексів у розрізі населених пунктів Ви можете вивантажити на поточній сторінці, скориставшись наступним посиланням Поштові індекси


Перелік відділень поштового зв'язку в розрізі населених пунктів Ви можете вивантажити на поточній сторінці, скориставшись посиланням Відділення зв'язку
© 2009-2011
УДППЗ "Укрпошта"
01001, м. Київ, вул. Хрещатик,22
Українське державне підприємство поштового зв’язку "Укрпошта"
З технічними питаннями звертайтеся за адресою Цю адресу електронної пошти захищено від спам-ботів. У Вас має бути увімкнутий JavaScript для перегляду.