This version of the page http://ifds.org.ua/dlja-abiturijenta/3067.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-01-20. The original page over time could change.
Івано-Франківська Духовна Семінарія - Св. Миколай спішить до самотніх та всіх, що потребують допомоги

Св. Миколай спішить до самотніх та всіх, що потребують допомоги

З нагоди свята святого чудотворця Миколая Мирлікійського семінаристи Івано-Франківської Духовної Семінарії, з благословення отця-ректора прот. Олександра Левицького, розпочали харитативну діяльність, яка передбачала відвідування сиріт, самотніх і неповносправних людей.

18 грудня 2013 р. Б. учасники братства св. свщмч. Йосафата поставили сценку про чудотворця  у Коломийському сиротинці св. Миколая. Діти були у захваті, адже їхні мрії про Святого Миколая здійснилися, недаремно вони були чемними цілий рік.

Не менш здивовані були і старші люди. Як не дивно, але вони також чекають приходу Святого з подарунками. До них у Геріатричний пансіонат семінаристи завітали 19 грудня. Капличка, у якій вони відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці, вмістила всіх спраглих Божого Слова, а це переважна більшість пансіонату. Після молитви дійство перейшло у виставу: янгол звіщає про прихід Чудотворця, коли раптом забігає Антипко і набирає собі «друзів». Він каже, що завдяки своїм гріхам люди стали ближчі до нього, ніж до Божого святого – Миколая. Саме в цей момент заходить Чудотворець і каже, що люди ці є чемні, тому й отримують «мішечок радості» – солодощі. На деякий час браття залишились у пансіонаті для спілкування із людьми. Здавалося, що розмова для них була більшим подарунком, аніж солодощі. Вони її потребували. Однак час ішов. Семінаристи квапились, щоб принести радість від приходу св. Миколая іншим людям.

Отже, діла єпископа Миколая Мирлікійського не полишені. Ми прагнемо, щоб усі зрозуміли, що служіння приносить радість. А методом навчання Церква обирає власний приклад.

Іван Гривнак,
Інформаційний центр ІФДС


Головне меню

Пошук

Семінарійний часопис

Актуально!

У Києві відбулася «Різдвяна просфора з Патріархом 2014»
12 січня 2014, 18.51
У столиці України Києві відбулася щорічна «Різдвяна просфора з Патріархом 2014», яку організовує Українська
Детальніше...
Святіший Отець Франциск висловив свою підтримку українському народові
11 січня 2014, 20.31
Про це Блаженнішого Святослава (Шевчука), Главу УГКЦ, поінформував Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський
Детальніше...
Блаженніший Любомир: «Тільки після повернення в Україну я відчув себе нормальною людиною, бо скрізь і завжди був громадянином другого класу»
11 січня 2014, 20.26
Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) переконаний, що всі революції, які відбулися в Україні за останні два
Детальніше...
Апостольський Нунцій в Україні, Митрополит Володимир і єпископ Йосафат освятили Преображенський собор в Івано-Франківську
09 січня 2014, 16.41
08 січня, у другий день Різдвяних свят, освячено Преображенський Собор в Івано-Франківську (Пасічна). Освячення очолив
Детальніше...
Папа Франциск: або любов є безкорисливою і турботливою, або вона взагалі не є християнською
09 січня 2014, 16.12
Характеристикою християнської любові завжди має бути конкретність, тобто, вона повинна проявлятись у ділах, а не лише
Детальніше...

ВІДЕО-КАНАЛ ІФДС




Наша кнопка

Вгору