This version of the page http://kr.biznesoblast.com/kr/3730/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-01-18. The original page over time could change.
У Кіровограді відбулась презентація декоративних свічок - Кіровоград Медіа-компанія
Закрити

Отримувати новини на електронну пошту

В закладки

РЕКЛАМА

Поиск работы в Крыму
Системотехник
Сервис-инженер
Администратор oracle
Механик
Дизайнер
вакансии мастер маникюра Днепропетровск


Интернет реклама УБС

У Кіровограді відбулась презентація декоративних свічок

24.12.2013

Презентація декоративних різьблених свічок у стилі «бароко» роботи майстра із Бобринця Миколи Розсолова відбулася в ОУНБ ім. Д. Чижевського сьогодні, 24 грудня.


 Як повідомляють Новини Кіровоградщини декілька десятків свічок ручної роботи, представлені на огляд відвідувачів, стосувалися, в основному, новорічної тематики – прикрашені зірочками, намистом у вигляді ялинкових гірлянд, а деякі свічки взагалі були схожі на святково вбрані ялинки. Різноманіття кольорів та форм, запах парафіну та усвідомлення того, що кожен виріб з такого примхливого матеріалу зроблений вручну – все це не залишило байдужим жодного присутнього. Із цікавістю і захоплення роздивлялись чудернацькі свічки третьокласники з 32 школи, роботи майстра зачарували навіть досвідчених людей мистецтва із клубу рукоділля «Ниточка».

 
Микола Розсолов за фахом – інженер-сталеплавильник. Приблизно рік тому він побачив телевізійний сюжет про свічки, які виготовляв майстер зі Львова. Побачене так надихнуло чоловіка, що він вирішив спробувати створити щось подібне власноруч. Спочатку він подивився кілька роликів в Інтернеті, потім придбав обладнання та матеріали. За певну плату майстер із Києва телефоном провела для пана Миколи майстер-клас і з цього розпочалися перші спроби. Далеко не одразу у чоловіка почато виходити щось схоже на витвір мистецтва. За його словами, він витратив не один десяток кілограмів парафіну до того моменту, коли його свічки почали милувати око. Навіть хотів одного разу закинути цю справу, але завдяки підтримці дружини і доньок продовжив наполегливу працю. За 9 місяців практики Микола Розсолов створив стільки свічок, що й сам не знає їхню приблизну кількість, але витратив на них кілька центнерів парафіну. Матеріали – парафін, стеарин, свічкові фарби і лак – він замовляє з різних міст та навіть країн. До речі, парафін для своїх свічок майстер використовує лише харчовий – екологічно чистий, так само як і лак для покриття – нетоксичний. Для того, щоб спеціально оброблену заготовку свічки вирізати та оздобити майстер витрачає від 7 до 15 хвилин, оскільки після цього парафін холоне і стає крихким. Учнів чи помічників у пана Миколи поки немає.
 
Виготовляє Микола Розсолов свічки і для весілля, і для Нового року, і навіть індивідуально для різних знаків Зодіаку. Його вироби експонувалися у рідному місті майстра – Бобринці, а також на виставці «АгроЕкспо» у Кіровограді в жовтні цього року.

Розповісти

назад

Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.

система комментування CACKLE
Погода, Новости, загрузка...

НОВІ КОМЕНТАРІ
РЕКЛАМА

Головні новини України і Світу.

Новини шоу бизнеса
Загрузка...
Загрузка...
Афіша фільмів на KINOafisha.ua

 

Loading...

Всі права захищено © biznesoblast, 2011. Передрук матеріалів для Інтернет-видань можливий лише за умови активного гіперпосилання на biznesoblast.com Зроблено web-студією "ZAVEL".