This version of the page http://www.propozitsiya.com/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-01-17. The original page over time could change.
Пропозиція
 
Акції та виставки
 
Реклама

 
НОВИНИ
2014-01-17
Чем грозит посевам весенняя погода в январе
2014-01-17
   Плюсовая температура, которая отмечалась в Украине в первой половине января, выглядит нетипично, но все равно это не тот «плюс», который мог бы привести к массовому возобновлению вегетации. Об этом в издании Forbes.ua пишет начальник отдела агрометеорологии Гидрометцентра Украины Татьяна Адаменко.
Производство сахарной свеклы в Украине сократилось почти в 2 раза
2014-01-17
   
   
   В 2013 г. рост производства продукции растениеводства в аграрных предприятиях составил 25,2%.
   Об этом говорится в сообщении Государственной службы статистики Украины.
ГОЛОВНІ СТАТТІ НОМЕРА
Хольгер Вельк: «Робота в Україні — і серйозний виклик, і велика відповідальність»
   Минулий рік у компанії CLAAS був багатим на події. Найбільша із них та, що сімейний концерн відсвяткував свій 100-річний ювілей. Не менш важливим було і створення в Україні нової структури підприємства — ТОВ «КЛААС Україна», яку очолив Хольгер Вельк. Інтерв’ю з ним представляємо нашим читачам.
Чи можна продовольчу безпеку держави забезпечити лопатою та граблями?
   Особисті селянські господарства мають істотний потенціал для розвитку вітчизняного сільського господарства. І за правильної державної політики у цій царині вже найближчим часом можна домогтися не лише модернізації аграрної галузі, а й поповнити державну скарбницю. Таку думку обстоює керівник напряму «Розвиток ринкової інфраструктури» Проекту USAID «АгроІнвест» Микола Гриценко. Хіба що додає: задля цього згадана категорія дрібних сільських бізнесменів повинна змінити свій статус. Так зав’язалася наша з ним розмова.
Щоб зберегти те, що вродило
   Ні для кого не є таємницею, що втрати під час зберігання плодоовочевої продукції в Україні досить високі. На сьогодні українські фруктосховища здатні прийняти всього 366 тис. т.І це тоді, коли лише яблук у країні зібрано у 2013 р. понад 1 млн т. Тож не випадково саме зберіганню плодової продукції було приділено найбільше уваги на XXХІ Міжнародному науково-практичному семінарі «Високоінтенсивні технології — в садівництво», що відбувся в Уманському національному університеті садівництва (УНУС).
Інвестиції в АПК
   Останніми роками аграрний сектор України, порівняно з іншими галузями економіки держави, розвивається більш динамічно. Одним із вагоміших факторів такого розвитку є інвестиції в сільське господарство. Вітчизняне аграрне виробництво запроваджує найкращі світові технології як у рослинництві, так і у тваринництві. Вони супроводжуються будівництвом нових виробничих об’єктів, придбанням сучасного обладнання та техніки. Таким чином нинішні результати праці аграріїв повертаються в аграрний сектор у вигляді інвестицій, з тим щоб у майбутньому зміцнити свої позиції на внутрішньому та зовнішньому ринках.
Несолодкий рік
   Цукру зварили небагато, але до нового сезону переробки має вистачити.
Технологія внесення азотних добрив у посівах озимої пшениці
   Відомо, що озимі хлібні злаки займають важливе місце серед зернових культур. Виробництво та експорт зерна пшениці деякою мірою є показником благополуччя в сільському господарстві країни.
Особливості позакореневого живлення озимої пшениці
   Для оптимального формування врожаю слід забезпечити рослини поживними елементами на всіх етапах їхнього росту і розвитку.
Які культури виснажують грунт більше?
   У зв’язку з позитивним економічним балансом останніми роками українські аграрії збільшили посівні площі соняшнику, кукурудзи і ріпаку. Ці культури виносять із урожаєм значну кількість поживних речовин, вологи і знижують родючість грунтів, але залишають після збирання врожаю багато пожнивних і кореневих решток. Органічні рештки на полі мають важливе значення для підтримання родючості грунту та одержання високої врожайності культур.
Багатокачанність кукурудзи — плюси та мінуси
   Кукурудза за ботанічною характеристикою належить до злакових культур, але за морфологічною будовою внаслідок дії доместикації достатньо відрізняється від інших видів цього сімейства, а її поширення повністю залежить від людини.
Вирощуємо люцерну на насіння
   Поки що врожаї насіння люцерни у насінницьких господарствах відносно низькі, особливо знизились вони останніми роками. За нинішніх виробничих умов культура реалізує свої можливості лише на 25–30% — це найвищий показник. Проте навіть за таких показників насіння люцерни — продукт рентабельний. Вартість насіння сягає 30–50 тис./т.
Небезпечний для плодівництва України мандрівник
   Зі збільшенням імпорту овочів і фруктів до України у зимовий період почастішали випадки виявлення карантинних організмів. Зокрема, відмічено виявлення середземноморської плодової мухи, яка може нести серйозну загрозу продовольчій безпеці країни, бо є багатоїдним шкідником і пошкоджує велику кількість видів рослин із багатьох родин, в першу чергу — овочі і фрукти (яблука, абрикоси, цитрусові, томати, баклажани тощо). Всього до зони ризику потрапляє близько 200 видів рослин.
Віруси та вірусні хвороби зернових колосових
   Одним із факторів, що значно знижують врожайність зернових культур, є вірусні хвороби. Вірусна інфекція негативно впливає на перебіг фізіолого-біохімічних процесів у злакових. Продуктивність кущіння в уражених рослинах на 72–95% нижча, ніж у здорових, зменшується вміст хлорофілу та каротиноїдів, порушується процес утворення зерна та погіршується його якість, зокрема кількість зерен у колосі і їхня маса знижуються на 29–55%, різко зменшується вміст клейковини.
Застосування фунгіцидів на посівах зрошуваної сої
   Площі посівів сої в Україні щороку збільшуються і в 2013 р. досягли 1,5 млн га, в Південному Степу України — 500 тис. га. В умовах Південного Степу, як свідчить досвід багатьох господарств, сталі врожаї сої можна одержувати лише на зрошуваних землях за дотримання науково обгрунтованої технології вирощування.
Хвороби сої: діагностика, особливості розвитку та заходи захисту
   Закінчення. Початок у №12/2013
Застосування гербіцидів: очікуваний ефект та побічний вплив
   Зважаючи на те, що з кожним роком у сільському господарстві збільшується застосування хімічних засобів захисту рослин, важливо довести до якомога широкого кола виробничників інформацію про можливі негативні наслідки такого застосування та зорієнтувати їх у виборі препаратів.
Фітофтороз, або гниль кореневої шийки яблуні
   Фітофтороз кореневої шийки яблуні має поширення в країнах Західної Європи, зокрема у Німеччині, Голландії, Бельгії, Італії, Великій Британії, а також у США, Канаді, Аргентині, Новій Зеландії та інших країнах світу. Останніми роками все частіше проявляється в інтенсивних насадженнях яблуні в Україні. Уражуються саджанці в чергових полях розсадника і дерева в саду віком від 4–5 до 12–14 років.
Агроєвроінтеграція: якби ж...
   «Європейське питання», яке останнім часом сколихнуло всю країну, не лишає байдужими і вітчизняних аграріїв — саме вони одними з перших мали б відчути на собі зміни у разі підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Через невизначеність із вирішенням цього питання громадські професійні організації АПК офіційно висловили свою думку щодо майбутнього аграрного сектору України у разі підписання Угоди. Своїми думками діляться автори цього відкритого звернення.
Ринок живої худоби та м’ясної продукції: аналізуємо ціни
   Новорічні та різдвяні свята ознаменують закінчення посту, а отже, й зростання попиту на м’ясні та ковбасні вироби. Визначальним фактором у формуванні різдвяних цін на продукцію є отримання заробітної плати кінцевим споживачем, оскільки нині у більшості установ існує заборгованість із її виплати.
Світ відкриває медову Україну
   З 1897 р. раз у два роки в різних країнах відбуваються міжнародні конгреси Всесвітньої федерації бджільницьких асоціацій Апімондія. Це найбільша подія у світовому бджільництві, яка збирає провідних фахівців та вчених, представників національних організацій, освітян, апітерапевтів, ветеринарів, громадських діячів у галузі, бізнесменів та просто пасічників і симпатиків солодкої продукції з усіх куточків світу.
Жерар де Ля Салль: «Без грошей неможливо зробити бізнес, але й працюю я не тільки заради них…»
   Французи, зі своєю особливістю наділяти абсолютно буденні речі чимось винятковим і незвичайним, перетворюють усе у витвір мистецтва. Саме із французьких традицій беруть свій початок мода, етикет і стиль життя. А що вже казати про вишукану їжу, яку вже давно й по праву вважають класикою кулінарії. Коли готувала цей матеріал, запитала знайомого: «А з чим у тебе асоціюється Франція?» Він одразу відповів: «Цибулевий суп!»
Керівництво до дії: вакцинуємо свинопоголів’я
   Правильна організація ветеринарних заходів та їхнє успішне виконання сприяють виробленню своєчасного імунітету у тварин. Це забезпечує ветеринарному лікарю спокій щодо здоров’я його підопічних, а власникові господарства — щодо раціональності використання робочої сили, тваринницьких та фінансових ресурсів.
Вакцинація проти цирковірусної інфекції: оцінка ефективності
   Цирковірус свиней 2-го типу (ЦВС-2) є збудником цирковірусної інфекції, відомої також як синдром мультисистемного виснаження поросят після відлучення (СМВП). Уперше був виділений у Канаді від тварин, хворих на СМВП (Ellis J. et al.,1998).
Технологічний травматизм у свинарстві
   Нові форми ведення тваринництва, перегрупування, концентрація великої кількості тварин на обмежених площах, характер годівлі тощо створюють передумови для технологічного травматизму.
Еволюція катетерів для введення сперми
   Перед спеціалістами штучного осіменіння свиноматок досить часто постає питання правильного вибору катетерів для введення сперми. І не тільки тому, що сучасний ринок пропонує різноманітну продукцію для осіменіння як у якісному, так і в ціновому діапазоні. Як не розгубитися через таке різномаїття? Зазвичай люди думають: якщо дороговартісне — значить високоякісне. Чи правильне це твердження? Спробуємо розібратися в цьому.
Лімузин з курорту
   Серед фахівців, які починають розводити м’ясну худобу, часто точаться дискусії: яка порода краща? Бо щодо французьких, як і англійських та українських, порід у кожного є свої улюбленці. У пошуках відповіді скотарі виїздять до ферм, що відзначилися конкретними досягненнями у цій сфері та залюбки діляться своїм досвідом із колегами.
Способи профілактики кетозу в сухостійний період
   За оцінками фахівців, мінімум третина дійних корів у перші 50 днів лактації хворіє на клінічний або субклінічний кетоз. Для підприємства це — втрата молока, проблеми з репродукцією стада й значні витрати на лікування. Зменшити вплив негативного енергетичного балансу на продуктивність і плідність корів можна тільки завдяки правильній годівлі їх у сухостійний період.
Вуглеводи у годівлі корів
   Основою раціонів молочних корів є вуглеводи, частка яких у раціоні становить 60-80% сухої речовини, тоді як білки, жири й мінерали — лише 20–40%. Така пропорція обумовлена тим, що саме вуглеводи — основне джерело енергії для корови та мікроорганізмів рубця.
Індивідуальне «подрібнення та змішування», або Як фермерам зекономити на кормах
   За часів СРСР господарства не знали дефіциту комбікормів, оскільки промисловість намагалася задовольнити потреби аграріїв у годівлі тварин, і це їй справді вдавалося. Дев’яності роки минулого століття змінили цю ситуацію кардинально. Комбікормів перестало вистачати, а транспортування за десятки або сотні кілометрів до господарств «накрутило» на них й так немалі ціни.
Застосування органічних кислот у сучасному свинарстві
   На думку більшості експертів, застосування органічних кислот у свинарстві є ефективним та економічно виправданим. Завдяки поліпшенню гігієнічних властивостей кормів і питної води покращується травлення тварин, нормалізується їхня шлунково-кишкова мікрофлора.
Аgritechnica 2013: мовою технічного прогресу та інновацій
   Продовжуємо заочне знайомство із виставкою Agritechnica, розпочате у минулому номері.
«ДУЕЛЯНТ» У КУКУРУДЗІ Тест-драйв комбайна CH-670B CHALLENGER
   УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого провів польові тестування роторного комбайна Challenger-670В корпорації AGCO, поставленого в Україну ТОВ «Амако Україна», під час збирання високоврожайної кукурудзи на зерно на полях агрохолдингу «Росток-Холдинг».
Технічна ефективність обприскування
   Вимоги до розпилювачів пестицидів були і залишаються дуже високими. Адже вони визначають ефективність обприскування, економічні, експлуатаційні та екологічні показники обприскувача, а також рівень негативного впливу пестицидів на довкілля.
Головне — не «замерзнути»
   У сільськогосподарському виробництві у якості урухомника практично на всій техніці використовують дизельні двигуни. Свою перевагу вони завоювали завдяки низьким витратам пального, оскільки мотори цього типу мають малі його питомі витрати (г/кВт.год) за забезпечення основних експлуатаційних режимів, високого крутного моменту та потрібної потужності.
Очищення й зневоднювання дизельного пального в умовах господарства
   Надійність дизельних двигунів сільськогосподарської техніки визначається, насамперед, безвідмовністю роботи паливної апаратури, близько 50% випадків відмов якої відбувається через забруднення пального. Тому для зменшення спрацювання деталей двигуна, підвищення стабільності його роботи, а також зниження витрат пального потрібно подбати про якість останнього.
Як купити, щоб не прогадати
   Нова, високопродуктивна, надійна техніка з гарантією світового виробника. Що в ній може бути не так? Усі параметри ретельно описані — просто їдь і працюй. Це — на перший погляд, коли не вдаєшся в деталі. А коли доводиться використовувати техніку, як-то кажуть, на максимумі, то з’ясовується, що вона цього не може. «Як не може?» — здивуєтесь ви, мовляв, усі її можливості чітко описано в технічній характеристиці. Потрібно було уважніше читати.
Використання безпілотників у точному землеробстві
   Під час проведення весняно-польових робіт, особливо в сучасних умовах господарювання, гостро постає питання економії. Воно актуальне не тільки впродовж усього вегетаційного періоду сільськогосподарських культур, а й торкається використання мінеральних та органічних добрив, пально-мастильних матеріалів тощо. Сьогодення диктує свої вимоги, тож господарства, які не перейдуть на жорсткий контроль за цими статтями витрат, поступово втратять свої позиції на ринку та стануть у майбутньому банкротами.
Листи з Піднебесної
   За чисті води і ясні зорі, або Шлях від дженериків до екологічних добрив
Сергій Кригер: «Такої ефективності, як смородина, не приносить жодна сільгоспкультура»
   Садівник-колекціонер Сергій Кригер поділився секретами швидкого і прибуткового бізнесу.
   До того, як зайнятися вирощуванням і розведенням смородини, мешканець селища Мізоч Рівненської області Сергій Кригер був безробітним. Сьогодні він має прибутковий бізнес. Працює на пару із земляком Володимиром Яночком, і нині друзі можуть похвалитися найбільшою у Західній Україні колекцією смородини — понад 80 сортів.
Зимове збирання кукурудзи, або Палиці в колесах
   Урожай — не той, що у полі, а  той, що в коморі. Дуже добре, якщо ви зберете весь урожай вчасно, в задані строки. Та, на жаль, не все залежить від дбайливості господаря чи надійності техніки — наш час породив чимало чинників, які можуть перенести збирання на тиждень, два і навіть до випадання снігу, якщо це стосується такої культури, як кукурудза або соняшник. Зазвичай найчастіше це трапляється через невирішення організаційних питань, коли компанії, які надають послуги зі збирання врожаю, з якихось причин не дотримуються домовлених строків і невчасно розпочинають збирання культури. Також через значне розширення площ, як у поточному році, може статися так, що наявна у господарстві збиральна техніка буде перевантаженою, що, своєю чергою, розтягне час збирання.
«Мені не зрозуміло, чому маю давати хабара чиновнику і просити, аби він склав графік сівозмін»
   Фермер із Дніпропетровщини Анатолій Куліш розкрив своє бачення найбільшої проблеми вітчизняного сільського господарства.  А ще він стверджує, що «ноу-тілл» – технологія для бідних, які хочуть стати багатими, а «плуги» — для багатих, котрі врешті-решт будуть бідними.
Поточний номер
Пошук

Пошук
 
Вхід в систему
Логін (Електронна пошта)
Пароль
Запам'ятати мене!
Реєстрація!
Забули пароль?
 
Наші Партнери

 
 
Copyright © 2002-2009
All rights reserved.
Powered by:
Develop&Design by:
Hazhir Haghshenas
м. Київ, вул. Тургенєвська, 38, а.с.7
тел. +38 (044) 494-09-06