This version of the page http://www.pohlyad.com/news/n/33232 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-01-16. The original page over time could change.
Росія – не МВФ і не благодійник. За кредит доведеться розплачуватися натурою, – політичний аналітик 
Новий Погляд, інтернет-видання
Краще нам справлятися з проблемою догналітів релігійними засобами, – Маринович •  Найти и расстрелять: Єфремов вимагає притягнути до суду того, хто розбив лоба Малишеву•  На Львівщині потяг збив чоловіка•  Прагнення «попугать этих попов» у влади, звичайно ж, було, – Мирослав Маринович•  Суди Львівщини скасували ще 14 рішень місцевих рад щодо політичної ситуації в Україні•  Рада не на жарт взялася за тих, виправдовує злочини фашизму•  Протягом останніх 11 років в Україні не було так зле зі свободою слова, як торік•  Забзалюк попрощався з фракцією "Батьківщини"•  Тепер Тимошенко можна судити заочно•  До нас знову їде делегація Європарламенту•  
24.12.2013   15:29

Росія – не МВФ і не благодійник. За кредит доведеться розплачуватися натурою, – політичний аналітик

Україна не зможе розрахуватися за російський кредит в сумі 15 мільярдів доларів. Як компенсацію Росія може зажадати «те, що їй сподобається». Таку думку в ході прес-конференції висловив політичний аналітик Володимир Горбач, інформує прес-служба ГО «Третя українська республіка».

На думку експерта, два роки для позики в 15 мільярдів доларів - недостатній термін. Водночас боргові зобов'язання «гарантуються усім майном держави - держава повинна буде віддати борг тим, що у неї буде».

«Російський підхід дуже простий: ми вам позичаємо гроші, ми розуміємо, що ви банкрути, що ви не зможете нам ці гроші повернути. Ми самі заберемо те, що нам подобається», – сказав експерт.

За його оцінками, російській стороні може «сподобатися» українська газотранспортна система – «вони із задоволенням об'єднають ГТС в один комплекс і не тільки де-юре, але і де-факто будуть управляти нею з однієї точки», - вважає Горбач. Інші об'єкти, якими зможе розплатитися Україна - вітчизняний військово-промисловий комплекс, підприємства авіабудування і кораблебудування.

«Це не означає, що така кооперація принесе велику користь Україні. Це означає, що Росія просто забере ці підприємства у свою власність або поставить їх під свій контроль», - підкреслив експерт. Він нагадав, що схожа схема була реалізована у Вірменії, «коли спочатку підняли ціну на газ, загнали Вірменію в борги, а потім забрали все, що у неї є, з атомною електростанцією і залізницею включно». Горбач також розповів про подібну ситуацію в Білорусі – «Лукашенко розплачувався майном там, де не міг розплатитися грошима».

За прогнозами Горбача, мова про інвестиції в українську промисловість не йде. «Буде експропріація і погашення зовнішніх боргів, тому що Росія - не Міжнародний валютний фонд, вона не благодійник, вона не працює на цьому ринку, вона проводить економічну експансію, і під економічну експансію потім підводить політичну платформу», - підкреслив експерт. 

RedTram

Клички у 90-тих займалися рекетом?

Ось що видав ПриватБанк

Фаріон очолить міністерство

Кузьмін засвітив шокуючі факти увязнення Тимошенко, Луценко і Кучми