This version of the page http://dp.biznesoblast.com/dp/3640/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-01-16. The original page over time could change.
«Зоря» нагородила переможців естафети - Дніпропетровськ Медіа-компанія
Закрити

Отримувати новини на електронну пошту

В закладки

РЕКЛАМА

Вакансии в Днепропетровске
Водитель со своим грузовым авто
Тестировщик по
Ведущий инженер
Начальник участка
Трейдер
работа в Днепропетровске социологом


Интернет реклама УБС

«Зоря» нагородила переможців естафети

14.05.2013

9 травня 2013. Половина четвертого пополудні. На площі біля театру опери та балету багатолюдно. Тут готуються дати старт міський легкоатлетичній естафеті. Цього року спортивного свята виповнюється 69 років.


Перша легкоатлетична естафета в нашому місті відбулася в 1944 році і була приурочена до річниці визволення Дніпропетровська. Організаторами естафети були газети «Зоря» та «Дніпровська правда», які ініціювали проведення змагань на честь визволителів міста. Згодом естафету почали проводити 9 Травня, у День Перемоги.

 Як звичайно, на старт виходять команди загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, ПТУ, технікумів, вузів. Усього близько двох тисяч учасників.

Підходжу до групи спортсменів.

- Важко, хлопці, вам доведеться. Спека адже яка!

- Чи не важче, ніж визволителям міста, - усміхаються хлопці.

Урочисте шикування, напутні промови, і ось вже дано перший старт.

Маршрут естафети складався з 12 етапів: 6 чоловічих і 6 жіночих протяжністю 3 км. І проходив він по проспекту Карла Маркса і Набережній Леніна.

Після забігів естафети був даний старт чемпіонату України з напівмарафону (21 км 97,5 м). Чемпіонські звання України розігрувалися серед дорослих, молоді та юніорів. Одночасно з марафонцами на 3 км і 6 км в програмі чемпіонату міста стартували ветерани та мешканці міста.

Учасники успішно впоралися і з дистанцією, і з тридцятиградусній спекою, продемонстрували зрослу майстерність. Спортивне свято вдався. Переможців вітали і вручали нагороди засновники естафети - ЗМІ міста.

Почесна грамота, приз і пам’ятні подарунки від газети «ЗОРЯ» були вручені представниками першої газети Дніпропетровщини абсолютному чемпіону - команді Дніпропетровського обласного вищого училища фізичної культури.

Але найголовніше, що ми через десятиліття зберігаємо естафету священної пам’яті про героїчний подвиг визволителів Дніпропетровська.



повідомляє zorya.org.ua/
 

Розповісти

назад

Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.

система комментування CACKLE
Погода, Новости, загрузка...

НОВІ КОМЕНТАРІ
РЕКЛАМА

Головні новини України і Світу.

Новини шоу бизнеса
Загрузка...
Загрузка...
Афіша фільмів на KINOafisha.ua

 

Loading...

Всі права захищено © biznesoblast, 2011. Передрук матеріалів для Інтернет-видань можливий лише за умови активного гіперпосилання на biznesoblast.com Зроблено web-студією "ZAVEL".