This version of the page http://cn.biznesoblast.com/cn/3522/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-01-15. The original page over time could change.
У Лісках нема вуличного освітлення, а в Максаках не знають, що робити з будівлею школи - Чернігів Бізнес-область
Закрити

Отримувати новини на електронну пошту

В закладки

РЕКЛАМА

Трудоустройство в Чернигове
Территориальный представитель
Личный водитель
Разнорабочий
Медицинский представитель
Токарь
ищу работу финансист Запорожье


Интернет реклама УБС

У Лісках нема вуличного освітлення, а в Максаках не знають, що робити з будівлею школи

18.02.2013

У районі тривають загальні збори жителів територіальних громад, на яких сільські голови звітують про свою роботу і діляться планами. Зібрання громад відбулися у Лісках та Максаках.


Лісківський сільський голова Микола Лавський детально поінформував земляків про зроблене для громади торік.

У селі працюють сім пунктів приймання молока. Обробляється майже вся земля, яка знаходиться на території сільської ради. Окрім місцевого сільгоспкооперативу «Лан», поля засівають і засаджують орендарі – сільгосппідприємства Кукович, Феськівки, райцентру та племпідприємство.

Торік до сільського голови надійшло 145 звернень, які, за його словами, усі були розглянуті.

У селі успішно працюють усі заклади соціально-культурного призначення. Однак є й негативи – дитсадка у селі нема, вулиці не освітлюються, меншає корів і коней у жителів населеного пункту.

Невдоволена громада і автобусним сполученням з райцентром, низькою закупівельною ціною на молоко, станом доріг.

Начальник управління агропромислового розвитку РДА Павло Терентієв, який був на зібранні, запропонував селянам об’єднуватися у кооперативи – по виробництву молока, м’яса, вирощуванню городини та садовини. На думку Павла Олександровича, таким способом можна значно ефективніше відстоювати права й інтереси селян.

Дільничний інспектор міліції Дмитро Ворона повідомив, що торік на території Лісківської сільської ради розкрито п’ять кримінальних злочинів, складено близько 30 адміністративних протоколів за самогоноваріння, пияцтво та керування автотранспортом у нетверезому стані. І просив його інформувати про «точки», не бути байдужими, бо тільки спільно, громадою можливо позбутися негативу у повсякденному житті.

І ями, і канави

Жителі Максаків висловили своє обурення тим, що для них не організовується хоча б раз на місяць під’їзд до стоматолога у Ліски.

Як відомо, у селі закрито школу, а її будівля не має нового призначення, тому і псується під дією дощів та снігів. Приміщення, ясна річ, не опалюється, тож руйнується потихеньку. Дитсадок у селі теж не діє. На загальних зборах було вирішено зняти будівлю з балансу. Нині у колишньому дошкільному закладі розмістилася пошта.

Нарікали батьки учнів, яких шкільний автобус доставляє до школи в Мену, на те, що діти змушені їхати через Майське до райцентру, оскільки дорога Максаки – Мена в ямах та вибоїнах, а по її узбіччях – старезні трухляві верби, які від вітру падають на проїжджу частину.

Максаківці бажають частіше бачити у своєму селі дільничного інспектора міліції. А ще нарікають на невпорядковане сміттєзвалище, іноді не прочищені від снігу сільські дороги, темні вулиці… Автобусне сполучення з райцентром нікудишнє, отож, аби добратися до лікарні чи якоїсь установи, хоч вертоліт викликай.

Селяни хочуть мати більший відсоток оплати за здані в оренду земельні наділи. І молоко здавати майже задарма теж не бажають.

На зборах у обох населених пунктах були присутні і виступили голова райдержадміністрації Анатолій Соломко, орендарі, керівники деяких районних установ та організацій.

Повідомляє "Наше слово"

Розповісти

назад

Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.

система комментування CACKLE
Погода, Новости, загрузка...

НОВІ КОМЕНТАРІ
РЕКЛАМА

Головні новини України і Світу.

Новини шоу бизнеса
Загрузка...
Загрузка...
Афіша фільмів на KINOafisha.ua

 

Loading...

Всі права захищено © biznesoblast, 2011. Передрук матеріалів для Інтернет-видань можливий лише за умови активного гіперпосилання на biznesoblast.com Зроблено web-студією "ZAVEL".