— На пошуки 7-річного Сергійка вирушили майже дві сотні наших співробітників і волонтерів, — розповів  начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук. — Вони прочісували всі закутки та ймовірні місця перебування дитини, та результати були марними. Аж тут двоє оперативників помітили на снігу дорослі й дитячі сліди, які вели в ліс...

Був снігопад, який набирав силу. Аби не втратити єдину зачіпку, правоохоронці пішли цими плутаними слідами. І близько 2-ї години ночі вони вийшли на поле до невеликої будки без дверей, що залишилася на місці колишнього водозабору. Там вони і побачили дитину, яка спала просто на землі.

Через короткий час правоохоронці встановили й того, хто перед цією надзвичайною подією втерся у довіру до дітей, які гралися в сніжки, і хитрощами викрав Сергійка. На щастя, насилля з боку молодика, який вже, до речі, раніше притягався до кримінальної відповідальності, дитина не зазнала. Але страшно навіть подумати, чим для хлопчика могла б завершитися цієї довгої грудневої ночі ночівля у будці посеред поля за мінусової температури. 

Слідчим відділенням Рожищенського райвідділу УМВС України у Волинській області розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. За викрадення дитини затриманому загрожує до п’яти років позбавлення волі. Нині зловмисник перебуває під вартою, а правоохоронці з’ясовують усі обставини надзвичайної події, що, на щастя, завершилася лише переляком.

Водночас ця історія ще раз нагадала: батьки мають навчати дітей вмінню казати категоричне «Ні!», якщо незнайомці під будь-яким приводом пропонують кудись піти з ними.