This version of the page http://kpi.ua/popov (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-12-24. The original page over time could change.
Попов Антон. На ФЕЛ досліджують здоров'я людини | Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" 

МапаРозкладe-КампусПоштаВеб-камериWIKIРадіо КПІБібліотекаПослуги

Ви є тут

Попов Антон. На ФЕЛ досліджують здоров'я людини

У складі Київського політехнічного є підрозділи, без яких неможливо уявити технічний університет: машино- та приладобудування, хімічних та енергетичних технологій, радіотехніки та електроніки тощо. Та останнім часом усе частіше з'являються лабораторії й кафедри, що провадять дослідження на межі двох чи кількох наукових напрямів: медичної кібернетики, екологічних приладів і систем, біотехнології, біомедичної електроніки та ін.

Приміром, на ФЕЛ давно й успішно займаються біомедичними електронними системами для діагностики захворювань людини. Групу науковців з розробки, дослідження й удосконалення методів, програмного й апаратного забезпечення цих систем очолює професор В.О. Фесечко. Людина цілеспрямована, працьовита, допитлива й неординарна, він завжди притягує до себе молодь. Його студенти  з часом стають колегами на кафедрі, а потім і самі допомагають молодим робити перші кроки в науку. Сьогоднішня розповідь  про одного з них – доцента кафедри фізичної та біомедичної електроніки НТУУ "КПІ", старшого наукового співробітника НДІ прикладної електроніки Антона Попова.

Це тепер він Антон Олександрович, перспективний науковець, заступник декана ФЕЛ з навчально-наукової роботи та міжнародного співробітництва, а 1997-го Антон – худорлявий хлопчина, випускник Технічного ліцею НТУУ "КПІ" – робив непростий вибір: який напрям обрати, на який факультет подавати документи.  Тоді, мабуть, йому сприяло провидіння, бо поєднав свою долю з факультетом електроніки, який і донині вважає найцікавішим в університеті. З третього курсу А. Попов працює в науковій групі з розробки діагностичних систем під керівництвом проф. В.О. Фесечка. У 2003-му отримує диплом магістра за спеціальністю "Фізична та біомедична електроніка" і стає лауреатом конкурсу на кращу магістерську роботу КПІ, а в 2006-му йому вже присуджено вчений ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.11.17 – біологічні та медичні прилади і системи. Далеко не кожному вдається здійснити такий стрімкий прорив. 

На сьогодні до кола наукових інтересів А.О.Попова входять: структурний та динамічний аналіз електроенцефалограм та сигналів варіабельності ритму серця; аналіз електричної активності головного мозку людини для ранньої діагностики епілепсій різної природи; компонентний аналіз серцевого ритму; моніторинг глибини анестезії; системи управління апаратами штучної вентиляції легень; методи оцінки якості сну людини; методи оцінки синхронізації та зв'язності систем та органів людини; адаптивні методи побудови материнських вейвлет-функцій та ін. питання застосування математичних методів обробки і аналізу сигналів для отримання діагностичноважливої інформації.

Крім того, він викладає дисципліни "Теорія сигналів", "Теорія біомедичних сигналів", "Цифрова обробка та аналіз біомедичних сигналів і зображень", керує курсовим та дипломним проектуванням, є науковим керівником трьох аспірантів. Протягом останніх років А.О.Попов брав участь у конференціях та семінарах в Україні, Польщі, Литві, Німеччині, Південній Кореї, Туреччині, Бельгії. Проводив дослідження спільно з німецькими колегами в Інституті біомедичної техніки Технічного університету м. Дрезден (Німеччина).

А ще Антон Олександрович Попов є членом організаційного та програмного комітету міжнародних конференцій "Електроніка та нанотехнології" й "Електроніка", які щорічно проводяться на ФЕЛ. Бере активну участь у роботі Інституту інженерів з електроніки й електротехніки (ІЕЕЕ) – є радником студентського відділення ІЕЕЕ в КПІ та відповідальним за розвиток членства по Секції Україна ІЕЕЕ.

Студенти із задоволенням відвідують його заняття, колегам приємно працювати поряд, бо Антон Олександрович цікава, толерантна й непересічна особистість. За підсумками університетського конкурсу він отримав почесне звання "Молодий викладач-дослідник – 2011". 

За інф. ФЕЛ

Викладачі - дослідники
Викладачі, співробітники КПІ
Київський політехнік
закрити
Вхід до електронної пошти НТТУ "КПІ"

закрити
Радіо НТТУ "КПІ" Авторські програми Група Вконтакті
закрити

Авторські програми на радіо КПІ

  • Афіша
  • Вільна каса
  • ДуровНЕпришел
  • Ёлки-палки
  • ЛітБлог КПІ
  • Овочі режиму
  • По душам
  • Рок Школа
  • У кіно з Вікою
  • ФаСоль
закрити

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

НТУУ «КПІ» Вхід до системи
закрити

Департамент навчальної роботи

Розклад занять Розклад сесії Розклад для викладачів
закрити

Електронні платежі

Оплата за гуртожиток Послуги зв'язку Оплата квитків
закрити

Бібліотека

Сайт бібліотеки Каталог