This version of the page http://nmp.org.ua/index.php/zhuri/9-novosti (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-12-16. The original page over time could change.
Журі

Визначено кращого лікаря України!


Протягом 22-25 жовтня 2013 року на стенді Національної Медичної Премії у межах 22 Міжнародної виставки "Охорона здоров'я 2013" Public Health працювала виборча дільниця з вибору кращих медичних працівників України. Усі бажаючі представники медичної спільноти мали змогу взяти участь у виборах, висловивши тим самим свою активну професійну та громадську позицію.

Як повідомляє попередньо Виконавча дирекція конкурсу "Національна Медична Премія", результати голосування наразі не оприлюднюватимуться. Вони враховуватимуться під час роботи трьохрівневого Журі конкурсу, яке розпочне свою діяльність у грудні поточного року. Однак, наразі беззаперечним лідером голосування став медичний працівник з Києва, за кандидатуру якого проголосувало понад 70 % виборців.

З повним переліком медичних працівників, за яких мали змогу проголосувати їх колеги, та кандидатури яких номінуються на отримання найвищої громадської відзнаки у сфері медицини ви маєте змогу ознайомитись на сайті Національної Медичної Премії.

Нагадаємо, що усі бажаючі гості та учасники медичної виставки Public Health з числа медичної спільноти мали змогу проголосувати виключно за 1го із 100 кандидатів, які попередньо увійшли до Реєстру "ТОП100 в медицині".

Реєстр "ТОП100 в медицині" є основою визначення лауреатів Національної Медичної Премії.

В Харкові обговорили новий формат взаємовідносин лікарів і пацієнтів та презентували Національну Медичну Премію!


Захист прав пацієнта та медичного працівника є беззаперечним атрибутом повноцінного та якісного функціонування системи охорони здоров’я. Про це та про проблеми, які вирішує Національна Медична Премія йшлося на засіданні круглого столу «Модельна платформа консультування громадян стосовно права на охорону здоров’я», який відбувся 18 листопада 2013 року в Харкові.

Презентувала соціальний проект, що покликаний підвищувати престиж професії лікаря в українському суспільстві, Ірина Земляна, секретар Оргкомітету Національна Медична Премія. Ірина Олександрівна розкрила соціальну користь ініціативи щорічно відзначати кращих представників медичної спільноти, ознайомила учасників круглого столу з дорожньою мапою проекту, процедурою відбору лауреатів, а також розкрила подальші плани Національної Медичної Премії.

Секретар Оргкомітету нагадала, що від 1 листопада поточного року всі організації, що працюють в сфері охорони здоров'я, на території Харківської області, можуть подавати кандидатури тих представників медичної спільноти, рівень професіоналізму та особисті якості яких є гідним найвищої громадської відзнаки у сфері медицини - Національної Медичної Премії.

Підсумки конференції "Актуальні питання експорту-імпорту лікарських засобів"

 

1 листопада 2013 року у Києві відбулась Міжнародна конференція "Актуальні питання експорту-імпорту лікарських засобів", організатором якої виступив Український фармацевтичний інститут якості.

Інформаційним спонсором конференції стала Національна Медична Премія, яка презентувала учасникам заходу, обличчя кращих лікарів України на банерах, що розміщувались у холі реєстрації та залі проведення конференції.

З підсумками конференції – пропонуємо ознайомитись нижче:

 

Ліцензування імпорту: актуальні питання

Ліцензування імпорту, яке введено в Україні з 1 березня 2013 .р., – досить складний процес для багатьох суб'єктів господарювання. Але треба віддати належне регуляторним органам — вони роблять усе можливе, щоб максимально полегшити фармбізнесу подолання цієї насправді дуже важливої сходинки на шляху подальшої гармонізації українського фармацевтичного законодавства з нормами Європейської спільноти.

 

Час змін

Складній проблемі регуляторних змін, пов'язаних із запровадженням ліцензування імпорту, було присвячено конференцію «Актуальні питання експорту-імпорту лікарських засобів», яка пройшла 1 листопада ц.р. у Києві. Організаторами заходу стали Державне підприємство “Український фармацевтичний інститут якості” та Державний навчальний центр з Належної Виробничої/Дистриб'юторської практики.

Українська фармація останнім часом переживає період активних змін. З регуляторного хаосу пострадянських часів за 20 років вдалося перейти до загальної гармонізації фармацевтичного законодавства з європейським, впровадити низку норм належних практик. Наступна мета — поетапне введення ліцензування імпорту европейського зразка, яке розпочнеться з 1 грудня 2013 р.

Узагальнюючи, суть ліцензування імпорту зводиться до того, що імпортувати препарат може тільки компанія – резидент країни, в яку здійснюється імпорт. До того ж імпортер бере на себе не лише комерційні функції, але й частину технічних функцій виробника лікарського засобу — а саме контроль за якістю взагалі та фармаконагляд і запобіжні ходи щодо потрапляння фальсифікованої продукції в легальний ланцюг дистрибуції зокрема.

Звісно, втілення цих вимог для суб'єктів господарювання, чия діяльність пов'язана з імпортом лікарських засобів, є досить складною проблемою — адже потрібно навчити і призначити осіб, відповідальних за якість, укласти нові угоди тощо. Але, як переконалися учасники конференції, при грамотному підході до проблеми, незручності, пов'язані з впровадженням ліцензування імпорту, можна звести до мінімуму.

 

Європейські вимоги

Зі вступним словом до учасників заходу звернувся народний депутат України, Голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення розвитку фармації, здійснення фармацевтичної діяльності, виробництва та обігу виробів медичного призначення, розвитку сучасних медичних технологій Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Андрій Шипко, який також передав вітання всім учасникам конференції від імені Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Тетяни Бахтеєвої.

Доповідь Голови Державної служби України з лікарських засобів Олексія Соловйова була присвячена етапам впровадження європейських вимог до ліцензування імпорту.

Він нагадав, що з 1 березня 2013 року вступив у силу Закон України «Про внесення змін до деяких законів України з ліцензування імпорту лікарських засобів та визначення терміна «активний фармацевтичний інгредієнт», яким установлено, що господарська діяльність з імпорту лікарських засобів підлягає ліцензуванню. Даний етап характеризується впровадженням в Україні спрощеної процедури ліцензування імпорту лікарських засобів, яка діє з 1 березня до 1 грудня 2013 року.

Подальше впровадження європейської моделі ліцензування імпорту ліків передбачає поетапне введення вимог GMP до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів.

О.Соловйов зауважив, що  цей Закон визначає Держлікслужбу України як   орган ліцензування господарської діяльності з імпорту лікарських засобів. Також були затверджені відповідні Ліцензійні умови та Порядок перевірки перед видачею ліцензії. «На даний момент процедура ліцензування імпорту лікарських засобів чітко виписана, прозора і нескладна, що підтверджує статистика. Всі суб'єкти господарської діяльності, які зверталися до нас по ліцензію, отримали її з першого разу. Сьогодні ліцензійний реєстр налічує 170 ліцензіатів», – проінформував Голова Держлікслужби України.

Голова Держлікслужби України наголосив, що з 1 грудня істотно зростає роль Уповноваженої особи компанії-імпортера, що зобов'язана перевірити всі супровідні документи на серію лікарського засобу, отримані від виробника, зокрема й сертифікат якості на серію, і за наявності позитивного Висновку про якість від Держлікслужби України видати Дозвіл на випуск (реалізацію) або на використання у виробництві.

«Виконання операторами ринку чітко виписаних та «зрозумілих» європейських вимог має стати нормою для всіх учасників, залучених у процес обігу ліків на території України. Тільки в цьому випадку наші українські пацієнти зможуть гарантовано отримати доступ до справді якісних, ефективних і безпечних лікарських препаратів», – зазначив Голова Держлікслужби України О.Соловйов.

 

Державний контроль при ввезенні лікарських засобів

Виступ начальника відділу організації державного контролю при ввезенні на митну територію України Департаменту організації державного контролю якості лікарських засобів Держлікслужби України Костянтина Романенка був присвячений організації державного контролю лікарських засобів при їх ввезенні на територію України.

Як зазначив доповідач, згідно з чинним законодавством, суб'єкт господарювання протягом 5 днів після розмитнення вантажу повинен подати заявку на проведення контролю якості лікарських засобів до територіального органу Держлікслужби України. Отримавши заявку, орган проводить експертизу документів та огляд вантажу. Якщо лікарський засіб вироблено в державах,уповноважений орган у сфері контролю якості яких є членом  PIC/S, немає потреби здійснювати лабораторний аналіз. В інших випадках проводиться лабораторний аналіз серії препарату.

На лабораторний аналіз також відправляють препарати, в яких при візуальному огляді виявлено незначні відхилення. Якщо ці відхилення будуть визнані некритичними, можна видавати дозвіл на ввезення серії лікарського засобу,  констатував промовець.

К. Романенко навів низку статистичних даних, які ілюструють ефективність роботи Держлікслужби України з видачі дозволів на ввезення лікарських засобів на митну територію України. Так, з початку року 17 територіальних підрозділів Держлікслужби України провели  902 лабораторних контролі серій лікарських засобів за заявками 180 суб'єктів господарювання. Загалом перевірку якості пройшли понад 4 тис. препаратів (не включаючи імунобіологічні препарати). Загалом на лабораторний аналіз надійшло понад 8 тис. серій лікарських засобів. Із них на контроль якості направлено 550 серій.

Представник Держлікслужби України звернув увагу на основні проблеми, через які суб'єкти господарювання зазнають труднощів при ввезенні в Україну імпортних лікарських засобів.  Насамперед це – прострочений термін реєстрації або коли  термін реєстрації добігає кінця (раніше ніж за 6 місяців). Досить часто визнають недійсним сертифікат GMР, виданий на іншу виробничу дільницю, а не на ту, що вказана в реєстраційному досьє. У цьому разі, а також якщо на упаковці препарату вказано лише адресу юридичної особи, яка є власником торгової ліцензії, доводиться робити відповідні запити. А це вимагає багато часу, що, ясна річ, позначається на термінах отримання видачі дозволу на ввезення серії лікарських засобів.

Нерідко зустрічається і така проблема, як відсутність одного або декількох показників якості у специфікації до імпортованого лікарського засобу порівняно з відповідними показниками в реєстраційному досьє. Відсутність будь-якого показника трактується як невиконання контролю якості.

Ще одна "болюча тема" роботи з суб'єктами господарювання – переклад документації. За словами доповідача, досить часто заявники подають переклад документів, що відверто не відповідає оригіналу. Приміром, у перекладеному документі може бракувати частин тексту або бути "зайвими" кілька абзаців. Найчастіше відмова прийняти подібні переклади викликає обурення суб'єктів господарювання. Однак коректний переклад документації є однією з основних вимог. Тому в інтересах самих же заявників – здійснити грамотний переклад.

Трапляється і така невідповідність, коли імпортований препарат не зазначений у додатку до ліцензії на імпорт. У цьому разі дозвіл на ввезення отримати неможливо.

Докладно доповідач описав і проблему невідповідності в маркуванні лікарських засобів, що ввозяться на територію України. Головною невідповідністю, за його словами, є використання в упаковці друкованої продукції з неактуальною інформацією, відсутність шрифту Брайля, відсутність перекладу українською мовою, занадто дрібний розмір шрифту інструкції.

Представник Держлікслужби України зазначив, що чинний на сьогодні Наказ МОЗ України № 903 дещо спростив вимоги до оригінал-макетів, що їх долучають до реєстраційного досьє. Так, на сьогодні потрібно затверджувати не оригінал-макети вторинної упаковки, а лише текст на них (але, за бажанням, заявники можуть розмістити й оригінал-макет у базі Держлікслужби України). У разі, якщо препарат був зареєстрований до набуття чинності Наказу МОЗ України №903, затвердженим вважається той текст, що був розміщений на зображенні оригінал-макету.

 

Справи юридичні

Цікаву доповідь “Нові виклики для фармбізнесу: кримінально-правові аспекти діяльності” представив Тарас Безпалий, адвокат, старший юрист юридичної фірми Vox Legum. Він звернув увагу слухачів на те, що низка помилок, допущених у роботі співробітниками фармкомпанії, може стати підставою для кримінального розслідування. Наприклад, імпортер зобов'язаний зберігати та надавати на запит контролюючих органів документи, що стосуються ввезення, зберігання, транспортування, дистрибуції та утилізації лікарських засобів.

Крім того, як акцентував доповідач, з листопада 2012 року набув чинності новий Кримінально-процесуальний кодекс, який не передбачає стадії перевірки заяви про вчинення злочину. Тобто будь-яка заява про скоєння злочину вноситься до реєстру досудових рішень. Наприклад, підставою для порушення кримінальної справи можуть стати результати перевірки податкової інспекції, передача Держлікслужбою України правоохоронним органам документів, що свідчать про фальсифікації суб'єктом господарювання лікарських засобів, або просто заява про кримінальне правопорушення, подана третьою особою (наприклад, покупцем).

Найбільш часто правоохоронні органи притягають до відповідальності фармкомпанії через такі порушення, як ухилення від сплати податків, контрабанда лікарських засобів, збут фальсифікованих лікарських засобів (при цьому доповідач зауважив, що питання про те, була фальсифікація явною чи ні, вирішується вже в процесі кримінального розслідування).

 

Який шлях обрати?

З цікавою доповіддю “Перехід до нової моделі ліцензування та контролю якості: який шлях обрати бізнесу?” виступив Борис Даневич, співголова Комітету з питань охорони здоров'я Американської торгової палати в Україні.

На початку свого виступу доповідач окреслив  факт існування  певної напруженості на фармринку. Всі чекають на 1 грудня, коли стартуватиме перша фаза ліцензування імпорту. Втім, як наголосив Б. Даневич, результатом кропіткої співпраці між представниками фармспільноти та регуляторних органів стали певні домовленості, які передбачають перехідний період, завдяки якому імплементація вимог ліцензування імпорту не створюватиме бар'єрів для функціонування ринку.

Навпаки — запровадження ліцензування імпорту може сприяти інтенсивному росту деяких сфер фармбізнесу. Наприклад, вже сьогодні спостерігається бурхливий розвиток лабораторій, сертифікованих для виконання лабораторних досліджень якості лікарських засобів. Найближчим часом можна очікувати такого ж обсягу пропозицій у цій сфері, як і на європейських ринках.

Щоб усвідомити можливий розвиток подій, на думку Б. Даневича, варто порівняти ті варіанти, що історично склалися, – європейську та українську моделі регуляції імпорту лікарських засобів.

Зокрема, в країнах об'єднаної Європи процеси глобалізації призвели до активного проникнення на загальноєвропейський ринок імпортованих препаратів. Тому дуже важливим було убезпечити пацієнтів від фальсифікації лікарських засобів. Щоб  досягти цієї мети, вирішили покласти на імпортера низку технічних функцій фінального виробника. Держава не контролює якість імпортованих лікарських засобів (ця функція передана імпортеру), а лише стежить за тим, щоб саме імпортер належним чином контролював якість препаратів.

Тому в країнах ЄС імпортер здебільшого входить до складу корпорації виробника і є його представником в ЄС.

В Україні історично одна юридична особа поєднувала функції імпортера та дистрибутора і виконувала суто комерційні функції. При цьому контроль  за якістю здійснювала держава.

Сьогодні існує паралельний контроль якості лікарських засобів, який провадять держава та імпортер, а через 3 роки цей процес буде покладено на суб'єкти господарювання.

Головна проблема полягає в тому, що в Україні досить багато дистрибуторів-імпортерів, яким надходять ліки від іноземних постачальників. До того ж в одній корпорації, з якою працює український дистрибутор-імпортер, може бути кілька юридичних осіб – власників реєстраційного посвідчення, і ще більше заводів, де виготовляється той чи інший препарат. Частина цих підприємств може бути контрактною, такою, що не входить до складу корпоративної структури. Тобто все це зумовлює певні труднощі.

Як зауважив Б. Даневич, існують два зразки пристосування ідеї ліцензування імпорту до національних реалій. Перший із них, більш м'який, передбачає збереження нинішньої моделі дистрибуторів, незалежних від виробників. При цьому їм доведеться співпрацювати з власниками реєстраційних посвідчень та кінцевими виробниками. Слід зрозуміти, що власнику реєстраційного посвідчення буде зручніше сконцентруватися на роботі з двома-трьома великими імпортерами.

Такі імпортери здійснюватимуть контроль якості і далі розповсюджуватимуть препарати на внутрішньому ринку.

Альтернатива (особливо для великих корпорацій з кількома власниками реєстраційних посвідчень) — це створення в корпоративній структурі власних імпортерів, які концентруватимуться на функціях виробника.

Також сьогодні проводяться переговори з Держлікслужбою України про те, щоб виробники з країн PIC/S могли імпортувати свої ліки в Україну за спрощеною процедурою. Це нормальний процес євроінтеграції України. Європейські норми дозволяють наявність єдиного імпортера на всі країни спільноти.

 

Теорія та практика

З дуже цікавою і докладною доповіддю, присвяченою практичним аспектам дотримання вимог законодавства при експорті лікарських засобів, зокрема вимогам до досьє імпортера, які набувають чинності з грудня 2013 року, виступила Наталія Литвиненко, заступник начальника Управління ліцензування та сертифікації виробництва, начальник відділу ліцензування виробництва та контролю за дотриманням ліцензійних умов Держлікслужби України.

Як зазначила доповідач, у функціонуванні в країні сильної регуляторної системи зацікавлений насамперед бізнес. Саме за розвиненої регуляторної структури можливе делегування низки контролюючих функцій суб'єктам господарювання, що в довгостроковій перспективі вигідно для фармбізнесу.

Роль же держави, наголосила представник Держлікслужби України, – створити адекватні механізми для ввезення лікарських засобів, що виключають ризик їх фальсифікації. До такого рішення  дійшли всі країни учасники PIC/S, як ті, що є членами   ЄС, так і ті, що розташовані поза межами Європи (наприклад – Індонезія та Сінгапур).

Україна імплементувала більшу частину європейських ліцензійних правил, в тому числі відповідність імпортера, як релізера препарату, нормам GMP (втім, на думку Н. Литвиненко, під час інспекцій перевіряється й стан складів, тому імпортер повинен відповідати не тільки нормам Належної Виробничої Практики, а й Належної Дистрибуторської Практики, хоча, згідно з європейськими стандартами, імпортер вважається саме виробником, а не дистрибутором).

Щоправда, в  регуляторній базі України та ЄС існує і низка відмінностей. Наприклад,  у нашій країні не підлягають ліцензуванню лікарські засоби, ввезені для проведення клінічних досліджень. Крім того, у нас поки існує державний контроль якості лікарських засобів, ввезених з країн ЄС.

Цікаво, що при введенні ліцензування імпорту Україна багато в чому спиралася на досвід свого західного сусіда – Польщі. Так, за прикладом Польщі було вирішено вимагати внесення даних про імпортера у реєстраційне досьє препарату (ця вимога відсутня в законодавстві деяких країн ЄС). Втім, як акцентувала доповідач, у нас це ще справа майбутнього.

Один з основних документів, який вимагають для провадження імпорту лікарських засобів, – це досьє імпортера. Саме щодо нього, каже доповідач,  з боку імпортерів спостерігається певний ажіотаж. Суб'єкти господарювання у підготовці досьє вбачають труднощі, хоча, на думку Н. Литвиненко, цей документ носить здебільшого презентаційний характер і підготувати його досить просто.

Особливу увагу  фахівець приділила питанню функцій Уповноважених осіб з якості компаній-імпортерів, які підписують дозвіл на виготовлення продукції в індивідуальній упаковці або дозвіл на використання у виробництві препаратів у формі in bulk. Уповноважена особа повинна перевірити всю супровідну документацію та гарантувати, що дану партію лікарських засобів вироблено легально, тобто запобігти потраплянню фальсифікованих лікарських засобів у легальний ланцюг дистрибуції.

Крім того, Уповноважена особа повинна провести аудит зарубіжного постачальника перед укладенням технічної угоди. Сама ж технічна угода між закордонним виробником та імпортером має бути прописана максимально чітко, з детальним описом усіх обов'язків обох сторін. Найчастіше імпортер є власником торгової ліцензії (“заявником” за українською регуляторною термінологією). У цьому разі дотримується вимога, щоб власник реєстраційного свідоцтва був резидентом. До того ж він має досконально розбиратися в нюансах локальної регуляторної бази своєї країни.

Поки що в Україні ліцензування імпорту вводиться в спрощеному, порівняно з країнами ЄС, варіанті, але введення повноцінного ​​ліцензування – справа найближчого часу. І щоб нові вимоги не застали зненацька, до їх впровадження українським імпортерам слід готуватися вже зараз, – підсумувала доповідач.

 

Прес-служба Фармацевтичного Кур’єра

Дипломами кандидатів у лауреати Національної Медичної Премії нагороджено ще 2 представники медичної спільноти!

 

14 листопада на Вченій раді Інституту стратегічних досліджень МОЗ України відбулось вручення дипломів кандидатів у лауреати Національної Медичної Премії Ященко Юрію Борисовичу (професор кафедри нефрології НМАПО ім. П.Л. Шупика) та Дудіній Олені Олександрівній (заввідділенням охорони здоров’я матері і дитини ДУ "Український інститут стратегічних досліджень МОЗ України").


Вручила дипломи кандидатам від імені Організаційного комітету Ірина Земляна, секретар Оргкомітету Національна Медична Премія, додавши, що відтепер доля кандидатів у руках Журі. Хто з них стане кандидатами та отримає найвищу громадської відзнаки у сфері медицини - знатимемо у червні 2014 року!

Вітаємо з ювілеєм Ісаака Михайловича Трахтенберга!

11 листопада 2013 року виповнюється 90 років з дня народження і 65 років наукової, педагогічної і громадської діяльності видатного українського вченого в галузі медицини праці та профілактичної токсикології – Ісаака Михайловича Трахтенберга.

Від імені Організаційного комітету, до складу якого входить Ісаак Михайлович, та Виконавчої дирекції Національної Медичної Премії вітаємо видатного вченого з ювілеєм! У цей знаменний для української медицини день, зачимо Ісааку Михайловичу міцного здоров’я, добра, злагоди та сімейного затишку! Щиро вдячні за вагомий внесок у справу відзначення кращих представників медичної спільноти України, який реалізується завдяки проведенню конкурсу "Національна Медична Премія".

У різні роки на Ісаака Михайловича покладались різні професійні обов’язки, однак найтісніше науковий шлях вченого був пов’язаний з ДУ “Інститут медицини праці НАМН України”. Ісаак Михайлович, як творчий лідер колективу, високо цінує активність і самостійність думки співробітників, уміння  доказово обґрунтовувати свою позицію. У  той же час, будучи науковою і творчою особистістю, якій властива вимогливість до себе і захопленість справою, вчений вміє прислухатися до доброзичливих порад і зауважень колег і опонентів.
Багаторічна плідна праця Ісаака Михайловича відзначена високими державними нагородами, зокрема орденом “За заслуги III ступеня”. Як учасник оборони Києва, евакуації і реевакуації інституту, був нагороджений медалями “За оборону Києва”, “За доблесну працю у Велику Вітчизняну війну 1941-1945 рр..” та рядом почесних грамот і дипломів президії Національної академії наук та академії медичних наук України. У 2011 році Ісаак Михайлович – нагороджений почесною грамотою Президії Верховної Ради України “За заслуги перед Українським народом”, а у 2013 році - номінований на отримання Національної Медичної Премії у категорії “Гордість української медицини”.

Трахтенберг Ісаак Михайлович – професор, доктор медичних наук, академік Національної академії медичних наук України, член-кореспондент Національної Академії наук України, заслужений діяч науки України, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки, кандидат у лауреати Національної Медичної Премії у номінації “Гордість української медицини”, завідувач лабораторії Інституту медицини НАМН України м. Київ.

Більше статей...

  1. Нові члени оргкомітету НМП 17.10.2013
  2. Розпочалось формування Реєстру 2014
  3. Продовжено збір документів кандидатів у лауреати 2013
  4. Фотопроект "Моя професія - моє покликання"

Новини проекту

Предыдущая Следующая Страница:

Визначено …

26-11-2013 Просмотров:386 Новости pr

Визначено кращого лікаря України! Протягом 22-25 жовтня 2013 року на стенді Національної Медичної Премії у межах 22 Міжнародної виставки "Охорона здоров'я...

Детальніше...

Конференці…

19-11-2013 Просмотров:445 Новости pr

В Харкові обговорили новий формат взаємовідносин лікарів і пацієнтів та презентували Національну Медичну Премію! Захист прав пацієнта та медичного працівника є...

Детальніше...

2 дипломи …

15-11-2013 Просмотров:629 Новости pr

Дипломами кандидатів у лауреати Національної Медичної Премії нагороджено ще 2 представники медичної спільноти!   14 листопада на Вченій раді Інституту стратегічних досліджень...

Детальніше...

Підсумки к…

14-11-2013 Просмотров:700 Новости pr

Підсумки конференції "Актуальні питання експорту-імпорту лікарських засобів"   1 листопада 2013 року у Києві відбулась Міжнародна конференція "Актуальні питання експорту-імпорту лікарських засобів",...

Детальніше...

Вітаємо з …

11-11-2013 Просмотров:664 Новости pr

Вітаємо з ювілеєм Ісаака Михайловича Трахтенберга! 11 листопада 2013 року виповнюється 90 років з дня народження і 65 років наукової,...

Детальніше...

Нові члени…

11-11-2013 Просмотров:660 Новости pr

У Оргкомітеті Національної Медичної Премії – поповнення!   Від 17 жовтня 2013 року до складу Організаційного комітету Національної Медичної Премії увійшли 2...

Детальніше...

Розпочалос…

01-11-2013 Просмотров:962 Новости pr

Розпочалось формування реєстру кращих медичних працівників 2014 року!   З 1 листопада 2013 року розпочалось формування Реєстру "ТОП100 в медицині" 2014...

Детальніше...

Продовжено…

30-10-2013 Просмотров:943 Новости pr

Продовжено термін збору виправлених та доповнених документів кандидатів у лауреати Національної Медичної Премії! 20% медичних працівників та лікувально-профілактичних закладів України, кандидатури...

Детальніше...

Фотопроект…

24-10-2013 Просмотров:1407 Новости pr

Фотопроект "Моя професія - моє покликання"   За останні 20 років в Україні помітно знизився рівень довіри до лікарів. За даними компанії...

Детальніше...

Пост-матер…

24-10-2013 Просмотров:1896 Новости pr

Відомі імена кандидатів у лауреати Національної Медичної Премії!   З повним варіантом ПОСТ-РЕЛІЗУ (текстом, фото, відео з церемонії, а також історією...

Детальніше...

Анонс стен…

22-10-2013 Просмотров:1332 Новости pr

Прийди та проголосуй за кращого лікаря України! Раді повідомити усім тим, кому небайдуже майбутнє української медицини, протягом 22-25 жовтня ви маєте...

Детальніше...

Анонс цере…

17-10-2013 Просмотров:1666 Новости pr

Хто стане лауреатом найвищої громадської відзнаки у сфері медицини? 23 жовтня дізнайся першим імена потенційних кандидатів у лауреати! 23 жовтня у...

Детальніше...

Пост-реліз…

17-10-2013 Просмотров:1742 Новости pr

Відомий перелік кандидатів у лауреати Національної Медичної Премії! 17 жовтня 2013 року у Міжнародному залі МОЗ України відбулось планове...

Детальніше...

Анонс Оргк…

17-10-2013 Просмотров:1268 Новости pr

Оргкомітет Національної Медичної Премії погодить імена кандидатів у лауреати! 17 жовтня 2013 року в Міжнародному залі МОЗ України відбудеться засідання Організаційного...

Детальніше...

Бути лауре…

08-10-2013 Просмотров:1738 Новости pr

Бути лауреатом Національної Медичної Премії – не тільки престижно, але й вигідно! З того часу, як у 2012 році Київська дитяча...

Детальніше...

Hitech Adv…

20-09-2013 Просмотров:1767 Новости pr

Компанія "Hitech Advertisement" стала інноваційним медіа-партнером Національної Медичної Премії!

Детальніше...

З Днем фар…

17-09-2013 Просмотров:1969 Новости pr

Шановні представники фармацевтичної спільноти! Щиро вітаємо Вас з професійним святом - Днем фармацевтичного працівника! Важливою і значущою є ваша повсякденна, гуманна місія...

Детальніше...

Конференці…

05-09-2013 Просмотров:2117 Новости pr

  Уважаемые господа! 01 ноября 2013 г. в Киеве состоится Международная конференция «Актуальные вопросы экспорта-импорта лекарственных средств» (далее - Конференция). Организатор...

Детальніше...

Анонс цере…

21-08-2013 Просмотров:2316 Новости pr

Хто стане лауреатом найвищої громадської відзнаки у сфері медицини? 23 жовтня дізнайся першим імена потенційних кандидатів у лауреати! 23 жовтня у...

Детальніше...

Інтерв’ю з…

15-07-2013 Просмотров:2926 Новости pr

"Добра в цьому світі більше і все-таки воно перемагає": інтерв’ю з кращою медсестрою Івано-франківщини Наталією Ружило   Ружило Наталія Степанівна, головна медична сестра...

Детальніше...

Формування…

08-07-2013 Просмотров:3015 Новости pr

Розпочалось формування Реєстру "ТОП100 в медицині" 2013 року! До уваги трудових колективів лікувально-профілактичних закладів, професійних державних та незалежних організацій системи охорони...

Детальніше...

Стати меді…

02-07-2013 Просмотров:489 Новости pr

У межах першого в історії незалежної України конкурсу для медиків та закладів системи охорони здоров’я пропонуємо ознайомитись з презентацією, обравши...

Детальніше...

Реєстр - н…

25-06-2013 Просмотров:3449 Новости pr

Шановні пані та панове! Ознайомитися з переліком кращих представників медичної спільноти України, які увійшли до Реєстру "ТОП100 в медицині" 2012 року...

Детальніше...

Опублікова…

19-06-2013 Просмотров:2827 Новости pr

Опубліковано реєстр кращих представників медичної спільноти України! 17 червня 2013 року стали відомі імена кращих працівників системи охорони здоров’я України 2012...

Детальніше...

ОВОЗ грома…

17-06-2013 Просмотров:2632 Новости pr

Учасники реєстру "ТОП100 в медицині" 2012 року в категорії "Особливий внесок в охорону здоров’я": Громадські діячі"*   * Учасники реєстру, які набрали...

Детальніше...

Корпоратив…

17-06-2013 Просмотров:2702 Новости pr

Учасники реєстру "ТОП100 в медицині" 2012 року в категорії "Корпоративна соціальна відповідальність"*   * Учасники реєстру, які набрали найбільшу кількість експертних голосів,...

Детальніше...

ОВОЗ грома…

17-06-2013 Просмотров:2599 Новости pr

Учасники реєстру "ТОП100 в медицині" 2012 року в категорії ""Особливий внесок в охорону здоров’я": Громадські організації"*   * Учасники реєстру, які набрали...

Детальніше...

Медичні на…

17-06-2013 Просмотров:2736 Новости pr

Учасники реєстру "ТОП100 в медицині" 2012 року в категорії "Медичні навчальні заклади"*   * Учасники реєстру, які набрали найбільшу кількість експертних голосів,...

Детальніше...

Заклади ох…

17-06-2013 Просмотров:2852 Новости pr

Учасники реєстру "ТОП100 в медицині" 2012 року в категорії "Заклади охорони здоров’я"*   * Учасники реєстру, які набрали найбільшу кількість експертних голосів,...

Детальніше...

Викладачі …

17-06-2013 Просмотров:2878 Новости pr

Учасники реєстру "ТОП100 в медицині" 2012 року в категорії "Викладачі медичних навчальних закладів"*   * Учасники реєстру, які набрали найбільшу кількість експертних...

Детальніше...

Адміністра…

17-06-2013 Просмотров:3041 Новости pr

Учасники реєстру "ТОП100 в медицині" 2012 року в категорії "Адміністратори закладів системи охорони здоров’я України"*   * Учасники реєстру, які набрали найбільшу...

Детальніше...

Практикуюч…

17-06-2013 Просмотров:3721 Новости pr

Реєстр "ТОП100 в медицині" 2012 року: категорія «Практикуючі лікарі»*   * Учасники реєстру, які набрали найбільшу кількість експертних голосів, будуть внесені до...

Детальніше...

Реєстр …

17-06-2013 Просмотров:3092 Новости pr

Учасники реєстру "ТОП100 В МЕДИЦИНІ" 2012 року за категоріями: Категорія «Практикуючі лікарі» Категорія «Адміністратори закладів системи охорони здоров’я» Категорія «Ректори медичних навчальних закладів» Категорія...

Детальніше...

Інтерв’ю з…

11-06-2013 Просмотров:3418 Новости pr

"Будь здоровий, завжди здоровий!": інтерв’ю з кращим санологом України Геннадієм Апанасенком Апанасенко Геннадій Леонідович, завідувач кафедри спортивної медицини та санології...

Детальніше...

Інтерв'ю з…

04-06-2013 Просмотров:3549 Новости pr

"Врожденная потребность в вспомоществлении себе подобным является основой врачебного искусства": інтерв’ю з кращим практикуючим лікарем-хірургом Донецька Олександром Зубовим Зубов Олександр Дем'янович, лікар-хірург,...

Детальніше...

Інтерв’ю з…

28-05-2013 Просмотров:3627 Новости pr

«Пацієнт завжди має рацію, а медицина без знань – неможлива»: інтерв’ю з кращим ортопедом-травматологом Сімферополя Володимиром Мітьком Мітько Володимир Миколайович, лікар...

Детальніше...

НМП презен…

27-05-2013 Просмотров:3646 Новости pr

Національну Медичну Премію презентували у колі серцево-судинних хірургів України та Польщі!   23 травня 2013 року на урочистому відкритті V конгресу...

Детальніше...

Інтерв’ю з…

24-05-2013 Просмотров:3586 Новости pr

"Професія лікаря – це ще й щоденна подвижницька праця, яка вимагає постійної роботи над собою та щохвилинної пильності": інтерв’ю з Радиславом...

Детальніше...

Інтерв’ю з…

22-05-2013 Просмотров:4098 Новости pr

"Життя і смерть ходять поруч, а професіоналізм, колективізм, дотримання санітарно-гігієнічних норм та добре слово перемагають хвороби": інтерв’ю з кращим практикуючим лікарем...

Детальніше...

Привітання…

13-05-2013 Просмотров:4041 Новости pr

Вітаємо кращих медсестер України! З нагоди святкування Дня медичної сестри, вітаємо Абашкіну Ларису Олексіївну, Галапац Наталю Богданівну та Ружило Наталю Степанівну...

Детальніше...

НМП стала …

29-04-2013 Просмотров:3719 Новости pr

Національна Медична Премія стала переможцем 7-го Національного фестивалю соціальної реклами!   Національну Медичну Премію визнали одним із кращих рекламно-некомерційних проектів України...

Детальніше...

Результати…

25-04-2013 Просмотров:4166 Новости pr

Василь Лазоришинець – новий Голова Оргкомітету Національної Медичної Премії!   Засідання Оргкомітету Національної Медичної Премії від 24 квітня 2013 року, що...

Детальніше...

Засідання …

22-04-2013 Просмотров:3923 Новости pr

Засідання Оргкомітету Національної Медичної Премії відбудеться 24 квітня   Засідання Оргкомітету Національної Медичної Премії відбудеться 24 квітня 2013 року в конференц-залі...

Детальніше...

Презантацы…

18-04-2013 Просмотров:7692 Новости pr

Найвищу громадську відзнаку у сфері медицини презентували у межах обговорення питань приватної медицини Презентація Національної Медичної Премії – першого в історії незалежної...

Детальніше...

Медичній с…

12-04-2013 Просмотров:4226 Новости pr

Медичній сфері України є ким пишатися: Національна Медична Премія Читаючи більшість загальнопопулярних ЗМІ, дедалі частіше переконуєшся в тому, що значно безпечніше...

Детальніше...

Інтрев’ю з…

02-04-2013 Просмотров:4534 Новости pr

"Бачити дитину здоровою - для мене найбільша нагорода": інтерв'ю з кращим, на думку колег, кардіоревматологом України Валентиною Кононенко Кононенко Валентина Миколаївна, лікар...

Детальніше...

Інтрев’ю з…

22-03-2013 Просмотров:4838 Новости pr

"Медична сестра повинна мати стійкий характер і неабиякі організаторські здібності": інтерв’ю з кращою медичною сестрою Ларисою Абашкіною Абашкіна Лариса Олексіївна, медична сестра-анестезіолог...

Детальніше...

Презентаці…

22-03-2013 Просмотров:4338 Новости pr

Національну Медичну Премію презентували перед професорсько-викладацьким складом! 21 березня 2013 року у рамках ХІІІ Міжнародної наукової конференції щодо формування національних...

Детальніше...

Результати…

20-03-2013 Просмотров:4749 Новости pr

Березневе засідання Оргкомітету Національної Медичної Премії підвело підсумки діяльності у 2012 році   Перше у 2013 році засідання Організаційного комітету Національної Медичної Премії...

Детальніше...

Оргкомітет…

18-03-2013 Просмотров:4518 Новости pr

Підсумки 2012-го та плани 2013-го року з’ясовуватимуть на засіданні Оргкомітету Національної Медичної Премії завтра!   Завтра, 19 березня 2013 року, відбудеться...

Детальніше...

Анонс IV М…

17-03-2013 Просмотров:5356 Новости pr

IV МІЖНАРОДНИЙ МЕДИЧНИЙ ФОРУМ, один із партнерів Національної Медичної Премії, відбудеться 16-19 квітня!     16 – 19 квітня 2013 року у м....

Детальніше...

Раїса Бога…

12-03-2013 Просмотров:4757 Новости pr

Раїса Богатирьова повідомила, що «держава докладатиме зусиль для підвищення соціального статусу та зміцнення престижу професії медика» Нещодавно Міністр охорони здоров'я України...

Детальніше...

Інтерв'ю з…

15-03-2013 Просмотров:4950 Новости pr

"Бути лікарем – це покликання, а не розрахунок, це гуманність і милосердя, які піднесуть вас на п’єдестал людської вдячності": інтерв’ю з ректором...

Детальніше...

Інтерв'ю з…

10-03-2013 Просмотров:5208 Новости pr

"Хороший лікар – завжди вічний студент": інтерв’ю з кращим кардіологом Тернопільщини Василем Пришляком Пришляк Василь Дмитрович, лікар-кардіолог, доцент кафедри терапії...

Детальніше...

Інтерв'ю з…

07-03-2013 Просмотров:4819 Новости pr

"Лікар повинен бути відкритим, незалежно від власного статусу та статусу пацієнта": інтерв’ю з кращим практикуючим урологом України Володимиром Лісовим Лісовий Володимир Миколайович,...

Детальніше...

Інтерв'ю з…

04-03-2013 Просмотров:5460 Новости pr

"Бережіть себе, слідкуйте за собою, вдосконалюйтесь, думайте та будьте обережними": інтерв’ю з кращим практикуючим хірургом Чернігівщини Миколою Романюком Романюк Микола...

Детальніше...

Інтерв'ю з…

01-03-2013 Просмотров:5802 Новости pr

"Заради спасіння життя хворої дитини варто ризикувати і йти на порушення посадової інструкції та функціональних обов’язків": інтерв’ю з кращим лікарем Вінницької...

Детальніше...

Колективні…

28-02-2013 Просмотров:4735 Новости pr

До уваги трудових колективів закладів та організацій сфери охорони здоров’я! Подовжуються терміни подання кандидатів на отримання найвищої відзнаки у сфері медицини! ...

Детальніше...

Інтерв'ю з…

27-02-2013 Просмотров:5425 Новости pr

"Лауреат Національної Медичної Премії 2013 року – людина, професіоналізм якої визнала медична спільнота": інтерв’ю з кращим терапевтом Києва Анатолієм Пілецьким Пілецький...

Детальніше...

Інтерв'ю з…

26-02-2013 Просмотров:5459 Новости pr

"В українському суспільстві не вигідно бути здоровим": інтерв’ю з кращим медиком Волинської області Віктором Морозом Мороз Віктор Васильович, лікар-уролог, головний...

Детальніше...

Інтерв'ю з…

22-02-2013 Просмотров:5035 Новости pr

"Не шукайте "чудес зцілення", шукайте хорошого спеціалізованого лікаря": інтерв’ю з кращим практикуючим лікарем-фтизіатром Світланою Любушкіною Любушкіна Світлана Михайлівна, лікар-фтизіатр, завідувач відділенням легеневого...

Детальніше...

Інтерв'ю з…

21-02-2013 Просмотров:5479 Новости pr

"Медики і пацієнти повинні йти назустріч один одному": інтерв’ю з кращим медиком столиці та керівником закладу охорони здоров’я Юрієм...

Детальніше...

Інтерв’ю з…

19-02-2013 Просмотров:5448 Новости pr

"Мрія про медицину народилася тоді, коли я вперше відчула біль утрати дорогої мені людини": інтерв’ю з кращим практикуючим лікарем...

Детальніше...

«Ведіть зд…

18-02-2013 Просмотров:5874 Новости pr

"Ведіть здоровий спосіб життя і не піддавайтеся негативним емоціям": інтерв’ю з кращою медсестрою України Наталією Галапац Галапац Наталія Богданівна, заступник головного...

Детальніше...

Інтерв'ю з…

14-02-2013 Просмотров:5517 Новости pr

"Хірургія – справа мого життя": Петро Русак, кращий практикуючий лікар України Русак Петро Степанович, лікар-хірург, кандидат медичних наук, завідувач хірургічним відділенням...

Детальніше...

Інтерв'ю з…

14-02-2013 Просмотров:5475 Новости pr

"Запорука високої кваліфікації лікаря – постійне навчання": інтерв’ю з головним позаштатним дієтологом МОЗ України – Олегом Швецем Швець Олег Віталійович, кандидат...

Детальніше...

Новорічні …

27-12-2012 Просмотров:6342 Новости pr

До Нового 2013 року залишилось рівно 4 дні! Виконавча дирекція Національної Медичної Премії в особі колективу Міжнародного благодійного фонду «Здоров’я...

Детальніше...

Сергія РПК

06-12-2012 Просмотров:6728 Новости pr

Київщина, Донеччина, Львівщина та Закарпаття розповіли про своїх земляків, які стали лауреатами найвищої відзнаки у сфері медицини – Національної Медичної...

Детальніше...

Володимир …

03-12-2012 Просмотров:6418 Новости pr

Прошу перерахувати мою грошову премію на потреби Комунальної установи "Ржавецький психоневрологічний інтернат". З повагою лауреат Національної Медичної Премії у категорії "Практикуючі...

Детальніше...

Підтримка …

22-11-2012 Просмотров:7266 Новости pr

Європейська мережа медичних лабораторій «Synevo» підтримала кращих лікарів України 19 листопада 2012 року в Києві відбулась зустріч співголови Оргкомітету Національної...

Детальніше...

Колектив Ш…

21-11-2012 Просмотров:6882 Новости pr

Весь коллектив Представительства искренне благодарен за такую высокую оценку нашей деятельности.Присужденный нам за победу сертификат на 2000 грн. мы хотели...

Детальніше...

Митько пер…

14-11-2012 Просмотров:6706 Новости pr

Прошу мое денежное вознаграждение перечислить на расчетный счет Симферопольского районного территориальногомедицинского объединения ГУ ГКСУ в Автономной Республике Крым для...

Детальніше...

Анатолій П…

13-11-2012 Просмотров:6906 Новости pr

Прошу перерахувати мою грошову премію в сумі 2,000 грн. релігійній общині УПЦ на честь Косьми та Деміана на розвиток духовності...

Детальніше...

Запорука п…

13-11-2012 Просмотров:6683 Новости pr

Хочу привітати Вас з прекрасно організованою і проведеною церемонією нагородження лауреатів Національної медичної Премії. Також хочу офіційно повідомити, що фонд...

Детальніше...

Стати спон…

13-11-2012 Просмотров:1097 Новости Super User

Спонсори Національної Медичної Премії – це фізичні чи юридичні особи, які забезпечують підтримку проведення конкурсу «Національна Медична Премія». Статус ...

Детальніше...

Ємець пере…

08-11-2012 Просмотров:7119 Новости pr

Ілля Ємець передав грошову частину винагороди на подарунки дітям, які лікуються в Центрі дитячої кардіології та...

Детальніше...

Реєстр ТОП…

06-11-2012 Просмотров:7013 Новости pr

З початку грудня розпочнеться голосування практикуючих лікарів в Інтернеті. Для голосування в Інтернеті Експерту необхідно отримати персональний код, який  буде розміщений...

Детальніше...

Реєстр ТОП…

06-11-2012 Просмотров:7069 Новости pr

До 30 листопада триватиме подання кандидатів до Реєстру. В 2012 році кандидатів до реєстру «ТОП100 в медицині» подають наступні Експерти: -  Колективні...

Детальніше...

Реєстр ТОП…

06-11-2012 Просмотров:6988 Новости pr

15 жовтня розпочалося формування реєстру "ТОП100 в медицині" 2012 року.

Детальніше...

Відбулась …

26-10-2012 Просмотров:7431 Новости pr

25 жовтня 2012 року в Комсольській Правді відбулась прес-конференція за результатами церемонії нагородження лауреатів Національної Медичної Премії.

Детальніше...

призи для …

21-10-2012 Просмотров:8271 Новости pr

Переможців відзначили нагородою з зображенням золотої голови Асклепія, дипломами, подарунками та сертифікатами на отримання грошових винагород, розмір яких сягав від...

Детальніше...

42 Націона…

21-10-2012 Просмотров:7353 Новости pr

19 жовтня 2012 року 42 Національні Медичні Премії знайшли своїх власників!

Детальніше...

Місце пров…

06-10-2012 Просмотров:7643 Новости pr

Нагородження лауреатів Національної Медичної Премії відбудеться у Холі Чемпіонів НСК Олімпійський.

Детальніше...

"МOРІ…

20-08-2012 Просмотров:8218 Новости Super User

Медіапартнером конкурсу "Національна Медична Премія" став видавничий дім "МOРІОН".

Детальніше...

На чергови…

19-09-2012 Просмотров:7740 Новости Super User

На чергових зборах Організаційного комітету Конкурсу, що відбудуться 25 вересня 2012 року, буде затверджено перелік лауреатів Національної Медичної Премії.

Детальніше...

Національн…

20-08-2012 Просмотров:7930 Новости Super User

Інформаційним партнером церемонії нагородження лауреатів Національної Медичної Премії стала "Національна радіокомпанія України".

Детальніше...

МОЗ Україн…

20-08-2012 Просмотров:7913 Новости Super User

Нагородження лауреатів Національної Медичної Премії внесене до Плану заходів МОЗ України, скерованих на розвиток громадянського суспільства.

Детальніше...

"Укра…

20-08-2012 Просмотров:8084 Новости Super User

Інформаційним партнером церемонії нагородження лауреатів Національної Медичної Премії стало видання "Україна молода".

Детальніше...

Урочиста ц…

20-08-2012 Просмотров:8200 Новости Super User

Урочиста церемонія нагородження лауреатів перенесена на 19 жовтня 2012 року.

Детальніше...

"Укрі…

20-08-2012 Просмотров:7660 Новости Super User

Інформаційним партнером церемонії нагородження переможців конкурсу "Національна Медична Премїя" стало інформаційне агентство "Укрінформ".

Детальніше...