This version of the page http://www.arkada.ua/topartners/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-12-15. The original page over time could change.
Будівництво за кошти населення – ПАТ АКБ «АРКАДА»


Версія для друку

Будівництво за кошти населення

Тема житлового будівництва була й ще довго залишатиметься злободенною, оскільки цікавить усіх без винятку. Будівництво у великих масштабах дає роботу будівельним підприємствам, виробникам будматеріалів, транспортникам, банкам. Але головне, надає громадянам можливість вирішити одну з головних проблем існування — придбати власну квартиру.

Багато хто пам'ятає часи, коли житло було в дефіциті — 1995 рік. Саме тоді в Києві банк «Аркада» і Холдингова компанія «Київміськбуд» зробили перший і, як виявилося, доленосний крок на шляху до вирішення житлової проблеми в Україні: був побудований перший будинок за кошти населення. Минуло більше 11 років і зараз важко повірити, що такої програми будівництва житла колись не було, настільки міцно й органічно увійшла вона в наше життя.

За останнє десятиліття більш 90% житла, що вводиться в експлуатацію в Україні, будується за рахунок коштів населення. Переваги ідеї очевидні — десятки тисяч родин вирішили свої житлові проблеми власними засобами, забезпечивши роботою сотні тисяч інших людей, що дало потужний поштовх розвитку і зміцненню багатьох галузей економіки. За Києвом пішли регіони, і тепер розумна новаторська ідея працює на благо всієї країни.

Принцип фінансування будівництва житла коштами населення протягом десятиліття зберігав свій початковий зміст, але по-різному втілювався в життя. Кожний ініціатор будівництва шукав свої, найбільш прийнятні для нього, шляхи залучення коштів населення. Оскільки схеми придумувалися і реалізовувалися замовниками будівництва і дружніми їм фінансовими установами і банками, то вони враховували, головним чином, інтереси будівельників. За різноманіттям схем, корпоративних і галузевих інтересів якось відходили на другий план інтереси головного учасника — інвестора. Адже без коштів, що дає на будівництво інвестор, ніхто б нічого не побудував і нічого б не заробив.

У 2003 році парламент спробував спрямувати фінансування будівництва за рахунок коштів населення в певне русло. Було прийнято «Закон про фінансово-кредитні механізми й управління майном при будівництві житла й операціях з нерухомістю» (№978-IV від 19.06.03 р.), що визначив функції, задачі і відповідальність всіх учасників процесу: забудовників, фінансових структур, страхових компаній і, нарешті, інвесторів. Здавалося, з'явився прозорий і досить надійний механізм залучення коштів на будівництво, що враховує інтереси всіх учасників процесу. Однак, на практиці в нової форми інвестування виявилося багато супротивників. Вони приклали чимало зусиль і винахідливості в пошуку і застосуванні альтернативних схем фінансування будівництва. Хоча більшість таких схем, як і раніше, не були орієнтовані на інтереси інвесторів, однак, усі схеми з більшим чи меншим успіхом працювали.

Ніхто інвестора не захищав і особливо ним не піклувався. А в рядового інвестора немає ні сил, ні можливостей зламати систему, змусити когось про нього подбати. Крім того, підстьобує бажання скоріше вирішити квартирне питання, купити житло, поки є вибір і ціна ще прийнятна. Крім того (і можливо, це головне), до останнього часу не було випадків масового обману інвесторів. Так, зривалися терміни, так неякісно будували, комусь навіть гроші повертали, але щоб отак масово, по-великому обдурити! Такого не було ніколи.

Ми знайшли рішення в системному підході, в ув'язуванні всіх елементів системи: будівництва, залучення коштів, контролю їхнього використання, фінансування будівництва, передачі побудованого житла у власність. Це робота через ФФБ — Фонд фінансування будівництва.

Будівництво за кошти населення
Фонд фінансування будівництва
Малоповерхове будівництво
Житлова програма
Умови інвестування
Кредитування
Ціни на квартири
Ціни на нежитлові приміщення
Ціни на паркінги
Ціни на котеджі
Депозити
Цінні папери
Програми для дітей
Пенсійна програма
Індивідуальний сейф
Депозити
Цінні папери
Пенсійна програма
Депозитарна діяльність
Курс валютКупівляПродаж
USD8.268.3
EUR11.3711.51
RUB0.2450.251
GBP13.413.55
CHF9.29.35
Одиниця інвестування
100 ОдІн4563.46 грн.
курс на 13.12.13

«Желань-Тревел» — наш
туристичний партнер.

Відпочинок в Криму.
Дитячий табір «МУЛЬТ-ФИЛЬМ».
Про банкВідділення банкуПартнерамПрес-центрКонтакти