This version of the page http://uwm.com.ua/page=288 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-12-12. The original page over time could change.
Український жіночий сайт
Ukrainian Women's Magazine
Післяпологові кровотечі
Важливу роль ультразвукове дослідження грає в профілактиці пізніх післяпологових кровотеч (що виникли більш ніж через 2 години після народження плаценти з усіма оболонками), оскільки ультразвук дозволяє виявити в порожнині матки залишки плацентарної тканини, шматочки плодових оболонок, які є основними причинами зазначених ускладнень. Мова йде про пізньому післяпологовому періоді, тобто про 6-8-тижнях після пологів.
Післяпологовий ендометрит
Іншим ускладненням післяпологового періоду, яке діагностується, в тому числі за допомогою ультразвукового дослідження, є післяпологовий ендометрит.



До сприяючих чинників розвитку післяпологового ендометриту відносять:
Субінволюція матки
Нормальне зворотний розвиток матки після пологів є важливою умовою нормального відтоку виділень з матки та звільнення її від кров'яних згустків. Субінволюція матки і зниження її скорочувальних можливостей вказують на можливий розвиток післяпологових запальних ускладнень.

Ускладнення після пологів та їх діагностика
Найбільш частими післяпологовими ускладненнями є:

субінволюція матки (сповільнене зворотний розвиток матки);

післяпологові кровотечі;

післяпологовий ендометрит - запалення слизової оболонки матки;

неспроможність (розбіжність) швів на матці (після оперативних пологів).

Проведення УЗ-дослідження дозволяє знизити ризик розвитку післяпологових ускладнень у кілька разів.
Що відбувається після пологів?
Післяпологовий період - це період, протягом якого у породіллі закінчується зворотний розвиток (інволюція) тих органів і систем, які зазнали змін у зв'язку з вагітністю та пологами.

Тривалість післяпологового періоду з моменту народження посліду (плаценти з оболонками) становить приблизно 6-8 тижнів з урахуванням індивідуальних особливостей перебігу вагітності та пологів.
Епізіотомія - розрив або розріз промежини
Як відомо, пологовий біль має чудове властивість - він швидко забувається. Тому дуже багато жінок, згадуючи народження своєї дитини, розповідають лише про те, як лікарі їх «порізали», в результаті чого їх життя в перший місяць після пологів ускладнилася. Як правило, мова в цьому випадку йде про перінео-або епізіотомії. Ми розповімо, що це за операції, навіщо вони потрібні і головне - що може жінка зробити для того, щоб їх уникнути або зробити ці пошкодження менш хворобливими.
Дитина кричить і плаче
Знаю, що крик приковує до себе. Якщо дитина плаче, інстинктивно схиляємося до нього, приваблює його до себе, притискаємо його і, похитуючи, знову усипляємо. Подолайте цей інстинкт. Плач є нормальним проявом дитини, а також і дитячої гімнастикою. Дитина розширює легкі і зміцнює грудні й шийні м'язи. Не біда, якщо дасте дитині хвилинку - дві покричати. Потім, звичайно, необхідно втрутитися, але не панькатися з ним.
Гіпотиреоз у новонароджених дітей
«Гіпотиреоз» - термін, що означає зменшення активності щитовидної залози. Цей стан супроводжується зниженням рівня її гормонів в крові. Природжений гіпотиреоз зустрічається у новонароджених дітей все частіше. Він виникає при нестачі йоду в їжі, а також може бути пов'язаний з недорозвитком щитовидної залози, нездатністю її до нормального утворення гормонів. Іноді хвороба виникає через прийом деяких препаратів мамою під час вагітності.

Ознаки природженого гіпотиреоза у дітей
Післяпологова депресія
Чудово, що ваш довгоочікуваний малюк вже народився, ви з таким нетерпінням чекали його появи, але чому ж поряд з радістю ви відчуваєте післяпологову депресію? Чим ніжніше догляд, чим більше розуміння, тим швидше виросте ваш малюк. Не встигнете озирнутися, як вже забудуться перші тривожні дні і безсонні ночі - малюк буде радувати вас веселим гуленієм, забавними пиками і відмінним апетитом. Все так, скаже інша мама, начебто все добре. Але чому ж тоді тягар на душі і стан тужливий.

Успадкування групи крові дитиною
На початку минулого століття вчені довели існування 4 груп крові. Як успадковуються дитиною групи крові?

Австрійський вчений Карл Ландштайнер, змішуючи сироватку крові одних людей з еритроцитами, взятими з крові інших, виявив, що при деяких сполученнях еритроцитів і сироваток відбувається «склеювання» - злипання еритроцитів і утворення згустків, а при інших - ні.
Успадкування групи крові дитини за законом Менделя
* За законами Менделя, у батьків з I групою крові, будуть народжуватися діти, у яких відсутні антигени А-і В-типу.
* У подружжя з I і II - діти з відповідними групами крові. Та ж ситуація характерна для I і III груп.
* Люди з IV групою можуть мати дітей з будь-якою групою крові, за винятком I, незалежно від того, антигени якого типу присутні у їх партнера.
* Найбільш непередбачувано успадкування дитиною групи крові при союзі володарів з II і III групами. Їхні діти можуть мати будь-яку з чотирьох груп крові з однаковою ймовірністю.
Успадкування резус-фактора
Народження дитини з негативним резус-фактором у родині з резус-позитивними батьками в кращому випадку викликає глибоке здивування, в гіршому - недовіра. Докори і сумніви у вірності дружини. Як не дивно, нічого виняткового в цій ситуації немає. Існує просте пояснення такої делікатної проблеми.
Успадкування ознак
Століттями батьки тільки ворожили, якою буде їх дитина. Сьогодні є можливість зазирнути в прекрасне далеко. Завдяки УЗД можна дізнатися стать і деякі особливості анатомії та фізіології немовляти.

Генетика дозволяє визначити ймовірний колір очей і волосся, і навіть наявність музичного слуху у малюка. Всі ці ознаки успадковуються за законами Менделя і діляться на домінантні і рецесивні. Карий колір очей, волосся із дрібними завитками і навіть здатність згортати язик трубочкою є ознаками домінантними. Швидше за все, дитина їх успадкує.
Завагітніти хлопчиком
Багато століть підряд провину за відсутність спадкоємця в сім'ї покладали на жінку. Для досягнення мети - народження хлопчика - жінки вдавалися до дієт і вираховували сприятливі дні для зачаття. Але подивимося на проблему з точки зору науки. Статеві клітини людини (яйцеклітини і сперматозоїди) мають половинним набором хромосом (тобто їх 23). 22 з них збігаються у чоловіків і жінок. Відрізняється тільки остання пара. У жінок це хромосоми ХХ, а у чоловіків XY.
Мінімальний набір жовтяниці
Патологічна жовтяниця частіше виявляється протягом першої доби після народження. Нерідко при цьому збільшуються печінка і селезінка, може знебарвлюватися кал, а сеча набуває темний колір, іноді на шкірі новонародженого мимовільно з'являються синці і точкові крововиливи. В аналізі крові відзначаються ознаки посиленого розпаду еритроцитів (гемолізу) та анемії. При патологічній жовтяниці лікуванням займаються фахівці. Воно цілком залежить від причини цього стану.
  • ‹ назад
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • 289
  • 290
  • далі ›
  • остання »